Dodaj do ulubionych

Powstała nowa partia

25.07.15, 18:17
Niepełnosprawni założyli partię. "Mamy dość czekania na polityków, sami będziemy działać"

- Nie dążymy do przejęcia władzy, światopogląd też nie jest dla nas istotny. Ważne, byśmy mogli się porozumieć w konkretnej sprawie - mówi Tadeusz Waldemar Rogowski*, założyciel pierwszej w Polsce partii politycznej osób niepełnosprawnych. Partia nosi nazwę "Razem dla Niepełnosprawnych", będzie reprezentować 4,7 mln osób. ...

wyborcza.pl/1,75478,18425842,niepelnosprawni-zalozyli-partie-mamy-dosc-czekania-na-politykow.html#ixzz3gv8JSwiB

Następni w kolejce po rozczarowania.
Obserwuj wątek
    • alfredka1 Re: Powstała nowa partia 25.07.15, 18:38
      Zupełnie niepotrzebnie . Niewiele zdobędą , odbiorą głosy silniejszym i zdrowym. A "grzybiarze" tylko cieszą się.
      • wikul Re: Powstała nowa partia 25.07.15, 19:04
        alfredka1 napisała:

> Zupełnie niepotrzebnie . Niewiele zdobędą , odbiorą głosy silniejszym i zdrowy
        > m. A "grzybiarze" tylko cieszą się.

Ludzi jednak niczego historia nie jest w stanie nauczyć. Nie tak dawno była partia Emerytów, nawet dwie, i co?
        • czuk1 Re: Powstała nowa partia 25.07.15, 20:33
          Tyle było złych doświadczeń i przegranych ludzi chorych na władzę a nauka poszła w las. Partii tych nie ma w Sejmie albo w ogóle. Tak będzie teraz.Te drobne partyjki/stronnictwa odciągają elektorat głównych 3 partii - lewicowej, konserwatywnej i demokratycznej. I po październikowych wyborach trudno będzie utworzyć rząd większościowy.
          • wikul Re: Powstała nowa partia 25.07.15, 22:34
            Śmieszy mnie gdy oczyma wyobraźni widzą miliony zwolenników.
            • estella50 Re: Powstała nowa partia 25.07.15, 22:50
              Dla mnie partia, to organizacja zrzeszająca tych, którzy chcą zmienić np system gospodarczy, czy finansowy, albo w ogóle sposób funkcjonowania państwa. A nie organizacja zrzeszająca jakąś grupę własnego interesu. Od tego są związki (np emerytów, rencistów).
              • wikul Re: Powstała nowa partia 26.07.15, 11:40
                estella50 napisała:

> Dla mnie partia, to organizacja zrzeszająca tych, którzy chcą zmienić np system
                > gospodarczy, czy finansowy, albo w ogóle sposób funkcjonowania państwa. A nie
                > organizacja zrzeszająca jakąś grupę własnego interesu. Od tego są związki (np e
                > merytów, rencistów).

Bardzo słusznie powiedziane.
            • pia.ed Re: Powstała nowa partia 26.07.15, 00:34
              O ile dobrze zrozumialam, w Polsce jest 4,7 milionow niepelnosprawnych ...
              i na te glosy liczy niedowidzacy zalozyciel partii.
              • aga-kosa Re: Powstała nowa partia 26.07.15, 11:44
                Ja poczekam aż założą partię rudowłosych. Nawet swoją siwiznę przemaluję - by się do "władz" dorwać. wink aga

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka