odpi 11.04.05, 10:06 projektem i budową sieci wod. - kan. wynika z nikłej ilości złożonych do Samorządu Osiedla Radość deklaracji gotowości przyłączenia do sieci, warunkującej rozpoczęcie prac w tym kierunku. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Międzylesianin1 Re: Mieszkańcy RADOŚCI są mało zainteresowani ... IP: 217.153.134.* 11.04.05, 12:37 Nie tylko mieszkańcy Radości. W Międzylesiu jest to samo. Obawiam się, ze mieszkańcy obawiają się ponieść dodatkowe koszty. Żyjemy jak w XVIII w. Ale widocznie lubimy! To jest wynik braku uswiadomienia społecznego, oraz brak lokalnej solidarności wśród mieszkańców. Może znajdzie się jeden "szeryf", który poprowadzi swoje owieczki ? Odpowiedz Link Zgłoś
odpi Re: Mieszkańcy RADOŚCI są mało zainteresowani ... 11.04.05, 15:34 Jeżeli ktoś jeszcze popiera to przedsięwzięcie w Radości, to podobno jeszcze w tym tygodniu można składać deklaracje we wskazany w ulotkach sposób. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbojnogor Re: Mieszkańcy RADOŚCI są mało zainteresowani ... IP: 195.117.230.* 13.04.05, 18:59 Zobaczcie jak z kanalizacja sobie radzi miasto Jozefow: www.jozefow.pl Mieli projekt, dostali pieniadze z UE i dzialaja... a my? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Międzylesianin1 Re: Mieszkańcy RADOŚCI są mało zainteresowani ... IP: *.met.pl / 217.153.134.* 14.04.05, 10:28 ....a my mamy radę dzielnicy, którą należałoby powiesić na latarniach na Żegańskiej. Biorą kasę i mają mieszkańców w głębokim poważaniu. Podejrzewam, że większość z nich mieszka w skanalizowanych częściach miasta i nie znają problemu szamba. A może zamówić kilka pełnych szambowozów i je opróżnić przed budynkiem Rady Dzielnicy !!!!! Niech zobaczą w jak mieszkamy!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wiaterek Re: Mieszkańcy RADOŚCI są mało zainteresowani ... 20.05.05, 10:30 Zgadzam się z Tobą. Nie mniej należy sobie samym za 'TE WŁADZE' podziękować <-> to przecież MY MIESZKAŃCY WAWRA sobie 'TE WŁADZE' wybraliśmy w wyborach samorządowych !!!!!!!!! Jednak nie krytykujmy zbyt srodze ! - przecież chodniki i asfalty wylane przy posesjach 'TYCH WŁADZ' MY również użytkujemy !:) Zatem, bodaj cząstka społeczności lokalnej 'ma dobrze':)p A propos instalacji wodno-kanalizacyjnej - otórz, czy wogóle Dzielnica Wawer posiada jakiś plan poprowadzenia tej sieci? Przyznam, nie interesowałam się tym, gdyż już dawno, w obronie zdrowia własnej rodziny, jak i zdrowia mojego sąsiedzkiego otoczenia, a także w obronie środowiska naturalnego założyłam na własnej posesji 'przydomową oczyszczalnię ścieków' i wykonałam odwiert głębinowej studni (w rejonie wawerskim pokłady wód gruntowych sięgają dna studzienek nieszczelnych szamb). Powyższe podyktowane było tym, iż 'TE WŁADZE' samorządowe (wcześniej gminne dziś, dzielnicowe) nie wyraziły zainteresowania wypełnienia zapisów ustawy o ochronie środowiska (zadanie własne gminy) a tym samym realizacji Ustawy o samorządzie gmunnym i nie WYPEŁNIŁY ART.7 PKT. 1 ["W szczególnościzadania własne obejmują sprawy..."] UST. 3 (cyt:"...wodociągów i zaopatrzenia w wodę, kanalizacji... Dziwię się zatem NAM Mieszkańcom Dzielnicy Wawer, że mało w nas odwagi cywilnej, by wystąpić z wnioskiem do Prezydenta Warszawy Pana Kaczyńskiego i Rady dzielnicy o ODWOŁANIE TEJ WŁĄDZY ! , która bawiąc się w politykierstwo NIE REALIZUJE ZADAŃ DZIELNICY I NIE WYPEŁNIA USTAWOWYCH OBOWIAZKÓW. Osobiście przyznam, nie jestem zainteresowana tą lokalną inwestycją, rozważając jednocześnie wystąpienie do dzielnicy o zwrot poniesionych nakładów finansowych za realizację zadania, które leżało w gestii WŁADZ Gminy Wawer a obecnie (października od 2002 r.)Dzielnicy Wawer m.st. Warszawy. Tak na marginesie - od października 2004 roku urzędnicy Urzędu Dzielnicy Wawer m.st. Warszawy odpowiadają na moje pismo i nie mogą odpowiedzieć. Zatem? czy ICH obowiązuje realizacja Kodeksu postępowania administracyjnego czy NIE?? Może ktoś poda mi podstawę prawną, dla której ten urząd został z wypełniania Kpa zwolniony??? Pozdrawiam i życzę wytrwałości w pokonywaniu błot wawerskich i wdychaniu gnilnego, w miast kwiatowego i lesnego aromatu letniego:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzyhu Re: Mieszkańcy RADOŚCI są mało zainteresowani ... IP: 193.109.123.* 14.04.05, 18:20 Pierwsze słyszę, że można składac jakies deklaracje w sprawie przyłączenia się do kanalizacji w Międzylesiu. Widocznie robią to w głębokiej konspiracji. Chętnie bym dowiedział się więcej o tej nicjatywie: termin, koszty, itd. Odpowiedz Link Zgłoś
mike_ Re: Mieszkańcy RADOŚCI są mało zainteresowani ... 14.04.05, 12:58 hmmm, a może ktoś przytoczyć jakieś szczegóły? Buduję się w Radości i jak rok temu pytalem o wodociąg to mi taką cenę walneli za przyłacze że pwoiedziałem zdecydowane NIE DZIĘKUJĘ.... Odpowiedz Link Zgłoś
mike_ Re: Mieszkańcy RADOŚCI są mało zainteresowani ... 14.04.05, 21:52 Poszedłem do przyszłych sąsiadów oni mieli kartkę. No i po zachodniej stronie torów to kanalizy ma nie być więc skoro nie to nie. Znaczy że wciąż się na wieś przeprowadzam;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Międzylesianin1 Re: Mieszkańcy RADOŚCI są mało zainteresowani ... IP: *.met.pl / 217.153.134.* 15.04.05, 10:19 Kiedyś poruszałem ten temat na tym forum i doszlismy do wniosku, że powinniśmy zrobić skansen z naszej dzielnicy i pobierać opłaty za możliwość oglądania takich osobliwości. Nasza dzielnica jest "perełką" na skalę europejską. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ked Re: Mieszkańcy RADOŚCI są mało zainteresowani ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.05, 00:17 Tez jestem zainteresowany wodociagiem i pierwsze slysze, ze jakies deklaracje trzeba bylo skaldac. Czy cos wiecej na ten temat mozecie powiedziec? Gdzie mam sie udac zeby takowa deklaracje zlozyc?? Odpowiedz Link Zgłoś
odpi Re: Mieszkańcy RADOŚCI są mało zainteresowani ... 18.05.05, 15:19 deklaracje o których mowa dotyczyły osiedla Radość i były zbierane przez samorząd tego osiedla. A Samorząd Osiela Radość ma siedzibę przy ul. Izbickiej (pawilonik przy placu zabaw dla dzieci na początku ulicy od strony torów) Odpowiedz Link Zgłoś
mookkie UWAGA - RADOŚCIACY I CI Z MIĘDZYLESIA !!!!! 19.05.05, 09:21 Nie wiem ilu z Was jest mieszkańcami naszej okolicy od niedawna a ilu już jakiś czas mieszka , ale widać , że jesteście świeżym narybkiem . Kochani , takie akcje jak ta ostatnia z deklaracjami (na różne inwestycje) to jest lep miejscowych działaczy przed każdymi wyborami , znam to już na wylot bo kilka takich akcji przezyłam na kilka inwestycji pewnym osobom typu Pani Hanna Chodecka i Pani Basia Żukowska wpłaciłam kupę kasy - na drogę , na chodniki na jakieś inne projekty i ani nie dostałam pokwitowania (potem,potem) ani drogi pod domem nie mam , za to ma ją sponsor tych Pań i paru innych działaczy typu obecni radni. Następna sprawa , nie ma w dzisiejszych przepisach prawa dotyczacych przyłączeń czegoś takiego jak instytucja komitetu jak to kiedyś bywało , ze była grupka zapaleńców zbierali kasę a resztę dawało Miasto , wystarczy zatelefonować do wodociągów aby uzyskać informację , ze po pierwsze oni mają psi obowiązek opłacić projekti koszt do miejsca odbioru czyli wystająćej rurki z Waszego domu, apo drugie choćbyśmy urobili się po pachy n i e m a m o ż l i w o ś c i technicznej podłaczenia kanalizacji w najbliższej 5 latce , a szczególnie po stronie Mazowieckiego Parku Krajobrazowego. Działania pseudo-samorządu opierają się na starych układach i nie dopuszczają nowych młodych osób chcących cokolwiek dla tej okolicy zrobić (bez kręcenia lodów) , jak ktoś się zainteresuje głębiej to obliczy średnią wieku tych działaczy i wyjdzie nieżle , a do tego jak sie sprawdzi co ci wszyscy przy okazji osiągneli (ilość posiadanych w najblizszej rodzinie działek przez zasiedzenie zasiedzenie ) to moze dojdziecie do "pewnych "wniosków . Mam propozycję : połączmy siły , jeśli ktoś naprawdę chce coś zrobić bez oglądania się na starych działaczy w oparciu o własne prawe zasady to mozemy wspólnie coś zdziałać. Nie wiem , czy zauważyliście , ze wzorem Prezesa Spółdzielni z Olsztyna , nie ma głośnych skrzyknięć Mieszkańców Radości na zebrania Rady Osiedla i Samorządu - o datach spotkań i wyborów wie tylko nieliczna grupka wtajemniczonych , a godziny i dni wybierane są tak aby jak najmniej ewentualnych "nowych" się pojawiło . No to jak : pomożecie ??????!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ba_ba33 CIEKAWOSTKI O DZIAŁACZKACH ....... 19.05.05, 12:39 zgadzam się z tym , też coś na ten temat mam do powiedzenia , chodzi mi o TYCH WSPANIAŁYCH pseudo-działaczy : jak ktoś mieszka w okolicy ul. ZBÓJNOGÓRSKIEJ to tam przewalili 4 działki albo i więcej , pierwsza to taka ogrodzona podwójna jak wjedzie się z Patriotów po prawj stronie pomiędzy pieknym nowym domem i nowobudującym się coś około nr 10,potem około 28 miejscowy prominent chciał sobie załatwić ale własny ojciec powiedział ,żeby wstydu rodzinie nie robił , potem po lewej stroniev wielka ogrodzona ppomiędzy dwoma wielkimi klockami coś około 26 numeru , potem koło sklepu nowobudujący sie dom na działce kobitki która jest inwalidką i od sąsiadów dowiedziła się , ze ktoś na jej działce się buduje , a potem znowu po prawej stronie zasiedziana działka przez córkę wymienionej Pani po nr 54 . Wszystkie działki wymienione są piękne ,duże już z ulicą i mediami - za wszystko zapłacili nowi nic nie wiedzący mieszkańcy , których omamiła pani Basia , budową wszystkiego za jedyne 500 złotych od mieszkańca domu x ilość np. samochodów w domu jeśli idzie o drogę lub x ilość mieszkańców jeśli idzie o wodę lub kanalizację. Aha i nigdy nie chciała rozliczyć się z kasy , jeśli była taka prośba o potwierdzenie wpłaty. Odpowiedz Link Zgłoś
odpi Re: CIEKAWOSTKI O DZIAŁACZKACH ....... 19.05.05, 14:49 Uruchomienie tematu nie było powiązane lub związane z moją nadmierną sympatią do Samorządu os. Radość. Wprost przeciwnie Ale temat tych ulotek, które nam w dużej części Radości wrzucono cichcem do skrzynek, nie był niczym innym jak wypowiedzeniem się o potrzebie wykonania planów (projektów) tych wod. - kan._owych systemów w Radośći. Po pieniądze jeszcze "działacze" łap nie wystawiali. Brak odzewu może skutkować przesunięciem terminów rozpoczęcia jakichkolwiek prac przy 'odszambieniu', chociaż wschodniej strony, Radośći na lat ładnych kilka...dziesiąt. Kulisy kręcenia lodów przez "działaczy" są ciekawe, niechcący sprowokowałem te wypowiedzi, ale warto jak widać było, bo kurtyna milczenia wolno opada i tym prostym sposobem dowiemy się jeszcze czegoś ... oby lepszego. Pzdr dla autora 'ciekawostek o działaczach' Odpowiedz Link Zgłoś
w_v_w Re: CIEKAWOSTKI O DZIAŁACZKACH ....... 20.05.05, 19:45 A juz myśłałam, że nie dam sie sprowokować, oczywiście ,ze sprawa kanlizacji to początek kampanii, nie tak dawno przypadkiem spotkałam jednego wybitnego radnego z Falenicy, otóz ów oznajmił mi,ze bedzie budował w dzielnicy kanalizację, że nieomalże to jego zasługa ,ze cos takiego ma powstać. Wysłuchałam, uśmiechnęłam sie i po powrocie do domu przypomniałm sobie ,ze zbliza sie termin zamowienia Pana, ktory obsługuje moje szamba przydowmowe...;P Pozdrawiam Wawerka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ked Re: UWAGA - RADOŚCIACY I CI Z MIĘDZYLESIA !!!!! IP: 159.148.204.* 22.05.05, 09:24 W tym co piszesz jest bardzo dużo racji. Jeszcze nie mieszkam w Radości (w budowie) ale patrząc na tę dzielnicę jestem zszokowany, że tak mało się tam dzieje. Jest budowanych tyle nowych domów, widać więc, że nowi napływowi miszkańcy nie będą obciążeniem tej dzielnicy i mają potencjał aby ją zmieniać. Pytanie tylko czy będziemy mieli na to czas, chęć, zainteresowanie i czy samorządność będzie bezinteresownym dbaniem o wspólne dobro. Jeżeli tak rozumiemy to posłanie to jestem za i "wchodzę" w temat. Co proponujesz dalej? Odpowiedz Link Zgłoś
mookkie Re: UWAGA - RADOŚCIACY I CI Z MIĘDZYLESIA !!!!! 22.05.05, 12:57 Napisz na priva gdzie mogę Cię w Radości spotkać , to porozmawiamy , i moze coś wspólnymi siłami zrobimy lepszego ... Odpowiedz Link Zgłoś
odpi Re: UWAGA - RADOŚCIACY I CI Z MIĘDZYLESIA !!!!! 23.05.05, 10:36 Ciekawostką może być to, że w Celestynowie (gmina na płd. od Otwoka)kaalizację podciśnieniową (tak - właśnie taką!)wybudowano i uruchomiono z sukcesem dwa lata temu. A Wawer biadoli, że kolektorów grawitacyjnych mu brakuje po zachodniej stronie Patriotów. Co tam gadać, W Wawrze problemem jest wystawienie słupów z zatok autobusowych, tkwią w nich od mesiąca i nic nie wskazuje, że ktoś znajdzie pomysł by przed zimą wystawić je na aut i oddać do użytku choćby jedną zatokę autobusową na Patriotów. Może ten entuzjasta tuneli dla popłuczyn po PKP ma na to receptę? Jakaś niemoc cholerna - ronda rozgrzebane, zatoki rozgrzebane .. Ciekawe na rozgrzebanie czego jeszcze zarząd dzielnicy ogłośił przetargi? Odpowiedz Link Zgłoś