Dodaj do ulubionych

Przepis na karpia

23.12.14, 14:38
Karpia bardzo starannie umytego
wkładamy na dno naczynia - najlepiej szklanego.
Dodajemy:
goździki
cynamon
skrapiamy cytryną
Tak przygotowanego karpia, zalewamy:
szklanką białego wina
szklanka czerwonego
dodając: 100ml ginu, 100 ml koniaku, 200ml smirnoffa i 50 ml białego rumu oraz obowiązkowo 150 ml tequili.
Potrawy nie musimy poddawać nawet obróbce cieplnej
Karpia wyrzucamy bo jest zbędny...
Natomiast SOS.... SOS JEST PALCE LIZAĆ
Ps: Karp musi być martwy, bo inaczej, to bydlę sos nam wypije. smile aga
Obserwuj wątek
    • tamaryszek44 Re: Przepis na karpia 23.12.14, 17:46
      A fuj. Agusiu, co ty piszesz? karpia wyrzucić? Ja to bym te wina i inne wylała, a nie karpia nimi zapaskudzała.wink
    • julinka601 Re: Przepis na karpia 23.12.14, 18:42
      Aguś, choć jestem bezalkoholowa /limit mi się wyczerpał/ to ogromnie przypadł mi do gustu przepis a najbardziej twoje poczucie humoru, tak trzymaj!
    • estella50 Re: Przepis na karpia 23.12.14, 19:41
      Akurat mam filet karpia w zamrażarce, czytam więc z ciekawością jakiż to nowy fajny przepis się prezentuje. 😊
      No i mam składniki: smirnoff !? gin !?
      Lecę do barku sprawdzać jakość wyposażenia. A tu raczej de bida, a nie de lux 😁
      Jednak zalecenie wyrzucenia (!) karpia postawiło mnie do pionu, w związku z czym oznajmiam: nie będzie związku partnerskiego w moim pokskim domu szlachetnego i polskiego karpia z kosmopolitycznym ginem, takim i owakim winem, smirnoffem, koniakiem, rumem! Karp będzie skonsumowany jak tradycja nakazuje, a owe napitki (z troski i szacunku dla gości) gospodarze z poświęceniem wezmą na własne barki, tzn wątroby 😜
      • jagodajna Re: Przepis na karpia 24.12.14, 14:59
        W oryginale w necie to był przepis na kurczaka ale w atmosferze świąt to i karpia można tak przyrządzić smile.
        • iryska2604 Re: Przepis na karpia 25.12.14, 19:22
          No i po skonsumowaniu tego sosu możemy czasem zapłakać nad losem biednego karpia...O wątrobie pomyslimy jutro.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka