dorka556 19.08.06, 08:44 Jestem ciekawa czy pijecie yerba mate i czy są jakieś efekty? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
muraszka1 Re: yerba mate 19.08.06, 09:42 dzieki Dorka,nie znalam tej herbaty,poczytalam sobie, nie wiem tylko czy jest dostepna u nas www.ushuaia.pl/yerba/co Odpowiedz Link
ewa553 Re: yerba mate 19.08.06, 09:47 nigdy< nie slyszalam. Przeczytalam (przyznaje, po lebkach) zalaczopny link. Nie znalazlam nic o dzialaniu o ktore pytasz. Jakie ma dzialanie? Dla mnie odpada tak jak herbata zielona, ktora mi po prostu nie smakuje. Lubie mocnego Earl Graya z cukrem, bo lubie slodkosci. Do ciastek slodkich pije chetnie troszke slabsza herbate i wtedy bez cukru. Ale z przeczytanego linku widzem ze picie tej herbaty to przede wszystkim fajna zabawa z roznymi "przyrzadami". Takie zabawy owszem, lubie))) Juz samo picie herbaty w pieknym naczyniu czy filizance, jest mila sprawa. Mam do herbaty dwie cieniutkie filizanki, znaczy z cieniutkiej porcelany. Herbata z Kubasa odpada u mnie - nie smakuje po prostu! A jak Wy herbate pijecie? Odpowiedz Link
dorka556 Re: yerba mate 19.08.06, 10:13 ja kupuję na allegro, lub w sklepie internetowym. Jest dużo tańsza i w różnych smakach (0,5kg ok.20zł)a piję z tykwy przez bombille (rurka z sitkiem). Trzeba sie przyzwyczaić do ohydnego z początku smaku a potem fajna zabawa i duzo energii. www.yervita.home.pl www.oliwkowo.pl//kitchen,list,0,0,4.html PS. Podesłałabym rożne ciekawe linki o tych "ziółkach", ale nie wiem jak sie przenosi.Pozdr. Odpowiedz Link
jana2706 Re: yerba mate 19.08.06, 13:03 przepisze podane przez Ciebie adresy www.yervita.home.pl www.oliwkowo.pl//kitchen,list,0,0,4.html Odpowiedz Link
skrzydlate Re: yerba mate 20.08.06, 15:56 yervita - odwiedzilam wczoraj, w sobote jest na ogol nieczynny, ale mialam szczescie, mieli cudny kapelusz skorzany i przesliczne naczynka z tykwy oprocz herbaty... Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: yerba mate 20.08.06, 17:47 Nie piłam jeszcze tej herbaty,ma jakieś lecznicze działanie? nie jesteś fanką herbaty wogule,pije,ale częsciej w zimie,latem wcale,tylko mineralna- niegazowana. Odpowiedz Link
krysta_w-wa Re: yerba mate 20.08.06, 18:36 Skrzydlate- niedaleko Landu - czyli gdzie ? - blisko mieszkam. Odpowiedz Link
skrzydlate Re: yerba mate 22.08.06, 00:02 ulica Rolna 135, trzeba pojsc w przeciwnym kierunku niz Land, po lewej stronie bedzie zielona tabliczka z napisem jervita chyba, wchodzisz do srodka, i za dom... tam jest drugi domek... www.argentina.pl .. tu zobaczysz mapke, kiedy klikniesz na link o nazwie sklep firmowy.. uwaga: nie jestem na prowizji ))) te naczynka z tykwy to po prostu zaczarowana sprawa.. az przyjemnie brac do reki a jerba? ozywia przyjemnie, nie klepie tak jak kawa, ozywia milo, przynajmniej mnie i odswieza, ma zielony kolor i mułowaty zapach, ale jak sie rozsmakujesz zaczynasz ja uwielbiac i chetnie pic, ma cos odzywczego. Moj syn wyczytal, ze Indianie Poludniowoamerykanscy w okresach glodu utrzymywali sie przy zyciu przy pomocy jerby, ale nie wolno jej parzyc we wrzatku, nigdy, zalewa sie 60 stopniami celsjusza, mozna nawet trzykrotnie, pierwsza zalewa jest dla aromatu, drugia dla smaku, a trzecia dla wiekszej przyjaźni, smacznego )) Odpowiedz Link
skrzydlate Re: yerba mate 20.08.06, 15:54 jest swietna, piję, za moim synem, ktory ja uwielbia, mozna kupic taniej w hurtowni w Warszawie niedaleko Landu, taniej duze opakowania kilowe... albo przez Internet, w sklepach herbacianych jest dośc droga i nie zawsze taka dobra podobno. Odpowiedz Link
framberg Re: yerba mate 21.08.06, 09:59 Piję mate normalnie jak inne yerby (herbaty). Trochę sianowata ale jak chcę czegoś odmiennego to po nią sięgam. Wolę napar z miodowego krzaku (Roobois czy jakoś tak). Odpowiedz Link
framberg Re: yerba mate 29.08.06, 22:43 Chce mie się jeść ale mniej Z tego powodu zamierzam ją pić w większej ilości. Podobno w celch dietetycznych lepsza jest Pu-erth (czy jakoś tak) ale ja po niej choruję a po midiwym krzaku czuję się OK. Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: yerba mate 30.08.06, 17:19 Jak jest taką dobra jak mówisz Framberg,to muszę do córki napisać,żeby mi przysłała tą herbatkę. Odpowiedz Link