narfi
18.05.16, 16:50
Serio. Duzo o mnie nie wiecie. Moja wina.
Jakis czas temu posypalo mi sie troszke ze zdrowiem i siedze praktycznie przywiazany do domu. Na szczescie moja kochana Australia przewidziala takie przypadki i dostalem tasksowki za darmo, koszenie trawy, sprzatanie i pare jeszcze innych drobiazgow. Pomaga. Za pierwszy miesiac wyjezdzilem taksowkami prawie $500 a to juz sie odczuwa na kieszeni.
No, ale do czego to ja zmierzalem. Otoz mam raptem za duzo czasu. Chcialbym jak najwiecej wiedziec o sytuacji w Polsce. Czytam blogi, fora, gazety, ale zauwazylem, ze wszystko to nie jest obiektywne.Ostatno trafilem na portal, ktory dobrze sie zapowiadal, no, ale sie okazalo, ze to forum Gazety Polskiej i cala wiarygodnosc szlag trafil. Nie mam w Polsce nikogo. Ani rodziny ani znajomych. Znacie moze jakies internetowe publikacje gdzie moge znalezc w miare uczciwe informacje o sytuacji w kraju.Skad to wszystko sie wzielo? PO bylo taka sobie wersja prawicowego rzadu. Czasem tak sie uklada. Na Zachodzie tez bywaja rzady oszolomow.
Zawsze ich czas mija i ktos normalny zaczyna reperowac to co inni popsuli, ale mnie sie zaczyna wydawac, ze PiS wladzy nie odda i dlugi czas nikt sie nie pojawi kto zacznie to wszystko reperowac.
Gdybyscie mogli dac jakies linki do wiarygodnych informacji bede nieskonczenie wdzieczny.
Czytalem kiedys ksiazke o podobnej sytuacji w jakims kraju w Pld. Ameryce. Trwalo to chyba 30 lat i do dzis nie ma tam normalnego panstwa. Zmieniaja sie tylko przy korycie jedne bandy na inne. Stad sytuacja w Polsce mnie mocno niepokoi. W koncu to tez jest moj kraj.
Trzymajcie sie cieplutko.