Dodaj do ulubionych

Był sobie chłopczyk

28.10.17, 18:04
Nie byłam w stanie przestać o tym myśleć - jak to jest możliwe, że w naszym prorodzinnym kraju przez dwa lata nikomu nie brakuje kilkulatka, który nagle znika? Na to pytanie chciałam odpowiedzieć - mówi Ewa Winnicka, autorka książki o śmierci Szymona z Będzina pt. ''Był sobie chłopczyk''.

weekend.gazeta.pl/weekend/1,152121,22566744,to-najblizsi-ludzie-najczesciej-krzywdza-dzieci-historia.html#TRwknd
Włos się jeży na głowie. Czytając to zastanawiałam się ,jakim społeczeństwem jesteśmy?Ile w tym naszej winy że dzieją się takie rzeczy? Jak interweniować ? Powoduje nami czasem strach, czasem obojętność -nie chcemy się wtrącać w czyjeś życie...A życie tego malucha nie było tego warte?
Obserwuj wątek
    • ajaksiowa Re: Był sobie chłopczyk 29.10.17, 10:19
      Ja soę zastanawiam jak to możliwe że nikt nie rozpoznał faceta idącego za tą zaginioną kilka lat temu
      iwoną Wieczorek?
      • estella50 Re: Był sobie chłopczyk 29.10.17, 10:29
        ajaksiowa napisała:

> Ja soę zastanawiam jak to możliwe że nikt nie rozpoznał faceta idącego za tą za
        > ginioną kilka lat temu
        > iwoną Wieczorek?

Też się nad tym zastanawiałam. Doszłam do wniosku, że to mógł być turysta, który tam na dobę czy dwie zawitał. Np jakiś Szwed, czy inny obcokrajowiec.
        Z tym chłopczykiem też było niełatwo, bo rodzice się przemieszczali, celowo mylili tropy. Bestie!
    • suender Re: Był sobie chłopczyk 29.10.17, 13:29
      iryska2604 28.10.17, 18:04

> ..A życie tego malucha nie było tego warte?

- "Ale życie nasze, o Panie, zmienia się, ale się nie kończy, bo gdy rozsypie się dom naszej doczesnej pielgrzymki znajdziemy w wszechświatach wieczne mieszkanie!"

- Przed laty hodowałem króliki i byłem kilka razy świadkiem jak samica zagryzła swego młodego.
      Czy opisany przypadek chłopczyka to nie chyba jakiś atawizm po dalekich zwierzęcych przodkach? Jeżeli tak, to z tego można domniemywać, że owa rodzina z Będzina, - to była rodzina jeszcze królicza ...........

Pozdr.
      • iryska2604 Re: Był sobie chłopczyk 29.10.17, 18:01
        No ale chełpimy się tym ,że jesteśmy ludźmi...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka