Dodaj do ulubionych

Mam problem.

18.05.16, 16:50

Serio. Duzo o mnie nie wiecie. Moja wina.
Jakis czas temu posypalo mi sie troszke ze zdrowiem i siedze praktycznie przywiazany do domu. Na szczescie moja kochana Australia przewidziala takie przypadki i dostalem tasksowki za darmo, koszenie trawy, sprzatanie i pare jeszcze innych drobiazgow. Pomaga. Za pierwszy miesiac wyjezdzilem taksowkami prawie $500 a to juz sie odczuwa na kieszeni.
No, ale do czego to ja zmierzalem. Otoz mam raptem za duzo czasu. Chcialbym jak najwiecej wiedziec o sytuacji w Polsce. Czytam blogi, fora, gazety, ale zauwazylem, ze wszystko to nie jest obiektywne.Ostatno trafilem na portal, ktory dobrze sie zapowiadal, no, ale sie okazalo, ze to forum Gazety Polskiej i cala wiarygodnosc szlag trafil. Nie mam w Polsce nikogo. Ani rodziny ani znajomych. Znacie moze jakies internetowe publikacje gdzie moge znalezc w miare uczciwe informacje o sytuacji w kraju.Skad to wszystko sie wzielo? PO bylo taka sobie wersja prawicowego rzadu. Czasem tak sie uklada. Na Zachodzie tez bywaja rzady oszolomow.
Zawsze ich czas mija i ktos normalny zaczyna reperowac to co inni popsuli, ale mnie sie zaczyna wydawac, ze PiS wladzy nie odda i dlugi czas nikt sie nie pojawi kto zacznie to wszystko reperowac.
Gdybyscie mogli dac jakies linki do wiarygodnych informacji bede nieskonczenie wdzieczny.
Czytalem kiedys ksiazke o podobnej sytuacji w jakims kraju w Pld. Ameryce. Trwalo to chyba 30 lat i do dzis nie ma tam normalnego panstwa. Zmieniaja sie tylko przy korycie jedne bandy na inne. Stad sytuacja w Polsce mnie mocno niepokoi. W koncu to tez jest moj kraj.
Trzymajcie sie cieplutko.
Obserwuj wątek
    • estella50 Re: Mam problem. 18.05.16, 17:02
      Ze swojej strony poleciłabym NaTemat.pl. Są tam nie tylko informacje, ale i blogi wielu znanych i mniej znanych polityków, społeczników, pisarzy, sportowców, różnych specjalistów. Mnóstwo oglądów i poglądów. Wg mnie znakomita podstawa dla orientacji i wyrobienia sobie własnego punktu widzenia.
      Zdrowia życzę! smile
      • narfi Re: Mam problem. 18.05.16, 17:36
        Dzieki. Popatrze.
        • iryska2604 Re: Mam problem. 18.05.16, 18:00
          Mnie sie wydaje ,ze po prostu trzeba sobie wypośrodkować -czytajac i to i to, bo tak naprawdę kazda gazeta, kazdy portal przedstawia poglądy osób które ję reprezentują. Ja tez czytuję
          natemat.pl/
          www.newsweek.pl/
          www.polityka.pl/TygodnikPolityka
          I bardzo polecam
          studioopinii.pl/
          Pozdrawiam.
          • estella50 Re: Mam problem. 18.05.16, 18:28
            No to teraz Narfi ma lekturę na wiele godzin!
            Zaglądaj tutaj i dziel się z nami tym, co zwróciło twoja uwagę!
            • aga-kosa Re: Mam problem. 18.05.16, 21:06
              Na "Na temat" nasza znajoma opuszcza nawet imprezy aby niczego nie uronić. Potem wraca. Przyznaję, że jeszcze nie oglądałam. Może dlatego, ze nie jesteśmy z jednej opcji. wink aga
              • anoagata Re: Mam problem. 18.05.16, 21:21
                Z długiego postu wylapałam że masz dużo czasu !!!! proszę zdradż tajemnicę jak to robisz bo tego czasu jest brak.
                To tak na marginesie.
                • iryska2604 Re: Mam problem. 18.05.16, 21:34
                  Aguś, chodzi ci o program LISA? Bo na temat.pl mozesz poczytać zawsze.Lis tam jest naczelnym.
                  • leziox Re: Mam problem. 18.05.16, 22:54
                    Może jeszcze takie co:
                    Niewygodne
                    • loczek62 Re: Mam problem. 19.05.16, 08:46
                      A możesz napisać kto firmuje te "Niewygodne"? Jakoś nie mogę znaleźć żadnej informacji na ten temat.
                      • leziox Re: Mam problem. 19.05.16, 13:18
                        Nie mogę bo też nie wiem nic więcej.
                        smile
                        • narfi Re: Mam problem. 19.05.16, 15:21
                          Dzieki wszystkim. Teraz to juz pewnie nie bede mial czasu sie nudzic smile
                          • iryska2604 Re: Mam problem. 19.05.16, 17:19
                            Wystarczy zobaczyć tytuły zeby się przekonać kto firmuje "Niewygodne". Na codzień to mamy w TV
                            • leziox Re: Mam problem. 19.05.16, 17:36
                              Dobrze jest mieć możliwość, aby gdzieś porównać codzienne wiadomości wysyłane z wielu źródeł i w wielu odmianach i wyciągnąć własne wnioski człowieka rozumującego logicznie.
                              Manipulacja społeczeństwem zawsze była ulubioną zabawką rządzących.
                              • alfredka1 Re: Mam problem. 19.05.16, 18:00
                                Często dłuugośc zycia pomaga w wyciaganiu wniosków i nie pozwoleniu by nami manipulowano ..
                                Większość z nas nie poddaje sie wielkim slowom , obietnicom czy pluciu na "innych".
                                Marionetkami rządzących nie będziemy .
                                • narfi Re: Mam problem. 20.05.16, 06:24
                                  Madrze prawisz. ale to jest tylko kwestia czasu. Jezeli system kurdupla bedzie trwal wystarczajaco dlugo to ludzie juz podswiadomie zaakceptuja nowa rzeczywistosc.
                                  Moj ojciec, rocznik 1911, nigdy PRL-u nie zaakceptowal i umarl zgorzknialy i rozczarowany jeszcze przed nastaniem wolnej Polski.Natomiast matka, duzo mlodsza od ojca, odnalazla sie w PRL zupelnie naturalnie. Zrobila jakas tam kariere i mimo narzekan byla z zycia raczej zadowolona. Jej mlodosc to byla okupacja i konspiracja, tak, ze dla niej PRL byl duza zmiana na lepsze.
                                  Dla nowych pokolen, Polska wedlug kurdupla bedzie jedyna Polska jaka znaja i z czasem przestana sie buntowac i zaczna budowac swoje zycie w takiej rzeczywistosci w jakiej sie wychowali. To bedzie zupelnie inny kraj. Ludzie beda tak samo uzaleznieni od chorego systemu, tak jak byli w PRL-u i tak samo naucza sie go omijac i wykorzystywac dla swoich potrzeb.
                                  Zdaje sie, ze dla Polaka musi istniec wrog przy wladzy, zeby czul sie dobrze. Otworza sie nowe mozliwosci kombinowania, spryt bedzie najbardziej porzadana cecha a ludzi uczciwych,
                                  ciezka praca dochodzacych do sukcesu, tak jak w PRL, bedzie sie uwazalo za idiotow.
                                  Oby moje czarnowidztwo nigdy sie nie spelnilo, ale obawiam sie, ze duza czesc sie spelni i moze kiedys, kiedys, Polacy dorosna do demokracji, akceptacji wszelkiej innosci, zaczna akceptowac inne kolory skory, inne religie i dopiero wtedy zostana zaakceptowani przez reszte swiata, bo tak jak to teraz wyglada to, patrzac na Polske z duzego dystansu, stajemy sie zacofanym skansenem ciemnoty, braku tolerancji, nacjonalizmu i rasizmu. Juz teraz w zachodniej prasie widac jak sie zmienia stosunek do Polski a w konsekwencji do Polakow.
                                  Przykro na to patrzec.
                                  • iryska2604 Re: Mam problem. 20.05.16, 12:05
                                    Masz rację - Polacy zawsze maja jakichś ONYCH z którymi walczą. Załozę sie ze nawet ci co głosowali na PiS - jak im sie cos nie powiedzie, obojetnie w jakiej dziedzinie - czy to urzad zawali,czy z własnej winy wpadNĄ w tarapaty - też będą obwiniali ONYCH. Nie bardzo rozumiem to zjawisko - chyba tu sie kłania brak świadomości politycznej, niewiedza i przekonanie że ONI i tak zrobią swoje bo ludzie sie nie liczą. Nie zastanawiają się kto to są ci ONI. Ze sami ich postawili na czele. A to sie chyba dziedziczy, wynosi tez z domu.
                                    • leziox Re: Mam problem. 20.05.16, 12:45
                                      Długoletnie przebywanie w atmosferze PRL-u pozostawiło spory ślad w ludzkiej świadomości. Wiadomo też że świadomość taka mimo nowych czasów w jakiś sposób przenosi się na dzieci i dzieci też zaczynają się podświadomie rozglądać za jakimś wrogiem do zwalczania. Pamiętacie, było parę takich pustych lat zaraz po tym, jak komuniści "oddali" władzę? Pusto jakoś było, cicho, zbyt cicho, tylko mafia huczała, politycznie nie działo się zbyt wiele.
                                      Było może zbyt nudno.
                                      Teraz mamy zagwarantowane, że nudno nie będzie, ale nie bardzo może mi się zmieścić w głowie scenariusz, który opisał Narfi. Może dlatego nie chce się zmieścić, iż jest zbyt przerażający i przy okazji nie wierzę że Polacy dadzą się tak do końca otumanić. Mimo wszystko mamy inne czasy i dostęp do informacji, chociaż w tej ostatniej ciągle trzeba oddzielać ziarno od plew.
                    • wikul Re: Mam problem. 20.05.16, 17:35
                      Niewygodne to portal antyniemiecki, antyeuropejski i antysemicki. Lepiej omijać szerokim łukiem takie portale.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka