Dodaj do ulubionych

Aborcja? Po 17 -tej

28.06.16, 19:35
?Prowadzimy czy usuwamy??

- Proszę mi wierzyć, że dzisiaj dokonanie aborcji w Polsce to nie jest żaden problem - przekonuje gdańska działaczka Pro Choice. - Korzystam z usług tego samego ginekologa od dobrych kilku lat. W czasie jednego z badań nagle oświadczył mi, że jestem w ciąży. Byłam zszokowana, bo dziecka nie planowałam. On, widząc moje zdenerwowanie, tylko się uśmiechnął i zapytał: ?To co? Prowadzimy czy usuwamy??.

wyborcza.pl/7,87648,20314186,zasadzka-na-anestezjologa.html#BoxGWImg
W Polsce aborcja jest nielegalna, ale tylko do godziny 17 - wtedy specjaliści zamykają gabinety. Potem akcja przenosi się do mieszkań.

A co z klauzulą sumienia? Ludzie, takiej hipokryzji jak u nas nie ma chyba nigdzie.Polak to by chciał i Panu Bogu świeczkę i diabłu ogarek.
Obserwuj wątek
    • estella50 Re: Aborcja? Po 17 -tej 28.06.16, 20:11
      Bo teraz to wszystko na fałszu polega: fałszujemy historię, fałszujemy prawo, fałszujemy moralność. Co innego jest oficjalnie, a co innego w zaciszu gabinetu prywatnego, albo prywatnego mieszkania.
      • dociek Re: Aborcja? Po 17 -tej 28.06.16, 23:42
        > Bo teraz to wszystko na fałszu polega: fałszujemy historię, fałszujemy prawo,
        > fałszujemy moralność. Co innego jest oficjalnie, a co innego w zaciszu gabinetu
        > prywatnego, albo prywatnego mieszkania.

Biorąc pod uwagę aktualną masowość tego zjawiska, czyli co innego "oficjalnie", a co innego faktycznie i patrząc wstecz, odnoszę wrażenie, że jest to już tradycyjna przypadłość narodowa Polaków - nieuleczalna epidemia zakłamania.
        Obłuda i dwulicowość, jakże powszechne w postawie urzędników Kościoła i Państwa, jak też wzorujących się na nich "porządnych" obywateli. W czasach pańszczyźnianych chłopi oszukiwali panów i wzajemnie. W czasach zaborów oszukiwano zaborców, w czasach wojennych okupantów. W czasach PRL - wiadomo, "prawdziwi Polacy" tak podobno traktowali "komuchów".
        I z jakiej racji miałoby się to zmienić w III RP? Szczególnie teraz, gdy "demokratyczna" władza, już bez żadnych zahamowań i "na bezczelnego" oszukuje obywateli. Ryba psuje się od głowy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka