Dodaj do ulubionych

GAWIARENKA - MARZEC 2006

01.03.06, 17:12
Witam Wszystkich na "popielcowym " śledziku. Przyniosłam z cebulką, ojewjem
do tego ziemniaki z wody . Do tego woda mineralna, ub jak ktoś woli,
popołudniowa kawusia. Mróż -13, więc drwa płoną w kominku, ciepełko się
rozchodzi po zmarzniętych z lekka nogach. Więc przysiądę przy ogniu, aby się
ogrzać. Zapraszam resztę smile)
Zwierzaki nakarmione jakby co, nie przekarmiać mi kotów, mało mają i tak w
zimie ruchu, wiem coś o tym, moja kotka to tylko micha i lulu. Nie można jej
zachęcić do żadnej zabawysmile)
Obserwuj wątek
    • wloba07 Re: GAWIARENKA - MARZEC 2006 01.03.06, 17:24
      Chętnie przycupnę! I poproszę kawusię, po ciężkim dniu w pracy trzeba sobie
      trochę odpocząć w miłym towarzystwie. Za śledzika dziekuję, miałam na obiad!
      U mnie właśnie zima w pełni, śnieg sypie aż miło.
      Ja już chcę wioosssnyyy!!!!
      • regine Re: GAWIARENKA - MARZEC 2006 01.03.06, 17:28
        Właśnie dziś na długim spacerze, szukałam oznak wiosny...Ale gdzie tam, śniegu
        jeszcze duo leży, mróz trzyma, tylko wróble świergoczą i uwijają się na
        drzewach i krzewach jak "oszalałe"... Może coś już wiedzą ? Tylko jak je
        zrozumieć smile)
        Też już mam dość zimy, też chcę WIOSNY !!!!!
        • maladanka Re: GAWIARENKA - MARZEC 2006 01.03.06, 18:03
          jeszcze u mnie zima okrutna!
          Tu ciepło i miło, odpoczywam po wczorajszych szalonych ostatkach. A swoją drogą
          dziwic sie młodzieży,że czasem jest głośna - a co powiedzieć o grupie ok 30
          osób od 45 wzwyż maszerującej trójkami i głośno spiewającej:..i rym cym cym cym
          i tralalla,idziemy do pubu w podskokach i tu odnosny wykonany smile
          • krista57 Re: GAWIARENKA - MARZEC 2006 01.03.06, 19:13
            witam szanowne towarzystwo siedzce przy kominku o jest Renia ,Wloba i
            DZwoneczek,a uwazasz ty chociaz na kolano i biodro podskakując w pubie?
            Tez mi sie wdawało,ze jestem niezniszczalna,że nigdy.......i co ?
            Wczoraj litosciwi znajomi przyniesli kawał ciacha,dzielę sie nim z Wami i
            smacznego.Do tego jedna herbatka,druga herbatka,kompot truskawkowy,woda
            mineralna....bo trzeba dużo pić.
            • vogino55 Re: GAWIARENKA - MARZEC 2006 01.03.06, 19:25
              krista57 napisała:

> Wczoraj litosciwi znajomi przyniesli kawał ciacha,dzielę sie nim z Wami i
              > smacznego.Do tego jedna herbatka,druga herbatka,kompot truskawkowy,woda
              > mineralna....bo trzeba dużo pić.
              To mi wygląda na trudny przypadek medyczny(wink)))))))
              Pozdrawiam
              • krista57 Re: GAWIARENKA - MARZEC 2006 01.03.06, 19:30
                ..nie chce sie juz powtarzac ale jak ciekawi Cie ten przypadek to poczytaj na
                moim prywatnym topiku....mowię Ci..sierota,gapa,niezdara,flądra itp
                • wloba07 Re: GAWIARENKA - MARZEC 2006 01.03.06, 19:42
                  Robi się tak swojsko, wesoło, a ja już niestety muszę opuścić towarzystwo i
                  zająć się bardziej przyziemnymi sprawami typu pranie, kolacyjka, psa wysiusiać.
                  Bawcie sie dobrze, może jeszcze zajrzę przed snem, jeśli mnie spanko nie zmorzy.
            • lili50 Re: GAWIARENKA - MARZEC 2006 01.03.06, 19:43
              Siedzimy wszystkie przy kominku i opowiadamy, jak to co nie którzy wczoraj
              balowali. Ale nikt nie narzeka, że ma kacusia na to wygląda, że wszystkie panie
              kulturalnie i z umiarem wczoraj piły. I tak trzymać.
              • natla Re: GAWIARENKA - MARZEC 2006 01.03.06, 19:56
                Hej dziewczyny.....zapomniałam już prawie o Gawiarence. Dzieki Reniu za otwrcie.
                Też chętnie posiedzę po całym dniu lataniny przy kominku z nogami do góry
                i szklaneczką "łiskacza" i też mam dość zimy.....znowu sypie sad
                • annal74 Re: GAWIARENKA - MARZEC 2006 01.03.06, 21:47
                  A ja biedna co mam powiedzieć ,gdy leki nie pozwalają na kieliszek , mogę tylko
                  mineralna w litrowych ilościach.
                  • wirella Re: GAWIARENKA - MARZEC 2006 02.03.06, 07:47
                    Wypiłam poranną kawę.Kot patrzyły na mnie z wyrzutem, ponieważ nie przyniosłam
                    im żadnego smakołyku.Biorę na spacer psy; niech się wyhasają, bo dzień jest
                    przepiękny, aż chce się żyć i coś robić. Chyba jednak w drodze powrotnej kupię
                    coś dobrego kotkom.
                    • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - MARZEC 2006 Zapraszam do stolu.. 02.03.06, 17:18
                      Dziekuje Wam kochani,za wspaniałe zyczenia,wierszyki,kwiaty.Zrobiliscie mi
                      wielka niespodziankę,jestescie kochanismile)))
                      Zapraszam do stołu,częstujcie się-czym chata bogata.
                      img131.imageshack.us/img131/5794/ss040126db.jpg
                      img102.imageshack.us/img102/5302/ss040401pa.jpg
                      • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - MARZEC 2006 Zapraszam do stolu. 02.03.06, 17:21
                        img102.imageshack.us/img102/9109/ss040434qo.jpg
                        img102.imageshack.us/img102/4337/ss040073ej.jpg
                        Troszkę winka,kawy,herbaty...bardzo proszę do stołusmile))
                        • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - MARZEC 2006 Zapraszam do stolu. 02.03.06, 17:25
                          img131.imageshack.us/img131/9354/ss040180pk.jpg
                          img131.imageshack.us/img131/4944/ss040555gx.jpg
                          img102.imageshack.us/img102/2962/ss040843mp.jpg
                          Ciasto z rabarbarem nie mocno słodkie,lodysmile))))))
                          • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - MARZEC 2006 Zapraszam do stolu. 02.03.06, 17:27
                            img131.imageshack.us/img131/3531/ss040226qt.jpg
                            img131.imageshack.us/img131/3489/ss040698kl.jpg
                            Sa też owoce dla odchudzających się i nie tylko,prosze częstujcie sięsmile))))
                            • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - MARZEC 2006 Zapraszam do stolu. 02.03.06, 17:31
                              Ach,dorzuce jeszcze winka,sama lubie wytrawne czerwone.
                              Na zdrowie kochanismile))
                              img131.imageshack.us/img131/5856/ss040213yb.jpg
                              • axsa Re: GAWIARENKA - MARZEC 2006 Zapraszam do stolu. 02.03.06, 18:45
                                ...i jeszcze ode mnie bułeczka z szynka krojoną...
                                img318.imageshack.us/img318/2630/o9ep.gif
                                wink))
                            • wloba07 Re: GAWIARENKA - MARZEC 2006 Zapraszam do stolu. 02.03.06, 17:32
                              Mmm, te lody, mniamm!!!
                              To ja poproszę winka, byle wytrawnego!!!
                              Trzeba wypić za zdrowie solenizantki!
                              • krista57 Re: GAWIARENKA - MARZEC 2006 Zapraszam do stolu. 02.03.06, 17:50
                                Poczestowaam sie serami,orzechami i czerwonym winem
                                ...wszystko pyszne.
                                Zdrowie solenizantki!
                                • sagittarius954 Re: GAWIARENKA - MARZEC 2006 Zapraszam do stolu. 02.03.06, 18:23
                                  Pozwól Heleno że ja po staropolsku przywitam Cię trunkami mocnymi co wcale nie
                                  znaczy upadnięcie pod stół, gdzieżby do takich ekscesów mogło dojść podczas
                                  Twojej uroczystości NA ZDROWIE I ZA ZDROWIE SOLENIZANTKI :ddd
                                  www.polmos.bielsko.pl/pl/produkty.html
                                  • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - MARZEC 2006 Zapraszam do stolu. 02.03.06, 18:39
                                    Dziękuję za alkohole,ale to za mocne trunki,jak na //moją
                                    szlachetną//główkę,ale byc moze,ktoś sie poczęstuje,dzięki Sarcophagusiesmile)))
                                    • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - MARZEC 2006 Zapraszam do stolu. 02.03.06, 18:43
                                      Bardzo sie cieszę,że smakuje Wam jedzonko,wystarczy dla wszystkich,częstujcie
                                      sie smiałosmile)))
                                    • sagittarius954 Re: GAWIARENKA - MARZEC 2006 Zapraszam do stolu. 02.03.06, 18:49
                                      Moja babcia mawiała od nadmiaru głowa nie boli, jakby co to trunki mogą
                                      przeleżeć bardzo długo i obojętnie gdzie , przypominam sobie ,że moja ciocia
                                      trzymała je w wersalce, ale nigdy nie pozwalała na niej siadać, czemu się bardzo
                                      dziwiłem dopóki nie zostałem na noc a mój wujek chował je pod schodami
                                      drewnianymi, przez kilka lat butelki zmieniały miejsce położenia .To taki wkręt,
                                      żeby dyskusja na Twojej imprezie się rozkręciła ,lecz może preferujesz party
                                      stojące?smile)))))
                                      • lili50 Re: GAWIARENKA - MARZEC 2006 Zapraszam do stolu. 02.03.06, 19:04
                                        Helenko dziękuję za wspaniałe przyjęcie, dawno na takim nie byłam.
                                        • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - MARZEC 2006 Zapraszam do stolu. 02.03.06, 19:17
                                          Ciesze sie,ze Wam smakuje jedzonko,a ja Sagittariusie preferuje party
                                          tańczace,zatańczysz ze mną tango??
                                          Bo do tanga trzeba dwojga......
                                          smile)))
                                          • natla Re: GAWIARENKA - MARZEC 2006 Zapraszam do stolu. 02.03.06, 19:37
                                            Ale ubaw! Solenizantka i Sagi wywijają tango na parkiecie, a reszta...do
                                            kółeczka i jak kto potrafi.....jak się bawić, to sie bawic.
                                            A tu przyniosłam Wam jeszcze forumowego torta wink))
                                            img182.imageshack.us/my.php?image=10006572ee.jpg (niech się nie
                                            marnuje)

_____________________________________________________
                                            Myślisz, że możesz wszystko? Trzaśnij obrotowymi drzwiami!!wink
                                            • natla Re: GAWIARENKA - MARZEC 2006 Zapraszam do stolu. 02.03.06, 19:40
                                              Ale coś z tym tapczanem i buteleczkami jest. Moja mama też nadmiary tam
                                              trzymała. Jak z okazji okazji wleźli do nas "poważni ludzie na stanowiskach" wink
                                              i jak po pewnym czasie zrobili sie mniej poważni, i jak brakło książek, to
                                              wiedzieli gdzie się u nas szuka zapasów. Nie zapomnę tych męskich pup
                                              wypiętych, bo głowy w tapczanie były. wink))
                                          • sagittarius954 Re: GAWIARENKA - MARZEC 2006 Zapraszam do stolu. 02.03.06, 19:56
                                            Del. wo z Tobą całą noc przetańczę, ale nie obrazisz się jak za mocno przytulę
                                            się do Ciebiesmile))
                                            • sagittarius954 Re: GAWIARENKA - MARZEC 2006 Zatańcz ze mną 02.03.06, 20:25
                                              www.minibite.com/heartache/lonesome.htm
                                            • wirella Re: GAWIARENKA - MARZEC 2006 Zapraszam do stolu. 02.03.06, 20:35
                                              Mimo, ze jestem bardzo zmęczona przyjęłam Del.wo Twoje zaproszenie, jest
                                              cudownie, wszystko pyszne,zwłaszcza owoce i czerwone-wytrawne.Mimo,że
                                              jestem "puszysta" nie mogłam sobie odmówić forumowego tortu. A też Wasz
                                              taniec jest piękny i oko cieszy. Tak się rozbawiłam,że nie chce mi się do domu
                                              wracać; chyba szybko nie zasnę.
                                              • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - MARZEC 2006 Zapraszam do stolu. 02.03.06, 20:59
                                                Sagi,kochanie!! przy takiej muzyce,nie mozna inaczej tańczyć,och!!!przytul mnie
                                                jeszcze,przytul,tak mi dobrzesmile))
                                                Natlus tort-smakowity,bawcie sie kochani,Wirello,miło mi,ze Ci sie podoba i
                                                wszysko smakuje.
                                                Zakreciło mi sie w głowie,och Sagi! jak pięknie tańczysz,jutro pewnie bede
                                                chora,ale co mi tam!!żyje sie raz!!

Cala sala spiewa z nami,tańcząc walca,walczyka parami..trala..la..la..
                                                Boski nastrójsmile))))
                                                • regine Re: GAWIARENKA - MARZEC 2006 Zapraszam do stolu. 02.03.06, 21:29
                                                  No i proszę, wpadłam prawie na końcówkę smile)
                                                  Wiedziałam, wiedziałam, że to tak na "sucho" się nie skończy...
                                                  Tańce, tango we dwojesmile) Alkohole z tapczanu i wersalki.
                                                  Tort, kanapki..A zwierzaki w kątku przysiadły i patrzą co się dzieje.
                                                  Delwo "Sto Lat" I jeszcze więcej, a co Ci będę żałowała, zwłaszcza w tak
                                                  doborowym, naszym towarzystwie smile)
                                                  Wojtka już widziałam jak "walcował" w Gawiarence, ale Strzelca jeszcze nigdy..
                                                  A jak tańczy, cmok w rączkę, nawet wie jak to zrobić żeby nie uszkodzić, jak
                                                  L.K. smile))
                                                  Bawcie się śmiech i radość to jest to, co najbardziej jest nam potrzebne.
                                                  A kielonek czegoś dobrego również . Pozdrawiam jeszcze raz solenizantkę,
                                                  zatańczona, przytulona, uściśnięta, uśmiechnięta. Jak w realu smile))
                                                • tofika Re: GAWIARENKA - MARZEC 2006 Zapraszam do stolu. 02.03.06, 21:31
                                                  Niech ZYJE BAL,To jest BAl nad Balami,,,
                                                  Zdrowia,199lat to za malo!!!!!
                                                  Zdrowie solenizantki....Szampana nalej mi ,,
                                                  Ech sampana nalej mi ,wypijmy az do dana...
                                                  lalalalalala...lasmile))
                                                  ale tu wesolo i gwarno... co za zgrana "paka"smile))pozdrawiam Wszystkich....
                                                  • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - MARZEC 2006 Zapraszam do stolu. 02.03.06, 21:37
                                                    Reginko,pięknie to opisałaś,Tofiko Ty umiesz sie bawić,jesteście super
                                                    dziewczynysmile)))))
                                                  • vogino55 Re: GAWIARENKA - MARZEC 2006 Zapraszam do stolu. 02.03.06, 22:58
                                                    Witajcie,Jak tu nie powiedziec "POLAK POTRAFI" pisze w ksiegach ,,,zabaw
                                                    hucznych nie użądzać(smile) to muza typu 'poscieluwa' leci ,,,,alkocholu nie to
                                                    są 'produkty'a żarełko,,,zyc nie umierac mniamniuszne
                                                    Wojciech
                                                  • axsa Re: GAWIARENKA - MARZEC 2006 Zapraszam do stolu. 03.03.06, 07:46
                                                    No a ja, kurna, wina nie pije, bo mi nie służy, więc od razu zabrałam sie ostro
                                                    za testowanie oferty Polmosu.
                                                    I... własnie teraz sie obudziłam...
    • goskaa.l Dziś Kunegundy! 03.03.06, 07:49
      Jako że kalendarz mi pokazuje, że są imieniny Kunegundy, przybiegłam z gorącą
      herbatką imbirową i torcikiem orzechowym. To dla naszej Kundzi!
      Sto lat, sto lat, niech żyje, żyje nam!!!
      I niech będzie nadal tak wyrozumiała i dyskretna jak dotąd. Nikt nam Jej nie
      zastąpi!!!
      Kochna Pani Kunegundo, niech się spełnią Twe marzenia.
      Niech na białym koniu książę z bajki przybędzie,
      miej zawsze pieniążków tyle, ile potrzebujesz,
      niech zdrowie dopisuje Ci jak dotąd.
      I niech wszyscy Cię cenią i kochają!
      A do tego Ci życzę tego samego, czego i Ty mnie życzysz...
      W koszyczku postawiłam Ci zacny miód sycony - dwójniak. Niech Ci służy.
      • natla Re: Dziś Kunegundy! 03.03.06, 09:06
        Kundziu, odkąd Andzia się obraziła i nas opuściła, Ty godnie ją zastępujesz.
        To nic , że czasem nam książki podczytujesz, to nic, ze urzędujesz z p.
        Witekiem na zapleczu, to nic, że musimy bałagan nie raz same sprzątać. Ważne,
        ze jesteś, uśmiechnięta i ochocza do pracy.
        Dziś otwieram księgę na Twoją cześć......wszystkiego najlepszgo.......
        i.......
        www.spokorobi.prv.pl/
        • regine Re: Dziś Kunegundy! 03.03.06, 09:29
          Dołączm Imeninowe życzenia dla Naszej Kunegundy smile
          Kundziu kochana, dziękuję za ustawianie tych porozrzucanych "książeczek"
          imieninowo, urodzinowo, okazjonalnych smile
          Usiądę na chwileczkę przy porannej kawie i "Komu w drogę, temu czas".
          Wpadnę po południu smile
      • goskaa.l Re: Dziś Kunegundy! 03.03.06, 10:09
        Oto charakterystyka naszej Kundzi:
        www.imiennik.pl/index.php?ids=1,177
        Stalowa wola się Jej przyda...
        • dankarol Re: Dziś Kunegundy! 03.03.06, 11:08
          img59.imageshack.us/img59/39/tort24ob.jpg
          Kundziu nasz miła, obyś zdrowa była
          nam tu królowała, kawę zaparzała
          z Witkiem w zgodzie żyła, zwierzaczki lubiła
          torcik przynosimy, o uśmiech prosimy
          • del.wa.57 Re: Dziś Kunegundy! 03.03.06, 13:37
            100 lat w zdrowiu,
            Kundzu miła.
            Obyś zawsze zdrowa była,
            byś sie do nas
            uśmiechała,
            dobrą kawkę nam
            parzyła.
            Nigdy nam nie
            /pyskowała/
            I zawsze się uśmiechałasmile))))
            • wirella Re: Dziś Kunegundy! 03.03.06, 19:25
              Przychodzę póżniej ,ale z ogromnym bukietem frezjii i składam
              najserdeczniejsze życzenia imieninowe. Zyczenia które już otrzymałaS były tak
              piękne, że wypada mi się tylko pod nimi podpisać.
              • pysiadwa Re: Dziś Kunegundy! 03.03.06, 19:53
                Kunegundo!wink)) Pije Twoje zdrówko......
                • natla Re: Dziś Kunegundy! 03.03.06, 20:07
                  Trodno Kundziu, musisz sie podzielić splendorami z Humorkiem wink)
                  Teraz trzeba przeczytać chociaż 1 stronkę dziennie za jego zdrowie. wink)
                  No to Twoje zdrowie, Czarny, abyś się nam nie rozsypywał wink)
                  • regine Re: Dziś Kunegundy! 03.03.06, 20:09
                    Zdrowie Kundzi i "ozdrowieńca" Czarnego !!!
                    Niech mu się szczęści smile)
                    • dankarol Re: Dziś Kunegundy! 03.03.06, 20:58
                      Przed spacerkiem twoje zdrowie Kundziu wychylę, a po spacerku zdrowie Humorka
                      • natla Re: Dziś Kunegundy! 04.03.06, 07:58
                        Ćśśśśśś, Kundzia odsypia wczorajsze święto, więc cichutko nastawiam ekspres i
                        siadam przy kominku. smile
                        • tofika Re: spotkanie gawiarenkowe 04.03.06, 08:47
                          Tak zaczytalam tu i tam,ze ...
                          Natla juz wstala i nawet kawe mamy do ..dokladnej pobudki...
                          No to sobie poopowiadamy,, wycieplimy przy kominku..
                          nabierzemy sil do zmagan kolejnego dnia...
                          Axsuniu,,choc tu "Calkiem zwyczjnie wypijemy razem Kawe....,,,
                          Zamyslona Axsa... obserwuje ...chyba ma juz pomysl jak Wiosennie Gawiarenke
                          odrestaurowac.... pozdrawiam WAS...tofika
                          • natla Re: spotkanie gawiarenkowe Basiader. 04.03.06, 17:47
                            Tu Basieńko możesz sie napić kawy, poczytać nowelki (tzn. napić się np. winka),
                            posiedzieć przy kominku....widzisz jak tu ładnie ? wink)
                            • basiader Re: spotkanie gawiarenkowe Basiader. 04.03.06, 18:01
                              super jestem z Wami.Zaraz poczytam najpierw a potem wlacze sie do dysputy Winko
                              pycha
                              • basiader Re: spotkanie gawiarenkowe Basiader. 04.03.06, 18:13
                                Ojejku tyle tu dobrosci i nawet kalori wcale nie trzeba liczyc. A
                                atmosferka!!!!!A co do pogody to dzis rano Zaleski mowil o wielkich opadach
                                sniegu zawiejach i zamieciach. No jeszcze sie dzien nie skonczyl moze??? U nas
                                bylo pieknie .
                              • basiader Re: spotkanie gawiarenkowe Basiader. 04.03.06, 18:15
                                aha jeszcze mocno sciskam Kundzie a moze sa Kazie albo Kaziowie to dla nich tez
                                moc serdecznosci
                                • natla Re: spotkanie gawiarenkowe Basiader. 04.03.06, 18:28
                                  Hej Basiaderko, witaj wreszcie w Gawiarence. Widzisz, droga nie była taka kręta.
                                  Wyjdź jeszcze na taras i oglądnij basen pod dachem z plażą i palmami....woda
                                  ciepła, więc weź na drugi raz ze soba kostium . A na zapleczu Gawiarenki jest
                                  sauna jakbyś chciała wink))
                                  A teraz po winku na dobry początek....moze innych to przyciągnie wink)
                                • vogino55 Re: spotkanie gawiarenkowe Basiader. 04.03.06, 18:30
                                  Basiader opady juz były ( na tapczan)u mnie,,,,patrz wątek 'Jak minął dzień'
                                  tylko mocna kawe poproszę ,,,narazie
                                  wojciech jeszcze lekko zepsuty (wink)))
    • czarny.humor Dołączam się do życzeń dla Kundzi. :))) 04.03.06, 18:32
      Natluś posuń się ździebko - to przecież MÓJ fotel - posiedzimy sobie i poczytamy
      razem przy tym kominku co??
      A może poczytamy sobie na głos?

Tylko ręce przy sobie dobra? Umowa stoi??!

Aleście tu dzisiaj już tej wiedzy przyswoiły!! Fiu, fiu!!
      Tyle okładek jeszcze się tu po podłodze nie kulało. No ale Kundzia chyba dopiero
      w poniedziałek posprząta nie? Dzisiaj niech sobie daruje.

Eeech!
      Kawusię przed nocką sobie rypnę!! I makowca imieninowego!

smile))
      • wloba07 Re: Dołączam się do życzeń dla Kundzi. :))) 04.03.06, 19:13
        Ja też, ja też pędzę z życzeniami!
        Czy znajdzie się i dla mnie miejsce, dużo go nie zajmę, cichutko posiedzę i
        pogrzeję się trochę!
        • natla Re: Dołączam się do życzeń dla Kundzi. :))) 04.03.06, 19:20
          Czarny, co Ty z tymi rękami......Wloba po drugiej stronie siedzi, więc się ode
          mnie od....czep wink)
          Wloba, Ty nie ryzykuj cichutkiego siadanka, nawet na oparciu, bo sie nie
          przebijesz przez ten czytelniczy zgiełk wink
          • wloba07 Re: Dołączam się do życzeń dla Kundzi. :))) 04.03.06, 19:30
            No ale ja już tak mam, zawsze wolę trochę z boku, nie w blasku jupiterów...
            To też ma swoje zalety!
            A jakaś mała książeczka to się chyba znajdzie???
            • del.wa.57 Re: Dołączam się do życzeń dla Kundzi. :))) 04.03.06, 19:42
              Kundzi złozyłam życzenia,szkoda,ze do Was nie mogę dołączyćsad
              Ale jak wyzdrowieję,odbiję sobie zajmę cały tapczan tylko dla siebie...a co!!
              moze nie wszystko/przeczytali/z tego tapczana,aaa pppssikk! aapppsssikkk! no
              bobra...bobra juz sie gubię,bawcie sie dobrzesmile)

Wreszcie Basiaderko trafiłas do Gawiarenki!! proste co?
              smile))) smile)))
              • grazyna10 Re: Puk, puk 04.03.06, 20:18
                To ja, przyszlam tu do Was z wpisowym. Przynioslam pare tomikow nowelek. Od
                niedawna tu jestem wiec sie zasluzyc musze. Dla smakoszy nowelki kolorowe. NO
                dobra, dobra juz tak nosem nie pociagajcie.To placek amereykanski, tylko
                jedzcie powoli, bo jeszcze nie zdazyl dobrze ostygnac. Specjalnie dla was
                robilam. Smacznego

Aby byc skromnym trzeba miec z czego.
                • basiader Re: Puk, puk 04.03.06, 21:43
                  no wlasnie a ja weszlam bez wpisowego kurcze ale kulturka. Ale slubowalam wiec
                  mam tylko 2 kromeczki tekturki tzn Wassy jogurt o% .Jutro przy niedzieli cos
                  zorganizuje i sie wkupie.
                  • wirella Re: Puk, puk 05.03.06, 07:30
                    Wpadłam na kawę i już uciekam. Zimno tu. Czy dziś będzie tu jakaś imprezka?
                    • natla Dzieńdoberki :) 05.03.06, 09:42
                      Hej, Wirello wracaj, p. Witek juz w kominku rozpalił, Kundzia kawę zaparzyła.
                      Posiedzę chwile z kawą w łapie i popatrze na biały świat przez okno. O, słońce
                      się przebija przez chnury, kundle, lecimy na spacer.....

• dankarol Re: Dzieńdoberki :) 05.03.06, 10:32
                        Kundziu poproszę kawę, bo ptasia grypa, ptasią grypą, a codzienną kawę czas
                        wypić. Kundziu proszę wysyp te owsiane ciasteczka na talerz, z orzechami, ale
                        nie słodkie, może ktoś się poczęstuje.
                        • wloba07 Re: Dzieńdoberki :) 05.03.06, 10:56
                          No to ja też poproszę o kawusię!
                          Ja już po spacerku z psiną, ale pięknie dzisiaj!!!
                          Cieplutko, słońce świeci wesoło, ptaszęta świergolą - Wiosna!!! Wiosna!!! Tylko
                          jeszcze żeby zniknęło to białe paskudztwo i już wtedy pełnia szczęścia!
                          • krista57 Re: Dzieńdoberki :) 05.03.06, 11:12
                            witam! jako solenizantka mam chyba prawo zając ten wygodny fotel przy kominku na
                            cały dzień z kotem na kolanach.
                            Dosyc czytania nowel i innych poważnych powiesci.
                            Przyniosłam piękne kryształowe kieliszki ,wino białe i czerwone półwytrawne
                            do tego ogromny urodzinowy czekoladowy tort.
                            Kawa również czeka.
                            Czekam i wszystkich zapraszam.

img83.imageshack.us/my.php?image=p22606661la.jpg
                            • regine Re: Dzieńdoberki :) 05.03.06, 11:53
                              Usiądz wygodnie Dzisiejsza Solenizantko smile
                              Humorek odpuści sobie dziś ten fotel.
                              Ale jak Ty bidulo, tą jedną rączką tak pięknie przykryłaś stół i ten torcik i
                              winko. Na winko i torcik wpadnę po południ. Dziękuję za zaproszenie.
                              Zdrowia Krystynko, dużo, dużo Ci życzę, oraz spełnienia marzeń smile)
                              • natla Re: Dzieńdoberki :) 05.03.06, 12:02
                                Oooooooo, jak tu ładnie nakryte.....i tort czekoladowy.......chyba sobie dziś
                                odpszczę klub Tyci wink)
                                Właściewie pora pora na drugą kawę.....oooooo, Solenizantka się byczy w fotelu
                                (muszę zakupić kilka, bo Czarny nas pozabija wink), Krista przysiądę na chwilę na
                                poręczy.....nie, nie z tej strony, jasne ,ze z drugiej....biedna jesteś, ale
                                pomyśl, że kiedyś będziesz opowiadać o tych urodzinach z łeżką w oku....."jaka
                                ja jeszcze młoda byłam, a co tam w sumie ta ręka, juz niedługo się wygoiła, za
                                to wszyscy mnie obskakiwali i taaaaka ważna byłam" wink))
                                Dać Ci wina? lece....proszę.....pij....i jeszcze jeden......że co, że
                                przedpołudnie? coś Ty właśnie wybiła 12-ta....pij, pij, masz mieć dziś dobry
                                humorek smile Twoje Zdrwie......ale się nagadałam. wink)))
                                • dankarol Re: Dzieńdoberki :) 05.03.06, 12:14
                                  O jak tu pięknie nakryte, jaki pyszny tort i wino o moje ulubione, Krysiu
                                  posiedź sobie w tym fotelu, jako solenizantce należy Ci się, a ja tu chwilę z
                                  Tobą posiedzę i kieliszek wina wysączę. Twoje zdrowie!
                                  • vogino55 Re: Dzieńdoberki :) 05.03.06, 12:39
                                    Musze cos napisac bo jak będę tak 'inkoguto'(smile
                                    wpadac do Gawiarenki i za kazdym razem toaścik spelniac to wieczorem pewnie
                                    będę mocno mocno 'zepsuty'
                                    no to cyk Krista Twoje zdrowie nieustajace(smile),,,, już nie cmokam chuh misie
                                    pogorszył,,,,,(wink)))))))))))
                                    Wojciech
                            • czarny.humor Miaaałłł. :))) 05.03.06, 12:38
                              To ja dzisiaj tym kotem mogę być.

Delikatnie proszę głaskać, bo się winko na kolana wyleje i krem czekoladowy spadnie.
                              smile))
                              • basiader Re: Miaaałłł. :))) 05.03.06, 13:00
                                Wstyd mi bylo wczoraj ze ja tak na krzywego bez wkupienia, Czujecie mmmmmmto
                                dopieka sie szarlotka z cynamonem i wanilia i zaraz z nia do Was pedze. Moze
                                zalapie sie na kawalek tortu czekoladowego. Ja przylece ze swoim krzeselkiem
                                zeby nie robic klopotu.Moge tez podebrac troche winka z winogron z gasiorka .
                                Moze byc??
                                • natla Re: Miaaałłł. :))) 05.03.06, 13:42
                                  Zawsze może byc, a ten zapach szarlotki odciągnął mnie nawet od bardzo ważnych
                                  rzeczy wink))
                                  • krista57 Re: Miaaałłł. :))) 05.03.06, 14:09
                                    Fajnie,ze sie dobrze bawicie....prosze ino po kawałku torta .Musi wszystkim
                                    wystarczyc.Gdybym robiła sama byłby ogromny a ten kupiony ma tylko 1,5 kg.
                                    Impreza raczej skromna z wielu względów bo i jestem niesprawna i to tylko
                                    urodziny.Za tydzien mam następną...juz zapraszam na wyżerkę.

Juz pora poobiednia,więc czas na winko...traala,tralala
    • dankarol Re: GAWIARENKA - MARZEC 2006 05.03.06, 14:34
      Krysiu już nie martw się, że braknie tortu, w prezencie urodzinowym donaszam
      torty, aby do wieczora starczyło
      img47.imageshack.us/img47/6706/toppag454cy.jpg
      • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - MARZEC 2006 05.03.06, 14:43
        Puk...puk!! ja tylko na chwilkę,dajcie kawałek torcikasmile)i spadam,zeby Was nie
        zarazić,okey??
        Miłej zabawysmile)))
      • krista57 Re: GAWIARENKA - MARZEC 2006 05.03.06, 14:44
        Dankorolko,tyle kalorii?
        Zrzutka....basiaderka doniosła szarlotke
        dankorolka w prezencie dostarczyła 3 torty.
        Jestem juz wiekową kobieta /szczególnie po tych urodzinach/ i radzę
        ....tylko po kawałeczku smile))
        • dankarol Re: GAWIARENKA - MARZEC 2006 05.03.06, 21:36
          Właśnie wyczytałam, że dzisiaj są imieniny Adriana, więc jest dodatkowa okazja
          na przeczytanie książeczki. Wszystkiego najlepszego Adrianie twoje zdrowie.
          • natla Re: GAWIARENKA - MARZEC 2006 05.03.06, 22:14
            Dankarolko, jakiego ja Adriana przegapiłam?
            • basiader Re: GAWIARENKA - MARZEC 2006 05.03.06, 22:36
              A co z tesciowymi ?tak nas malo?
            • dankarol Re: GAWIARENKA - MARZEC 2006 05.03.06, 22:40
              Adrian51 który się nudził
              • mira54 Re: GAWIARENKA - MARZEC 2006 07.03.06, 21:30
                Pusto dzisiaj w Gawiarence. Zapraszam na rogaliczki,
                jeszcze cieple. Herbatke w dzbanku zaparzylam. W kominku
                ogien tryska wesolo. Jest cieplutko i przyjemnie a zwierzaki sa
                bardzo stesknione towarzystwa. Musze poczytac troszke wiadomosci
                bo dawno mnie nie bylo na forum. Ale od pewnego czasu ciagnie mnie
                o godzinie 22.06 na TVN24 na szklo kontaktowe. Czy ktos z Was oglada
                ten program?
                • dankarol Re: GAWIARENKA - MARZEC 2006 07.03.06, 21:42
                  Mireczko pyszna ta herbatka, a rogaliki niebiańskie. Dzięki, wróciłam ze
                  spacerku i herbatka to jest to o co mi chodziło. Też czekam na szkło, na
                  szczęście dzisiaj naprawili mi telewizor i będę mogła oglądnąć.
                  • mira54 Re: GAWIARENKA - MARZEC 2006 07.03.06, 21:51
                    Od pewnego czasu bardzo mnie ten program zainteresowal.
                    Pomimo zmeczenia ( biegam i zalatwiam przerozna dokumentacje
                    dla Klubu Seniora na szczescie zblizam sie do konca, jeszcze
                    tylko NIP, juz dokumenty zlozone)nie moge sobie odmowic obejrzenia
                    tego programu. To mnie tak wciagnelo jak dawniej nasze forum.
                    Jesli uda sie nam spotkac, postaram sie przywiesc ze soba rogalikow,
                    zebys je sprobowala naprawde.
                    • dankarol Re: GAWIARENKA - MARZEC 2006 07.03.06, 21:59
                      Mireczko rogaliki to to co tygrysy lubią najbardziej, czekam
                      • mira54 Re: GAWIARENKA - MARZEC 2006 07.03.06, 22:06
                        Mam nadzieje, ze beda Ci smakowac.
                        • mira54 Re: GAWIARENKA - MARZEC 2006 08.03.06, 13:56
                          Kawa zaparzona, ciasto z makiem na stole.
                          • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - MARZEC 2006 08.03.06, 16:03
                            Dzięki Mireczkosmile) kawa pyszna!!!tego mi trzeba było!!!a ciasto mniammmm
                            mniam..posiedze chwilke przy kominku,dołoze drewienek,zeby nam tu ciepło
                            było,moze ktoś wpadnie za chwilkę,ogrzac się bo na dworze nieciekawa pogoda.
                            • mira21 Re: GAWIARENKA - MARZEC 2006 08.03.06, 16:32
                              Dziendoberek, tak na chwilke, zeby pobyc z Wami.
                              • wirella Re: GAWIARENKA - MARZEC 2006 08.03.06, 18:16
                                Kupiłam sernik z brzoskwiniami i przyszłam pogadać , a tu pustki.Ale te 0,5
                                godziny wolnego czasu chętnie spędzę ze zwierzątkami. Mam też co nieco dla
                                nich, tylko o żółwiu zapomniałam.Niestety nic przeczytać nie mogę,ale jakoś to
                                przeżyję.
                                • natla Re: GAWIARENKA - MARZEC 2006 08.03.06, 18:30
                                  Jak to nic....nawet czerwonego wina? wink)
                                  No dziewczyny, panów nie ma, nasze zdrowie, trudno, musimy same się obsłużyc.
                                  Ale za to nasze chłopaki złożyli nam śliczne życzenia i dzięki im za to.
                                  ......to na drugą nóżkę.....za chłopaków. smile
                                  • sagittarius954 Re: GAWIARENKA - MARZEC 2006 08.03.06, 18:31
                                    No to siup.smile))))))))))
                                  • czarny.humor Re: GAWIARENKA - MARZEC 2006 08.03.06, 18:46
                                    Jesteśmy Natlo - jesteśmy!

I dobrego koniaczka za Wasze zdrówko już wypiliśmy i jeszcze wypijemy.
                                    Ale za nasze zdrówko, też nie zaszkodzi.

smile))
                                    • regine Re: GAWIARENKA - MARZEC 2006 08.03.06, 18:54
                                      Jak do sernika z brzoskwiniami to chetnych nie było ..
                                      Ale jak czerwone w butelce, to aż 2 panów przybiegło, którzy podobno tacy
                                      chorzy... Jeden i drugi, mało nie może tylko, a jak więcej to są już, tuż ..smile)
                                      Łobuzy jedne...Tylko patrzeć jak Wojtek wpadnie , na jednego smile)
                                      I tercet w komplecie..
                                      • czarny.humor Re: GAWIARENKA - MARZEC 2006 08.03.06, 19:04
                                        smile))

A gdzie ten serniczek??
                                      • axsa Re: GAWIARENKA - MARZEC 2006 08.03.06, 19:09
                                        Przez pomyłkę gdzie indziej to najpierw wtawiłam /dopiero teraz zauważyłam/,
                                        ale co mi tam - ściągam stamtąd i daję tu.
                                        Zobaczcie od kogo to Dniokobietowy prezent...
                                        img387.imageshack.us/my.php?image=5cl4no.jpg
                                        • axsa Re: GAWIARENKA - MARZEC 2006 08.03.06, 19:13
                                          Tylko przy piciu proszę uważać i dokładnie przez zęby cedzić, żeby jakiego
                                          kłaka nie połknąć.
                                          wink)
                                          • czarny.humor Re: GAWIARENKA - MARZEC 2006 08.03.06, 19:55
                                            Bez banderoli!! - nielegalne!

A poza tym, po drugim kieliszku traci się od tego wiarę.

smile))
                                            • axsa Re: GAWIARENKA - MARZEC 2006 08.03.06, 20:05
                                              wink)
                                              Humor, nie będe Ci wytykac Twojego koloru, sam przecież wiesz do kogo/czego on
                                              pasuje.
                                              Przegrychy z banderoli Ci sie zachciewa?
                                              Zresztą ... czy stamtąd może wyjść coś nieoszukańczego.
                                              wink)
                                            • regine Re: GAWIARENKA - MARZEC 2006 08.03.06, 20:07
                                              Sernik był niżej, od Wirelli, a Moherówkę pij śmiało, pokroiona przej Łojczuka.
                                              A on produkuje legalnie, banderoli nie potrzebuje...smile)
                                              Tylko na kłaki uwazaj, mioże być ich tam więcej, moher się sypie jak
                                              diabli...smile)A jeszcze w zielonej butelce, to nic a nc nie widać...
                                              • regine Re: GAWIARENKA - MARZEC 2006 08.03.06, 20:08
                                                Pokropiona, miało być, cosik mi się język plącze...smile)
                                                • natla Re: GAWIARENKA - MARZEC 2006 08.03.06, 21:23
                                                  O nie....Axsa do raportu.....co za świństwo z kłakami na do Gawiarenki
                                                  sprowadzasz.......a tfu.......przecież tego sie nie da czytać....zaraz zamieniam
                                                  "mo" na "be".....oooo...teraz mniodzik wink)
                                                  Rany....patrzcie.....Regina w kącie leży...chyba pogotowie trzeba.....rany ,
                                                  Regina........dajcie kubeł wody......nie, nie, pusty kubeł.....ona musi to
                                                  wyrzucić na zewnątrz.....widzisz Reniu, pazernosć nie popłaca.....patrz zawsze
                                                  na źródło.....główka Cie boli?......no nie dziwię się wink)
                                                  • axsa Re: GAWIARENKA - MARZEC 2006 08.03.06, 21:34
                                                    Zara "do raportu"!!
                                                    A co , ja to wyprodukowałam???
                                                    Przecież gołym okiem widać od kogo to jest - nie doczytałaś???
                                                  • regine Re: GAWIARENKA - MARZEC 2006 08.03.06, 21:39
                                                    Ja nie piłam, ja tylko wąchałam, no i wdzisz jakie efekty..
                                                    a niby kropiona smile)
                                                  • natla Re: GAWIARENKA - MARZEC 2006 08.03.06, 21:45
                                                    AXsa.....no właśnie wink)))
                                                • tofika Re: GAWIARENKA - MARZEC 2006 08.03.06, 21:42
                                                  Natluniu,co to znaczy Renia lezy?,
                                                  Reginko,bylas zawsze naj naj ,a widzisz bylo pomyslec wczesniej, myslalas ze
                                                  to takie dobre ,i jakie konsekfencyje..
                                                  Zdrowie Pan Pijemy,,za zdrowie dzis ,
                                                  panowie .panie ..wiwat!!!!
                                                  "Ach jak przyjemnie kolysac sie wsrod fal,
                                                  gdy szumi ,szumi woda i plynie sobie w dal...
                                                  Jak uroczo ,jak ochoczo..lalala
                                                  • sagittarius954 Re: GAWIARENKA - MARZEC 2006 08.03.06, 21:47
                                                    A łuj tofika fika...
                                                  • regine Re: GAWIARENKA - MARZEC 2006 08.03.06, 21:54
                                                    Toficzko, uważaj, ta Moherówka strasznie mocna smile)
                                                  • tofika Re: GAWIARENKA - MARZEC 2006 08.03.06, 22:07
                                                    Renius,teraz mi dopiero mowisz?
                                                    jak juz paluszka na stol nie moge zalozyc?

Gdzie te chlopy???? no gdzie? Sagi jest ,ale tak wykreca..od pelnienia
                                                    obowiazkow? juz mnial nawet za cienkie barchany ,jak zalil ostatnio..
                                                    A Wojcieszek podal Kapelusze .. i zniknal,,Andrzej niezawodny ,fotel ma
                                                    zawsze do dyspozycji.....
                                                    i WSZyscy spiewali ..o le!!!!..cala sala spiewa z nami ,tanczac walca walczyka
                                                    parami,na tym balu ...lalalala..........
                                                  • regine Re: GAWIARENKA - MARZEC 2006 08.03.06, 22:15
                                                    Co to za chłopy, 15 % choruje, 5 % za oceanem. Bo reszta nawet się nae odzywa.
                                                    Sioma nijaki był, i się zbył. Adrian - samotnik, też znikł, a Wojtek w liliowym
                                                    kapeluszu też gdześ snuje się jak mgła...I po chłopach..
                                                    Cóż babskie święto, więc świętujemy same, mi tam wszystko jedno...
                                                    Jest ktoś obok, czy nie ma..Lampkę winka wypiłam za nasze zdrowie, wystarczy.
                                                    A,że do monitora, co mi tam Sylwester też nie był zły z monitorem i
                                                    szampanem...smile)
                                                  • tofika Re: GAWIARENKA - MARZEC 2006 08.03.06, 22:22
                                                    tak dzis chce mi sie narozrabiac,
                                                    tylko co mam zrealizowac z tych niebanalnych pomyslow?
                                                    o Wojtkowi nozke podstawie jak bedzie za nisko nogi unosil nad progiem
                                                    gawiarenki,itak powiem ze za mocno liliowy kapelusz naciagnal na czolko...
                                                    ahahahaha "kobiety sa gorace..ahahahaha.. sa ..
                                                  • wirella Re: GAWIARENKA - MARZEC 2006 10.03.06, 08:18
                                                    I znów samotnie piję kawę. Choć pogoda nie najlepsża idę z pieskami na spacer.
                                                  • regine Re: GAWIARENKA - MARZEC 2006 10.03.06, 08:52
                                                    Nie samotnie, nie samotniesmile
                                                    siedzę tu już ood dłuższego czasu, wpadłam po uszy w tem Humorkowy fotel...smile
                                                    Więc mnie nie widać, mizernego wzrostu jestem...
                                                    Kawusię już dopijam i lecę do urzędów..
                                                  • natla Re: GAWIARENKA - MARZEC 2006 10.03.06, 10:29
                                                    Szybka kawa i w Polske. Dzięki Wirello za psiaki smile)
    • tofika Re: GAWIARENKA - MARZEC 2006 10.03.06, 20:12
      Napoje
      c(~) małe piwko
      C(~) duże piwko
      c(%) tzw. U-boot - czyli piwko z prądem
      \\&/ szarlotka - czyli tzw. żubrówka z sokiem jabłkowym
      \"."/ wściekły pies - boski napój Q
      v 50-tka wódki
      V setka wódki
      Y kieliszek szampana

Panowiesmile
      Napoje przygotowane,tyci male kanapeczki ,zwane "koreczki " tez...
      Uroczej zabawy w gawiarence,,co to za Cisza ....
      • tofika Re: GAWIARENKA - MARZEC 2006 10.03.06, 20:16
        rozrywka.msstudio.com.pl/cgi-bin/humor.cgi
        zakloce ..cisze ... smile
        • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - MARZEC 2006 10.03.06, 20:59
          Dzięki Tofiko za zakłócenie,wrzuciłam sobie te zakłócenia do ulubionychsmile))))))
      • vogino55 Re: GAWIARENKA - MARZEC 2006 10.03.06, 21:06
        tofika napisała:

> Napoje
        > c(~) małe piwko
        > C(~) duże piwko
        > c(%) tzw. U-boot - czyli piwko z prądem
        > \\&/ szarlotka - czyli tzw. żubrówka z sokiem jabłkowym
        > \"."/ wściekły pies - boski napój Q
        > v 50-tka wódki
        > V setka wódki
        > Y kieliszek szampana
        >
        > Panowiesmile
        > Napoje przygotowane,tyci male kanapeczki ,zwane "koreczki " tez...
        > Uroczej zabawy w gawiarence,,co to za Cisza ....

Żadne tam U-boot'y, mnie do lotnictwa całe zycie ciągnie ,,,,no 'latam' za
        kieckami (smile))))
        Broszurke wypozyczam i jedziemy dalej,,,,,,,,,,
        • regine Re: GAWIARENKA - MARZEC 2006 10.03.06, 21:42
          Oj usiądę i ja na chwileckę, winko dobre, szmpan jeszcze lepszy...Mogę jeszcze
          lampkę białego ...
          Jakaś niedopita dziś jestem, czy co ???
          A może mi się gatunki pomieszały ??
          Wojtku, podasz damie...Lampkę białego półsłodkiego..Nie wypada,żebym sama sobie
          nalewała, choć to Wasze dziś Panowie święto smile)
          Dziękuje bardzo, wysączę i lulu...Mogę w Humorka foteliku ???
        • tofika Re: GAWIARENKA - MARZEC 2006 10.03.06, 21:50
          Eh szampana nalej mi ..
          wypijmy az do dna za dobre dni i .... kolejne............
          Wojciech --a coz to za broszurka?
          a co oznacza piwko z pradem? co to za nowosc?
          STO lat Niech zyja nam...........................solo .. hm,,tyle kobietek tu
          bywa a dzis????
          • tofika Re: GAWIARENKA - MARZEC 2006 10.03.06, 21:56
            smile,tak myslalam ze Reginka wyczuje swietowanie,
            no to juz nam razniej ,Helenko gdzis sie tak ukryla?
            "jak dobrze miec Lat 50...
            ---"""------"""""""------lalala...'
            Panowie my lubimy bawic sie eh szampana nalej mi i wypijmy az do dna za dobre
            sny i serca dwasmile)ale chorrrrrrrrrrrrsmile
            jak mi zawirowalo,,od czytania...
            • regine Re: GAWIARENKA - MARZEC 2006 10.03.06, 22:01
              O matko, Tfiko, koniec picia, ja już nic na oczy nie widzę.
              Zostawmy to, jutro sobota przecież. Jutro też będzie dzień...smile))
              • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - MARZEC 2006 10.03.06, 22:14
                Nie moge zostac z Wami,lece do mego małzona,sam siedzi w drugim pokoju,jeszcze
                sie na mnie do końca obrazi,nie dośc,ze Zbyszek mnie dzisiaj /sciskał/to
                jeszcze /chlanie/w Gawiarencesmile)))))))))
                • regine Re: GAWIARENKA - MARZEC 2006 11.03.06, 13:45
                  A ja spokojnie sobie posiedzę, wypiję drugą kawę.
                  Coś mi się dziś kijowo spało, jakieś koszmary..
                  Po wczorajszej miesznce szampanowo- winnej..???
                  Szarlotka się piecze, kot na kolana, cisza w Gawiarence, to jest to,
                  co jest mi dziś bardzo potrzebne....
                  Włączę M. Knopflera, kto lubi słuchać, zapraszam, ale tylko słychamy,
                  żadnych rozmów, ani pytań.
                  • sagittarius954 Re: GAWIARENKA - MARZEC 2006 11.03.06, 14:01
                    Znowu cicho, JA CHCĘ GŁOŚNO. kliknąłem w zielony napis i ooooo sony erixon i
                    motorola czy wy już dilerstwem się trudnicie?!!!!!smile)))
                    • regine Re: GAWIARENKA - MARZEC 2006 11.03.06, 14:44
                      Zapytaj Wojtka, lub Axsę, ale Ani nie widać dzisiaj. W wątku " Do Wojciecha",
                      lub w "Nienawidzę swojego komputera". Tam też ktoś, coś Ci podpowie. Wyłuszcz
                      sprawę dokładnie , powinien ktoś wiedzieć, co za problem.
                      • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - MARZEC 2006 11.03.06, 16:59
                        Gdzie sa wszyscy? tak tu pusto,zimno bbrrrr,trzeba podłożyc do kominka,bo nam
                        zwierzaki pomarzną.Zrobiłam swieza kawę i czekam na ciasto
                        Reginy,moze /poczytam/jakąs nowelke??bo cos przemarzłam,cha!!gdzie te ksiązki??
                        smile)))smile)))
                        • lili50 Re: GAWIARENKA - MARZEC 2006 11.03.06, 17:28
                          Dawno mnie tu nie było, widzę duże zmiany. Del.wa chętnie wypiję z Tobą kawę i
                          poczekam na resztę pań, będzie można trochę poplotkować. Siedzę sama w domu nic
                          mi się nie chce robić, to chociaż was odwiedzę, tylko żebyście się nie zaraziły
                          odemnie lenistwem.
                          • regine Re: GAWIARENKA - MARZEC 2006 11.03.06, 17:48
                            Jestem Delwuś, lecę z ciepła szarlotką jeszcze...
                            Bo mi z lekka ostygła, tak się zadumałam... o "szczenięcych latach "
                            Donoszę całkiem legalnie, nie jakąś tam książeczkę, tylko "Króla Dawida", CYMES
                            winko smile) Z winnic spod Jerozolimy.
                            Więc dziewczyny sączmy, sączmy...Póki tylko we trzy jesteśmy, bo zaraz nam się
                            tu amatorów "czytania " uzbiera, a mam tylko 1 flachę smile)))
                            Tak w sobotę , przy winku i kominku smile))
                            • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - MARZEC 2006 11.03.06, 17:56
                              Dzięki Reginko,winko pyszne,dolej mi jeszcze odrobinkę!!! Lili,tez chcesz?
                              ciasto tez pyszne,lubię szarlotkę,och...jak błogo na duszysmile)))
                              Zostawimy troche ciasta innym,Lili!!mówiłam zostaw juz to ciasto!!!sama chcesz
                              zjeścsmile))
                              Reginka,polewaj...polewaj..bo jakies kroki słyszę? czy mi sie wydaje??
                              • regine Re: GAWIARENKA - MARZEC 2006 11.03.06, 17:58
                                Szarlotki doniosę, winaka nie, skończyła się "dostawa"...smile)
                                To jeszcze po kieliszeczku...smile)Dziewczyny, za nasze marzenia !!!
                                • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - MARZEC 2006 11.03.06, 18:11
                                  No to po jednym,za marzenia spełnione i nie spełnione,nasze zdrowie dziewczyny!!
                                  Lili...nie spij!!Leniuchu jedensmile)))
                                  • banitka51 Re: GAWIARENKA - MARZEC 2006 11.03.06, 23:37
                                    ni weszłam. Czuję, że powinnam sobie przytahać wygodny fotel. Może zdecyduję
                                    się na szezlong?
                                    • natla Re: GAWIARENKA - MARZEC 2006 12.03.06, 00:09
                                      A czego on sze zląkł? wink))
                                      Widzisz jak łatwo sie frontowymi drzwiami wchodzi ? smile
                                      • regine Re: GAWIARENKA - MARZEC 2006 12.03.06, 09:55
                                        Siadm , piję kawusię, bo zaraz lrercę do obiadku. Dziś nam "dom otwartych",
                                        drzwi. Najpierw obiad i resztki szarlotki, a potem...smile)
                                        Słoneczko przygrzewa, ptaszki ćwierkają, więc wiosna tuż, tuż...
                                        Ten ptaszek jest jej zwiastunem. Czyżbym się myliła...Nie, chyba nie...smile)
                                        img108.imageshack.us/img108/6898/ptaszek0dx.gif
                                        A pieski i koty, bawią się też wiosennie. Już zwierzaki "załatwiłam".
                                        Wywietrzyłam, nakarmiłam...W kominku nie umię palić, bo i niby jak, jak nie ma
                                        drewna a klucza do drewutni też... Ciekawe kto ma klucz od drewutni ???
                                        • natla Re: GAWIARENKA - MARZEC 2006 12.03.06, 10:00
                                          Jak to kto.....Wojtek, który oststnio bumeluje ciągle. Cheba mu jakąś karę
                                          wymyśle, abo nagane dam.
                                          Kundziu, jak dobrze, ze zrobiłaś kawę......piję
                                          i ......kundle.......spacerek!.......no ale nie musicie mnie przewracać.....
                                          • dankarol Re: GAWIARENKA - MARZEC 2006 12.03.06, 10:33
                                            O jak dobrze na kawę się jeszcze załapałam, a tej szarlotki nie został choć
                                            kawałeczek?
                                            • regine Re: GAWIARENKA - MARZEC 2006 12.03.06, 10:53
                                              Już podrzucam, a co tam, dziś niedziela,
                                              więc pozwolimy sobie na coś słodkiego, żyje się raz smile)
                                              Częstuj się , bierz nawet 2 kawałki, bo jak widzę sami smakosze szarlotek są na
                                              tym forum..smile)
                                              • wirella Re: GAWIARENKA - MARZEC 2006 12.03.06, 12:27
                                                Wpadłamna kawę, tu jest najlepsza, przyniosłam sałatkę jarzynową i pieczone
                                                jabłuszka , dla piesków -pałeczki (też czyszczą ząbki), a dla kotków wędzoną
                                                rybkę.Cieszę się,że tym razem mam towarzystwo, kawusia lepiej smakuje.
                                                • mira21 Re: GAWIARENKA - MARZEC 2006 12.03.06, 15:37
                                                  Witajcie! Ale pyszna pieczone jabluszka! Dziekuje Wirello! A czy Szefowa jeszcze
                                                  tu jest? Czy tylko pokazala, ze sie duchow nie boi? Mily dzien. Oby tak do
                                                  wieczora. Bywajcie!
                                                • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - MARZEC 2006 12.03.06, 15:45
                                                  Dzięki Wirello!!!coz za pyszna sałatka mniam...mniammm,mogę jeszcze troszkę?
                                                  tak dawno nie jadłam takiej,łyknę kawusi,chwilke przysiadę i pędze do
                                                  domku,mója druga połowa ma dzisiaj urodzinki,nie wypada zostawiac Go samego
                                                  nie??
                                                  Na droge biore pieczone jabłuszko,no to nara,pa..pa..
                                                  • grazyna10 Re: GAWIARENKA - MARZEC 2006 12.03.06, 16:18
                                                    Na chwileczke tylko wpadlam. Na dlugim spacerze bylam, slonko swieci, kwiatki
                                                    zaczynaja kwitnac. Oj dziewczyny wiosna juz u mnie zawitala (chyba).

Aby byc skromnym trzeba miec z czego.
                                                  • natla Re: GAWIARENKA - MARZEC 2006 12.03.06, 16:52
                                                    No to prosze....duzy szampan francuski za Małysza. Bardzo sie ciesze, a Małysz
                                                    miał też szczęsliwą minę, chyba po raz pierwszy w tym roku.
                                                    Muraszka, a Ty nie oglądaj się za małolatami i do tego z podium wink))
                                                  • regine Re: GAWIARENKA - MARZEC 2006 12.03.06, 16:58
                                                    Mam już monitorek, Boże inny świat smile)
                                                    Oczxka odpoczną. Dzieciaki zjadły obiad z deserkiem, szarlotka pojechała
                                                    jeszcze z nimi. A ja wpadłam na chwilę odpoczynku z Wami i jeszcze miły podobno
                                                    wieczór przedemnąsmile) Zobaczymy, czy udany, bo nigdy nic nie wiadomo ...
                                                  • vogino55 Re: GAWIARENKA - MARZEC 2006 12.03.06, 17:06
                                                    Wychodzi na to ze sportowcy nie pija więc My wzniesmy toast za sukces i CYK
                                                    Dobry stary komp dal sie wreszcie namówic na współpracę i za Niego tyz CYK
                                                    Jeszcze tylko rozkręcic klawiaturę ,,,Alt się zacina hihihihi
                                                    Milego popołudnia wszystkim
                                                    Wojciech
                                                  • del.wa.57