Dodaj do ulubionych

W kwestii formalnej

28.03.15, 19:44
Aktualne motto, które zamieściła Adminka to '... wiosna idzie, ptaki już ćwierkają w parkach i za oknem. Niedługo się zazieleni. Cieszmy się wiosną!
A my co?! Polityka, panie dzieju. Czyżby sześcdziesiątki nie miały innych tematów?
Wiosna idzie...
napisała jedna z naszych forumowiczek.

Otóz to - też mnie to dziwi ale ja juz nie mam czasem siły. Wygrzebuję jakieś ciekawostki, nieraz całkiem fajne artykuły i co? Pies z kulawa noga nie zajrzy. Ostatnio zaczełam wklejać POLIMATY, sa tam nieraz naprawdę ciekawe rzeczy.Tak samo Historia bez cenzury - inaczej podane fakty historyczne.Nikt nie zajrzał. A o czym będziemy rozmawiać to od nas zależy i też czasem ktos mógłby"rzucić" jakimś tematem - są tu też panie i siedzą cichutko jak myszy pod miotłą. Zmienimy cos?
Obserwuj wątek
    • iryska2604 Re: W kwestii formalnej 28.03.15, 21:38
      Nie znaczy to ze tematy "polityczne" mają całkiem zniknąć. Zyjemy tu i teraz , czasem trzeba podyskutować i o tym. Jak to było? Znaj proporcją mocium panie... . (trochę zmodyfikowane).
      • amityr Re: W kwestii formalnej 29.03.15, 13:34
        Otwierasz stronę a tu kupa jakiegoś chrustu.
        • iryska2604 Re: W kwestii formalnej 29.03.15, 13:45
          Amityr, do rzeczy. O jakim chruście mówisz?
          • jagodajna Re: W kwestii formalnej 29.03.15, 14:47
            Amityr, toż to bazie a nie chrust....
            • amityr Re: W kwestii formalnej 29.03.15, 19:35
              Całość wygląda okropnie i w niczym nie przypomina wiosny a raczej porządki wiosenne po zgrabieniu trawnika na jedną kupkę.
              • iryska2604 Re: W kwestii formalnej 29.03.15, 19:47
                Przyjdzie pora i pogoda sie poprawi to zmienię. Ale się esteta z ciebie zrobił...
                • alfredka1 Re: W kwestii formalnej 29.03.15, 21:04

-Moi drodzy forumowi przyjaciele,
                  jestem bardzo zmęczona polityką, układami, szczuciem jednych na drugich, trzecich ....
                  to już chamski magiel a nie polityka spoleczna.
                  Brak przyzwoitości, dobrego wychowania, umiaru w sądach i osądach ..
                  więc o czym tu pisać- ...
                  Młodzi jesteście więc macie nadzieję, że dyskusja coś zmieni. Nic nie zmieni dopóki na właściwych miejscach nie znajdą się odpowiedni ludzie. Mądrzy, odpowiedzialni z dużą kulturą osobistą.
                  chyba niepotrzebnie piszę, przepraszam.
                  • czuk1 W kwestii formalnej 29.03.15, 21:49
                    Jest tu zmęczenie polityką ? smile Scislej politykowaniem ? Raczej to znużenie, znudzenie ....
                    Zauważam - politykowanie jest dla politykierów. Ja np. na forum lubię bawić się w takiego politykiera. Polityka mnie nie nuży i nie nudzi. Dlatego czytam i gdy widzę tematy "polityczne', społeczne, gospodarcze, finansowe .... wchodzę i wstawiam (staram się wstawiać) aktualne tematy/ wątki.
                    To jest spojrzenie jednostronne. I też w kwestii formalnej.
                    A wnioski ? Jeśli jestem niezainteresowany wątkiem, tematem .... nie piszę tam.
                    Jakie tematy i wątki są mają wzięcie na forum..... sami decydujemy.
                    Forum dziala na zasadach rynkowych :
                    - jest popyt na tematy polityczne ..... ludzie tu politykują.
                    - nie ma (nie będzie) zainteresowania politykowaniem.... politykierzy nie piszą, idą gdzie indziej.
    • anoagata Re: W kwestii formalnej 30.03.15, 08:45
      Irysko,no niestety tak jak napisałaś ja siedzę cichutko jak mysz pod miotłą a że kotów nie mam to pewnie będzie tak w rzeczywistości.
      A jeżeli chodzi o politykę to jest jej bardzo dużo w życiu ale to wynika chyba z sytuacji bo zaczyna być już prawie wszystko sprawą polityczną czy tego chcemy czy nie.
      • amityr Re: W kwestii formalnej 30.03.15, 10:31
        Coraz częściej sięgam do Twittera. Np. 3min temu:
        www.tvp.info/19459071/nastolatki-obciely-glowy-osmiu-szyitom-kolejne-okrutne-nagranie-panstwa-islamskiego
        • pia.ed Re: W kwestii formalnej 30.03.15, 11:53
          Fakt ma duzo ciekawych tematow , ale gdybym cos z tego zamiescila,
          to spotkalabym sie ze stwierdzeniem, ze to szmatlawiec ...

A przeciez zawsze mozna dyskutowac nie o samym artykule,
          ale na kanwie artykulu, a to dwie rozne rzeczy ...

Przy okazji chcialabym sie zapytac, czy to tutaj czy na "Jesien ..." ktos sie zapytal o marokanskich chlopcow, ktorych zatrzymali straznicy w Malmö,a ktorzy potem uciekli do Danii?

Teraz znaleziono ich znow w Szwecji, w Sztokholmie, zyjacych wsrod narkomanow ...
          i zrobiono z nich bohaterow bo przyjechali aby pomoc ojcu zdobyc pieniadze na operacje!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka