Dodaj do ulubionych

Najciekawsze teorie spiskowe

22.10.14, 22:19
www.geekweek.pl/galerie/4135/najciekawsze-teorie-spiskowe
Są ludzie, którzy z zasady są "niedowiarkami" i snują rozmaite teorie.Ale kazda musi mieć jakiś poczatek -komuś pierwszemu coś zaświta i puszcza w obieg. Jak myślicie - kto u nas dzierży palmę pierwszeństwa w tym względzie?
Obserwuj wątek
    • 111111l Re: Najciekawsze teorie spiskowe 23.10.14, 03:21
      AMITYR !!!
      • zajbel Re: Najciekawsze teorie spiskowe 23.10.14, 10:20
        Teorie spiskowe powstaja wtedy kiedy ludzie nie chca uwierzyc w najprostsze rozwiazania. Ot, choćby katastrofa pod Smoleńskiem. Wyjaśnienie , że złe warunki pogodowe były główna przyczyna sa zbyt proste aby w nie uwierzyć. Cierpiący na fobie Kaczyński wierzy w wielkośc swego brata a co za tym idzie w zamach.
        • engine8 Re: Najciekawsze teorie spiskowe 23.10.14, 17:59
          Ja akurat wlasnie wierze w najprostrze wytlumaczenie i w tym wypadku najprostrzy niestety nie jest teria warunkow pogodowych bo jak sie temu przyjrzec to bylo to bardz skomplikowane i wiel rzeczy musilao sie na siebia nalozyc.
          Poczawszy od tego ze w jednym samolocie podrozowalo tyle wysokiej rangi osob, ze byla to podroz w miejsce niewygodne dla rosjan, ze stan lotniaka by kiepski, warunki nie za dobre, pilot nie znajacy lotniska i nie wiadomo bylo kto mial podjac decyzje czu ladowac czy nie , do tego komunikacja pomiedzy rosysjskimi kontrolerami lotu i pilotem nawigatorem nie koniecznie wyrazna i jasna.

O wiele prostrza teoria jest:
          Rosjanie mieli na "srebrnym talerzu" tych co ich nie za bardzo lubieli - i to tak paczke o ktorej tylko marzyc.
          Nna pokladzie ich samolotu bylagrupa ktora robila tyle zametu. Bylo to zaraz po tym jak oni zrobili w nim servis (czytaj najszpikowali roznymi urzdzeniami podluchowo kontrolnymi - byliby politycznie glupi gdyby tego nie zrobili i wszyscy to robia) i wsztyko bylo dopracowane.
          Okazja i pogoda sprzyjajaca. Samolot na ich terenie - oni mieli nie tylko co sie stanie ale 100% kontroli nad calym procesem prowadzenia dochodezenia i badan..
          W sumie o lepszej okazji trudno bylo marzyc aby zlatwic wiele spraw za jednym zamachem w sumie nie wymagajacym zbyt wiele wysilku ani ludzi wtajemniczonych....
          Najprostrze co mozna sobie wyobrazic - chyba ze uwazamy ze rosyjskie sluzby to kupa durakow?
    • plater-2 Re: Najciekawsze teorie spiskowe 23.10.14, 11:02
      Nic tam nie ma o modnej teorii szczepionkowej.
      • anoagata Re: Najciekawsze teorie spiskowe 23.10.14, 13:20
        Ponoć Sikorski ma takie Ego jak Hofman coś innego.....
    • kot_mrau Re: Najciekawsze teorie spiskowe 23.10.14, 17:19
      Największą w dziejach Świata teorią spiskową jest ta lansowana przez Kościół, że Bóg istnieje!!!

/miau
      • jaga_22 Re: Najciekawsze teorie spiskowe 23.10.14, 17:41
        https://2.s.dziennik.pl/pliki/6977000/6977177-fred-eduard-kabanos.jpg
        • kot_mrau Re: Najciekawsze teorie spiskowe 23.10.14, 17:46
          fotka przedstawia normalkę dla PiSiorów.

Ja powiedziałem coś innego wyżej: Boga nie ma i Szatana nie ma!

/miau

• engine8 Re: Najciekawsze teorie spiskowe 23.10.14, 17:44
        Moj starszy juz sasiad kiedys mowil
        " Roznie ci ludzie mowia, jedni ze Bog jest, inni ze Go nie ma - ja sam mam watpliwosci ale niewile lat na tej zimei zoastalo wiec do kosciola chodze i zasad wiary przestrzegam bo jak Go nie ma to w sumie nic nie strace ale jak by sie okazalo ze jest to bym sie cholernie oszukal"
        • kot_mrau Re: Najciekawsze teorie spiskowe 23.10.14, 17:50
          Typowa dla Polaka ucieczka. Od prawdy rozumu.

/miau
          • engine8 Re: Najciekawsze teorie spiskowe 23.10.14, 18:03
            Zastanowiasz sie czasami dlaczego tylu ludzi naprawde madrych naukowcow sa ludzmi wierzacymi?
            • iryska2604 Re: Najciekawsze teorie spiskowe 23.10.14, 18:15
              Na wszelki wypadek?
            • kot_mrau Re: Najciekawsze teorie spiskowe 23.10.14, 18:16
              bo nie potrafią odnaleźć się w przestrzeni nowych wyzwań?

/miau
              • engine8 Re: Najciekawsze teorie spiskowe 23.10.14, 18:17
                Czyzbys zakladala ze niewierzacy sa madrzejsi?
                • kot_mrau Re: Najciekawsze teorie spiskowe 23.10.14, 18:24
                  jam kot_mrau jest i nie mam alter ego w postaci kocicy.

Niewierzący mają szerszy pogląd na wrzechświat - postrzegają go rozumowo a nie poprzez legendy.

/miau
                  • jaga_22 Re: Najciekawsze teorie spiskowe 23.10.14, 18:57
                    Wielu tak mówi,dopóki coś w życiu się nie wydarzy,czego nie można
                    pojąć i zmienia kierunek.
                    • kot_mrau Re: Najciekawsze teorie spiskowe 23.10.14, 19:00
                      najważniejsze wiedzieć, Boga i Szatana nie ma!!!

/miau
                      • engine8 Re: Najciekawsze teorie spiskowe 23.10.14, 19:24
                        Rozumiem ze mozna wiedziec ze cos jest - mozna to sprawdzic ale przosze mi wytlumaczyc ze i jak mozna sprawdzic ze czegos nie ma albo ze nie istnieje?

Bylbym ostrozny w takich stwierdzeniach - zalezy jak Boga i Szatana zdefinujesz... Jesli tak jak sie widzi na swietych obrazkach w starym koscile to sie zgadzam TAKICH prawie na pewno nie ma ale czy ich nie ma w innych postaciach i formach to juz inn sprawa.

Tak na marginesie
                        Zona jest gleboko wierzaca i praktykujaca - ja nie za bardzo tzn ze ani jej nie przeszkadzam ani nie probuje nic wpajac ani perswadowac ale czasami zartujemy i kiedys zapytalem ze jak w niebie jest tak super to aby jednym bylo wygodnie ktos inny musi robic ta brudna robote? I odpowiedziala mi na to ze to wlasnie ci niewierzacy to robia hehehehehe... dlatego musze tu na ziemi kosic trawniki i zmywac garnki aby miec praktyke na zycie wieczne... LOL

co jest jedna bobre ze nawroci sie zawsze mozna - moze czas zmniejszyc ryzyko?

• kot_mrau Re: Najciekawsze teorie spiskowe 23.10.14, 19:31
                          To ja decyduję o moim życiu. Tylko ode mnie zależy co chcę. Ja twierdzę, że boga nie ma. szatana też.
                          coś jeszcze?

/miau
                          • engine8 Re: Najciekawsze teorie spiskowe 23.10.14, 19:39
                            Absolutnie nic wiecej....
                            Masz prawo do tego ale i obowiazek szanowania tych co mysla inaczej.
                            • kot_mrau Re: Najciekawsze teorie spiskowe 23.10.14, 19:41
                              oczywiście, że tak!!!

/miau
                              • engine8 Re: Najciekawsze teorie spiskowe 23.10.14, 20:08
                                Dlaczego wiec wypisujesz teorie ktore moga urazic innych - czy to troska o nich a moze barak poszanowania ?

• kot_mrau Re: Najciekawsze teorie spiskowe 23.10.14, 20:31
                                  czyżbym nie mógł wyrazić swego zdania? bo to urazi innych? Też tak robisz i inni!

/miau
                                  • anoagata Re: Najciekawsze teorie spiskowe 24.10.14, 13:23
                                    kot_mrau napisał:

> czyżbym nie mógł wyrazić swego zdania? bo to urazi innych? Też tak robisz i inn
                                    > i!
                                    >
                                    > /miau
                                    Oczywiście że możesz ale wystarczy napisać jeden raz,po co się powtarzasz a może szukasz 'dymu'?
                                    Ps. mój kocur po kilku miesiącach wrócił wczoraj do domu.
                                    • jaga_22 Re: Najciekawsze teorie spiskowe 24.10.14, 14:20
                                      Kocie,a po czym poznajesz ,że Boga nie ma? Po to Bóg dał ludziom rozum żeby myśleli,więc nie zwalaj na niego wszystkie nieszczęścia na ziemi.
                                      Nie wierzysz,twoja sprawa,ale po co tym się chwalisz? czy ja się chwalę,
                                      lub inni? uważasz,że jesteś przez to lepszy? mądrzejszy?
                                      to po co musisz używać wykrzykników.
                                      • iryska2604 Re: Najciekawsze teorie spiskowe 24.10.14, 18:57
                                        Pax,pax,pax...
                                        • alfredka1 Re: Najciekawsze teorie spiskowe 24.10.14, 19:39

• jaga_22 Re: Najciekawsze teorie spiskowe 26.10.14, 10:55
                                            Czy wybuch gazu w Katowicach to działanie rosyjskiej agentury, która chce dyscyplinować swoich ludzi w Polsce - zastanawia się w Radiu Wnet Ewa Stankiewicz.

Dzielę się tylko i wyłącznie swoją intuicją i pytaniem, które mi przychodzi do głowy. Nie twierdzę, że tak jest jest. Na pewno rzucą się na mnie wszystkie oszołomy z sekty użytecznych idiotów w Polsce. Mi przychodzi do głowy pytanie czy jeśli ginie rodzina dziennikarzy razem z dzieckiem, czy to nie jest jakiś rodzaj prewencji środowiska, które chce zdyscyplinować po prostu swoich ludzi w Polsce - mówiła Ewa Stankiewicz w Radiu Wnet. - Oczywiście to może być bardzo oderwane od rzeczywistości i nie twierdzę, że tak jest, natomiast zadaję sobie to pytanie - dodała.

wiadomosci.dziennik.pl/media/artykuly/473438,tragedia-w-katowicach-to-dzialanie-rosyjskiej-agentury-ewa-stankiewicz-dziele-sie-swoja-intuicja.html
                                            Niech lepiej ona się zastanowi nad swoją głową. https://dodatkii.net/emotki/16.gif
                                            • jagodajna Re: Najciekawsze teorie spiskowe 26.10.14, 11:11
                                              Dzielę się tylko i wyłącznie swoją intuicją i pytaniem, które mi przychodzi do głowy. Nie twierdzę, że tak jest. Na pewno rzucą się na mnie wszystkie oszołomy z sekty użytecznych idiotów w Polsce. (?!).....i vice versa ...tylko idiota swoje głupoty, "które przychodzą do głowy", przekazują poprzez media ludziom, po to żeby skłócić i siać nienawiść.
        • plater-2 zaklad Pascala ! 23.10.14, 18:00
          Sam tego nie wymyslił.

pl.wikipedia.org/wiki/Zak%C5%82ad_Pascala
          • wikul Za wybuchem w Katowicach stoi rosyjska agentura 26.10.14, 17:11
            "Czy jeśli ginie rodzina dziennikarzy razem z dzieckiem, czy to nie jest jakiś rodzaj prewencji środowiska, które chce zdyscyplinować po prostu swoich ludzi w Polsce" - pytała Ewa Stankiewicz na portalu radia Wnet.
            Ewa Stankiewicz, dziennikarka "Gazety Polskiej Codziennie" i dyrektor artystyczna Telewizji Republika, zasugerowała na blogu w serwisie radia Wnet, że za wybuchem w kamienicy w Katowicach stała rosyjska agentura. W gruzowisku znaleziono ciała Dariusza Kmiecika, dziennikarza TVN, Brygidę Firsztęgę-Kmiecik, dziennikarkę TVP i ich dwuletniego syna Remigiusza. ...

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114963,16867839,Stankiewicz_pisze__ze_za_wybuchem_w_Katowicach_stoi.html#BoxSlotI3img
            • iryska2604 Re: Za wybuchem w Katowicach stoi rosyjska agentu 26.10.14, 17:52
              Klepki jej sie porozsychały pewnie -skąd takie pomysły sie lęgną w głowie ludzi?
              • jaga_22 Re: Za wybuchem w Katowicach stoi rosyjska agentu 26.10.14, 18:28
                Z Twittera

Witold Głowacki @WitoldGlowacki

Drodzy niepokorni, pomóżcie koleżance, jest naprawdę źle:

Agnieszka Gozdyra @AGozdyra

Czy jest na sali specjalista? "@WitoldGlowacki: Drodzy niepokorni, pomóżcie koleżance, jest naprawdę źle

NaTemat.pl zablokował możliwość komentowania tekstu o śmierci Brygidy i Dariusza Kmiecików, o czym zdecydował współwłaściciel portalu Tomasz Lis. Na swoim blogu we wpisie zatytułowanym „Stop zbydlęceniu!” napisał: Nie myślałem, że nasi hejterzy, nienawistnicy i niegodziwcy są w stanie mnie zaskoczyć.(...). Żeby było smutniej, najwięcej dzikiej agresji i totalnej nienawiści jest w postach pisanych przez samozwańczych obrońców katolickiej wiary" - stwierdził Lis.
              • wikul Re: Za wybuchem w Katowicach stoi rosyjska agentu 26.10.14, 18:38
                iryska2604 napisała:

> Klepki jej sie porozsychały pewnie -skąd takie pomysły sie lęgną w głowie ludzi?

Wystarczy podać nazwisko Ewa Stankiewicz i wszystko jasne.
                • jaga_22 Re: Za wybuchem w Katowicach stoi rosyjska agentu 26.10.14, 18:46
                  Jarosław Kuźniar @jarekkuzniar ·

Tekstem o tragicznej śmierci dziennikarzy i agenturze Rosji sponsorowane przez PiS Radio Wnet udowadnia, że prawica w Polsce to stan umysłu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka