Dodaj do ulubionych

Marsz Wolności

06.05.17, 09:47
memnews.pl/img/27322/represje-przed-marszwolnosci-policja-wyciaga-z-mieszkan-uczestnikow-poprzednich-demonstracji/
Dzisiaj ma odbyć się pozapartyjny, obywatelski Marsz Wolności. Ale już wczoraj rankiem policja zapukała do drzwi uczestników protestu z 16 grudnia ub.r.
Zupełnie takie same metody stosowała milicja w czasach słusznie minionych! Zamykali na 48 godzin, jak miała być jakaś demonstracja. Jak można coś takiego ocenić?
Obserwuj wątek
    • aga-kosa Re: Marsz Wolności 06.05.17, 14:07
      Oglądam i kibicuję smile aga
    • plater-2 Re: Marsz Wolności 06.05.17, 15:48
      Podobno aresztowali Andrzejka Hadacza !!!
      • estella50 Re: Marsz Wolności 06.05.17, 16:39
        Wg ratusza było ponad 90 000 uczestników! Wg policji tych tysięcy było zaledwie 12 smile Nie spodziewałam się aż takiej frekwencji.
        Nasunęły mi się takie uwagi:
        - z lewicy był tylko senator M. Borowski;
        - Petru został dopuszczony do głosu niemal na koniec przemówień polityków.
        Wszyscy przemawiający podkreślali konieczność wspólnego startu w wyborach samorządowych. I to mnie cieszy obok tego, że aż tylu ludzi przyszło.
        No i chyba każdy przemawiający podkreślał, że łamiący prawo z dzisiejszych władz będą osądzeni i ukarani!
        • iryska2604 Re: Marsz Wolności 06.05.17, 18:40
          Ciekawa jestem co myśli i jak reaguje samozwańczy naczelnik.
          • estella50 Re: Marsz Wolności 06.05.17, 19:05
            Nie słyszałaś? Jest w Szczecinie (u Alfredki wink) i mówi, że to niepotrzebny marsz, bo w Polsce jest wolność w każdej dziedzinie. I sugerował, że uczestnicy dają się zwieść mediom! To znaczy, że ci maszerujący to bezmyślni ignoranci, nie dostrzegający rzeczywistości.
            • iryska2604 Re: Marsz Wolności 06.05.17, 19:30
              Zdarzają się osoby, które gdyby wmawiano długo, że w środku mroźnej zimy jest lato, to by wyszły na dwór ubrane w lekką koszulkę. Pamiętajcie, nie można dawać sobie wmawiać tego rodzaju rzeczy. Wy maszerujecie właśnie dlatego, że wolność w Polsce istnieje - mówił Jarosław Kaczyński.

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114871,21772314,kaczynski-z-gospodarska-wizyta-w-szczecinie-mowi-o-wolnosci.html#BoxNewsLinkZ34&a=66&c=61
              Dopiero teraz przeczytałam.I najbardziej mi sie podoba tytuł artykułu ...z gospodarską
              wizytą w Szczecinie
              A z jakiej to okazji i jaki powód aby szef partii nie mający pojecia o gospodarce jechał z taką wizytą?
              • estella50 Re: Marsz Wolności 06.05.17, 19:40
                Zauważyłaś, że jak tylko dzieje się coś niemiłego dla PiS, to Kaczyński "udaje się z gospodarczą wizytą" (Gierek mi się przypomniał smile) ? Chodzi tylko o to, żeby tą wizytą przykryć sukces tego marszu, albo innego zdarzenia.
                Kawałek Kaczyńskiego słuchałam i też się dziwiłam, że on jakieś dane liczbowe podaje; musiał ktoś go wcześniej ich nauczyć wink
                • smutas13 Re: Marsz Wolności 06.05.17, 20:14
                  Brudziński zaprosił go do swojego miasta?

Żeby tylko Alfredka nie natknęła się na niego.
                    • aga-kosa Re: Marsz Wolności 06.05.17, 21:23
                      https://scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/18222411_1982382111995807_7820800803006124280_n.jpg?oh=846832380cb2e4800c0c6681203d12e3&oe=59B7C3FC
                      Któryś z mówców podkreślił, że PiS jest wybrany przez tych, którym się nie chciało iść na wybory. Na szczęście chciało się dzisiaj. aga
                    • estella50 Re: Marsz Wolności 06.05.17, 22:10
                      Obejrzałam to wideo, ale mam chyba coś ze wzrokiem, bo ciągle widziałam tam wielotysięczne tłumy, a nie 9 tysięcy, jak orzekła policja Błaszczaka. Tak samo widziałam w bezpośredniej transmisji: dziesiątki tysięcy. I jak mogło być inaczej skoro między jednym a drugim placem (2,5 km) przemieszczali się przez 3 godziny?!
                      • plater-2 Re: Marsz Wolności 07.05.17, 00:06
                        Obejrzalam to wideło . Sekwencja 1.01- 1.15 to ewidentny fotomontaż.

Nic dziwnego, że "kamera się zbiesiła".
                        • czuk1 Re: Marsz Wolności 07.05.17, 07:27
                          plater-2 napisała: Obejrzalam to wideło . Sekwencja 1.01- 1.15 to ewidentny fotomontaż.
                          Nic dziwnego, że "kamera się zbiesiła". przyjmuje jako prawdziwe.

Ale trzeba też zauważyć : smile smile smile (źródło gw)

"TVP Info kreowało dziś następujący obraz:
                          Platforma Obywatelska, namawiając do udziału w sobotnim marszu, w swoim spocie wykorzystuje dzieci do politycznej agitacji; wolność w Polsce istnieje i nie jest niczym zagrożona; to za czasów PO-PSL była zagrożona, i to wielokrotnie, kiedy policja strzelała do protestujących albo brutalnie biła manifestantów (Info pokazuje to w krótkich filmikach z odpowiednim komentarzem); że ludzie byli zmuszani, by przyjechać na marsz do stolicy; że demonstracja to paraliż komunikacyjny stolicy na kilka godzin, zupełna farsa; Platforma nie ma programu i nawet nie potrafi pokazać, który artykuł konstytucji został złamany.

........ to jest dezinformacja ale informacja dla wierzących w wszech mądrość, wszech sprawiedliwość PiS.

Dodam : informację o uczestnikach
                          - miało ich być wg TVO INFO - 9 tys., wg Policji - 12 tys. a wg Ratusza - 9
                          0 tys.
                          - na oko widać, że w pochodzie który na szerokiej ulicy (owszem w sposób nie zwarty)
                          przechodził przez 70 minut ... musiało być , co najmniej 59 tys.
                          a więc kolejna dezinformacja TVP rządowej , zamiast informacji.
                          Pytam.... w jakim celu ?
                          • czuk1 Re: Marsz Wolności 07.05.17, 07:33
                            Jak zawsze. Była też kontrmanifestacja;
                            polityczek.pl/index.php/uncategorised/4130-w-stolicy-maszerowali-tez-zwolennicy-rzadu-kontrmanifestacja-wyborcow-pis-liczyla-4-osoby
                            • plater-2 Re: Marsz Wolności 07.05.17, 08:02
                              Nie bylo mnie tam, na PiS nie głosuję, jestem monarchistką, nie popieram rzadu żadnego. Król i Rada Królewska, nic więcej.
                          • plater-2 Re: Marsz Wolności 07.05.17, 08:00
                            Zdjecia z wizyty Ratzingera, poznalam sąsiadkę.
                            • estella50 Re: Marsz Wolności 07.05.17, 09:36
                              Czy możliwość, że ktoś zmanipulował jakieś zdjęcie dowodzi czegokolwiek w sprawie ilości uczestników Marszu?
                              Do oceny ilości wystarczy popatrzeć na wiele innych zdjęć, a także obejrzeć w całości albo fragmentach nagranie przebiegu.
                              • iryska2604 Re: Marsz Wolności 07.05.17, 11:28
                                Plater, kiedys cię uprzedzałam zebys raczej nie pisała bzdur .Poszukaj forum dla miłośników monarchii czy kogo tam popierasz i pisz tam do woli .Nie piszemy tu na akord - byle pisać. A moze trzeba ci pomóc w poszukaniu innego forum?
                                • plater-2 Re: Marsz Wolności 07.05.17, 12:13
                                  Uwazam, ze ten film to manipulacja celem dezinformacji.
              • plater-2 Re: Marsz Wolności 06.05.17, 23:57
                Jak zahartowany, to może.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka