iryska2604 12.07.19, 16:24 Mało cos nas - wakacyjne wyjazdy czy znudziły wam sie nasze pogaduszki? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
baska123 Re: Coś u nas pusto... 12.07.19, 18:05 A ja co mam napisać. Zmieniałam laptopa (starszy miał 9 lat i system W7, który się zestarzał) na nowszy. Zaniedbałam zaglądanie na FEiR no i ..... jest jak jest. Pozdrawiam JaBaśka. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Coś u nas pusto... 12.07.19, 18:10 Oj, to i ja muszę niedługo chyba zmienić bo też mam 7-mkę i też ma 9 lat.Póki co -sprawuje sie dobrze. Miło mi że zajrzałaś - wiesz dlaczego tam nie zaglądam,jest parę osób które tu sie nie sprawdziły ale spróbuję. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
alfredka1 Re: Coś u nas pusto... 13.07.19, 18:19 Zmieniajcie zmieniajcie ... coby łączności nie utracić ... Roman Wodnik pozdrawia Basię ))) Odpowiedz Link
chris.w5 Re: Coś u nas pusto... 15.07.19, 16:04 baska123 napisała: > Zmieniałam laptopa (starszy miał 9 lat i system W7, który się zestarzał) na nowszy ja też jestem w trakcie zamiany, czekam na dostawę, teraz piszę na wypożyczonym Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Coś u nas pusto... 15.07.19, 17:39 w_bezruchu 15.07.19, 15:54 Patrzę, a tu ostatnio wszystkie posty wrzuciła iryska Wrzuciła bo taką miała ochotę. A poza tym - jako adminka tego forum- nie chciałabym aby umarło śmiercią naturalną i czasami reanimuję. To źle? Odpowiedz Link
czuk1 Re: Coś u nas pusto... 17.07.19, 11:19 chris.w5 napisał: > ja też jestem w trakcie zamiany, czekam na dostawę, teraz piszę na wypożyczonym Kupiłem ostatnio - HP . Z Windowsem 10. Fajny ten W10. Szybki. "Biega się w nim jak w bamboszach".Przyjazny, sporo czynności znika, Program sam to robi, bądź pomija. Spore zmiany od W7. Chyba jeden z młodszych a więc dłużej będzie bieżąco aktualizowany. Nie można zapomnieć o koniecznym Edytorze tekstu - Wordzie (przy zakupie). Odpowiedz Link
czuk1 Re: Coś u nas pusto... 17.07.19, 11:20 A pusto , bo ferie. Iryska nas mobilizuje a my ? …. "fruu na powietrze....bo okazja, cieplutko, lato. Odpowiedz Link
pia.ed Re: Coś u nas pusto... czuk1 17.07.19, 18:18 Kupiłem ostatnio - HP . Z Windowsem 10. Fajny ten W10. Szybki. "Biega się w nim jak w bamboszach". Przyjazny, sporo czynności znika, Program sam to robi, bądź pomija. Spore zmiany od W7. Jestem od ponad miesiaca w trakcie poszukiwania nowego komputera stacjonarnego Jesli kupiles wlasnie taki, a nie laptop, to bardzo chetnie przeczytam jak sie nazywa i jakie ma dane , bo chce obejrzec go na internecie... Wiem ze lubisz duzo pisac, wiec mam nadzieje ze kupiles stacjonarny! Napisz tu lub na poczte Gazety, bo ta najlepiej u mnie funcjonuje... . . Odpowiedz Link
chris.w5 Re: Coś u nas pusto... 17.07.19, 20:34 czuk1 napisał: > Kupiłem ostatnio - HP . Z Windowsem 10. Fajny ten W10 właśnie dzisiaj odebrałem, piszę już na nowym, muszę teraz przestawić się i przyzwyczaić do Windows 10, przyzwyczajony byłem do Windows 7 Odpowiedz Link
pia.ed Re: Coś u nas pusto... 17.07.19, 22:19 Ja tez mam Windows 7 ... ale pamietam, ze juz sporo lat temu, kiedy na rynek zaczal wchodzic Windows 10, ukazala sie bezplatna mozliwosc przestawienia na te ostatnia wersje. Zrobilam to, ale od razu pozalowalam, bo musialam sie wszystkiego uczyc od nowa... Nie pamietam szczegolow, ale w kazdym razie wrocilam do Windows7. W tej chwili, kupujac nowy komputer nie ma wyboru bo juz w fabrykach nie instaluja "siodemki" - tak mi powiedziano w sklepie. . Odpowiedz Link
czuk1 Re: Coś u nas pusto... 17.07.19, 22:42 chris.w5 - właśnie dzisiaj odebrałem, piszę już na nowym, muszę teraz przestawić się i przyzwyczaić do Windows 10, przyzwyczajony byłem do Windows 7 Zgadza się. Odpowiedz Link
pia.ed Coś u nas pusto... czuk1 17.07.19, 23:11 Czy widziales, co napisalam wczesniej? Jestem od ponad miesiaca w trakcie poszukiwania nowego komputera stacjonarnego. Jesli kupiles wlasnie taki, a nie laptop, to bardzo chetnie przeczytam jak sie nazywa i jakie ma dane , bo chce obejrzec go na internecie... Wiem ze lubisz duzo pisac, wiec mam nadzieje ze kupiles stacjonarny! Napisz tu lub na poczte Gazety, bo ta najlepiej u mnie funcjonuje... Odpowiedz Link
pia.ed Re: Coś u nas pusto... czuk1... 17.07.19, 23:16 Dziekuje za informacje, wlasnie przeczytalam ...widze ze kupiles sobie naprawde porzadny laptop... gratuluje! Pozdrawiam Pia . Odpowiedz Link
chris.w5 Re: Coś u nas pusto... 18.07.19, 20:59 i cóż, że laptop z najnowszym ósmej generacji procesorem Core i5, że dysk z SSD, że z najnowszym Windows 10, gdy są zakłócenia w połączeniu z internetem chodzi wówczas jak żółw Odpowiedz Link
czuk1 Re: Coś u nas pusto... 19.07.19, 09:55 Zgoda, Miejska sieć internetowa oparta jest na światłowodach u operatora Multimedia , firmę krajową. "Szybkość Internetu" mam doskonałą. Moja telewizja bezprzewodowa (domowa) świetnie działa. Odpowiedz Link
czuk1 Re: Coś u nas pusto... 19.07.19, 09:58 Odpowiedź dla chris.w5 Zgoda. Miejska sieć internetowa oparta jest na światłowodach u operatora Multimedia , firmę krajową. "Szybkość Internetu" mam dobrze dobraną, dla mnie doskonałą. Moja telewizja bezprzewodowa (domowa) świetnie działa. Odpowiedz Link
pia.ed Re: Coś u nas pusto... 19.07.19, 10:25 chris.w5 napisał: > i cóż, że laptop z najnowszym ósmej generacji procesorem Core i5, że dysk z SSD że z najnowszym Windows 10, gdy są zakłócenia w połączeniu z internetem chodzi wówczas jak żółw Jakie zakłócenia w połączeniu z internetem? My mamy "fiberoptik" i o zadnych zakłóceniach nie ma mowy... Odpowiedz Link
chris.w5 Re: Coś u nas pusto... 19.07.19, 12:35 pia.ed napisała: > Jakie zakłócenia w połączeniu z internetem? zakłócenia sygnału internetu Odpowiedz Link
pia.ed Re: Coś u nas pusto... 19.07.19, 12:44 To moze masz internet mobilny??? W przewodowym, a taki mam od samego poczatku nigdy zaklocen nie mialam! . Odpowiedz Link
chris.w5 Re: Coś u nas pusto... 19.07.19, 13:39 pia.ed, zakłócenia między dostawcą internetu i moim WLAN w domu Odpowiedz Link
chris.w5 Re: Coś u nas pusto... 19.07.19, 13:48 pia.ed, na przykład teraz chodzi błyskawicznie, ale zdarza się, że są zakłócenia Odpowiedz Link
pia.ed Re: Coś u nas pusto... 19.07.19, 13:58 chris.w5 napisał: > pia.ed, zakłócenia między dostawcą internetu i moim WLAN w domu... Gdybym wiedziala co to jest WLAN to moze bym zozumiala U mnie moga byc zaklocenia tylko jesli przetna kabel ... . Odpowiedz Link
chris.w5 Re: Coś u nas pusto... 19.07.19, 14:24 pia.ed, WLAN, wikipedia potwierdza, wady; zakłócenia sygnału sieci Odpowiedz Link
pia.ed Re: Coś u nas pusto... 19.07.19, 16:12 A te zaklocenia skad sie biora? Chyba nie od samolotow startujacych z Flughafen Berlin Brandenburg Willy Brandt w Schönefeld? . Odpowiedz Link
chris.w5 Re: Coś u nas pusto... 19.07.19, 16:19 pia.ed, Flughafen Berlin Brandenburg Willy Brandt cały czas jeszcze buduje się Odpowiedz Link
pia.ed Re: Coś u nas pusto... 19.07.19, 16:49 chris.w5 napisał: > Flughafen Berlin Brandenburg Willy Brandt cały czas jeszcze buduje się ... Czyzbys myslal, ze o tym nie wiedzialam? www.fokus.se/2018/06/fafangans-flygplats/ . Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Coś u nas pusto... 19.07.19, 17:41 banowanyzaprawde1 19.07.19, 16:30 Czyżby to było zaproszenie do mego powrotu? ☺ Jeśli uszanujesz nasze zasady i nie będziesz nikogo atakował ,nie będzie " osobistych wycieczek" - to czemu nie? Skoro udało ci sie wejsc to znaczy ze drzwi jednak były uchylone. Odpowiedz Link
pia.ed Re: Coś u nas pusto... 19.07.19, 18:45 chris.w5 napisał: > zakłócenia między dostawcą internetu i moim WLAN w domu Chris, gdybys napisal WiFi czyli Wireless Fidelity , to bym od razu zrozumiala a tak to musialam wejsc na niemiecka strone www.aohostels.com/de/berlin/ aby potwierdzic moje domysly ... Przypomnialo mi sie tez, ze WiFi jest czule na zaklocenia, a te moga pochodzic z telefonow komorkowych i mikrofalowek pracujacych na tej samej czestotliwosci. O samolotach startujacych z lotniska w Schönefeld zartowalam, bo naprawienie ponad 1 700 usterek na lotnisku zajmie jeszcze troche czasu i nie jest pewne, czy nastepne otwarcie, w pazdzierniku 2020 r. odbedzie sie w zaplanowanym terminie. . Odpowiedz Link
w_bezruchu Re: Coś u nas pusto... 15.07.19, 15:54 Patrzę, a tu ostatnio wszystkie posty wrzuciła iryska Odpowiedz Link
alfredka1 Re: Coś u nas pusto... 15.07.19, 17:44 ...i słusznie .. ludzie rozjechali się na wywczasy więc trzeba domu pilnować . Różni kręcą się po okolicy piszesz, że wszystkie posty wrzuciła Iryska .. i prawidłowo : jak dobra gospodyni zachęca , częstuje i zabawia .. Odpowiedz Link
aga-kosa Re: Coś u nas pusto... 19.07.19, 09:17 O matko i córko! Podobno są ludzie, którzy nie mogą się nauczyć tabliczki mnożenia. Ludzie, którzy nie wiedzą jak napisać "góra, czy gura" a ja jestem typem dla którego komputer to czarna magia. Gdyby mnie ktoś zapytał jaki mam komputer to odpowiem: - zwyczajny, na biurku i wszystko mam ustawione na "liska" pocztę, fora, gazetę.. Podziwiam Wasze zdolności ! Ja w podbramkowych sytuacjach wzywam wnuka. Kiedyś mi wygarnął: - Babcia chodziłaś sto godzin na kurs i co?" - Wnusiu, ja chodziłam na kurs bo tam było wspaniałe towarzystwo Tutaj też pisuję, bo podobają mi się wasze poglądy, wasze poczucie humoru, wasz szacunek dla drugiego forumowicza. aga Odpowiedz Link
anoagata Re: Coś u nas pusto... 20.07.19, 15:22 Aguś nie martw się ja mam tak samo,to tak jak moja najbliższa sąsiadka żyje w separacji ale z kim śpi to ja już tego nie wiem. Mnie jest tu mało,ponieważ technicznie mam problem z pisaniem,badanie wykazało na uszkodzenie nerwu pośrodkowego /gałązka dłoniowa/ w sierpniu dowiem się o zabiegu na mojej ręce,może ktoś coś wie na ten temat ? Odpowiedz Link
alfredka1 Re: Coś u nas pusto... 20.07.19, 16:42 Agatko , ćwicz sprawną /chyba lewą/ rękę . A Choa niech leży na poręczy fotelą na miękkiej podkładce . Ja jestem leworęczna ale wyćwiczyłam pisanie praworęcznie i jestem "dworęczna" . Pozdrawiam Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Coś u nas pusto... 20.07.19, 17:51 Wielka szkoda że cie nie widać - chyba sie stęskniłam za tobą.Podsyłam ci lekturkę o tej chorobie www.mp.pl/pacjent/reumatologia/choroby/140992,neuropatie-uciskowe-nerwu-posrodkowego Odpowiedz Link
banowanyzaprawde1 Re: Coś u nas pusto... 19.07.19, 16:30 Czyżby to było zaproszenie do mego powrotu? ☺ Odpowiedz Link