nicolas1981 12.12.06, 00:09 Z moich zrodel, Koryo Air plauje otwierac linie pomiedzy Phenian a : Minsk Bialoruski (Bialorus), Damaszkus (Syria) i Harare (Zimbabwe) To sa powazne informacje, szczegoly podam pozniej. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kim_bar_tek Re: Linie Lotnicze Koryo 12.12.06, 11:10 jeśli połączenie Mińsk-Pyongyang będzie w miarę tanie to będzie to bardzo ciekawa alternatywna trasa z Polski do Korei Odpowiedz Link Zgłoś
nicolas1981 Re: Linie Lotnicze Koryo 12.12.06, 11:32 KRL-D planuje otwierać ambasade w Mińsku nie bawem. Odpowiedz Link Zgłoś
nicolas1981 Re: Linie Lotnicze Koryo 12.12.06, 11:40 Jeszcze pare lat temu to z Sofii mogliśmy lecieć do Phenianie Odpowiedz Link Zgłoś
inczhon Re: Linie Lotnicze Koryo 12.12.06, 14:34 No nie wiem czy wytrzymałbym psychicznie lot Iłem-62 (nawet w wersji M) na taka odległość jak z Mińska do Phenianu. To jednak parę tyś. kilometrów a patrząc na statystyki to na 200 egzemplarzy tego typu samolotu było 18 wypadków w których było ponad 1000 ofiar śmiertelnych – to daje jednak spore prawdopodobieństwo że coś może pójść źle. Zresztą mamy w kraju bardzo tragiczne doświadczenia związane z tym typem samolotu. Podziwiam untochablesa, kim_bar_tka i innych za odwagę. Odpowiedz Link Zgłoś
hamhung Re: Linie Lotnicze Koryo 12.12.06, 16:03 Mają 4 szuki TU 154B-2, ale z Mińska do Phenianiu, chyba bedzie niezbędne międzylądowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
drprzem Re: Linie Lotnicze Koryo 12.12.06, 16:33 Kilka razy w roku latam samolotem ale naprawde bardzo bym sie bał polecic jakims ruskim szrotem (samoletem). Uważam to za wielkie wyzwanie leciec samolotem rosyjskiej produkcji i nalezacycm do rosyjskich lini... zresztą rosyjskie samoloty sa chyba tylko u dziadów. W normalnych krajach raczej nikt nie uzywa. Ale lot ruskim samolotem bardzo by mnie przerażał.... a już wogóle serwisowanym w KRLD. W sumie miałbym takze obawy leciec np egipskimi liniami chodziaz oni ruskich samolotow nie mają... Odpowiedz Link Zgłoś
untochables Re: Linie Lotnicze Koryo 12.12.06, 18:31 w kwesti wypadków polskich ił 62 pierwszy to Mikołaj Kopernik w którym zginęła Anna Jantar pl.wikipedia.org/wiki/Katastrofa_lotnicza_Ok%C4%99cie_1980 tu trochę informacji o tym wypadku a tu druga tragedia czyli Tadeusz Kościuszko pilotowany przez Zygmunt Pawlaczyk pl.wikipedia.org/wiki/Katastrofa_lotnicza_w_Lesie_Kabackim kto ma ochote polecam czytelnia.onet.pl/0,1090994,1,do_czytania.html cóż latanie jest ogólnie bezpiecznie dowodzą tego żyjący liniowi piloci na emerturze a wśróć pilotów nie ma odwrznych są tylko żyjący czy wsiadłbym drugi raz do KORYO AIR ?? pewnie tak - po za tym w krótce lece kambodżańskimi liniami lotniczymi ;) pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
drprzem Re: Linie Lotnicze Koryo 12.12.06, 19:39 to jestes odwazy :) Ja lece prawdopodobnie w styczniu na Kube lub do Meksyku ewentulanie jakis inny kierunek egzotyczny ale to jeszcze do konca nieustalone. Lece z Niemiec wiec mozna powiedziec ze czuje sie bezpiecznie :) Odpowiedz Link Zgłoś
untochables Re: Linie Lotnicze Koryo 12.12.06, 21:02 na kube z niemiec najczęściej latają czarterowe linie LTU ;) więc może nimi będziesz miał okazje ;) meksyk to już pewnie luftwaffe ;) napisz coś więcj o swoim wyjeździe ? może trafisz na żałobe po fidelu Odpowiedz Link Zgłoś
drprzem Re: Linie Lotnicze Koryo 12.12.06, 22:16 Generalnie chce jechac odpoczac czyli jakis w miare dobry hotel przy plazy. Jezeli wybiore Kube to Varadero a jezeli Meksyk to zdecydowanie Playa del Carmen aczkolwiek w gre wchodza jeszcze inne kierunki typu Sir Lanka lub Tajlandia wszystko zalezy od ceny. Chce jechac na samym poczatku stycznia bo mysle ze wtedy uda sie złapac jeszcze wyjazd w podobnej cenie jak teraz. Prawdziwe lasty sa 7-10 dni przed wyjazdem, bedzie dobra cena na Meksyk to biore Meksyk jak bedzie dobra na Kube to Kube itp... Jezeli bedzie mozliwosc wypozyczenia samochodu to bede zwiedzał na własna ręke bo tak przewaznie robie. Dam znac jak juz bede wiedział gdzie jade :) A ty jedziesz na wyjazd Tajlandia - Kambodża z Triadą lub cos podobnego.. ? Odpowiedz Link Zgłoś
untochables Re: Linie Lotnicze Koryo 19.12.06, 22:59 uważaj na wypożyczenie samochodu na Kubie - wszystko jest ok do momentu jeśli nie będziesz miał stłuczki lub wypadku jedziemy w 14 osób z itaką i dziękie temu pod nas pozmieniali program także w stolicy kambodży może zwiedze obóz S21 pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kim_bar_tek Re: Linie Lotnicze Koryo 13.12.06, 14:48 w zeszłym roku Mazowsze leciało z Moskwy do Pyongyangu właśnie Iłem 62M, pytałem jak lot, mówili że spoko. ja sam miałem raz koszmarną przeprawę Iłem z Pekinu do Pyongyangu, ale to chyba przez upał, fura tak latała na wszyszystkie strony, że się zjeść nie dało normalnie :) jak wracałem startując z Korei o 6tej rano to już było idealnie - najspokojniejszy lot w życiu Odpowiedz Link Zgłoś
m.krzeski Re: Linie Lotnicze Koryo 19.12.06, 15:27 Widzę,że sami tu fachowcy od latania.Chyba już nigdy nie wsiądę do samolotu.Tylko z czego ja będę żył? Odpowiedz Link Zgłoś
untochables Re: Linie Lotnicze Koryo 19.12.06, 22:56 witam cię ;) co tam w lataniu słychać ?? dawno cie tu nie było po za tym poczytaj moje posty o tym że latanie nie jest takie straszne więc nie przesadzaj że sami fachowcy napewno nie mamy takiego nalotu jak ty ;) pisz czy wybierasz sie znowu do KRLD pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
m.krzeski Re: Linie Lotnicze Koryo 20.12.06, 13:23 Pisać to faktycznie nie piszę ale forum czytam prawie codziennie. Do Korei chętnie bym się wybrał ale tylko jak ktoś tą imprezę sfinansuje. Odpowiedz Link Zgłoś
untochables Re: Linie Lotnicze Koryo 20.12.06, 14:59 czas przesiąść sie na atlantyka albo zrobić uprawnienia na b787 ;) i wtedy nadgodzinki gdzieś na trasie boston wawa ;) i już forsa jest lece do londynu 26 01 może ty mnie przewieziesz ale z tego co sie orientuje tam latają b737 więc małe szanse ;( no i czekają mnie kambodżańskie linie tez może być fajnie, o vietnam airlines i bankokowym atr 72 nie wspominając, będzie fajnie Odpowiedz Link Zgłoś
m.krzeski Re: Linie Lotnicze Koryo 21.12.06, 17:01 Nie znam swojego grafiku na styczeń.Czasem latam do Londynu na LHR.Kto wie,może polecę i 26.01. Odpowiedz Link Zgłoś
drprzem Re: Linie Lotnicze Koryo 21.12.06, 22:55 Była dobra cena na Sri Lanke wiec na poczatku stycznia lece jednak tam... Odpowiedz Link Zgłoś