Dodaj do ulubionych

Zamach w Manchesterze

23.05.17, 09:08
W poniedziałek wieczorem w brytyjskiej Manchester Arena - największej hali widowiskowej Europy - trwał koncert amerykańskiej wokalistki Ariany Grande. Przed północą, gdy widzowie opuszczali obiekt, nagle wybuchła panika. Według doniesień medialnych w arenie miały miejsce dwie eksplozje. W hali wybuchły najprawdopodobniej ładunki domowej roboty, które zdetonował zamachowiec samobójca - podała agencja Reutera.

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/56,114871,21849710,eksplozja-na-koncercie-w-manchester-arena-karetki-przez,,1.html#Prze
Obserwuj wątek
    • czuk1 Re: Zamach w Manchesterze 23.05.17, 09:51
      Coś długo ustalają w tej Anglii ... jakiej narodowości byli zabici, kto inspirował/organizował te wybuchy, jakie są przyczyny śmierci 19 uczestników koncertu ?
      • ewa9717 Re: Zamach w Manchesterze 23.05.17, 14:48
        A co ma do rzeczy narodowość zabitych?
        I nie dziwię się oszczędnym informacjom o napastniku, ławo o wybuch...
        Jak nie patrzeć, straszne to, zginęły dzieciaki mające przed sobą całe zycie...
        • czuk1 Re: Zamach w Manchesterze 23.05.17, 16:18
          ewa9717 napisała: A co ma do rzeczy narodowość zabitych?
          Nie tylko dla mnie wielkie znaczenie, bo warto by wiedzieć - czy wśród ofiar , nie ma Polaków. W okolicach Manchesteru mam daleką rodzinę.

I nie dziwię się oszczędnym informacjom o napastniku, ławo o wybuch...
          To wiemy. Ale dlaczego mam się nie dziwić ? W przypadku innych zamachów zawsze mieliśmy szybko podstawowe informacje. P. Ewa zabrania mi chcieeć mieć informacje ? ... delikatnie protestuje, jak by była w tamtejszej policji ?

> Jak nie patrzeć, straszne to, zginęły dzieciaki mające przed sobą całe zycie...
          Tym bardziej warto więcej wiedzieć o tym "zamachu " (nawet nie wiemy czy to był zamach??)
          • czuk1 Re: Zamach w Manchesterze 23.05.17, 16:39
            Na takie informacje czekałem.....
            wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114881,21851187,polacy-zagineli-po-zamachu-w-manchesterze-dziewczyna-na-facebooku.html
            • ewa9717 Re: Zamach w Manchesterze 23.05.17, 18:53
              I naprawdę takie dla ciebie ważne, że zginęli ludzie określonej nacji? Niewinni ludzie zginęli, jakiejkolwiek byliby narodowości!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka