Dodaj do ulubionych

Wiejska droga

21.09.14, 14:44
w biednej Polsce
http://i62.tinypic.com/2r4nakx.gif
Obserwuj wątek
    • jaga_22 Re: Wiejska droga 21.09.14, 15:36
      A co z chodnikiem,chyba jeszcze zrobią? droga ładna inaczej się prezentuje niż asfalt.
      • iryska2604 Re: Wiejska droga 21.09.14, 16:21
        A tego to już nie wiem.
        • dorka556 Re: Wiejska droga 21.09.14, 16:37
          Przecież tu nie ma miejsca na chodnik.
          Domy i ogrodzenia są tuż przy jezdni.
          • skuter46 Re: Wiejska droga 21.09.14, 18:47
            Jeśli nie ma dużego ruchu samochodowego , to można na pewnym odcinku jezdni można wydzielić pas dla pieszych. Można też zrobić (jak widać) chodnik tylko po jednej stronie jezdni.

Wszędzie , masowo na wioskach /przy dobrych drogach/ budowane są chodniki, oświetlenie, usuwane słupy oświetleniowe. Wszystko by było dobrze ale te chodniki
            często są szerokie bardzo (w stos. do skali ruchu pieszych), b.często po roku pobocza te i chodniki zarastają trawą , chwastami.
            • dorka556 Re: Wiejska droga 21.09.14, 19:14
              Mieszkam na Podhalu, tu nikt nie odda nawet 20cm na poszerzenie drogi. Mało tego oprotestowują plany wcześniej sporządzone, ponieważ zdążyli już poprzestawiać ogrodzenia i uszczknąć kawałek.
              Tak wygląda moja droga -gminna. Nie można nic zrobić, bo 1 z właścicieli działki przylegającej do drogi wyjechał za Wielką Wodę i ślad po nim zaginął a wszyscy muszą dać, zgodnie z obowiązującym prawem, zgodę. Gminie oczywiście to na rękę a mieszkańcy przyzwyczaili się. Nie chodzą- jeżdżą.

https://wgrajo.pl/img/drogaczajk.jpg
              • skuter46 Re: Wiejska droga 21.09.14, 20:23
                No to "nieźle". wink, smile
                • tamaryszek44 Re: Wiejska droga 21.09.14, 22:28
                  U nas na wielu ulicach jest chodnik tylko po jednej stronie. Na pewno z jednej strony taki zrobią. Dziwne tylko bo u nas w zeszłym roku zrobili od razu i kostkę na drodze i na chodniku.
                  https://fotoforum.gazeta.pl/photo/9/jf/ie/9lmq/F1YPQc8CT6gopdLNuB.jpg
                  • iryska2604 Re: Wiejska droga 22.09.14, 15:34
                    Chodnika u nas póki co nie ma ,ale te pobocza są utwardzone. Zastanawiam sie tylko nad brakiem myslenia urzędników. Przecież jeszcze mają robić kanalizację. I co, na nowo drogę rozkopać i powtórka z rozrywki? Bo na razie wodociag jest od dawna, nawet wymieniali nowe rury a co z odprowadzaniem nieczystości? Robią odcinkami póki co.
                    • dorka556 Re: Wiejska droga 22.09.14, 16:04
                      Iryska, może wójt ma szwagra, co robi kostkę brukową? http://s.rimg.info/65c2d8d56ada8fdc2ee907e5b91b6526.gif
                      • tamaryszek44 Re: Wiejska droga 22.09.14, 16:26
                        U nas założyli kanalizację miejską zanim drogo położyli. Nie mamy tylko burzówki.
    • amityr Re: Wiejska droga 23.09.14, 11:51
      iryska2604 napisała:

> w biednej Polsce
      > http://i62.tinypic.com/2r4nakx.gif

Przecież wstyd pokazywać to brakoróbstwo. Coś strasznego. Nikt nie zauważył. Krzywe, kostka już się rozlatuje itd. Iryska co ty chciałaś pokazać, że całe to bogactwo tak wygląda. Stara anegdota murarska.Mówi murarz do pomocników po zakończeniu budowy. Trzymajcie ściany ja idę po wypłatę.
      • jaga_22 Re: Wiejska droga 23.09.14, 12:16
        A radziłam amityr ...idź do okulisty.http://s15.rimg.info/69d1971b5b01470e8cd80643fa41d70d.gif
        Masz w tytule,oby wszystkie takie były.
        • amityr Re: Wiejska droga 23.09.14, 12:48
          Jednak to ty nie kumasz jaga.
          • iryska2604 Re: Wiejska droga 23.09.14, 19:57
            To ty nie kumasz amityr. Trzeba było widziec tą drogę wcześniej. Zobaczyłes jedna koslawa kostke choć prawdę mówiąc na tych zdjeciach trudno to dostrzec i zaraz narzekasz - bo jakby inaczej?Dzis wracaliśmy z Głogowa , miasto sie tak rozrasta, domy wyrastaja jak grzyby, nowy budynek przedszkola i żłobka...To wszystko w tej biednej Polsce. Rusz sie i otwórz oczy bo chyba nie chcesz widziec.
            • amityr Re: Wiejska droga 23.09.14, 20:54
              Dobrze wiem co napisałaś i co miałaś na myśli. Teraz dopowiem. Jak budować takie badziewie to lepiej wcale.Głupi zawsze biedny. Kupuje najgorszy asortyment i stale kupuje bo mu się psuje. Stale jest biedny i i nigdy z tej biedy nie wylezie. Nawet jak kupi coś ładnego , to szajs zaraz się i tak rozleci. Tak samo jest z tą malowaną i na kredyt budowana droga donikąd.Jeszcze nie skończona a już się rozlatuje.Nie tylko ta droga.
              • tamaryszek44 Re: Wiejska droga 23.09.14, 20:58
                Ja kompletnie nie kapuję o co Amityrowi chodzi.
                Czy ty kolego masz złe dni?
                • estella50 Re: Wiejska droga 23.09.14, 21:27
                  A ja od nastu lat jeżdżę za zachodnią granicę i wracam na Ojczyzny łono. I z każdym rokiem jest mi przyjemniej w tych powrotach. Bo to przy coraz lepszych drogach coraz ładniejsze domostwa z nowymi dachami, ogrodzeniami, pięknymi ogródkami... Coraz czystsze pobocza i miejsca parkingowe. A piękne widoki (jak zawsze u nas) są dopełnieniem mojej dumy pogłębionej przeświadczeniem, że w przyszłym roku będzie jeszcze lepiej !
                  • amityr Re: Wiejska droga 23.09.14, 21:37
                    estella50 napisała:

> A ja od nastu lat jeżdżę za zachodnią granicę i wracam na Ojczyzny łono. I z ka
                    > żdym rokiem jest mi przyjemniej w tych powrotach. Bo to przy coraz lepszych dro
                    > gach coraz ładniejsze domostwa z nowymi dachami, ogrodzeniami, pięknymi ogródka
                    > mi... Coraz czystsze pobocza i miejsca parkingowe. A piękne widoki (jak zawsze
                    > u nas) są dopełnieniem mojej dumy pogłębionej przeświadczeniem, że w przyszłym
                    > roku będzie jeszcze lepiej !
                    >
                    Bardzo się cieszę, że odnosisz takie wrażenie. Za te pieniądze, które dostaliśmy ,plus te wzięte na kredyt powinno być naprawdę coś widać . To co widzisz to jest pic na wodę foto montaż i prywatna ciężka krwawica ludzi często za granica. Mówimy o całkiem innych rzeczach.
                    • iryska2604 Re: Wiejska droga 23.09.14, 22:14
                      Amityr, ty mnie nie wkurzaj, bzdurzysz jak stara baba co ma wszystkim za złe. Czy ty naprawdę jesteś ślepy i głuchy? Skąd wiesz jaka to droga i kiedy sie rozleci? Ja widziałam jak ja robili i przy uzyciu jakiego sprzętu. Chyba tam gdzie mieszkasz odwalają byle co - rusz sie troche w Polskę i rozejrzyj sie trochę.I nie pisz bzdur. Tu od nas bardzo mały odsetek ludzi jeździ za granicę a jeśli podpieraja budowę kredytem to go spłacają i co - nie wolno im? Niedawno jechałam stad do Kołobrzegu i nigdzie nie widziałam starej chałupy ani żadnego badziewia - nie mówiąc juz o drogach. I nie pisz bzdur.
                    • estella50 Re: Wiejska droga 23.09.14, 22:21
                      Jasne, Unia dała na kwiatki w ogródku przed domem i likwidację gnojówki na środku podwórka !
                      Amityr, ty tak zawodowo malkontencisz ? Jak "musisz, bo się udusisz", to mówi się trudno i patrzy trzezwym okiem dalej: kto każe tym ludziom dobierać kolor dachu z kolorem płotu ? Kto pilnuje wyrzucania śmieci do koszów, a nie na pobocze ? A na koniec: kto daje mi aż tak sokoli wzrok, że dostrzegam te "subtelności", a Amityr nie ?!
                      • amityr Re: Wiejska droga 24.09.14, 10:59
                        Pożyjemy zobaczymy, zamiast kartofli, na talerzu obierzyny.
                        • jaga_22 Re: Wiejska droga 24.09.14, 11:24
                          A ja mało kartofli jem,przestawiłam się na kasze,ale co było robić
                          jak sąsiadka pod drzwi postawiła worek kartofli? no to jem najpierw placki,
                          dziś skończyłam babkę,dałam córce i jeszcze zostało na długo.
                          Amityr jak pisowczyk.A ponarzekaj sobie,mi to nie przeszkadza,
                          jeszcze lepiej widzę jak jest. http://s8.rimg.info/d137c514db3aa074bba5eea16cc61342.gif
                          • amityr Re: Wiejska droga 24.09.14, 13:06
                            jaga_22 napisała:

> A ja mało kartofli jem,przestawiłam się na kasze,ale co było robić
                            > jak sąsiadka pod drzwi postawiła worek kartofli? no to jem najpierw placki,
                            > dziś skończyłam babkę,dałam córce i jeszcze zostało na długo.
                            > Amityr jak pisowczyk.A ponarzekaj sobie,mi to nie przeszkadza,
                            > jeszcze lepiej widzę jak jest. [URL=http://smayliki.ru/smilie-671412519.html][I
                            > MG]s8.rimg.info/d137c514db3aa074bba5eea16cc61342.gif[/IMG][/URL]

Zastanawiam się jagusiu czy ty odróżniasz tak jak iryska narzekanie od konstruktywnej krytyki . Muszę przyznać, że np wikul to umie, choć nie zawsze się z nim zgadzam.Jeszcze jedno czy ja nazywałem cię kiedyś katechetką, hehehe?
                            • jaga_22 Re: Wiejska droga 24.09.14, 13:45
                              amityr napisał:
                              Jeszcze jedno czy ja nazywałem cię kiedyś katechetką, hehehe?

A czy ja kiedykolwiek kogoś nauczałam z tego tematu? hi hi hi...
                              • amityr Re: Wiejska droga 24.09.14, 18:12
                                Nareszcie napisałaś coś co jest dla mnie zrozumiałe.
                                • m4-6 Re: Wiejska droga 24.09.14, 22:01
                                  I dokąd ta wiejska droga doprowadziła? A no widzę, że się uczucie rodzi, wprawdzie w bólach, ale jednak.wink I to pocieszające w tym wątku.smilesmile
                                  • iryska2604 Re: Wiejska droga 24.09.14, 22:20
                                    A ja jeszcze dodam słówko do amityra; - mylisz sie , potrafię odróżnić krytykę od narzekania.
                                    Ty w przeważającej części narzekasz.Krytykując trzeba uzasadnic, podać rozwiązanie, cos zaproponować a ty co? Tyle razy cie prosiłam -pokaż mi dobry ustrój, kraj gdzie sam dostatek i dobrobyt. co powinniśmy zrobić aby coś zmienic. I co ? I guzik, cisza....
                                    • amityr Re: Wiejska droga 25.09.14, 09:56
                                      iryska2604 napisała:

> A ja jeszcze dodam słówko do amityra; - mylisz sie , potrafię odróżnić krytyk
                                      > ę od narzekania.
                                      > Ty w przeważającej części narzekasz.Krytykując trzeba uzasadnic, podać rozwią
                                      > zanie, cos zaproponować a ty co? Tyle razy cie prosiłam -pokaż mi dobry ustró
                                      > j, kraj gdzie sam dostatek i dobrobyt. co powinniśmy zrobić aby coś zmienic. I
                                      > co ? I guzik, cisza....
                                      Droga tęczo, a nie za dorosła jesteś na bajki? Jasne, że nie było, nie ma i nie będzie zębów tam gdzie ich być nie może. Ale tam gdzie są trzeba o nie dbać, chodzić do dobrego stomatologa na przeglądy, i doglądać, doglądać. W Polsce cały czas te zęby się usuwa.Myślę ,że zrozumiałaś.
                                      • iryska2604 Re: Wiejska droga 25.09.14, 20:39
                                        A czemu to zostałam tęczą? Jak zwykle wykpiwasz sie sianem. Jeśli nie ma ,nie było - to czego wymagasz ? Oglądac, przeglądać - to moze sie czyms zajmiesz, ruszysz w politykę bo zdaje sie ze masz receptę na wszystko. Ciekawe jak szybko byś doszedł do wniosku ze nie wyszło? Stać z boku i psioczyć kazdy potrafi.
                                        • amityr Re: Wiejska droga 25.09.14, 21:58
                                          irys to przecież tęcza , córka Taumasa
                                          • anoagata Re: Wiejska droga 26.09.14, 13:38
                                            Już Amityr nic nie poradzi 'Jego Ruch' pagib.
                                            • amityr Re: Wiejska droga 26.09.14, 21:22
                                              Aguś tobie coś brakuje.
                                              • anoagata Re: Wiejska droga 27.09.14, 11:21
                                                amityr napisał:

> Aguś tobie coś brakuje.

A pewnie że brakuje a Tobie to nie ??

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka