Dodaj do ulubionych

Dobijają Platformę

09.06.15, 11:35
W internecie ukazały się tomy akt ze śledztwa w sprawie podsłuchu dygnitarzy rządowych rozprawiających nad kawałkami ośmiorniczki o interesach poszczególnych osób ,ale i samej platformy . Wszystkie tomy akt do obejrzenia na profilu fejsbukowym biznesmena Stonogi . Przepraszam ,ale prawdopodobnie to już sa granice tego państwa rządzonego jak dosadnie jeden z ministrów powiedział ch.dupai kamieni kupa . Ja nie mam co oczekiwać , bo i nic się przez ten rok nie wydarzyło , prokuratura zamiatała zamiatała az wymiotła te akta do publicznej wiadomości . Chciałoby się powiedzieć - gdzie ja żyję . Ale czasami przychodzą mi myśli dwie ;
1. Coście z ta Polska zrobili sprzedawczyki
2. ciekawi mnie w jakim ustroju , państwie i systemie przyjdzie mi umierać .
Obserwuj wątek
    • wiseacres Re: Dobijają Platformę 09.06.15, 12:22
      Nie przesadzaj chłopie, chyba że ogrodnikiem jesteś, to jeszcze coś niecoś można. Będzie dobrze.
      • sagittarius954 Re: Dobijają Platformę 09.06.15, 13:49
        mogę zając się twoim ogródkiem chcesz ???!!!! suspicioussuspicious
        • wiseacres Re: Dobijają Platformę 10.06.15, 09:56
          Pomyliłeś orientacje .No, no proszę!
    • sagittarius954 Re: Dobijają Platformę 10.06.15, 16:38
      Stonoga o godz 16 wyznaczył konferencje prasową ,ale wejścia na te strony jak na razie nie uzyskałem , ciekawe o czym tam rozprawia , może niedługo inne media podadzą o czym jest i o czym się wypowiada Stonoga . Oby sie tylko mu nogi nie poplątały .
      • czuk1 Re: Dobijają Platformę 12.06.15, 11:46
        Warchoł ze Stonogi doskonały. Narozrabiał w państwie nieźle. Choć kolejny raz wpadł w kolizję z prawem , to przy okazji tego warcholstwa stał się przydatny bardzo społeczeństwu, do zmiany rządów PO. Publikacją nagrań ministrów przyspieszy niewątpliwie zmianę ekipy rządowej , w trakcie jesiennych wyborów.
    • sagittarius954 Re: Dobijają Platformę 11.06.15, 07:51
      dymisja rządu . No nie całego . Na posterunku została premier . kolana jej drżały , głos się łamał i az mi jej bidulki żal się zrobiło ,ale zaraz doleciał mnie głos ośmiorniczek : a kto nas spróbuje . Radosław tez się podał i tez az płakał a łzy same zaglądały do kamer dziennikarzy . ale tego mi nie żal . Bo to bufon , po prostu straszny obrzydliwy bufon . w tym tempie mamy okazję zobaczyć jak PO rozpuści się jeszcze przed wrześniem . Ciekawe kto dalej pomiesza w tym kotle pomyj aby całkowicie zniknęła z powierzchni .
      • wiseacres Re: Dobijają Platformę 11.06.15, 10:23
        Z kotła z pomyjami do kotła z fekaliami.
        • wiseacres Re: Dobijają Platformę 11.06.15, 20:39
          Myślisz , że się coś zmieni. Przypomnę Ci. Może i Kaczyński nie ukradnie tak dla siebie bezpośrednio ale reszt już dawno nogami przebiera.
          • czuk1 Re: Dobijają Platformę 12.06.15, 12:01
            Dodam, do wiseacresa . Złodziejstwo zmniejszy się, wzrośnie po umocnieniu się nowej wladzy. Kradną jednostki. Ile mogą nakraść ? Nie waży to aż tak mocno na naszych finansach ale demoralizuje społeczeństwo,, daje zły przykład. Najwieksze szkody w skali państwa powodują rzadzący. Polegają one na błędach , zaniechaniach, braku umiejętności rządzenia , braku ekonomicznego i nowoczesnego myślenia, kierowaniu się światopoglądami z przed 2 tysięcy lat, myśleniu historycznym, praktycznych umiejętnoiściach skłócania spoleczeństwa - zamiast łączenia,...
            I te, idące zmiany są dla Polski i Polaków groźne. One są realne. Ta opcja polityczna już była i nie zmieniła się. Stąd moje przewidywanie.
        • czuk1 Re: Dobijają Platformę 12.06.15, 11:49
          Wg wiseacresa - Z kotła z pomyjami do kotła z fekaliami.
          Wg mnie - ze zła mniejszego do zła większego
    • czuk1 Re: Dobijają Platformę 12.06.15, 11:40

Myśli sagiego:
      Ale czasami przychodzą mi myśli dwie ;
      1. Coście z ta Polska zrobili sprzedawczyki
      2. ciekawi mnie w jakim ustroju , państwie i systemie przyjdzie mi umierać

.....chyba poranne i nie uczesane....

Myśli dziadka czuka, odpowiedź na mysli sagitariusa:
      1. Do kogo ta mowa i jaka nieobiektywna wink. Wybrali ich Polacy. Majątek narodowy nie zmalał,
      rośnie przez ostatnie 8 lat i to szybiej niż w EU. Ogólnie Polacy nie mają się źle.
      Niestety
      . Rządzący nie wykorzystali należycie szans rozwoju i potencjału Polaków/Polski.
      Nie potrafią łaczyć Polaków, w dziele budowy zasobnej i silnej Polski. Doprowadzają do
      pogłębiania się różnic między biednymi i bogatymi. Nie potrafią rozwiązywać podstawowych
      problemów społecznych i gospodarczych. Rosnie fala społecznego niezadowolenia. Na jesieni
      będą chyba zmienieni na innych. Wielka szkoda, że nie ma zmiennika, który poprowadził by
      Polskę szybką ścieżką do bogatych i nowoczesnych społeczeństw/państw.
      (.... czegoś biedny boś głupi....)
      2. Umrzemy w Polsce takiej jak jest teraz, chyba żeby Rosja nas znowu - nie daj Bóg - zniewoliła. Państwo będzie dalej demokratyczne. Nie wiem jednak .... czy świeckie. wink Choć mnie agnostykowi państwo świeckie nie przeszkadza w mysleniu .... "co/kogo mogę spotkać za granicą życia".
      Jeśli chodzi o rodzaj ustroju . Niewątpliwie najlepszy byłby system demokratyczno-liberalny. Ale skala zróżnicowania/zubożenia więcej niż 25 % społeczeństwa narzuca przejściowo - jako korzystny - system demokratyczno-socjalistycznyy. Prawdopodobnie przyjdzie nam jednak oscylować między tymi dwoma rodzajami ustroju.
    • wiseacres Re: Dobijają Platformę 13.06.15, 15:53
      Chyba tu za cicho.
      • czuk1 Re: Dobijają Platformę 13.06.15, 23:39
        Cicho, bo dobijają Platformę. smile wink
        • mala200333 Re: Dobijają Platformę 14.06.15, 04:29
          Smutno mi Bo myslalam,ze Platforma jest inna...
          • czuk1 Re: Dobijają Platformę 14.06.15, 09:57
            Ja podobnie. Widziałem przez 5-6 lat PO lepszą , odpowiedzialną, ambitną w rządzeniu Polską.
            Potwierdzały to ogólne dane statystyczne dla Polski i wysokie notowania partii w sondażach.
            Nie dyskredytuję PO bo podniosła standardy rządzenia ale ostatnie lata obnażyły słabe strony PO.
            Przyczyniły się do tego liczne błędy , opieszałość, lenistwo i zaniechania w rozwiązywaniu problemów społecznych, w unowocześnianiu Polski . Afery z udziałem działaczy PO, niedostateczny kontakt przywódców PO ze społeczeństwem a także uaktywnienie opozycji przyspieszają upadek PO.
            Zawiodłem się na PO. Doceniam jednak jej zasługi. I nie zamierzam przechodzić do grona socjalistów, radykalnych konserwatystów czy narodowców. Czekam na efekt zawirowań na scenie politycznej.
            • wiseacres Re: Dobijają Platformę 14.06.15, 10:12
              Przecież to rodzaj żeński.
              Więc nigdy nie wiadomo czego się można spodziewać.
              A Pani ,która miałaby teraz zostać premierką , jak była burmistrzką, to narobiła takiego syfu, że miasteczko do dzisiaj nie może się pozbierać.
              • czuk1 Re: Dobijają Platformę 14.06.15, 10:33
                Rodzaj żeński czy męski ... nie ma znaczenia .. zmienny jest człowiek. Tym bardziej, że tacy burmistrze, premierzy mają łamane kręgosłupy przez swoje partie. I nie mogą być (tak naprawdę) sobą.
                ....to tylko moja opinia ....
                • sagittarius954 Re: Dobijają Platformę 15.06.15, 09:20
                  No t z satysfakcja panowie zaśmieję się z was ponieważ popieraliście swoje wyobrażenia . Nie, malutka , platforma nie jest lepsza i nie będzie lepsza . A o rzeczywistym stanie naszego państwa jeszcze się przekonamy, a może nie przekonujmy się żeby wstyd nam nie było . Zwykłym obywatelom .
                  cały rządek - suspicioussuspicioussuspicioussuspicioussuspicioussuspicioussuspicioussuspicioussuspicioussuspicioussuspicioussuspicioussuspicioussuspicioussuspicioussuspicioussuspicioussuspicioussuspicioussuspicioussuspicioussuspicioussuspicioussuspicioussuspicioussuspicioussuspicioussuspicioussuspicioussuspicioussuspicioussuspicioussuspicious
                  • czuk1 Re: Dobijają Platformę 15.06.15, 09:48
                    To nie były (moje np.) wyobrażenia, tylko realne do wykonania mozliwości. Trudno się winić za zaniechania innych (tu partii rądzących) , tym bardziej, że było się stałymi krytykami zaniechań, zaniedbań i błedów.
                    Zostaję przy swoim, że przez 8 lat PO rządziła na dostatecznym poziomie a pod jej rządami Polska uzyskała niezłe oceny . Przy czym niedostatecznie rozwiazywane były problemy społeczne, w tym problemy rozwarstwiania społeczeństwa i zmniejszanie zjawiska biedy.
                    Rzeczywisty stan państwa jest znany , są informacje obiektywne, trzeba je tylko wydobyć - czytając je z różnych źródeł - nie tylko z tub propagandowych opozycji i rosyjskiej propagandy o Polsce.
                    Jesli PiS-owi (po ew. wygranej) powiedzie się rządzenie .... też będę zadowolony.Sagi, nie masz wylaczności na satysfakcję z dobrych rządów w Polsce. Choćby dlatego, że obok politykierow optujacych za PO czy PiS są w Polsce (i tutaj) propaństwowcy, którym zależy na dobru Polski i pomyślnosci Polaków.
                    • sagittarius954 Re: Dobijają Platformę 16.06.15, 09:55
                      Nie mam na nic wyłączności , nawet na pracę suspicioussuspicioussuspicious I coraz bardziej kolejne rządy pozbawiają mnie tej wyłączności albo próby wprowadzenia na tory wyłączności . Wolność jako taka, powinna sprawiać obywatelom najwięcej satysfakcji a okazuje się, że rozumienie jej zdecydowanie odbiega od siebie . Pojecia strony rzadowej i społeczeństwa to dwie różne formuły . A dlaczego ? Bo są to dwie różne linie zaspokojone w różnych warstwach . A przecież sa i tacy którzy nie mysla takimi wartościami próbując wymyśleć na poczekaniu zlepek różnych idei . tyle, że znów przodują w tym ekonomicznie zaspokojeni , dla których wystarczyło by porządnie trwać w tym co jest . Mam tutaj na myśli gender , nowe podejście do wychowania dzieci , płąszczyzna duchowa , , to sa wielkie powody wielkiego niezadowolenia Polaków wpływająca zdecydowanie na podejście ekonomiczne . Bo jeśli zabezpieczymy sobie ten podstawowy garnek żołądka o tyle dalej brakuje nam ścian oparcia . Bo jeśli mamy dzieci , patrzymy na załamanie się wszystkich reform szkolnictwa od początku ich przetwarzania po roku 89 . To pomyłka i to wielka obniżająca poziom nauki na wszystkich poziomach kształcenia . I nic tutaj nie daja statystyki współzawodnictwa między narodami , matury międzynarodowe itp. . Sa tak samo zafałszowane ponieważ dla pokazania pracy komisarzy tworzy się potforki , które zaklepane w obradach ue przekazywane sa do wprowadzenia w krajach . a przecież niewiele krajów ma konstytucję tak napisana że przeciwstawia się prawu międzynarodowemu . a nasza taka właśnie jest , co nam podrzuca to my musimy zaklepać wprowadzić i cieszyć się z wybitnego profesjonalizmu , który po latach wyjałowi całkowicie głowy nawet uzdolnionych . A zsłuzba zdrowia , a przemysł , no można tak długo dlatego wybacz ,ale smieszysz mnie pisząc że przez 8 lat PO rządziła na dostatecznym poziomie a pod jej rządami Polska uzyskała niezłe oceny . to naprawdę nic daje jakbys usprawiedliwiał rządzących z ich błędów . ale sam wiesz że ilośc błędów może zatrzymać całkowicie rozwój . dlatego trzeba i ja krytykuje taka postawe . Albo biora się za rządzenie i wiedzą jak reformować Polske wyprowadzając ja ponad inne narody niwelując różnice albo niech się za to nie biora . Inaczej powinni odpowiadać nie przed trybunałem stanu ale przed prawem karnym, zaniechań , korupcji , fałszywe sterowanie ministerstwami i wielu innymi czynnikami ktorym ulegli dając się ponieść popularności i blaskowi pieniędzy . Dlatego te 8 lat to przepaśc wykopana do zasypania miedzy rządem a społeczeństwem , wyrwania prawnych chwastów , ludzi zdemoralizowanych i szukania Judymów .
                      • czuk1 Re: Dobijają Platformę 16.06.15, 13:25
                        Nie mam na nic wyłączności
                        ...nikt tego tu nie wymaga i nie krytykuje.. , nawet na pracę suspicioussuspicioussuspicious I coraz bardziej kolejne rządy pozbawiają mnie tej wyłączności albo próby wprowadzenia na tory wyłączności ...tego nie rozumiem... .

Wolność jako taka, powinna sprawiać obywatelom najwięcej satysfakcji a okazuje się, że rozumienie jej zdecydowanie odbiega od siebie ...a nie sprawia ? jest wolność słowa, wolność podróżowania, wolność wyznania, wolność osobista,..tego nie było .... . Pojecia strony rzadowej i społeczeństwa to dwie różne formuły.... Formuły jakieś można sobie tworzyć ale wolność ma jedno znaczenie , dla każdego rządu i społeczeństwa.... .

A dlaczego ? Bo są to dwie różne linie zaspokojone w różnych warstwach . A przecież sa i tacy którzy nie mysla takimi wartościami próbując wymyśleć na poczekaniu zlepek różnych idei . tyle, że znów przodują w tym ekonomicznie zaspokojeni , dla których wystarczyło by porządnie trwać w tym co jest .
                        Wolność to wolność. Pojęcia są znane (wszystkie oscylują wokół tych encyklopedycznych.
                        Bo wolność to niewątpliwie - brak przymusu, sytuacja, w której można dokonywać wyborów spośród wszystkich dostępnych opcji.Wolność może oznaczać brak osobistego zniewolenia (więzienie, niewolnictwo, praca przymusowa, porwanie), brak ograniczeń ze strony władz (wolność słowa, wolność zgromadzeń) i innych jednostek (szef, bank, szkoła, rodzina), a także zwyczajów społecznych i warunków naturalnych. Politycznie pojmowaną wolność dzieli się często na wolność od i wolność do. Wolność od (wolność negatywna) oznacza brak przymusu (wolność od prześladowań, wolność od strachu, wolność od głodu), wolność do (czy też prawo do; wolność pozytywna) natomiast rzeczywistą możliwość podejmowania wyborów. Do tradycyjnych wolności politycznych należą: wolność zgromadzeń, wolność słowa, wolność religijna, wolność gospodarcza . Zgadzam się z tymi pojęciami. Potwierdzają one , że tak pojmowana wolność w Polsce ma trwałe miejsce

Mam tutaj na myśli gender , nowe podejście do wychowania dzieci , płąszczyzna duchowa , , to sa wielkie powody wielkiego niezadowolenia Polaków wpływająca zdecydowanie na podejście ekonomiczne .
                        Co z tym ma gender ? Znane w swiecie pojęcie gender - płeć kulturowa , nam nie znane, nic nie zmienia w naszym życiu . Nowe procesy społeczne - ujawnione zjawiska "dwupłciowości", zwiazki partnerskie, nowe zwyczaje (inne niż katolickie ) spowodowały, że trzeba by je jakoś nazwać. Nazwano . i tyle . I tylko tyle. Wiedza o gender nie krępuje naszego/mojego postepowania i nie narusza tradycyjnie pojmowanych pojęć płci. Nowe zjawiska dot. korzystania z płci nie są dla katolików jakimś nakazem a nawet dobrym przykladem, nie dyskryminują ich w niczym.

Bo jeśli zabezpieczymy sobie ten podstawowy garnek żołądka o tyle dalej brakuje nam ścian oparcia .
                        Tu wchodzisz w temat edukacji młodego pokolenia.

Bo jeśli mamy dzieci , patrzymy na załamanie się wszystkich reform szkolnictwa od początku ich przetwarzania po roku 89 . To pomyłka i to wielka obniżająca poziom nauki na wszystkich poziomach kształcenia .
                        Tu zgadzam się. Domyślam się, że chodzi o obniżenie poziomu szkolnictwa. Tu mam zdanie podobne. Tylko ja patrzę na problem kompleksowo. Obniżenie poziomu szkolnictwa to efekt braku nalezytych dzialań państwa. Ogromny wzrost, prywatyzacja szkolnictwa wyższego i brak koordynacji szkolnictwa wyzśzego i zawodowego przez ME i MNiSzW spowodowały obniżenie poziomu studiów, selekcję negatywną wykladowców/nauczycieli, kształcenie w kierunkach w ktorych absolwenci nie znajdują pracy, "nadprodukcję" w zawodach: organizacja zarządzania, administracja, politechnicznych, ... . (

I nic tutaj nie daja statystyki współzawodnictwa między narodami , matury międzynarodowe itp. . Sa tak samo zafałszowane ponieważ dla pokazania pracy komisarzy tworzy się potforki , które zaklepane w obradach ue przekazywane sa do wprowadzenia w krajach . a przecież niewiele krajów ma konstytucję tak napisana że przeciwstawia się prawu międzynarodowemu . a nasza taka właśnie jest , co nam podrzuca to my musimy zaklepać wprowadzić i cieszyć się z wybitnego profesjonalizmu , który po latach wyjałowi całkowicie głowy nawet uzdolnionych .
                        To są Twoje opinie. Nie chcę ich dyskredytować.

A zsłuzba zdrowia wg mnie - (opieka zdrowotna dla chorych dzieci, ludzi starych, chorych na serce poprawia się. Środki budżetowe na służbę zdrowia poważnie wzrosły) , a przemysł
                        (temat rzeka, o przemysle mówmy ale nie w kat. z czasów PRL , bo teraz liczą się inne galęzie przemyslu , liczą usługi ) , no można tak długo dlatego wybacz ,ale smieszysz mnie pisząc że przez 8 lat PO rządziła na dostatecznym poziomie a pod jej rządami Polska uzyskała niezłe oceny . Nie bedę powtarzal dobrych (na tle Europy ....czytaj mozliwości zewnętrznych tworzonych w całej Europie). I tu Twoje zdanie zostaw sobie. Nieraz osmieszanie kogoś jest osmieszaniem wlasnej osoby.. Faktow , dowodów, danych statystycznych nie zmienisz , nie naciągniesz do swoich narzekań.

to naprawdę nic daje jakbys usprawiedliwiał rządzących z ich błędów ..
                        .nie usprawidliwiam, przecież wczesniej prowadzilem totalną krytykę zaniedbań PO, mam je powtarzać ?.

ale sam wiesz że ilośc błędów może zatrzymać całkowicie rozwój .
                        ... zaisniałe blędy i zaniechania rządu obnizyły efektywność polskiej gospodarki, zmniejszyły mozliwości poprawy warunków zycia społeczeństwa. Ale rozwój byl i to najwyższy w Europie. Trzeba by PO za te błędy rozliczyć w 2016 i dalszych latach. Teraz są wybory i przewidując, że PO (gdyby została wybrana) będzie rzadzić podobnie (ulomnie). Dlatego powinno się wybrać lepszych (w ofercie wyborczej, jakoś nie widzę bardzo dobrych kandydatów - na mój gust)

dlatego trzeba i ja krytykuje taka postawe .
                        ... a ja co ? chwalę ?
                        Chwalenie jest wtedy kiedy dajemy oceny bardzo dobre.

Albo biora się za rządzenie i wiedzą jak reformować Polske wyprowadzając ja ponad inne narody [b](otoż oni uważają, że wiedzą jak rządzić w Polsce, mają jakies tam niezle wyniki w tym rządzeniu.... dlatego chcą dalej rządzić. Wolno im chcieć, nam wolno ich nie wybrać.)/b]

...niwelując różnice albo niech się za to nie biora .
                        Faktycznie. W sprawie integracji społeczeństwa, niwelowania zróżnicowania dochodów i poprawy warunkow zycia Polaków PO zrobila za mało. Chyba ma tego świadomość. To jest
                        główny powód odrzucania PO przez potencjalnych wyborców, obniżania jej wyborczych notowań.

Inaczej powinni odpowiadać nie przed trybunałem stanu ale przed prawem karnym (prawo nie dziala wstecz, chyba że na szańcach Rewolucji), zaniechań , korupcji , fałszywe sterowanie ministerstwami i wielu innymi czynnikami ktorym ulegli dając się ponieść popularności i blaskowi pieniędzy
                        ....o ile wiem, widzimy to na codzień - PO i jej dzialacze działają przyotwartej kurtynie. Opozycja dba o to aby każdy przejaw/ przypuszczenie zaistnienia przestępstwa ludzi PO konczyło się doniesienie do prokuratury. Co chcesz więcej ? Sądy kapturowe ? .

Dlatego te 8 lat to przepaśc wykopana do zasypania miedzy rządem a społeczeństwem , wyrwania prawnych chwastów , ludzi zdemoralizowanych i szukania Judymów .
                        Nie przesadzaj. Nie pamiętasz "przepaści" ? Aż tak źle za PO nie było i nie będzie za innych władców. Czasy takie mineły bezpowrotnie. Mamy uksztaltowaną silną demokrację, światly naród. Wyborami , podsluchami, przeciekami, przy pomocy mediów prostujemy politykom kręgoslupy. Wyborami mamy szanse zmienić ich na lepszych. Robimy swoje (też na forach) głownie w organizacjach społecznych, samorzadach - wskazujemy ich błędy, proponujemy konkretne. Nadchodzace wybory mogą sporo .... na lepsze .... zmienić. Pod warunkiem nie poddania się demagogicznym haslom i obietnicom.
                        • czuk1 Re: Dobijają Platformę 16.06.15, 13:31
                          Jeden fragmencik uczytelniam:

Albo biora się za rządzenie i wiedzą jak reformować Polske wyprowadzając ja ponad inne narody ..

..otoż oni uważają, że wiedzą jak rządzić w Polsce, mają jakies tam niezle wyniki w tym rządzeniu.... dlatego chcą dalej rządzić. Wolno im chcieć, nam wolno ich nie wybrać.
                          • lucjan.0 Re: Dobijają Platformę 17.06.15, 00:37
                            W pełni popieram i zgadzam się z Tobą Sagittariusie. Natomiast czuk1 na wielu forach wije się jak piskorz i przekonuje do swoich racji. Jest przekonany, że racja jest tylko jego. Typowy rodzaj głupoty, głupcom należałoby wymyślić trudniejszy sposób rozmnażania. Dobry klimat dla czuka1, to staruszki na forum 60+/-, tam osoby o innych poglądach, o wyższym ilorazie inteligencji, lub wybitne są banowane, a pzostają tylko mierne, wierne, bylejakie. Tam, gdzie wszyscy myślą to samo, to wogóle niewiele myślą. Głupstwa można mówić, byle nie uroczystym tonem. Czekam na rozwój wydarzeń, myślę że partia PO zniknie bezpowrotnie, a "bohaterowie" wielu afer zostaną rozliczeni i osądzeni. Stąd aktywność takich czuków1 i im podobnych na internetowych forach. Przez 8 lat "nabroili" i teraz porami trzęsą. Atakują PiS, nowego prezydenta w perfidnej formie, bo ich krytyka jest jak samochód, im gorszy tym więcej szumu robi.
                            • czuk1 Re: Dobijają Platformę 17.06.15, 10:32
                              Wg mnie, Sagi nie musi mieć "popieraczy i zgadzaczy" , ma swoje twarde zdanie i głosi rzeczowe opinie. Na jego ostre polemiki ja odpowiadam podobnie. Ale w wielu punktach jesteśmy zgodni. A tu raptem - bez uzasadnienia merytorycznego, przez zakrzyczenie i obrażanie Lucjan.o zwalcza - akurat na tym forum - mój udział w sieci . I to w stylu propagandy rosyjskiej. Tyle w tym wpisie nieprawdy, łamania netykiety i wolności słowa, że muszę do tego wpisu się odnieść .

Wybacz Superko, że musiałem się do tej negatywnej opinii odnieść. Oczywiście, że i ja naruszam
                              tu regulamin forum. I wiem, że moge/powinienem być za to ukarany.

Lucjan.o pisze- W pełni popieram i zgadzam się z Tobą Sagittariusie.
                              Dziwne to poparcie. Nie wiadomo czego ono dotyczy i jakimi opiniami Sagittariusa Lucjan.o zgadza się.

Lucjan.o pisze.. Natomiast czuk1 na wielu forach wije się jak piskorz i przekonuje do swoich racji.
                              Czuk1 (jak każdy forumowicz) jest na tych forach na których są odpowiednie dla niego tematy, gdzie jest atmosfera do polemiki. Nie wije się tylko w grmiach dyskutantów przedstawia swoje zdanie. Co w tym złego ? Jakim prawem zwracasz mi uwagę ? Za normalność ? Jest to "prawo kaduka"!! Ja nie narzucam Ci trollu miejsca pobytu i kolegów !

Lucjan.o pisze. Jest przekonany, że racja jest tylko jego.
                              Jeszcze raz. Przedstawiam swoje zdanie i zawsze powtarzam , że to tylko - "wg mnie," lub piszę - "moje zdanie" a ostatnio doczepiłem stałe zdanie na końcu polemicznych wpisów -"to tylko moja opinia". NIGDZIE NIE TWIERDZĘ, ŻE JA TYLKO MAM RACJĘ. Człowieku . Piszesz w jakimś "pijanym widzie" ?
                              .
                              Lucjan.o pisze. Typowy rodzaj głupoty, głupcom należałoby wymyślić trudniejszy sposób rozmnażania.
                              Na czym ta typowa głupota polega ? Na przedstawianiu zdania w miejscach do tego
                              przeznaczonych ? Na przedstawianiu swoich opinii, bez ich narzucania innym ?
                              Jakim ograniczonym czlowiekiem trzeba być by napisać - " głupcom należałoby wymyślić trudniejszy sposób rozmnażania".

Lucjan.o pisze. Dobry klimat dla czuka1, to staruszki na forum 60+/-, tam osoby o innych poglądach, o wyższym ilorazie inteligencji, lub wybitne są banowane, a pzostają tylko mierne, wierne, bylejakie. Tam, gdzie wszyscy myślą to samo, to wogóle niewiele myślą. Głupstwa można mówić, byle nie uroczystym tonem.
                              Nieprawda. Sprzyjający klimat dla czuka1 jest na wielu forach ,bywam tam gdzie piszą ludzie tolerancyjni, rozumni, myślący, kulturalni, pozbawieni uprzedzeń, i zasłon na oczy. Lucjan.o należy do uczestników forum (K i BG) - jedynych mnie nieprzychylnych. To tam właśnie - ..." wszyscy myślą to samo, to wogóle niewiele myślą " . Wyjątek stanowią wpadajacy tam : Rav, Wokul,..

Lucjan.o pisze. Czekam na rozwój wydarzeń, myślę że partia PO zniknie bezpowrotnie, a "bohaterowie" wielu afer zostaną rozliczeni i osądzeni. Stąd aktywność takich czuków1 i im podobnych na internetowych forach. Przez 8 lat "nabroili" i teraz porami trzęsą. Atakują PiS, nowego prezydenta w perfidnej formie, bo ich krytyka jest jak samochód, im gorszy tym więcej szumu robi.
                              Na zakończenie laurki na moją "cześć" , (wyżej) mamy lucjana.o próbkę "fachowej, realnej", prognozy dla PO, powiązaną (bo jakże inaczej może pisać ?! wink) z opinią o ludziach którzy inaczej oceniają sytaucję polityczną. A jakie silne argumenty, jakie kgbowskie zapowiedzi karania winnych. Jaka "prawda i mądrość" przez ten komentarz przebija. Gratuluję. wink

• sagittarius954 Re: Dobijają Platformę 18.06.15, 08:27
                                Czuku musze ci powiedzieć ,że ponieważ siebie nie widzimy bardzo nasz umysł powoduje nasrożenie się . To jest jedna z przyczyn odbioru postów jakie czytamy do siebie . to tyle , nie chcę dalej ciagnąc tematu, bo jesteśmy ustabilizowani w argumentach a i tak kolejne wyciągane nie spowodują przeciągnięcia naszych poglądów na swoja strone . Kto ma racię ? Jak zwykle historia na to odpowie . Tylko czy my doczekamy big_grin
                                • czuk1 Re: Dobijają Platformę 18.06.15, 08:58
                                  Mądra to wypowiedź.

PS.
                                  1. Mam do dziś forum regionalne. Na początku wieku pisali na nim ludzie z Polski, Kanady, Szkocji,.. Przyjaźnie zawarte wówczas, w czasie organizowanych spotkań w realu, trwają do dziś. Okazało się, że nasi główni adwersarze to bardzo mili ludzie.
                                  2. Trzymanie się swoich poglądów to dobra i zła cecha. Ludzi w podeszłym wieku (wg mnie) cechuje stanowczość, trwałość poglądów nabytych przez doświadczenia życiowe a świat
                                  zmienia się szybko i nasze poglądy na świat stały się nieaktualne, przestarzałe.
                                  3. Nadal planujemy sobie i najbliższym życie. Jesteśmy w centrum wydarzeń, opiniujemy, krytykujemy, podpowiadamy i prognozujemy. Zapominamy, że dni nasze są policzone i
                                  niewiele czasu nam zostało w doczesnym życiu, że młodzi wcale nas nie słuchają.... robią swoje.
                                  Nawet na forach to widać wyraźnie.. Tu często wpisy starych traktowane są jak śmiecie, niepotrzebny balast a ich autorzy (piszę na swoim przykładzie) traktowni są per nogam.
                                  Nic dziwnego, że emeryci np. grupują się we własnych gronach.
                                  smile
                            • sagittarius954 Re: Dobijają Platformę 18.06.15, 08:42
                              Dzięki lucjanie za słowa poparcia .
                              Ostatnio spotkałem znajomego który miał swoje zdanie na każdy temat i mówił coraz głośniej pragnąc przekonać mnie do swoich racji . Na nic nie zdawały się żarty , delikatne napomnienia , nic , a on wchodził w polityke coraz głębiej i głebiej poruszając coraz to nowe tematy i aż chciałem go zachęcić do wygłoszenia swoich poglądów na forum . dopiero kiedy zaczał truć na temat kościoła i jego roli i jak to przeszkadza w życiu chociaż co drugie zdanie tez było ,ależ wiara jest potrzebna , zrozumiałem że swoje frustracje próbuje wyłądowac na mnie .
                              Czuk dosyć twardo stoi na swoim zdaniu . Z którym się nie zgadzam ,czasami zapalaja się miedzy nami iskry i do pożaru jest chwilka ale zaraz sobie odpuszczamy , tak mi się wydaje , że jest .
                              Ztego co sam powiedział o sobie mogę zrozumieć jego argumenty i trawanie przy nich . ?Jak i te posty długie i wyczerpujące czasami profesjonalne az do bólu . ale co zrobić , ja taki systematyczny nie jestem big_grin co mam sobie za złe . Ale jeśli mam już znajomego z podobnymi poglądami to mnie to cieszy , gdyż nieraz myślałem , iż jestem zbutwiałą starą łajbą tuż przed zatonięciem . Pozdrawiam serdecznie big_grin
                        • sagittarius954 Re: Dobijają Platformę 18.06.15, 08:51
                          .tego nie rozumiem

Odnosze się czuku tylko do tej twojej wypowiedzi . chciałbym zaznaczyć czy wszyscy mieliśmy równe szanse z wystartowaniem w te droge kapitalizmu pomieszanego okropnie z socjalizmem zaaplikowanym nam wszystkim . czy ja mogłem się równac z panem sędzia lekarzem , adwokatem , lub inna postacia która dostała cos z tamtego okresu . Choćby szpital , pomieszczenia biurowe zwykłe pieniądze które zostawały umarzane po jakimś okresie . Co tu do rozumienia . nie startowaliśmy z tego samego poziomu . Jak i nie mielismy czym się dzielić . To znaczy rząd sobie przydzielił odpowiednie pieniądze Sejm i senat też a reszta ? Czy to wystartowanie było sprawiedliwe i rządzenie ? Im bliżej koryta tym lżej im dalej tym chłodniej i głodniej , żeby nie powiedzieć byle jak .
                          • czuk1 Re: Dobijają Platformę 18.06.15, 09:40
                            Odpowiedź Sagitariusowi.
                            Dziekuję za wyjasnienie mi fragmentu Twojego wpisu.
                            Piszesz - czy wszyscy mieliśmy równe szanse z wystartowaniem w te droge kapitalizmu pomieszanego okropnie z socjalizmem zaaplikowanym nam wszystkim . czy ja mogłem się równac z panem sędzia lekarzem , adwokatem , lub inna postacia która dostała cos z tamtego okresu .
                            Masz rację. Na starcie nowej Polski nastąpił automatycznie podział spoleczenstwa na biednych i bogatych, tych "z możliwościami" i tych "skazanych na siebie", na "operatywnych, cwanych" i na tych "uczciwych, bezradnych",..... I przez 25 lat polskiej transformacji ten podział poglębia się.
                            Przez ostatnie 8 lat umacniania się PO i wzajemnego zwalczania przez główne partie zapomniano o podstawowych zadaniach państwa - zapewnienia poprawy warunków życia obywateli, w tym konstytucyjnych praw i obowiazków obywateli. O równosci wobec prawa , o bezplatnej opiece zdrowotnej , o zapewnieniu bezplatnego wykształcenia a potem pracy dla młodych, o obowiazkach państwa w stosunku do ludzi biednych , niepelnosprawnych,....

Piszesz dalej Choćby szpital , pomieszczenia biurowe zwykłe pieniądze które zostawały umarzane po jakimś okresie . Co tu do rozumienia . nie startowaliśmy z tego samego poziomu . Jak i nie mielismy czym się dzielić . To znaczy rząd sobie przydzielił odpowiednie pieniądze Sejm i senat też a reszta ? Czy to wystartowanie było sprawiedliwe i rządzenie ? Im bliżej koryta tym lżej im dalej tym chłodniej i głodniej , żeby nie powiedzieć byle jak .

Kontynuuję. Dodał bym, że była (na naszym terenie) grupka ludzi władzy z czasów PRL która
                            wykorzystala znajomości, otworzyli oni małe firmy . Im było lżej. Wzrosla niepomiernie pozycja społeczna i finansowa sędziow, adwokatów, prokuratorów, polityków . Otrzymali specjalne prawa, przywileje, ochronę i dobre wynagrodzenia. Na specjalistycnej wiedzy i dodatkowych mozliwościach (praktyki prywatne, wielkie zapotrzebownaie) bogacą się lekarze, informatycy, księgowi. Dobrym lekarzom nie zazdroszczę - bo to trudne studia, wielka odpowiedzialność i społeczna użyteczność. Do tego grona dostatnio żyjacych w nowej Polsce dodał bym przedsiebiorców. Tych trzeba by (kiedyś) osobno opisać bo to grupa zróżnicowana. Wszystkich tych nazywa się klasą średnią. Nie mam nic do nich ale państwo powinno likwidować ich przywileje.
                            Sytuację "przecietnego Polaka" pogorszyli/pogarszają nadal politycy. Uchwalili sobie ustatwowe super przywileje, nie mozna ich szybko i skutecznie, przy pomocy prawa - zmienić. I mamy ustrój partyjny, autokratyczny.
                            W tym wszystkim mozna się znaleźć, urządzać , chronić tylko w drodze układow, znajomości,
                            dzieki powiazaniom rodzinnym , ..... Być może tym wszystkim rządzi pieniądz ? Bo nie mogę
                            zrozumieć tych ogromnych rożnic w dochodach. Przyznam się, że w urzędzie byłem w średniej kadrze kierowniczej i wtedy dla calej Polski było ustalone, że ludzie na tych stanowiskach nie mogą zarobić więcej niż 1,8 średniego wynagrodzenia, na tym szczeblu administracji.
                            A teraz co widzę ? Nie ma żadnej krajowej polityki zatrudnienia.
                            Teraz rozumiem Cie i z Twoimi pogladami zgadzam.
                            Ponarzekać możemy ale (wg mnie) stanu istniejacego: tych niesprawidliwości, bałaganu prawnego, złych praktyk, biedy ..... nie poprawią nam nowi politycy. Juz widać jak wycofują się.
                            Rozpisałem się. Przepraszam.
                            • super.222 Re: Dobijają Platformę 21.06.15, 07:09
                              W temacie *dobijania* nie jestem na bieżąco.
                              Panowie sobie wzajemnie wyjaśnili różnice w postrzeganiu
                              rzeczywistości, i - co mnie cieszy - bez obrażania.

PS. Ejże Sagittariusie ! Porównanie do *starej łajby* .... big_grin big_grin
                              • super.222 Re: Dobijają Platformę 23.06.15, 07:46
                                wyborcza.pl/1,75478,18189118,Andrzej_Duda_u_Bronislawa_Komorowskiego.html
                                Pani Duda już na pierwszym planie.
                                To ona będzie reprezentowała śliczny obraz prezydentury męża.
                              • sagittarius954 Re: Dobijają Platformę 23.06.15, 08:52
                                Kiedy wypłynąłem na wody białym nowitkim żaglem zahaczałem o niebo
                                Kiedy po tysiącach mil żeglugi widze gdzies na horyzoncie zarys portu
                                Wydaje mi się że coraz bardziej przypominam pusta łajbę z odgłosem
                                Głuchym i przejmującym kiedy puknie ktoś w tą pokrakę stojącą i zardzewiała ...
                                • super.222 Re: Dobijają Platformę 23.06.15, 09:10
                                  big_grin big_grin big_grin .....
                                  • super.222 Re: Dobijają Platformę 23.06.15, 17:25
                                    www.youtube.com/watch?v=8swuufMAL78
                                    Droga Dudy do sławy i znaczenia w życiu politycznym.
                                    Jak to się stało, że prezydent Komorowski nie wiedział
                                    kim jest ten Duda.
                                    • super.222 Re: Dobijają Platformę 26.06.15, 09:22
                                      wiseacres - nie wklejaj starych, zwietrzałych artykułów.
                                      Na tym forum obowiązuje kultura ... ;D
                                      • wiseacres Re: Dobijają Platformę 28.06.15, 13:26
                                        super.222 napisała:

> wiseacres - nie wklejaj starych, zwietrzałych artykułów.
                                        > Na tym forum obowiązuje kultura ... ;D

Taaaaaaaa, ale się uśmiałem!
                                        Kultura dla szczura i myszy.
                                        Jeden głuchy ,
                                        Druga nie dosłyszy.
                                        • super.222 Re: Dobijają Platformę 28.06.15, 13:52
                                          Głupi śmieje się bez powodu.
                                          Nie potrafisz inaczej zaistnieć tylko obrażać,
                                          przy niedzieli ... zresztą. ?
                                          • wiseacres Re: Dobijają Platformę 28.06.15, 15:56
                                            Nikogo nier oraziłwe.Sama prwokin , żeba byc kultura
                                            • super.222 Re: Dobijają Platformę 28.06.15, 16:10
                                              wiseacres napisał(a):

> Nikogo nier oraziłwe.Sama prwokin , żeba byc kultura
                                              ------------------
                                              Aha ... a ty nie chcieć być kultura ? To pardom ...big_grin big_grin

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka