Dodaj do ulubionych

Seksujące dzieci

02.04.15, 09:51
12-latek gwałci kobietę, ale za to nie odpowie, bo polskie prawo nie karze dzieci. Co można zrobić w takiej sytuacji?
m.katowice.gazeta.pl/katowice/1,106509,17688562,Bezdomna_kobieta_zostala_zgwalcona_przez_12_latka.html
Obserwuj wątek
    • amityr Re: Seksujące dzieci 02.04.15, 10:44
      Nie wiem co powiedzieć. Tak jest nie tylko z gwałtami. Trzeba więcej godzin religii.
      • plater-2 Re: Seksujące dzieci 02.04.15, 11:18
        A ty nie slyszales,ze zlego kosciol nie nawroci, dobrego karczm nie zepsuje...wink
        • alfredka1 Re: Seksujące dzieci 02.04.15, 11:53
          Amityr, żartujesz ? sad((
          • czuk1 Re: Seksujące dzieci 02.04.15, 14:01
            Chyba ludzie teraz wcześniej dojrzewają , a jeśli tak .... to i szkoła od 5-6 lat, nie jest dla nich za wczesna.
            Jakoś jednak nie słychać by 80-latek zgwałcił 14 latkę . wink Może dlatego, że to mało możiwe a poza tym mało która nastolatka uznała by takie zbliżenie za gwałt ? Czasy się zmieniają.
            PS. A swoją drogą .... jako 10 latki "bawilismy się" w zbożu i coś tam "szukaliśmy skutecznie" u naszej rówieśnczki. Zapomniał wół, jak cielęciem był.
            • narfi Re: Seksujące dzieci 02.04.15, 14:05
              Serio, Czuk?
              Bawiliscie sie tak w zbozu?...a fe smile
              Ja to pierwsze zboze musialem zobaczyc dlugo za pozno smile
              • czuk1 Re: Seksujące dzieci 02.04.15, 14:15
                Jako dzieci wiejskie mieliśmy wiekszą ciekawość świata, przyrody... idącą od zwierząt domowych i wszelkiego stworzenia które wiejskie dzieci otacza. A poza tym przy pasieniu krów .... jest duzo czasu i nudy.
                • narfi Re: Seksujące dzieci 02.04.15, 14:26
                  ...ale miales szczescie w zyciu. Nas to matki do ksiazek pedzily, a na zboze, no, nie powiem, tez czas przyszedl smile
                  Powiadasz, ze mieliscie wieksza ciekawosc zycia i przyrody. Masz na to jakies dowody.
                  No, bo, ja nie mam zadnych dowodow na to, ze my w miastach mielismy te ciekawosc mniejsza smile
                  Sadzac po ilosci ludzi z wyzszym wyksztalceniem za PRL-u , to jakos nie wynika, zeby ilosc naukowcow pochodzacych ze wsi byla jakos znaczaco wieksza, jezeli w ogole cos z czegos wynika, to wlasnie cos zupelnie odwrotnego. Juz nie wspomne o punktach, tanich akademikach i roznych takich.
                • estella50 Re: Seksujące dzieci 02.04.15, 14:28
                  Zawsze zdarzają się tacy nadpobudliwi nastolatkowie.
                  Dla dzieciaka terapia i dla zgwałconej terapia. Obu współczucie, bo chłopak może wyrosnąć na zbrodniarza; a kobieta, nie dość, że bezdomna, to jeszcze tak upokorzona.
                  • czuk1 Re: Seksujące dzieci 02.04.15, 14:54
                    Ciekawości zycia nie rozbudzisz nie mając możliwości. Na wsi wokół ciebie były na codzień żyjące i rozmnażajace się w stadzie zwierzęta, owady. Nie mialeś tego w mieście. O tym pisałem. Pisałem o rosnącej ciekawości wiejskich dzieci biorącej się z codziennej obserwacji świata zwierząt. Pisząc tak, nie oceniałem/ nie porównywałem stopnia ciekawości życia dzieci miejskich z wiejskimi.
                    A Ty mi piszesz : Powiadasz, ze mieliscie wieksza ciekawosc zycia i przyrody. Masz na to jakies dowody.
                    PS. Mam też dowody na spełnienie ciekawości życia i przyrody przez dzieci miejskie. Nie każdy miejski młody czlowiek mial takie mozliwości. Byłem chyba w grupie wyjatkowej, nauczycielka geografii pokazywała nam Polskę i przyrode w realu. Jako uczeń szkoły średniej
                    (mieszkajacy na stancji) . Przez 4 lata schodzilem wiele atrakcyjnych szlaków. Byłem m.in. na I Ogólnopolskim Rajdzie Świetokrzyskim. (zobacz w sieci który numer tego Rajdu będzie w br.) . Bywałem też na trasach turystycznych w pobliskich Borach Tucholskich .... u Estelli. A także kilka razy w roku na zniwach i wykopkach w okolicznych PGR-ach. Nie zastąpi to dostepu codziennego do przyrody, jaki mają (i dziś ) dzieci wiejskie i te mieszkające w swoich domach z ogrodem i polem,lasem....
                  • czuk1 Re: Seksujące dzieci 02.04.15, 14:58
                    Estello . Jednym-dwoma seansami w dzieciach nie rozwinie się zbrodniarz czy prostytutka. Takie zdarzenia zostają jedynie w pamiąci na całe zycie. Podobnie jak wszelkiego rodzaju inicjacje, np. utrata dziewictwa. Tak uważam. W mężczyźnie np. po dziesiątkach lat życia rozwija się jedynie .... impotent. smile
                    Ps. przepraszam za trywialność.
                    • estella50 Re: Seksujące dzieci 02.04.15, 15:33
                      Tak, masz rację, dlatego napisałam o przyszłości chłopaka w trybie przypuszczającym.
                      Nastoletni chłopak, to seksualna bomba; napięcie olbrzymie, masturbacja zakazana (grzech!), to wykorzystuje łatwą ofiarę w osobie bezdomnej (i może pijanej). Jeśli to się jemu spodobało, to w przyszłości równie łatwe ofiary może znależć wśród upośledzonych, dzieci, podwładnych (zależnych). Dlatego piszę o terapii dla niego, żeby od tego losu ustrzec i jego i jego ofiary.
                    • narfi Re: Seksujące dzieci 02.04.15, 15:38
                      Te trywilnosc i wnioski z niej wynikajace zostaw dla siebiesmile
                      U mnie sie tam nic nie rozwija, hehe...
                      Dbaj o prostate, i wpieprzaj "saw palmetto".
                      Natomiast co do tego gwalciciela, to, to juz jest zbrodniarz. Ok, 100 lat temu byc moze nie wszyscy wiedzieli, co i jak z tym gwaltem, ale teraz to jedyne wytlumaczenie, ze chlopak jest swirniety, no, a u tych to nic nie jest takie oczywiste, ale jezeli nie jest swirniety, no to niestety, to juz jest zbrodniarz-psychopata. Jak sztuka medyczna uczy, psychopatia to nie choroba, to charakter i tego sie nie leczy, kiedys trafi za kratki i w innych krajach juz by nie wyszedl, ale w pomrocznej pewnie wyjdzie i bedzie robil to samo.
                      Na szczescie na tym forum nie trzeba wszystkiego tlumaczyc od Adama i Ewy, swoje lata macie, chwile filozoficznej zadumy, tez nam wszystkim(od jakiegos czasu) sie zdarzaja, no to powiedzcie, czy w jakims znaczacym stopniu, od dwunastego roku zycia zmienil sie Wam sposob pojmowania swiata, co zle, co dobre, co mozna czego nie. Mnie sie wydaje, ze nasze pokolenie w wieku 12 lat bylo juz w pelni moralnie uksztaltowne i nie wierze, ze obecne nie jest. Jak nie swir, to powinno go sie traktowac i sadzic jak doroslego, w niektorych krajach tak jest. No, moze ich sie nie wiesza, ale z psychuszki juz tacy nie wychodza.
                      • estella50 Re: Seksujące dzieci 02.04.15, 15:54
                        Mówisz o świadomości tego, co złe i co dobre. Jasne, nastolatek to rozgranicza, ale wydaje mu się, że go nikt nie przyłapie i uda się ujść bezkarnie. Przecież wielu postępuje żle, pełne o tym są media, ważne tylko, żeby się nie wydało. Terapia i leki obniżające popęd mogą pomóc mu rozeznać się w tym, co uczynił. Więzienie nie pomoże na pewno.
                        Tak nawiasem, to nie wysokość ewentualnej osądzonej kary, ale jej nieuchronność skutecznie zmniejsza występki i zbrodnie. Złodziej nie ukradnie samochodu, kierowca nie wsiądzie po pijaku, jeśli będą wiedzieli, że NA PEWNO dziś lub jutro przyjdzie im za to stanąć przed sądem i zamieszkać w celi jakiś czas. Pozostaną przypadki ludzi chorych i działających w afekcie.
                      • czuk1 Re: Seksujące dzieci 02.04.15, 16:22
                        GDYBYM NIE PISAŁ O SOBIE ... skąd bym wiedział ? Przecież Cię nie znam.
                        Nie trzeba (po za tym) być odkrywcą, komuś coś narzucać. Wiadomo, że meżczyźni starzy i chorzy np. na cukrzycę sa w wiekszości impotentami. A to juz upoważnia do napisania tej uogólnionej opinii.
                        Trzeba by zauwazyć, że ja nie ośmieszam nikogo imiennie (chyba, że w odpowiedzi na ośmieszanie mojej osoby) . Nie pouczam. Nie stawiam nikomu diagnoz medycznych i nie kieruję zaleceń medycznych. Co mam jeść (bo ja nie wpieprzam) wiem sam doskonale. Nie jestem dzieckiem. Uwagi mogę przyjmować i ... także zalecenia ale od osób zaprzyjaźnionych na forum.
                        Nie wyprowadzam dla nikogo wniosków, jedynie zawsze przekazuję swoje zdanie, swoje opinie. Choćby po to aby wywołać szerszą polemikę , dyskusję na poruszony temat.
                        Do dyskusji nad treścią czyjegoś kazania czy wyroku niechętnie mnie namówić.
                        • czuk1 Re: Seksujące dzieci 02.04.15, 16:36
                          Estella pisze na temat wątku , o konkretnym przypadku. Dzięki temu polemika ma sens.
                          Podejrzewam, że ten 12 latek (opisany w linkowanym art.) obraca się w świecie przestępczym, że
                          gwałt na staruszce nie jest jego pierwszym przestępstwem.
                          • estella50 Re: Seksujące dzieci 02.04.15, 17:07
                            Ten nastolatek, Rom jak się doczytałam, został wychowany w kulturze macho. A zgodnie z nią już jest mężczyzną. Jeśli z grupą innych Romów obracał się na dworcu żebrząc (zamiast siedzieć w ławce szkolnej), to można założyć, że drobne przestępstwa tez nie są mu obce.
                            Ciągle jeszcze sądzę, że dobra terapia mogłaby zrobić z niego porządnego człowieka. Młody umysł jest jeszcze plastyczny.
                        • narfi Re: Seksujące dzieci 02.04.15, 16:55
                          Czuk, troszke dystansu do siebie. Ja kocham sie smiac z innych, ale nie mam nikomu za zle jak posmieje sie ze mnie, (aby nie za duzo) big_grin
                          Naprawde urazilo Cie, ze zalecilem Ci wpieprzanie Saw Palmetto, a nie jedzenie. Tego sie nie je, to sie polyka w kapsulkach.
                          Natomiast to, ze wiadomo, ze starzy i cukrzycy sa na ogolm impotentami to jest bzdura.
                          W starszym wieku nastepuje powiekszenie prostaty, to samo jest czasem rezultatem cukrzycy.
                          Powiekszenie prostaty czesto prowadzi do impotencji, ale i na to sa sposoby. Faktem jest, ze w biednych krajach lekarze nie chca leczyc powiekszonej prostaty tylko po to, zeby starszy pan mogl sobie jeszcze troszke pobzykac, bo to kosztuje.
                          Oficjalnie najlepszym lekiem na powiekszenie prostaty jest Finasteride, bez refundacji rocznie wyjdzie jakies AU$1000, Saw pelmetto mimo, ze bez recepty wyjdzie tylko troche taniej, ale dziala podobnie i nie ma skutkow ubocznych.
                          Cukrzyca typu II obecnie moze byc pod kontrola a powiekszenie prostaty mozna skutecznie leczyc i Saw Palmetto jest jednym z najlepszych srodkow.
                          Oczywiscie przy raku i po operacji wiekszosc juz sobie nie pofigluje, ale badajac regularnie PSA mozna wykryc raka we wczesnym stadium i czesto sie to i owo da uratowac.
                          Wprawdzie doswiadczenia znajomych optymizmem nie napawaja, ale moze mam takie szczescie, ze mam znajomych, ktorym w pewnym wieku juz nic sie nie chce.Mnie tam caly czas sie chce smile
                          • czuk1 Re: Seksujące dzieci 02.04.15, 22:33
                            Drugie zdanie wpisu i dalsze informacje.... postawiły Cię w (w moich oczach ) w gronie wiarygodnych i niezłosliwych znajomych na forum.
                            Twoja opinia jest , Twoją opinią. Moja .... moją opinią. Może trochę bez dowodów, przykładów
                            z większych badań na grupie starych cukrzyków. Inne Twoje informacje przyjmuję jako opinię.
                            Osobiscie nie mam wielkich problemów na temat który opisuję, na podstawie licznych bezpośrednich rozmów.
                            Twoje zdanie : Cukrzyca typu II obecnie moze byc pod kontrola a powiekszenie prostaty mozna skutecznie leczyć.
                            Moje doświadczenie : Cukrzycę typu II mam kilkadziesiąt lat skutecznie leczoną (utrzymywany potrzebny poziom cukru, leczenie chorób wywoływanych przez cukrzycę) a problem ew. powiekszania i raka prostaty mam pod kontrolą (markery, TK, brak objawów).
                            Pozdrawiam
                      • amityr Re: Seksujące dzieci 02.04.15, 19:12
                        narfi napisał:

> Te trywilnosc i wnioski z niej wynikajace zostaw dla siebiesmile
                        > U mnie sie tam nic nie rozwija, hehe...

O rany, już?
        • amityr Re: Seksujące dzieci 02.04.15, 19:05
          plater-2 napisała:

> A ty nie slyszales,ze zlego kosciol nie nawroci, dobrego karczm nie zepsuje...;
          > )

Wiedziałem.Uderz w stół a plater-2 poskoczy ze swoją fantazją św. Łucji.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka