IP: *.gprs.plus.pl 16.12.08, 20:57
Jakie są opinie o tej szkole? Czy warto do niej pójść? CHodzi mi o
tą uczelnie Skarbka.
Obserwuj wątek
    • materkaa Re: WSHiFM 07.01.09, 14:22
      Tez jestem ciekawa.. w tym roku mam mature a że jestem z Katowic nie wiem duzo o
      tej szkole.
      Ogólnie powiedzcie mi czy bardzo trudno jest w Warszawie jeśli chodzi o
      akademiki czy prace?
      • adziunia Re: WSHiFM 07.01.09, 16:20
        O pracę łatwo, mało która prywatna uczelnia ma akademik
        • materkaa Re: WSHiFM 07.01.09, 16:23
          aha a nie wiesz czy jest możliwość wynajęcia jakiegoś akadamiku który nie
          podlega danej uczelni??
          • Gość: Student Re: WSHiFM IP: *.gprs.plus.pl 08.01.09, 12:34
            O prace jest łatwo,ale o taką gdzie zarobisz max.600zł.Ulotki czy
            Fast Foody.Bez doświadczenia nikt cię nie przyjmie! Tu jest
            Warszawa,a nie jakieś tam Katowice,lepiej siedź tam u siebie.Bo
            przyjezdnych mamy już dosyć.
            • Gość: ksdjafaka jestem studentka WSHiFM IP: *.aster.pl 12.01.09, 15:58
              jesli chcesz miec dyplom to tu go kupisz. egzaminy mozesz zaliczac nic nie
              umiejac. jesli chcesz sie czegos nauczyc to musisz miec duzo silnej woli i robic
              to poniekad na wlasna reke. czesne na trzecim roku jest dwa razy wieksze niz na
              pierwszym.
              • Gość: gugu Re: jestem studentka WSHiFM IP: *.chomiczowka.waw.pl 19.02.09, 19:36
                zgadzam się z poprzedniczką i to dosłownie odnośnie kupowania dyplomów, na tej
                uczelni jest to możliwe bez studiowania, tylko trzeba uderzyć od razu do władz i
                zabulić trochę kaski
                • Gość: pelikan Re: jestem studentka WSHiFM IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 10.05.09, 09:32
                  ciekawe skąd masz takie wiadomości że można kupić dyplom. To jest sprawa dla
                  prokuratora najlepiej wnieś doniesienie i będzie spokój w przeciwnym wypadku nie
                  chlap jezorem i nie oskarżaj ludzi bo na to są paragrafy
                  • Gość: iveco Re: jestem studentka WSHiFM IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 16.05.09, 16:20
                    Ale jedziesz po bandzie.Nie strasz ludzi paragrafami i doniesieniami ale otwórz
                    szeroko oczy.Zycia chyba nie znasz ale popatrz na korytarze.
                    • Gość: Art Deco Re: jestem studentka WSHiFM IP: *.wshifm.edu.pl 29.06.09, 14:39
                      Patrzę w przestrzeń podniebną, a tam awionetka z pilotem, któremu zaparowały google... Co teraz z nami będzie?
                      • Gość: sasza Re: jestem studentka WSHiFM IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 29.06.09, 23:56
                        A po nas to tylko potop?
                        • welocyperaptor Re: jestem studentka WSHiFM 13.08.09, 12:16
                          Noo, nie wiem jak po Tobie, ale po mnie jeszcze laptop (nie, nie z WSHiFM,
                          chociaż mógłby swobodnie być ;-).
              • Gość: Student WSHiFM Re: jestem studentka WSHiFM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.11, 18:51
                Nie zgadzam się z wypowiedzią poprzednika, trzeba coś umieć, nie ma tak łatwo i na pewno nic nie kupisz, a do pracy dyplomowej trzeba się koniecznie przyłożyć
                • Gość: Misia Skończyłam Skarbka ;) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.11, 12:56
                  Skończyłam Skarbka uczelnia zmieniła się łównie dzięki pani Dziekan ,może ma wady ale ma je każda uczelnia . Polecam wam naukę w tej szkole ;)
      • ewa_z_ursynowa Re: WSHiFM 04.09.09, 21:38
        Można bez problemu wynająć mieszkanie lub znaleźć sobie miejsce w
        mieszkaniu studenckim. Jest wiele portali z ogłoszeniami - jeden z
        nich to gazetadom.pl. Ponadto na uczelniach wywieszane są
        ogłoszenia. Z pracą niestety jest gorzej. Powodzenia!

materkaa napisała:

> Tez jestem ciekawa.. w tym roku mam mature a że jestem z Katowic
        nie wiem duzo
        > o
        > tej szkole.
        > Ogólnie powiedzcie mi czy bardzo trudno jest w Warszawie jeśli
        chodzi o
        > akademiki czy prace?
    • Gość: bobo Re: WSHiFM IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 10.05.09, 09:24
      Niezgadzam sie z aligatorem i stanowczo protestuje. Dziekan turystyki jest w
      pożo rewelacyjny facet. Ma podejście do studenta jest luzacki ale wymagający. To
      pasjonat pracy ze studentem zawsze ma da niego czas mozna go zahaczyć na
      korytarzy w mieście zawsze wysłucha- takich ludzi w skarbku potrzeba.
      • Gość: aligator [...] IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 16.05.09, 12:55
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • Gość: MEN Re: WSHiFM IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 22.05.09, 19:29
          Wieść niesie,.ze po ostatniej PACE w Skarbku,szkoła znika z rejestru wyższych
          Uczelni.Więc drodzy Koledzy i Koleżanki - uwaga ponieważ możecie być w wielkim
          kłopocie-a Wasza kasa po prostu wyparuje i szukaj wiatru w polu.
          • Gość: Ida Re: WSHiFM IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 29.05.09, 12:55
            Sorry, ale mój przedmówca ma rację.Kończę właśnie pobyt w Skarbku i mam jak
            najgorsze zdanie.Mam wysoką średnią nie dzięki profesorom, ale samej sobie.Niski
            poziom nauki,bałagan,pomimo,że Pani Jagoda i zespół stają na głowie,aby wszystko
            szło dobrze,brak koncepcji zarządzania i kierowania szkołą powoduje,że Skarbek
            jest na dnie.Brak profesorów i samodzielnych pracowników jest tutaj normą.Jak
            ktoś wartościowy się pojawi to jeszcze szybciej znika.Zadałam sobie trochę trudu
            aby zebrać opinie o tej szkole.Są tylko negatywne.Właściciele robią tylko biznes
            a nie dbają o studentów.Unikajcie Skarbka i nie dajcie się nabierać ich reklamie.
            • Gość: TYM Re: WSHiFM IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 01.06.09, 18:42
              Popieram mojego przedmówcę w całości.Z mojej wiedzy i obserwacji wynika ,że w
              Skarbku nie ma tzw. minimum kadrowego,Szkoła nie spełnia wymogów.
            • bayou_68 Re: WSHiFM 13.08.09, 13:27
              Zgadza się, ale nie do końca, jakby właścicielom zależało na szybkim biznesie,
              nie inwestowaliby w szkołę, np. nie szukaliby nowych budynków (jak ten na
              Grochowskiej), tylko by zarobili kaskę i się zwinęli. A tutaj po zmianach w
              kadrze (patrz niżej) sprawy jakby wychodziły na prostą. Poczekajmy z takimi
              ocenami, jeszcze się nie spieszmy...
            • Gość: Futrownik Re: WSHiFM IP: *.mlyniec.gda.pl 22.08.09, 10:49
              Jezu, skąd wy takie niusy bierzecie. Pół zmyślenie, pół złośliwość,
              a razem nic nie warte. Bzdury. Czas pokaże, że p@#%cie farmazony.
              • Gość: Maria Peszek Re: WSHiFM IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.08.09, 21:39
                Ile ci zapłacili za te brednie.
                • Gość: Futrownik Re: WSHiFM IP: *.mlyniec.gda.pl 31.08.09, 15:06
                  Wow! Twój nick to nie jest peszek. To jest całkiem duży pech,
                  spotkać cię na forum. A może mam odpowiedzieć, że płacą mi dużo
                  lepiej niż tobie?

A serio: nie mam interesu w opluwaniu kogokolwiek. A ty jak widać
                  masz. Od razu widać, że coś tu śmierdzi.
          • Gość: Maria Peszek Re: WSHiFM IP: *.wshifm.edu.pl 29.06.09, 14:56
            Nie jestem dziś w sosie
            muchy mam w nosie
            jestem w kłopocie
            jak śliwka w kompocie

Nie jestem dziś w sosie
            muchy mam w nosie
            jestem w kłopocie
            jak śliwka w kompocie
            i jak dziura w płocie...

By się pozbyć złych humorów
            robię zupę z muchomorów

Bardzo pyszna to potrawa
            a do tego jeszcze trawa...
            zupa halucynowa zaraz będzie gotowa

Muchomory na humory
            grzybki w sosie na muchy w nosie

Zrazy z ekstazy
            Kwaśne kompoty
            na płoty, na poty

Nie jestem dziś w sosie...

Źr.: "Muchomory"
            • Gość: Muchomor Re: WSHiFM IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.06.09, 00:19
              Ja zawsze mam dobry humor,nawet wtedy gdy zjem muchomora.Autor Europejczyk.
          • estewa222 Re: WSHiFM 13.08.09, 13:40
            Ech, co z Ciebie za MEN... Lepiej niech wieść nie niesie, bo bzdury to są.
            Akurat znam paru ludzi, którzy pracują w wshifm i jakoś nikt z nich nie zabiera
            się za szukanie nowej pracy. Wręcz przeciwnie, widać, że zarząd się stara, żeby
            inwestować, na przykład szukają nowych budynków.
            • Gość: MEN Re: WSHiFM IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.09.09, 20:38
              To nawet nie wiesz kto kieruje szkołą.Już wydrukowano nowe foldery z dawnym
              budynkiem weterynarii.Gadanie takie.
              • kon_i_opielka Re: WSHiFM 09.10.09, 11:40
                Ouu, weterynaria na Grochowskiej? Kolega po raz kolejny dowodzi, że
                taki z niego MEN, jak z koziej... brody klarnet. Myślę, że w ciągu
                tygodnia wszystko się wyjaśni.

A tak z ciekawości – jak doszedłeś, że estEwa NIE WIE, kto kieruje
                szkołą? Dla mnie z tego posta to nie wynika?
            • ol-dom Re: WSHiFM 21.07.14, 13:23
              Skarbek nie płaci nauczycielom wynagrodzenia.Jest kilkanascie spraw w sądzie.Jak myslicie - czy to dobrze świadczy o morale uczelni?
      • Gość: Holidayant Re: WSHiFM IP: *.wshifm.edu.pl 29.06.09, 14:47
        Razem czy osobno? Przez "ż" czy "rz", a może prostu nie może już o tej porze? Lepiej porozmawiajmy o wyższości gór nad morzem...
        • Gość: Artur Re: WSHiFM IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.06.09, 00:07
          Jak obca jest Tobie ortografia to do podstawówki a nie tutaj.
        • Gość: Polon Re: WSHiFM IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.06.09, 01:13
          Czego ta osoba tutaj szuka.To nie Wrocław ale Warszawka.To jest Skarbek a nie
          uniwerek.Dla słabych nie ma tutaj miejsca.
      • Gość: od dawna doc hab napisz to bez błędów, widać co to za szkoła IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 16.08.09, 00:04
        tragedia, przynajmniej roboty po niej nie dostaniecie...
        • kon_i_opielka Re: napisz to bez błędów, widać co to za szkoła 21.08.09, 10:35
          Heh. Robotę akurat mam lepszą niż na uczelni, nawet z habilitacją. W
          sensie pensji i każdym innym.
    • Gość: ala Re: WSHiFM IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 18.05.09, 13:31
      Z Twojej wypowiedzi wynika,że do tej pory w Skarbku nie było ani stypendiów i
      samorządu.No to brawo!Otóż wiedz że było inaczej- były stypendia( sama je
      dostaję ) i był samorząd- miał też swoich przedstawicieli w Senacie.Inna sprawa
      jak działał.Więc proszę nie wprowadzaj nikogo w błąd.A ten dziekan moim zdaniem
      ,jak Go prawie codziennie widuję na korytarzu - zwykły cwaniaczek.Jak tego nie
      widzisz to idż do okulisty.Pozdro.
    • Gość: i 2009 Re: WSHiFM IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 18.05.09, 13:40
      Karina- głodnemu chleb na myśli.Łopata też dla ludzi.Nie jesteś w stanie ani
      mnie wyprowadzić z równowagi ani też pomniejszać moich wartości
      intelektualnych.Mam doprawdy wysoką średnią - nawet od Twojej.A Ty nie rób
      takich cyrków-nie wypisuj głupot, ponieważ żle świadczą o Tobie.

• Gość: ALI Re: WSHiFM IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 15.06.09, 21:24
        Szukam dla siebie uczelni.Czy to prawda,że w Skarbku nie ma minimum
        kadrowego?Byłam tam ostatnio - na Wspólnej i doznałam szoku.Kto za własną kasę
        chce się uczyć w tak tragicznych warunkach.Może to i dobre dla mechaników
        samochodowych ale dla studentów - skandal.Pozdro dla ziomali.
        • Gość: mezo Re: WSHiFM IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 15.06.09, 21:29
          Szukałem w necie i znalazłem - Skarbek nie ma uprawnień dla otwierania nowych
          kierunków.To co podają to wielka lipa.
          • Gość: Olek Re: WSHiFM IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 16.06.09, 12:44
            A mnie osobiście ta Uczelnia się bardzo podoba.Szare ściany,słabi
            wykładowcy,warunki w salach jak w więzieniu,wysokie czesne i to wszystko ma być
            za moją ciężko zarobioną kaskę.Tej niedzielnej szkółce bardzo dziękuję - serwus
            Olek.
            • Gość: saw Re: WSHiFM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.09, 22:07
              Też mam zaszczyt studiować na tej uczelni na studiach dziennych.
              Jedyne co moge powiedzieć to PORAŻKA. Dla tych co chcą lekko przejsc
              studiowanie jest to szkola idealna bo nic nie wymaga. Dziekana od
              roku jeszcze nie widzialem a polowa informacji na stronie się
              "przeterminowała". Azs'u nie ma, mobilny student to fake, Wi-Fi tez
              nie ma - mozna by wymieniac wiele. Sam kontakt i informacja na
              zenujaco niskim poziomie. Wyklady ciagle odwolywane... Indeksy
              wypisują pol roku, rowniez karty egzaminacyjne wymagaja takiego
              samego czasu na wydrukowanie. Jednym slowem ZAL. Tak jak poprzednik
              powiedzial - nie dajcie się uwiesc reklamie.

Darmowy laptop - kpina - po przeliczeniu za taka cene mozna kupic na
              wolnym rynku 2 x lepszy...

Ktos pytal o akademik - z tego co wiem to ta uczelnia gwarantuje
              jakis ale trzeba by sie spytac w sekretariacie (powodzenia :D)
              • Gość: AGA Re: WSHiFM IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 22.06.09, 23:23
                Właśnie odeszłam ze Skarbka.Obydwaj moi poprzednicy mają 100 % racji.W tej "
                uczelni " tylko reklama działa imponująco.A reszta to wielki kit i bagno.W
                Warszawie jest tyle innych i lepszych szkół.Byłam i widziałam.Dlatego Skarbek -
                do widzenia.I wam koleżanki i kolesie też to radzę.Szkoda kaski.
                • Gość: Wega Re: WSHiFM IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 24.06.09, 11:38
                  Jestem na pierwszym roku turystyki w Skarbku.I to był mój poważny błąd.Zajęcia
                  odwoływane są nagminnie,sale brudne i szare,wykładowcy słabi
                  merytorycznie,szkoła ma problemy,dziekan jakiś dziwny,pracownicy w dziekanacie
                  zastraszeni i obojętni,wysokie czesne.Wyczuwam,,ze ktoś na tym robi biznes za
                  żaka marne talarki.Drugi rok rozpoczynam w innej szkole.A tej nikomu nie polecam
                  ,wręcz odradzam.
                  • Gość: plus Re: WSHiFM IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 24.06.09, 22:06
                    Słyszałem że tą Uczelnie zamykają.Czy to prawda?
                    • Gość: Morfeo Odkuriatio Re: WSHiFM IP: *.wshifm.edu.pl 29.06.09, 14:37
                      I Adze i Wedze i Plusowi a także jego koledze - odkurzacz, co się nigdy nie męczy i każdego kota zadręczy. To właśnie on Sawa wkurzy i Olka z gąszczu liter wynurzy. Hip hip hura niech żyje technologia!
                      • Gość: Sasza Re: WSHiFM IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.06.09, 00:14
                        A Tobie więcej zdrowia i weny,bo to co piszesz śmiechu warte.Nie masz realizmu
                        życiowego.A skąd Jesteś ?Wyglądasz mi na najemnika.Skarbka na to nie stać.
                      • Gość: Misio Re: WSHiFM IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.06.09, 00:24
                        Ale Jesteś nerwowy.Albo mocodawcy Ciebie atakują ,albo w Skarbku jest bardzo
                        gorąco i straciliście już głowę.A może zmiany zbyt szybko nadchodzą.
                      • Gość: Putin Re: WSHiFM IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.06.09, 00:31
                        Liczą się te z XXI wieku.Inne odpadają już na starcie.
                        • Gość: Lenin Re: WSHiFM IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.06.09, 00:44
                          Gospodarka rynkowa jest dobra w okresie przejściowym.A póżniej konkurencja
                          wymusza standardy rynkowe.
                      • Gość: Techno Re: WSHiFM IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.06.09, 00:38
                        Jak inna niż XXI wiek to na złom.
                        • Gość: Standard Re: WSHiFM IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.06.09, 00:59
                          Skarbek zniknie tak jak inni,malutcy tego świata.Spokojnie i po cichu.A nam,
                          pozostaną tylko długi. A znamy ich przyczynę.Uwaga na drodze.
                      • Gość: Polak Re: WSHiFM IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.06.09, 00:52
                        Facet, jesteś zbyt techono zamiast humono.To nie te czasy.
                        • Gość: Autor Re: WSHiFM IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.06.09, 01:06
                          Ciekawa jestem skąd taka reakcja na negatywne posty.A może wpływ środowiska robi
                          swoje i ostatnia negatywna opinia MEN.
                          • Gość: Babazgaga Re: WSHiFM IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 10.07.09, 22:37
                            Wieść niesie,że Skarbka nie ma w rankingach szkół wyższych.Sprawdziłam-
                            faktycznie nie ma.Czyżby wreszcie rynek i zdrowy rozsądek sprawił cud.A może nie
                            ma miejsca na taki cyrk w Warszawce. No wreszcie.
                            • Gość: cybant Re: WSHiFM IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 10.07.09, 22:40
                              Słuchaj ptaszyno,oni już wyżej nie polecą.Za wysokie progi.
                              • Gość: Vista Re: WSHiFM IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 19.07.09, 19:48
                                Bardzo uważnie przeczytałam wszystkie posty i stwierdzam,że coś w Skarbku jest
                                na rzeczy.Ktoś sprytnie manipuluje tymi informacjami.a prawda jest tam na
                                Wspólnej,gdzie wstyd,że ludzie siedzą w takich warunkach,lekcje odwoływane,niski
                                poziom zajęć,brak kompetentnych ludzi.Szkoła jest po prostu słaba.Nie mylić z
                                jej PR.
                                • kanapka_z_czlowiekiem Re: WSHiFM 13.08.09, 14:18
                                  Taa, tu się zgodzę, sprytna manipulacja... no nie, nie sprytna, po prostu
                                  manipulacja. Jakby była sprytna, to IP by się różniły :] i twój też.
                                  • Gość: od dawna doc hab widzisz tylko część IP, nie całe IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 16.08.09, 00:07
                                    nie możesz więc w 100% stwierdzić, że to manipulacja.
                                    • Gość: igor Re: widzisz tylko część IP, nie całe IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.08.09, 20:23
                                      Gościu,sam manipulujesz aż piszczy.Co Byś nie napisał - WSHIFM to dno.
                                      • kanapka_z_czlowiekiem Re: widzisz tylko część IP, nie całe 31.08.09, 12:30
                                        O, kolejny miś z IP: *.dynamic.gprs.plus.pl

Widzisz, ja tu nie mam ochoty czegokolwiek udowadniać. Ja tylko patrzę i widzę,
                                        co się tu dzieje.
                          • Gość: Romek Re: WSHiFM IP: *.181.107.206.nat.umts.dynamic.eranet.pl 26.07.10, 23:27
                            MEN ci są od postawoek chyba Ci się powalilo coś koleś . Napisz coś do
                            rzeczy.
                      • kanapka_z_czlowiekiem Re: WSHiFM 13.08.09, 14:00
                        Wow. Co za kubeł pomyj i lawina odpowiedzi na niby bezsensowny post. Czyżby
                        kolega dotknął przypadkiem rąbka prawdy? Człowiek plus komputer - to brzmi
                        dumnie. Czasami.
                  • Gość: gość Re: WSHiFM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.09, 18:05
                    Wybieram się do tej szkoły na studia II stopnia ale jak czytam te wszystkie
                    negatywne wypowiedzi to aż zastanawiam się czy nie zrezygnować....pomóżcie, nie
                    wiem co mam robić!!!
                    • Gość: kandydat Ostatnio WSHIFM przenieśli się do Mariota IP: *.chello.pl 03.12.09, 00:06
                      Ostatnio chyba WSHIFM rozwiązała swe problemy lokalowe ostatecznie. Czy idą za tym inne pozytywne zmiany? Czy można liczyć na to, że uczelna ta idzie teraz w górę? Proszę o opinie!
                      Dziękuję.
    • Gość: Warzywniak Re: WSHiFM IP: *.wshifm.edu.pl 29.06.09, 14:44
      Uwaga, chodzą słuchy, że najlepsze ziemniaki sprzedają na Placu Pigalle.
      • Gość: historyk Re: WSHiFM IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.06.09, 00:04
        Koleś ,albo nie znasz topografii, albo rozum ci odebrało.To nie ten serial.To
        Skarbek - i jego słynne numery.Serwus.
      • Gość: Hans Klos Re: WSHiFM IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.06.09, 00:49
        Gościu jesteś słaby, tak jak Skarbek.To nie ta epoka.Ona już minęła.
      • Gość: student Re: WSHiFM IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.06.09, 10:50
        Chodzą też słuchy, że w Skarbku poziom nauki zerowy.A i post poprzednika o tym
        może świadczyć.
    • Gość: mm Re: WSHiFM IP: *.adsl.inetia.pl 22.07.09, 00:38
      Spojrzcie na adresy IP. mam wrazenie ze pisze tu ktos kto cierpi na rozwojenie
      jazni...wow
      • Gość: babazgaga Re: WSHiFM IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 24.07.09, 18:31
        A Ty naucz się poprawnie pisać i wtedy krytykuj innych.Ale stara zasada - uderz
        w stół a nożyce same się odezwą- nadal jest tutaj bardzo aktualna.A kogo Ty mm
        reprezentujesz?
      • Gość: student Re: WSHiFM IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 24.07.09, 18:59
        A może z Tobą mm jest coś nie tak.Jak się Tobie nie podoba co tutaj się pisze,to
        przynajmniej nie staraj się robić z siebie barana.Czółko.
      • Gość: techno Re: WSHiFM IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 24.07.09, 20:10
        MM ale Ty wesołek jesteś.Udaj się szybko do okulisty,bo problemu nie widzisz i
        na maksa ściemniasz.A byłeś na Wspólnej?
        • Gość: wito Re: WSHiFM IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 28.07.09, 12:10
          Ludziska,przecież ta szkółka ma same negatywne posty.I na nie reaguje jakiś
          dyżurny dziekan.A Skarbek się boi złych o sobie informacji.I ma
          rację.Konkurencja jest o wiele lepsza.Wystarczy tylko zobaczyć sale wykładowe w
          Technikum Samochodowym na Wspólnej.Kpina i dziadostwo.
      • Gość: porto Re: WSHiFM IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 28.07.09, 12:16
        MM zrobiłeś z siebie barana.Nie masz pojęcia o kompach i piszesz dyrdymały.Nie
        ośmieszaj się tak, jak Skarbek to robi codziennie.
        • Gość: veritas Re: WSHiFM IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 31.07.09, 19:22
          Przecież w tej "Szkółce" syf i malaria szaleje i na Nowogrodzkiej i na
          Wspólnej.Skarbek ma przecież tyle wspólnego z AHE z Łodzi..Zajrzyj do
          "wyborczej" i porównaj.
          • Gość: porto Re: WSHiFM IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 02.08.09, 20:56
            Wiadomo wszem,że w Skarbku jest inżynier-totalny psychol i kapuś oraz
            magister-damski bokser i siedzą sobie w podwórku- śmietniku,na zapleczu kawiarni
            - Nowogrodzka 56.I to jest szczyt nauki polskiej w ich wydaniu.Brawo Panowie.
            • Gość: Gutka Re: WSHiFM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.09, 15:23
              Odradzam wszystkim tę Uczelnię. Do 2006 r. to była super Uczelnia z
              zajebistą kadrą ale od kiedy zmienił się Rektor (średnio co rok to
              inny:)panuje tam niesamiowity bałagan i brak profesjonalizmu.
              Zapoznałam się z aktualną kadrą i z wykładowców o nienagannym
              profesjonaliźmie zostało tylko może 5 ? Nie marnujcie czasu na tę
              Uczelnie bo to tylko wydatek i nerwy.
              • Gość: babazgaga Re: WSHiFM IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.08.09, 20:29
                Potwierdzam to co napisałaś.Bez stronniczości stwierdzam,że ta
                "Uczelnia"funkcjonuje na bardzo dziwnych zasadach.A i Ministerstwu to nie
                przeszkadza?
    • welocyperaptor Re: WSHiFM 11.08.09, 23:17
      Wszystkim piszącym (a może to jedna sztuka) z plusowego IP: dynamic.gprs.plus.pl
      serdecznie dziękuję za opinie. Szkoda że jakby podobna wymowa.

Oj, ludzie, ludzie, że się nie nauczycie.
      • kanapka_z_czlowiekiem Re: WSHiFM 13.08.09, 14:16
        A właśnie, pewne rzeczy od razu widać - poziom postów równa do IP, hihi!
    • welocyperaptor Re: WSHiFM 13.08.09, 12:20
      No, jakby to powiedzieć, szkoła przechodziła ostatnio pewne zawirowania,
      zwłaszcza kadrowe, ale myślę, że w sumie wyjdzie jej to na dobre. Na nowej
      stronce też jest istotna zmiana kadrowa, powiem nawet, że baaardzo w moim typie :-)
      • bayou_68 Re: WSHiFM 13.08.09, 12:25
        Heh, łagodnie piszesz "zawirowania kadrowe". Mam nadzieję, że już nikt nigdy
        uczony nie będzie przez ludzi, którzy JUŻ nie wykładają i nie będą wykładali u
        Skarbka. A jak będzie - cóż, to już nie mój problem...
        • Gość: babazgaga Re: WSHiFM IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.09.09, 20:31
          To nie WSHIFM z nich rezygnowała ale Oni sami odeszli ponieważ nie godzili się
          z niskim poziomem kierowania szkołą.I dlatego koleś piszesz banialuki.Serwus.
      • Gość: od dawna doc hab powiedzcie mi, jak to jest... IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 16.08.09, 00:14
        ... być posiadaczem (lub mieć to w planie) dyplomu takiej g.nianej uczelni? Po
        co w ogóle płacić i marnować czas? Co wam to da? Już teraz na większości
        rekrutacji w firmach (przynajmniej w tych kilkudziesięciu dużych, w których
        miałem okazję doradzać) wszyscy śmieją się z tego
        turystyczno-handlowo-ekonomiczno-społeczno-bankowo-wędliniarskiego
        wykształcenia, dawanego przez takie prywatne folwarki. Powodzenia i do
        zobaczenia w życiu.
        • kon_i_opielka Re: powiedzcie mi, jak to jest... 21.08.09, 10:34
          Noo? A może tak – Weź Swoją Habilitację i Fruwaj, Matole! Panie
          docencie? (Docencie mnie! Mnie weź! Mnie!)
          • Gość: maciek Re: powiedzcie mi, jak to jest... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.08.09, 20:42
            Ale z Ciebie prostak.Jak nie masz wiedzy merytorycznej to tylko używasz
            wulgaryzmów.Brawo.
            • kon_i_opielka Re: powiedzcie mi, jak to jest... 31.08.09, 14:40
              Pfff. Dostosowuję się do tego tu „docenta”, chociaż może nie trzeba,
              bo jak to mówią, „nie dyskutuj z głupcem. Najpierw ściągnie cię na
              swój poziom, a potem pokona doświadczeniem”.

On sobie pisze o „masturbantach” i „g.nianej uczelni” i jest OK, a
              mnie punktujesz za „matoła”? Człowieku, gdzie masz oczy i rozum?
        • Gość: Ehhh Re: powiedzcie mi, jak to jest... IP: *.chello.pl 24.08.09, 16:18
          Nie docent, raczej najemnik, z konkurencji. No cóż, psy szczekają,
          karawana jedzie dalej. A szkoła jest OK, niezależnie, co kto
          wysmaruje.
          • Gość: Tori O studiach w WSHiFM i nie tylko... IP: *.chello.pl 25.08.09, 09:03
            Witam wszystkich użytkowników,

Korzystając z wolnego dnia, postanowiłam zabrać głos na forum, które od dawna mnie intryguje. Dlaczego? Ponieważ jestem absolwentką WSHiFM i część postów uwłacza mojej godności. Co gorsza, niektóre z nich nie kwalifikują się do dyskusji o studiach, a co najwyżej inspirują do napisania dialogów do serialu o blokersach, których dręczą sny o potędze i wykształceniu.

Czytając posty, odnoszę wrażenie, że dyskusja została zapoczątkowana i jest napędzana przez osobę, która żywi osobiste urazy do WSHiFM, jednocześnie nie będąc kiedykolwiek studentem tej Uczelni. Z wypowiedzi wyłania się „archetyp zakompleksionego i niedocenionego Polaka”. Domyślam się, że zamieszczanie na oślep obraźliwych i wulgarnych wpisów łagodzi frustrację i leczy obrażoną ambicję jego autora, uprzedzam jednak, że zasada: „Ten ma rację, kto głośniej krzyczy.” tutaj nie działa. Zalecałabym więc znalezienie innego sposobu na rozładowanie negatywnych emocji. Małostkowość, pieniactwo, kierowanie się niskimi pobudkami to cechy, które zakłócają prawidłowe myślenie i rzeczywistą ocenę sytuacji, a tym bardziej uniemożliwiają rozsądny dialog.

Teraz jeśli chodzi o same studia i wartość dyplomu WSHiFM, to być może są lepsze szkoły, ale w moim odczuciu wiedza, jaką otrzymałam (ukończyłam najpierw Finanse, a później Ekonomię) w zupełności mi wystarcza do pracy zawodowej i wiem, że jest dobrą bazą do rozpoczęcia studiów doktoranckich (kilka osób z mojego rocznika i późniejszych rozpoczęło studia w INE PAN i w SGH).

Wybór studiów nie wynika z magii, ani z objawienia. Ja o WSHiFM dowiedziałam się od kolegi, który właśnie zapisał się do tej uczelni. Przeczytałam informator i zdecydowałam się na podjęcie studiów. Mój wybór był świadomy i sądzę, że większość osób podobnie wybiera studia. Moim głównymi kryteriami były: kierunek, oferta programów międzynarodowych i lokalizacja, a następnie – zajęcia, czy są ciekawe i czy mogę otrzymać wiedzę, którą można wykorzystać w późniejszej pracy. W ramach studiów wyjechałam na Sokratesa, a później za pracę w BWZ byłam zwolniona z czesnego.

W Warszawie jest wiele uczelni i każdy może wybrać coś dla siebie według swoich potrzeb i preferencji. Student płaci za usługę edukacyjną, w ramach której otrzymuje wiedzę, którą można zapomnieć, odłożyć na później albo rozwijać. Jednakże jakość absolwenta w kontekście pracownika zależy od tego, czy potrafi wykorzystać wiedzę zdobytą podczas studiów. Dodatkowym czynnikiem jest sam człowiek – jaki jest i jakie cechy go charakteryzują. Tak więc ani posiadanie dyplomu, ani jego brak nie jest wyznacznikiem powodzenia na rynku pracy i w życiu osobistym.

Na zakończenie życzę sobie i innym, by zawsze mieli możliwość wolnego wyboru i nie byli zakrzykiwani przez tych, co nie mają racji.

Pozdrawiam,

Absolwentka WSHiFM

• Gość: babazgzga Re: O studiach w WSHiFM i nie tylko... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.08.09, 20:16
              Bardzo ciekawie to ujęłaś.Ale Twoje trudy to daremny wysiłek.A Twój
              tekst-prawdopodobnie zapłacony albo układowy.Nikt tutaj nie pisze takich bzdur
              jak Ty.Trzeba być w Skarbku,zobaczyć ten cyrk i Wspólną i Nowogrodzką.I być na
              "zajęciach" i na podwórku-śmietniku w tzw.rektoracie i szarych ścianach
              technikum samochodowego,odwoływanych zajęciach.Jeżeli tego nie widziałaś,bo nie
              mogłaś,bo nie byłaś - gratulacje.I nie oszukuj innych.
              • Gość: Tori Re: O studiach w WSHiFM i nie tylko... IP: *.chello.pl 31.08.09, 21:03
                Widzę, że moja teoria archetypu „zakompleksionego i niedocenionego Polaka”
                potwierdza się. Jeśli mam Ci opowiedzieć o uczelni, warunkach, nawet szarych
                ścianach, to zapraszam do dialogu via email: tori1020@gazeta.pl. Po co urządzać
                show?
              • Gość: MySkarb.com Re: O studiach w WSHiFM i nie tylko... IP: *.mlyniec.gda.pl 01.09.09, 14:29
                Byłem, widziałem. To prawda, nie jest ciekawie. JESZCZE nie jest,
                ale się sporo dzieje w kierunku, żeby było. Poza tym pokaż mi
                prywatną szkołę w Polsce, która ma kampus jakości dowolnej
                zachodniej szkoły. Na to się pracuje latami, a ty byś chciała od
                razu.

Poza tym sorry, ale hasło „nikt tutaj nie pisze takich bzdur jak ty”
                to nadużycie. Na szczęście nie wszyscy tutaj mają czarne okulary na
                nosie.
                • Gość: babazgaga Re: O studiach w WSHiFM i nie tylko... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.09.09, 16:54
                  Świetny materiał sponsorowany.Doprawdy masz kłopoty o oczami.Jestem w Skarbku
                  codziennie i widzę i słyszę.Ale nie bajdurzę tak jak Ty.Zrealizowałam tylko
                  starą zasadę.
                  • Gość: MySkarb.com Re: O studiach w WSHiFM i nie tylko... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.09, 13:20
                    Aha. Jesteś w Skarbku codziennie. Ale jako kto? Studenci i
                    wykładowcy jeszcze nie zaczęli roku akademickiego, więc?
            • Gość: astra Re: O studiach w WSHiFM i nie tylko... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.08.09, 21:36
              Piszesz brednie.Skarbek nie spełnia minimów kadrowych a Ty piszesz o wyborze i
              dyplomach.Teraz właśnie widać.że Twój dyplom wart jest zero.A może jakiś układ
              zadziałał.Nie obronisz tego co jest dnem, chyba że taki sam poziom
              reprezentujesz.Serwus.
              • Gość: Tori Re: O studiach w WSHiFM i nie tylko... IP: *.chello.pl 31.08.09, 21:01
                Jeśli poszukujesz zajęcia, które pomogłoby Ci pozbyć się negatywnej energii,
                mogę zapytać w swojej firmie, czy nie potrzebują personelu do sekcji
                sprzątającej. Zamiast obrażać ludzi i zaśmiecać forum, możesz zająć się czymś
                bardziej pożytecznym. Mając na względzie Twój upór w wymiataniu, sądzę, że
                możesz liczyć na premie. Ze swojej strony wątek uważam za zakończony.
                • Gość: Astra Re: O studiach w WSHiFM i nie tylko... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.09.09, 20:11
                  Kończ,kończ-bo dalej będziesz się ośmieszał.Jesteś furiat i .......Serwus
              • Gość: MySkarb.com Re: O studiach w WSHiFM i nie tylko... IP: *.mlyniec.gda.pl 01.09.09, 14:31
                No, proszę, napisz, jakie są te minima i gdzie ich Skarbek nie
                spełnia. Może jakieś fakty zamiast dyżurnego obmawiania na forum?
                • Gość: babazgaga Re: O studiach w WSHiFM i nie tylko... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.09.09, 16:44
                  Koleś,sam robisz z siebie ciemniaka.Policz, zobacz i dopiero cokolwiek mów.A jak
                  nie wiesz,to po co zabierasz głos.
                  • Gość: MySkarb.com Re: O studiach w WSHiFM i nie tylko... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.09, 12:45
                    Na szczęście, jak mówili starożytni Rzymianie, ciężar dowodu
                    spoczywa na dowodzącym, więc nie muszę nic liczyć, bo to nie ja
                    piszę bez pokrycia o rankingach i spadkach.

W związku z tym, że nic nie dowiodłaś, tylko odbiłaś piłeczkę,
                    dyskusję uważam za zamkniętą : )))
                • Gość: wito Re: O studiach w WSHiFM i nie tylko... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.09.09, 17:07
                  To nie dyżurne obmawianie.Szkoda na to czasu.To obserwacje,rozmowy bywanie w
                  Skarbku powoduje takie news-y.
                  • Gość: MySkarb.com Re: O studiach w WSHiFM i nie tylko... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.09, 12:46
                    Litości. Wszystkie te wpisy z dynamicznego IP z plusa to newsy
                    spowodowane bywaniem w Skarbku? Obrażasz moją inteligencję.

A, jeżeli szkoda ci czasu, to zaiste sporo go spędzasz na tym forum.
          • Gość: babazgaga Re: powiedzcie mi, jak to jest... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.08.09, 20:46
            Koleś tylko bez wulgaryzmów.A może Ty ze Skarbka jesteś i tak zaciekle bronisz
            swoich pracodawców.Bo ja znam to prostactwo i chamstwo.
          • Gość: plus Re: powiedzcie mi, jak to jest... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.08.09, 21:28
            Na razie jedzie i to bez minimów kadrowych.Twój dyplom wtedy do kosza
            idzie.Cześć cwaniaczku.
        • Gość: masielka Re: powiedzcie mi, jak to jest... IP: *.aster.pl 25.08.09, 15:57
          Czy koniecznie od razu kazda dyskusja musi sie konczyc na g**nie? co
          to za choroba zeby do wyzwisk siegac? A ponoc wyksztalcony
          człowiek... na pewno nie po Skarbku.
        • Gość: igor Re: powiedzcie mi, jak to jest... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.08.09, 20:39
          Dobrze powiedziane.Uczelnia to wykładowcy,ich publikacje naukowe ,prace
          badawcze,profesjonalne wykłady i ćwiczenia,konferencje,sympozja,sale
          wykładowe,ich baza techniczna.Tego w Skarbku nie ma i nikt nie widział.
          • Gość: MySkarb.com Re: powiedzcie mi, jak to jest... IP: *.mlyniec.gda.pl 01.09.09, 14:32
            Zgoda, jak ten ktoś nigdy nie był w Skarbku, to nie widział tych
            wszystkich rzeczy. Kolejny raz zachodzę w głowę, jak to możliwe, że
            szkoła działa 14 lat na rynku, co roku wychodzą absolwenci,
            przyłączają się szkoły w całej Polsce, skoro niby jest taka do kitu?
            Publikacje i prace, konferencje, sympozja – info o tym wszystkim
            można znaleźć na stronie WSHiFM, ale kto by się przejmował faktami...
            • Gość: wito Re: powiedzcie mi, jak to jest... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.09.09, 17:04
              Poza PR jest zupełna posucha.Wiemy coś o tym.A kto był na konferencji i wygłosił
              referat lub chociaż komunikat.A gdzie to się ukazało?Kto dał recenzje?Nie
              bajeruj koleś.Słabo ci to idzie.
              • Gość: Astra Re: powiedzcie mi, jak to jest... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.09.09, 20:23
                Czytam i podziwiam.Jestem w Skarbku codziennie.I na Wspólnej i Nowogrodzkiej.I
                widzę ten permanentny bałagan.Wiecznie ci sami co zajęcia tną ile się da,dziwne
                wpisy do indeksów,miernota na każdym kroku,bo tam takich się lubi.
                • Gość: Ehhh Re: powiedzcie mi, jak to jest... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.09, 12:41
                  To mamy coś wspólnego, ja też podziwiam. Podziwiam, jak można
                  ZORGANIZOWAĆ zorganizować opluwanie i oczernianie. Chyba założę
                  firmę od czarnego PR i wydzierżawię łącze netowe od Plusa, widać, że
                  to opłacalne.
    • ewa_z_ursynowa Re: WSHiFM 04.09.09, 21:22
      Pewnie każdy ma swoją miarkę, ale skoro mowa o uczelni Skarbka…

Mój syn skończył w tym roku dzienne studia w WSHiFM i wg niego
      podobny plan studiów realizowali jego koledzy w SGH. Sądzę, że jest
      zadowolony z nauki, ponieważ do studiów namówił brata, który
      niedawno zdawał maturę. Z plusów wymienia: małe grupy i dobry
      kontakt z wykładowcą, możliwość nauki języka obcego oraz rozwiniętą
      współpracę międzynarodową (był na semestralnej wymianie we Włoszech
      oraz na szkole letniej na Ukrainie). Na drugim i trzecim roku
      dostawał stypendium socjalne (200 zł mies.) i naukowe (od 100 do 150
      zł mies.). Na czwartym roku znalazł pracę (za pośrednictwem szkoły)
      i pracuje tam do dziś. Jest to duża firma, więc liczy na możliwość
      awansu. Uczelnia znajduje się niedaleko metra Centrum (wcześniej
      PW).

Młodszy syn wybrał studia niestacjonarne. Będzie miał jeden język
      obcy. Przy zapisie na studia dostał zniżkę 300 zł za dobrze zdaną
      maturę (uzyskał 77% na poziomie rozszerzonym).
      • Gość: LIMA Re: WSHiFM IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.09.09, 11:33
        Czytałam i aż ze zdziwienia osłupiałam.Jeżeli ktoś porównuje Skarbka do SGH to
        już wystawił sobie ocenę O.Od kiedy Skarbek stał się taki rozrzutny.Droga Ewo z
        Ursynowa w tym miejscu Skarbka już nie ma dwa lata.Z budynku Politechniki został
        wyrzucony za niepłacenie czynszu i innych świadczeń.Po prostu KŁAMIESZ.Po co
        napisałaś informację sponsorowaną. Za układ,za kasę.I sama wpadłaś.Powinnaś
        bajki pisać dla dzieci a nie chwalić dna.Wiem,że wszystko zmyśliłaś.I po co?Ja
        tam jestem prawie codziennie.I widzę i słyszę.Ale takich bzdur nie piszę bo i po
        co Serwus.
        • ewa_z_ursynowa Re: WSHiFM 09.09.09, 21:33
          Mój syn studiował w Skarbku 5 lat a drugi rozpocznie naukę w tym
          roku. Limo, nie jesteś uważna w czytaniu, kierujesz się emocjami, a
          to cechuje ludzi bardzo niedojrzałych. Słownictwo, jakiego używasz,
          świadczy o Tobie.

Moje odpowiedzi znajdziesz pod spodem (wyboldowany tekst).

Gość portalu: LIMA napisał(a):

> (…) Jeżeli ktoś porównuje Skarbka do SGH to
          > już wystawił sobie ocenę O.

EWA: Plany studiów na Zarządzaniu i Ekonomii w SGH i WSHiFM są
          porównywalne: przedmioty jakie zaliczał mój syn były takie same jak
          jego kolegi z SGH. Razem uczyli się do egzaminów.

> Od kiedy Skarbek stał się taki rozrzutny.

EWA: Opisałam sytuację, jaka miała miejsce 2-3 lata temu. Aby
          zaspokoić Twoją (i swoją) ciekawość przejrzałam serwis
          www.wshifm.edu.pl. Tam na
          stronie ogłoszeń znalazłam taki oto wpis:

2009-04-28
          STYPENDIA W SEMESTRZE LETNIM
          24 kwietnia 2009 r. Komisja Stypendialna zakończyła rozpatrywanie
          685 wniosków i podjęła decyzje o przyznaniu lub odmowie stypendiów
          na łączną kwotę 492.750,00 zł. W związku z obniżeniem kwoty dotacji
          przyznanej przez Ministerstwo Nauki i Szkolnictwa Wyższego w
          semestrze letnim 2009 roku, Komisja Stypendialna została zmuszona do
          obniżenia kwot przy zachowaniu progów:
          1. socjalne: 250 ,00 zł
          2. wyżywienie: - zł
          3. mieszkaniowe: 200,00 zł
          4. niepełnosprawni: 300,00 zł
          5. sportowe: 300,00 zł
          6. zapomogi: 1.000,00 zł
          7. naukowe:
          - od 4,00 do 4,39: 100,00 zł
          - od 4,40 do 4,89: 150,00 zł
          - od 4,90 do 5,50: 200,00 zł
          Obecnie trwają prace nad przygotowaniem indywidualnych decyzji,
          które będą rozdawane w dziekanatach po 4 maja. Po tym terminie
          prosimy o zgłaszanie się po ich odbiór. Przypominamy, czas składania
          odwołań od decyzji jest ograniczony i – zgodnie z Regulaminem –
          wynosi 14 dni od otrzymania decyzji. Posiedzenie Odwoławczej Komisji
          jest planowane w dniach od 25 do 29 maja br. Osoby, które mają w
          kolumnie decyzje „do wyjaśnienia”, proszone są o kontakt z Komisją
          Stypendialną na e-mail: stypendia@wshifm.edu.pl.
          Zobacz zestawienie decyzji >>>

> Droga Ewo z
          EWA: Nie czuję się Twoją dobrą znajomą. Stąd nie zwracaj się do
          mnie w ten sposób, proszę.

> (…) w tym miejscu Skarbka już nie ma dwa lata.Z budynku
          Politechniki zosta

EWA: W swoim poście napisałam „niedaleko metra Centrum (wcześniej
          PW)”, gdzie owo „wcześniej” znaczy do X 2007 r. Wydawało mi się, że
          powodem zmiany budynku było zwiększenie się liczby studentów…

> I po co?
          EWA: Uważam, że dyskusje publiczne są bardzo ważne i potrzebne.

Ja
          > tam jestem prawie codziennie.I widzę i słyszę. (…)

EWA: Trudno uwierzyć, bo trwają wakacje, a więc studenci i
          wykładowcy mają wolne…
          • Gość: LIMA Re: WSHiFM IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 10.09.09, 15:55
            Pani Ewo z Ursynowa,jednak ja mam rację.Pani słowa i te pokrętne
            wyjaśnienia,zarzuty pod moim adresem- tak reaguje osoba chcąca na siłę bronić
            swojego układu.To tylko żle świadczy o Pani.
            • kon_i_opielka Re: WSHiFM 23.09.09, 11:54
              Panie Ewa po kolei odpowiedziała na zarzuty, a ty piszesz –„jednak ja
              mam rację”. Wyjaśnienie rzeczowo wszystkich kolejnych spraw jest dla
              ciebie „pokrętne”. I znowu ten „układ”!

Dotąd myślałem, że szczytem bezczelności jest załatwić się komuś na
              wycieraczkę i zadzwonić po papier. Teraz widzę, że są ludzie, którzy
              chcą ustanowić nowe rekordy w te klocki.
        • Gość: Ehhh Re: WSHiFM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.09, 12:40
          Wyrzucony? A skąd ty bierzesz takie niusy, z nosa wygrzebujesz?
          Faktem jest, że Skarbek rozstał się z Polibudą – też byś tak
          zrobiła, jakbyś wyremontowała wynajmowany od kogoś pokój, po czym
          usłyszała, że masz się wynosić. A dokładnie tak sobie pograła PW ze
          Skarbkiem.

Tak właśnie bywasz i widujesz. Do miłego.
          • Gość: student Re: WSHiFM IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 12.09.09, 19:39
            Twoja fantazja to kosmiczna przestrzeń.Jak nie masz argumentów to tak
            skandalicznie się zachowujesz.A i kogo Ty bronisz?
            • Gość: Ehhh Re: WSHiFM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.09, 13:18
              IP: *.dynamic.gprs.plus.pl… i wszystko jasne! Dzięki za komplement
              dotyczący mojej fantazji, ale aż tak dobrego zdania na swój temat
              nie mam. Co do braku argumentów – proponuję zauważyć w końcu tę
              belkę w twoim własnym oku.
          • Gość: LIMA Re: WSHiFM IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 12.09.09, 19:55
            Reprezentujesz znany wszem i wobec model - jak nie wiesz to KŁAMIESZ.Nie
            manipuluj na Forum bo to widać gołym okiem,że bronisz na siłę tego układu.
            • Gość: Ehhh Re: WSHiFM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.09, 13:19
              : )))) Widzę, że naprawdę się wkurzyłeś/aś. Dlaczego aż tak? Co do
              meritum – nie pracuję w Skarbku i faktur za ten remont sali na PW ci
              nie pokażę – ale podałem fakt, który jest do sprawdzenia.

PS. O-o, "układ"? Czy ty przypadkiem nie jesteś gdzieś w IVRP?
      • Gość: Student Re: WSHiFM IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.09.09, 20:21
        Oj Pani Ewo,takie bajdurzenie chyba nie przystoi matce dwóch dorosłych synów.
        • ewa_z_ursynowa Re: WSHiFM 09.09.09, 21:44
          1. Po przecinku i po kropce na pewno stawia się spację.
          2. Nie zastanawiam się, czy Studentowi przystoi pouczać starszych.
          • Gość: Student Re: WSHiFM IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 10.09.09, 16:03
            Niech Pani idzie swoją drogą i nie stara się wmawiać tego - co dla kogo jest
            dobre.Broni Pani z uporem maniaka WSHIFM w imię czego i za co?Szkoda mi czasu na
            takie dysputy z Panią.
            • ewa_z_ursynowa Re: WSHiFM 10.09.09, 21:45
              ODP. dla Limy i Studenta

Ależ Limo! Jesteś przewrażliwiona… Chodziło mi o to, byś stawiała
              spacje po znakach przestankowych takich jak: kropka, przecinek, czy
              znak zapytania, a Ty od razu się obrażasz. Zupełnie niepotrzebnie.

Rozumiem, że Pan Student jest kolegą Limy i staje Pan w jej obronie.
              To ładnie z Pana strony – ostatnio solidarność staje się
              rzadkością...

Mam do Państwa pytanie z w innej kwestii. Czy łatwo według Was
              pogodzić pracę i studia?
              Interesuje mnie Wasza opinia.
              Proszę jednak o poważne odpowiedzi, bez obrażania i wulgaryzmów
              . Z góry dziękuję.

Gość portalu: Student napisał(a):

> Niech Pani idzie swoją drogą i nie stara się wmawiać tego - co dla
              kogo jest
              > dobre.Broni Pani z uporem maniaka WSHIFM w imię czego i za co?
              Szkoda mi czasu n
              > a
              > takie dysputy z Panią.
          • Gość: wito Re: WSHiFM IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 10.09.09, 21:16
            Nie zastanawiaj się ............ , bo jak to robisz to pierdoły piszesz!A jak
            nie znasz interpunkcji to do Słownika a nie na forum.
            • ewa_z_ursynowa Wito, Astra, Babazgaga, Igor, Porto, Veritas... 10.09.09, 21:53
              Forumowiczom polecam artykuł pt. „Chamowo”, który ukazał się
              w lipcowej „Polityce”. Oto jego początek:
              „Socjologowi
              e zachwycają się Internetem, (…) Jak to się stało, że najdoskonalsze
              wynalezione przez człowieka narzędzie komunikacji u nas zamieniło
              się w medium frustratów, ociekające jadem, zazdrością i
              wulgaryzmami?”
              • Gość: Veritas Re: Wito, Astra, Babazgaga, Igor, Porto, Veritas. IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 12.09.09, 19:49
                Frustratem to Pani jest i to w najlepszym wydaniu.Jak nie ma się argumentów to
                trzeba sięgać po cytaty.A pytanie było takie:W czyim imieniu i dlaczego Pani tak
                zaciekle broni Skarbka.A może Pani musi się dowartościować?Gratulacje i sukcesów.
                • ewa_z_ursynowa Re: Wito, Astra, Babazgaga, Igor, Porto, Veritas. 13.09.09, 20:38
                  Nie Veritas, ale vanitas.
                • ewa_z_ursynowa Re: Wito, Astra, Babazgaga, Igor, Porto, Veritas. 13.09.09, 20:44
                  „Jeśli nie chcemy, by Polska stała się europejską
                  enklawą ciemnoty i chamstwa, musimy się przeciwstawić dziczeniu
                  polskiego internetu. Inaczej nasze życie publiczne może się stoczyć
                  tak nisko jak nasza piłka.”

J. Żakowski
                  • Gość: astrid Re: Wito, Astra, Babazgaga, Igor, Porto, Veritas. IP: *.acn.waw.pl 14.09.09, 18:37
                    ewa_z_ursynowa pisze spokojnie i merytorycznie, a Wy panowie (?) odstawiacie trolli. Wasze argumenty są na poziomie "aaarrrggghh, skarbek to świątynia pierwotnego zła" oraz "nie podzielasz naszego zdania? więc uczelnia ci płaci". Denne to i infantylne.
                    Studiuje w tej szkole już 2 lata, czeka mnie jeszcze rok. Skarbek to szkoła prywatna jak wiele innych, ma swoje wady i zalety.

Zasadniczą wadą są warunki lokalowe - budynek samochodówki to straszny syf, do ubikacji lepiej nawet nie podchodzić, sale są brudne, zagrzybione, drewniane okna się rozpadają, w szkole śmierdzi, a w zimie można zamarznąć.
                    Wkurza wysokie czesne.
                    Drażni obowiązek noszenia przy sobie zawsze i wszędzie dowodów wpłaty za szkołę: legitymacji bez nich nie podbiją, kart egzaminacyjnych nie dadzą, dobrze że na wykład można bez nich jeszcze wejść.

Na plus można zaliczyć lokalizacje, 2 minuty drogi piechotą od centralnego to zaleta dla niezmotoryzowanych spoza Warszawy. W Skarbku pracują wartościowi wykładowcy (choć nie wszyscy tacy są), można z ich pomocą zdobyć wiedzę, o ile się naprawdę chce.
                    W dziekanacie po przyjściu pani Jagody i facetów czasem można już coś załatwić ;-) bo jeszcze rok temu to był dramat.

Tyle mojego.
                    • Gość: veritas Re: Wito, Astra, Babazgaga, Igor, Porto, Veritas. IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 15.09.09, 19:06
                      Dzięki za te pyszne słowa.Mam sama do tego duży dystans.Zobacz tylko-ludki
                      reagują tylko na negatywne posty.I bronią tego bez opamiętania, wyznając
                      prawdopodobnie teorię spiskową,że cały świat jest zły, tylko WSHIFM cacy.I w tym
                      jest cała pożywka.A przy tym tworzą cuda-bajki.Właśnie skończyłam tam
                      pobyt,Jestem na SGH.Znam to wszystko o czym piszesz na pamięć.A może wiem
                      jeszcze więcej?Szkoda li tylko ludzi, którzy dali się nabić w butelkę.Dzięki za
                      trolla.Napisz coś ciekawego.Pozdro.
                      • Gość: Pestka Re: Wito, Astra, Babazgaga, Igor, Porto, Veritas. IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 15.09.09, 20:32
                        O, to fajnie, że po Skarbku można kontynuować studia na SGH. Na
                        który semestr Cię przyjęli? Miałaś problemy z przeniesieniem? Dużo
                        różnic programowych do przerobienia? Czy uznają praktyki zaliczone w
                        Skarbku?
                        • Gość: Veritas Re: Wito, Astra, Babazgaga, Igor, Porto, Veritas. IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 15.09.09, 20:53
                          Były tylko same kłopoty i jeden rok do tyłu.To ja sama ze Skarbka
                          zrezygnowałam.Na SGH Skarbek ma złą opinię.Nie ma co się dziwić.Zaszłe i obecne
                          czasy procentują.Ale na tym dość.
                          • Gość: Pestka Re: Wito, Astra, Babazgaga, Igor, Porto, Veritas. IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 15.09.09, 21:06
                            O, z którego roku Cię cofnęli? Chyba z pierwszego to raczej nie, bo
                            przedmioty kierunkowe są takie same. Na jakim kierunku sudiowałaś?
                            • Gość: Veritas Re: Wito, Astra, Babazgaga, Igor, Porto, Veritas. IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 15.09.09, 21:11
                              Jestem teraz na 2.
                              • Gość: Pestka Re: Wito, Astra, Babazgaga, Igor, Porto, Veritas. IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 15.09.09, 21:31
                                Czyli teraz byłabyś na piątym semestrze w Skarbku, złożyłaś doki do
                                SGH i na podstawie wypisu ocen cofnęli Cię na trzeci semestr. Może
                                oceny miałaś słabe? Moja koleżanka z roku wyjechała do Niemiec na
                                Erasmusa i po semestrze przeniosła się do tej uczelni. Ją też
                                cofnęli o rok, ale to dlatego, że miała kilka trójek i musiała
                                powtórzyć prawo (wg kodeksu niemieckiego). Do tego musiała zdać dsh
                                Prufung. Wy tam w SGH też macie dużo niemieckiego. Kiedyś byłam na
                                prezentacji SGH. Prowadził ją jakiś koleżka z Samorządu i dał nam
                                wszystkim do zrozumienia, że czasem ma wrażenie, że trafił na
                                germanistykę, a nie do szkoły ekonomicznej. Deutsch macht Spass! ;)
                          • Gość: babsztyl Re: Wito, Astra, Babazgaga, Igor, Porto, Veritas. IP: *.tkk.pl 24.07.10, 23:15
                            czemu piszesz bez znaków spacji - piszesz z komóry ale czemu tu
                            wszyscy z gprs.plus.pl tak piszą a to ci numer. 98% procent
                            klijentów na tym forum popełnia te same błedy
                      • Gość: Pestka Re: Wito, Astra, Babazgaga, Igor, Porto, Veritas. IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 15.09.09, 21:03
                        Ja tam lubię swoją uczelnię i się PRAWIE zgadzam z tymi, co
                        mówią, "że cały świat jest zły, tylko WSHiFM cacy" - do teamu CACY
                        dodałabym naszych siatkarzy!!!!!!!!!).

POSTULUJĘ, BY PIOTR GRUSZKA MÓGŁ STUDIOWAĆ W WSHIFM ZA DARMO!
                    • Gość: Pestka Re: Wito, Astra, Babazgaga, Igor, Porto, Veritas. IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 15.09.09, 20:47
                      To chyba w męskiej wali, bo w damskiej daje radę ;)
                      Poza tym przed wejściem do naszego dablju si stoi (stał?) stojak
                      z "Rzepą" i zawsze można było sobie wziąć do poczytania (nie tylko
                      zielone strony ;) +++

A faceci w dziekanacie, trzeba przyznać, to.... ciaaaacha ;)

Najgorszy wykład: u prof. J.R. (z Krakowa) - chyba zrobił profesurę
                      na podst. Googla ;) Na szczęście w tym roku już nie wykładał.
                      Reszta - do przyjęcia. Może tak jak Veritas spróbuję po lic.
                      przenieść się na SGH? A Ty co planujesz?
                      • Gość: Veritas o wshifm IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 15.09.09, 21:06
                        Szkoda tylko kasy i czasu na pobyt w Skarbku.
                        • Gość: Pestka Re: o wshifm IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 15.09.09, 21:12
                          E, tam. Myślę, że się po prostu zraziłaś. Początki zawsze są trudne.
                          Ja się męczyłam strasznie na mikro. Najtrudniej było mi zmienić
                          sposób myślenia na taki, że jestem homo oeconomicus i wolę mieć trzy
                          ołówki zamiast dwóch. Osobiście jeden ołówek (nawet bez gumki) mi
                          wystarczy ;)

Hitem były zadania o piwie i o orzeszkach, że są dobrami
                          komplementarnymi, co jest ŚWIĘTĄ PRAWDĄ ;)

Ostatecznie już na drugim semestrze było fajniej - teoria produkcji
                          i model Solowa bardziej mnie zainteresował. Nie przepadałam za matmą
                          na drugim semestrze (nie cierpię macierzy).
                        • Gość: Pestka Re: o wshifm IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 15.09.09, 21:16
                          Mieliście w SGH mikroekonomię eksperymentalną? To jest dopiero
                          jazda. Nie trzeba się uczyć regułek, bo sama je tworzysz.
                    • Gość: victorian Re: Wito, Astra, Babazgaga, Igor, Porto, Veritas. IP: *.adsl.inetia.pl 19.09.09, 09:19
                      Zgadzam się z Twoja wypowiedzią w 100%. To najlepszy opis Skarbka jak do tej pory. Dodam tylko, że fajnie wymyślili w dziekanacie opiekunów wydziałów. Tak jak kiedyś niczego nie mogłeś się dowiedzieć, tak teraz prosze... Piszesz do swojego opiekuna i zaraz masz odpowiedź. Nawet jeżeli nie umie ci pomóc to obiecuje, że się tym zajmie i...zajmuje. Mnie moja opiekunka bardzo pomogła a było ze mną krucho. Teraz wiem na czym stoję i jak mam się za to zabrać. Nie muszę stać w miejscu i czuć się jak małe dziecko zagubione w lesie. Tak, dziekanat idzie ku lepszemu, a i władze zaczynają dostrzegać studenta.
                      • Gość: babazgaga o wshifm IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 19.09.09, 23:33
                        I pozostał tylko gorzki smak łez.
                        • Gość: Futrownik Re: o wshifm IP: *.chello.pl 24.09.09, 10:30
                          Nie płacz, jutro będzie lepiej. O, proszę, i zniżkę na czesne w
                          Skarbku można dostać
                          : )))
    • Gość: Akselio Re: WSHiFM IP: *.radom.vectranet.pl 21.09.09, 00:48
      Zniżka 1000 zł na czesne w tej szkole !! Więcej informacji pod gg 7730510
    • Gość: Akselio Zniżna na czesne 1000 zł !! IP: *.radom.vectranet.pl 21.09.09, 00:50
      Więcej szczegółów podam na gg: 7730510
      • Gość: babazgaga o wshifm IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 24.09.09, 23:16
        Za żadną kasę w tej szkółce - szaro,ponuro i z fetorem przy wejściu.I za co? Za
        własne,ciężko zarobioną kaskę.Byłam i sprawdziłam.I Ty też zobacz- bardzo
        ciekawe oblicze.
        • welocyperaptor Re: o wshifm 29.09.09, 11:25
          Już za chwileczkę, już za momencik... Do dyspozycji studentów będzie coś dużo,
          dużo lepszego. Oj, piszący z IP dynamic.gprs.plus.pl się zdziwią. A cała reszta
          zobaczy, kto tu mąci.
          • Gość: babazgaga Re: o wshifm IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 29.09.09, 19:57
            A ja wiem chyba co i za ile?Cha,cha,cha.
          • Gość: Student Re: o wshifm IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.09.09, 20:34
            I co chcesz tym udowodnić?Historia zna już foldery z nową siedzibą.Był to
            styczniowy " hicior ".I tylko tyle.Nie mydl oczu kolesiom,bo Oni WSHIFM znają na
            wylot.
            • Gość: ja21k Re: o wshifm IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 08.10.09, 23:55
              A w Skarbku same kłopoty.Śmierdzi nie tylko na korytarzach ale na całej linii.A
              i w sądach wiele ciekawych kwitów.Oj, niedobrze się dzieje,dlatego bacznie
              patrzcie kolesie,jaki Wam los zgotowano.
              • kon_i_opielka Re: o wshifm 09.10.09, 11:42
                No proszę, parę dni człowieka nie ma, a tu zonk! Iiii... Witamy
                nowego (pracow)nicka herbu Czarny PR spod znaku
                dynamic.gprs.plus.pl!!!

A tak bardziej do rzeczy: poproszę konkrety. Ciekawe kwity – czyje?
                W jakiej sprawie? I w ilu sądach, tak chociaż w przybliżeniu?
                Nawozisz, koleś, tę grządkę, nawozisz naturalnie, to i śmierdzi, ale
                nie w Skarbku.

I owoców się z tego nawożenia doczekasz, o tak, w ciągu tygodnia,
                może trochę dłużej, będzie wiadomo, co dalej w Skarbku. I raczej
                dobrze się będzie działo : )
                • Gość: ja21k Re: o wshifm IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.10.09, 23:01
                  Humoru to tobie nie brak.Widzę u Ciebie jakiś niepokój.A konkrety- i tak nie
                  jesteś za bardzo kumaty w te cudowne klocuszki.A dla mnie nowa lokalizacja nie
                  stanowi żadnej tajemnicy.Pozdro.
                  • kon_i_opielka Re: o wshifm 23.10.09, 09:01
                    Noo, niepokój, to za dużo powiedziane. Ze słów na „nie” to raczej
                    niesmak. Po wspomnianym smrodzie. I odpowiedź nadal bez konkretów.

Jakże się cieszę, że „nowa lokalizacja nie
                    stanowi żadnej tajemnicy” dla ciebie. To już jest nas dwóch. Ale żeby
                    się przekonać, że na pewno nie stanowi, daj chociaż... hmmm...
                    pierwszą literkę ulicy... albo numer... albo chociaż nazwę nowej
                    lokalizacji... No? Czekam >:- )
                    • Gość: ja21k Re: o wshifm IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.10.09, 19:52
                      Misiek, nerwowy jesteś bardzo.Czuć od Ciebie smrodem tej szkółki na
                      odległość.Masz zatem dużżżżżży problem- sam ze sob~ą.Jest was zatem dwóch.Pozdro.
                      • Gość: Ehhh Re: o wshifm IP: *.chello.pl 09.11.09, 14:25
                        Wow#1! Masz przystawkę po USB do zapachów z kompa? Też chcę!
                        Zaryzykuję już nawet te twoje smrodki. Wow#2! Skąd wiesz, że konio
                        to Misiek? Jeszcze jeden interfejs, tym razem do jasnowidzenia?

: DDD
                  • Gość: Ehhh Re: o wshifm IP: *.chello.pl 23.10.09, 14:46
                    Konio, luzik, widać że człowiek ma blade pojęcie o temacie. Skarbek
                    będzie w biurowej części Marriotta, wszyscy dobrze poinformowani już
                    wiedzą. Swoją drogą, na co teraz będą narzekać ludzki spod Plusa? Na
                    starego Marriotta RIP, że mormon, hę?
                  • Gość: uuuu Re: o wshifm IP: *.ostrow61.ptc.pl 27.10.09, 09:03
                    powiem wam i czytajcie uważnie tan cały skarbek to syf nie szkola. ja sie
                    zapisalam na pewny kierunek w tym roku i bylo za malo chetnych ale szanowna
                    kadra raczyla nas poinformowac az w pazdzirniku gdzie byla juz wszwedzie
                    zakonczona rekrutacja a na dodatek nie chca nam oddac terzn pieniedzy!!! nie mam
                    pojecia co teraz zrobic i jak ja odzyskac
                    • europeista Re: o wshifm 29.10.09, 09:48
                      Nie przesadzaj. Pewnie chodzi Ci o studia na MWE. Ja swoją kaskę
                      otrzymałem w ciagu 3 dni od złożenia podania. Mój kumpel zaś
                      przeszedł na Turystykę i jeszcze dostał zniżkę, he, he, he. Może nie
                      podałaś numeru konta? Sprawa na pewni się wyjasni :)))))))), a jak
                      nie, to proponuje zadzwonic do Muldera.
                    • europeista Re: o wshifm 29.10.09, 09:57
                      Chyba fajne:
                      http://www.wshifm.edu.pl/x.php/1,518/Spotkanie-bylymi-ambasadorami-
                      oraz-wieloletnimi-pracownikami-onz.html

Wpadnij dzis, to sobie wczesniej wyjasnisz swoja sprawe. Czy
                      znalazlas dla siebie jakas fajna alternatywe?
                    • Gość: remus Re: o wshifm IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.10.09, 19:25
                      Nie tylko Ciebie oszukali.Ale to w Skarbku norma.Zobacz co podpisałaś.Uważnie
                      wszystko przeczytaj.Jak nie ma tam nic " dziwnego "to pisz skargę.A oni ja OLEJĄ.
          • Gość: Ehhh Re: o wshifm IP: *.chello.pl 23.10.09, 14:45
            No i jest. WSHiFM będzie w samym środku Wawki, w budynku Marriotta.
            Fajnie, wszędzie blisko, do szkoły, ze szkoły, po szkole i w okienku
            jest gdzie wyskoczyć : ))
            • Gość: kluska Re: o wshifm IP: 62.121.98.* 30.10.09, 15:11
              nie ma się czym ekscytować.. syf i tak będzie ten sam.. pozdro dla p. Jagody,
              która chyba z całego dziekanatu jest najbardziej zorientowana;))
              • Gość: remus Re: o wshifm IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.10.09, 19:44
                Zapomniałeś chyba o jeszcze jednym " specjaliście "- dziekan turystyki to
                dopiero fachura.Pozdro.
              • Gość: Ehhh Re: o wshifm IP: *.chello.pl 09.11.09, 14:26
                I do czego teraz się będziemy dowalać? Widzę, że punkt „syfiasta
                siedziba” zniknął z rozpiski „przywalić Skarbkowi”, no jakżeby
                inaczej, jeżeli są teraz u Marriotta. Ale co w zamian? Co w zamian?
                Wymyślcie coś, bo te ogólne narzekania są mało przekonujące : )

Przyłączam się do pzdr dla pani Jagody i przy okazji proszę
                przekazać również całej ekipie spod IP: *.dynamic.gprs.plus.pl. O
                ile to ekipa, a nie jedna osoba, za to efektywna.
              • kon_i_opielka Re: o wshifm 09.11.09, 16:58
                Aha, rozumiem. Poprzednie miejsce było, delikatnie mówiąc, mało
                atrakcyjne i z tego szkoła zdawała sobie sprawę. No to derekcja się
                postarała, żeby to zmienić. I co? I kuffno, dalej są narzekania.
                Niektórym za grzyba się nie dogodzi.
            • Gość: ja21k Re: o wshifm IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.10.09, 19:41
              Wielki sukces tej " cudownej szkółki."Już przecież byli wszędzie.Ale jeszcze
              jedno miejsce sobie szykuj~ą.
              • kon_i_opielka Re: o wshifm 12.11.09, 20:46
                Heh, no właśnie nie byli – mieli być tu i tam, ale nic z tego nie
                wyszło (Grochowska np.). Szkoła cudowna, czy nie, ale faktem jest, że
                tak w centrum jak teraz Skarbek, to nikt nie ma siedziby : ) zwłaszcza
                dla dojeżdżających blisko z Centralnego.
            • Gość: ja21k Re: o wshifm IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.10.09, 20:02
              No to wesołych snów ........ o potędze.
    • Gość: ja21k Re: o wshifm IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.10.09, 19:47
      To u nich normalne.Po prostu - małe ludziki.
    • europeista Re: o wshifm 05.11.09, 01:19
      Sie ma, jaka uczelnia wg Ciebie jest fajna?
      • Gość: zen Re: o wshifm IP: *.ostrow61.ptc.pl 05.11.09, 08:15
        wsbia akademia leona kozminskiego uniwerek warszawski ale karbek to dno totalne
        • europeista Re: o wshifm 07.11.09, 22:20
          Leon ma drakońskie czesne... wsiba nie znam. Ile punktów trzeba
          mieć, by dostać się na uniwerek?
          • Gość: jawa21 Re: o wshifm IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 12.11.09, 18:53
            Witam, czytam wszystkie maile na tym forum.I dziwię się ,że do niektórych nie
            dociera,że Uczelnia ma słabe społecznie notowania.Nikt tak nie jest atakowany
            jak ten " słynny " Skarbek - WSHIFM.Gdzieś przyczyna musi być.Byłam i zaglądałam
            prawie wszędzie.I nie dałam wiary-mentalność.Zarówno władz i ludzi którymi się
            otacza.A jakże były też uśmiechy.Takie fałszywe.Zapewnienia - bez pokrycia.Czyli
            mentalność małego człowieczka.Takiego cwaniaczka-bez wartości.Nie warto się tym
            zajmować,ale trzeba ostrzegać.
        • Gość: kandydat Re: o wshifm IP: *.chello.pl 03.12.09, 22:10

wsiba? która? ta w Łukowie?
          www.wsbia.edu.pl/
          Czy może pwsiba:
          pwsbia.edu.pl/?

A co o Łazarskim sądzicie?
      • Gość: ja21k Re: o wshifm IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 12.11.09, 18:57
        Ta która uczy i wymaga.To zapewne nie Skarbek.
    • wspin-is-me Re: WSHiFM 21.11.09, 13:01
      hej Polecam wam stronkę Produkcja Filmowa
      • Gość: gasto Re: WSHiFM IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 25.11.09, 23:25
        Jesteś po prostu Pajac- he,he,he.
        • Gość: Tym Re: WSHiFM IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 03.12.09, 18:27
          No i kto miał rację.Skarbek idzie na dno.Po prostu tonie.Szkoda mi bardzo braci
          studenckiej.Ale winni są.
          • Gość: kandydat dlaczego tonie? IP: *.chello.pl 03.12.09, 22:13
            Czy nie za sroga to opinia? Czy uważasz, że zmiana lokalowa na prestiżowe
            Centrum LIM w Mariocie ze świeżutkimi, ładnie urządzonymi komfortowymi wnętrzami
            nie jest oznaką renesansu tej uczelni?
            • welocyperaptor Heh 04.12.09, 19:48
              No nawet jeżeli nie renesansu (to zakłada, że było jakieś średniowiecze ; ), to
              na pewno przenosiny do Centrum nie są oznaką tonięcia.

Ale co tam - zapłacone, to będą pisać misie@dynamic.gprs.plus.pl, że tonie, póki
              siły w palcach starczy. Jak już nie będzie powodu, żeby się czepić, to się go
              wymyśli i będzie powtarzać pod setką nicków. A potem sto pierwszy nick z
              hipokryzją między wierszami i obłudną troską zapyta "No jakżeż Skarbek może być
              dobrą szkołą, skoro TYLE osób ma zastrzeżenia, przecież to SPOŁECZNY odzew". Z
              każdym dniem coraz bardziej mnie to bawi : ))))
              • Gość: kandydat Re: Heh IP: *.chello.pl 04.12.09, 20:38
                a mnie nie bawi ponieważ, jako kandydat, chciałbym się móc oprzeć na jakichś
                miarodajnych opiniach - mam zapłacić dużo pieniążków i trochę mi się włos na
                głowie jeży jak czytam te niepochlebne opinie i co by z tego mogło wyniknąć
                kiedy bym się jednak zdecydował...
                Tak czy inaczej oczekiwałbym tutaj MERYTORYCZNYCH argumentów - zarówno ZA jak i
                PRZECIW, jestem neutralny i jedyne czego chcę to aby adwersarze tutaj nie
                traktowali potencjalnych wahających się kandydatów (do tej czy innej uczelni)
                jak totalnych idiotów!! A niestety dotąd to niektóre tu "argumenty" niestety są
                tego rodzaju...
                • Gość: ja21k Re: Heh IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.12.09, 21:39
                  Tu nie chodzi o inne Uczelnie.Tu mówimy o WSHiFM.A to totalny"syf" w nowym
                  opakowaniu.I tylko tyle.
            • Gość: ja21k Re: dlaczego tonie? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.12.09, 21:31
              Brawo.Aby tak dalej i do okulisty.Ha,ha, ha.
    • Gość: misia23 Re: WSHiFM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.09, 17:13
      Ja studiuje na III semetrze w WSHIFM na kierunku Finanse i
      Rachunkowość.
      Jeśli chodzi o naukę to jest na dobrym poziomie większość kadry to
      wykładowcy z SGH z tytułami doktora. Większość z nich pracowała na
      wysokich stanowiskach w Sektorze publicznym.
      Wykładowcy i to na żadnej uczelni nie mają za zadania wyłożyć
      wszytskiego co my mamy się nauczyć tylko mają nakreślić temat i
      omówić najtrudniesze zagadnienia, reszta leży w interesie studenta
      (sama nazwa wskazuje -studiować), więc jeśli ktoś się nie uczy to
      niech ma tylko pretensje do siebie.
      Natomiast jeśli chodzi o organizację to rzeczywiście jest z tym
      problem ale zaczyna się powoli stabilizować.
      Aktualnie szkoła znajduję się w Centrum LIM w Mariocie i sale są
      całkiem niezłe. W samochodówce było zimno i brudno. Tu jest czysto,
      ciepło i są odpowiednie sale.
      Tak więc to wszystko zależy od nastawienia.
      • Gość: ja21k Re: WSHiFM IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 10.12.09, 19:30
        Nikt nie kwestionuje kadry z SGH.Jest ona poza wszelkimi słowami krytyki.Tutaj
        idzie o zupełnie coś innego.Czy znalazłaś nutę krytyki odnośnie innych
        prywatnych Uczelni.Otóż nie ma takowej.Jest tylko totalna krytyka WSHiFM. Nikt
        nie kwestionuje też budynku LIM.Jesteś misia 23 poza obiegiem.Masz tez prawo do
        swojej opinii.Chwała za to.Ale o nastawienie też nie chodzi.Nie masz argumentów!
        • Gość: aga 19 Re: WSHiFM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.12.09, 23:45
          a kto jest z SGH
          • Gość: junior Re: WSHiFM IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 14.12.09, 13:55
            To Ty nie wiesz?
      • Gość: junior Re: WSHiFM IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 10.12.09, 19:34
        Otóż mili moi -na Ekonomii nie ma już dziekana.Drugi nie wiadomo ile
        pociągnie-oby krótko.Europeistyka - ocena PAKI 2,0.To są argumenty.
      • Gość: junior Re: WSHiFM IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 10.12.09, 19:41
        Otóż mili moi -na Ekonomii nie ma już dziekana.Drugi nie wiadomo ile
        pociągnie-oby krótko.Europeistyka - ocena PAKI 2,0.To są argumenty.Poczytajcie
        Wyborczą z Lublina-włos na głowie się jeży,co odkryli dziennikarze.A brak
        minimów kadrowych - to co?
        • Gość: aga19 Re: WSHiFM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.12.09, 23:44
          podaj link do wyborczej z lublina
          • Gość: ja21k Re: WSHiFM IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 14.12.09, 13:51
            A wiesz co to minimum kadrowe?A dlaczego nie było rekrutacji na
            europeistyce?Podumaj,popytaj,zobacz.
            • Gość: aga19 Re: WSHiFM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.09, 18:44
              nie chce dumać pytać , chce konkretów a nie jedna pani powiedziała drugiej pani
              , wiem co to jest minimum kadrowe i zdaniem uczelni takie jest, jeśli mozesz to
              powiedz co sie dzieje jestem studentką i chciałabym wiarygodnych informacji
              • Gość: aga19 Re: WSHiFM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.12.09, 00:01
                No niech mi ktoś powie ma zmieniać ucznelnię zostac:?
              • Gość: kandydat Re: WSHiFM IP: *.chello.pl 22.12.09, 02:13
                Otóż to, ja patrzę na tę dyskusję z pozcyji osoby całkowice neutralnej i też
                chciałbym wiarygodnych informacji!
                Jak dotąd to mi wygląda, że 2, maksimum 3 zacietrzewione osoby robią tutaj
                krecią robotę tej uczelni. (Nie wiem dlaczego, może mają jakieś osobiste
                porachunki? Albo są od konkurencji?)
                Natomiast z tego co wiem od znajomych tam studiujących to są tam bardzo
                sympatyczni wykładowcy, mający bardzo dobry tzw. kontakt ze słuchaczami. OK, ale
                nie chcę tego rozwijać bo może za mało wiem...

Jeśli ktoś rzeczywiście wie coś istotnego to bardzo proszę o podanie stosownych
                linków/odnośników, niech osoby żywotnie zainteresowane zostaną ostrzeżone! Same
                tylko plotki mają raczej małą siłę oddziaływania na osoby z grupy tzw. inteligencji.

A z drugiej strony to te wszystkie rankingi i akredytacje to mi pachą prostackim
                marketingiem. Kto mądry wierzy reklamom? Jak uczelnia wydaje kasę na tę swoistą
                grę, nie do końca czystą, zamiast na jakość kształcenia, urozmaicenie zajęć,
                wyjazdy itd. to czy o taką "renomę" będzie chodziło potencjalnym pracodawcom?

• Gość: junior Re: WSHiFM IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 25.12.09, 21:26
                  Mimo Świąt Bożego Narodzenia czytam to forum i przecieram oczy ze
                  zdziwienia.Kolego, czy wiesz co to jest PAKA - ta z MEN-u.I jakie są decyzje po
                  ostatniej kontroli w tej twojej ulubionej Uczelni.Powodzenia i szybkiej wizyty u
                  okulisty,ponieważ masz kłopot z oczami.
                  • Gość: niedoinformowany Co to jest PAKA? IP: *.kielce.vectranet.pl 30.12.09, 21:23
                    Drogi Kolego, byłbym wdzięczny gdybyś był uprzejmy wyjaśnić co należy rozumieć pod skrótem PAKA? Ponieważ ja pochodzę z małego miasteczka i u nas ja nie mogę znaleźć odpowiedzi na to pytanie. Łączę pozdrowienia.

• Gość: gość Re: Co to jest PAKA? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.09, 23:20
                      PKA a nie Paka / to taki popularny skrót/ , Państwowa Komisja Akredytacyjne ,
                      ocenia kierunki prowadzone przez uczelnie, oceny pozytywna, wyróżniająca,
                      negatywna, warunkowa/ Sprawdza zgodność prowadzonego kierunku z przepisami prawa
                      np kadra uczelni zatrudniona na etacie, programy studiów, dokumentacja toku
                      studiów, strona www pka.gov,pl
                      • Gość: niedoinformowany Re: Co to jest PAKA? IP: *.kielce.vectranet.pl 31.12.09, 19:01
                        Nie ma takiego bytu, przynajmniej w internecie:

"Nie odnaleziono serwera
                        Firefox nie może odnaleźć serwera www.pka.gov.pl"

• Gość: gość Re: Co to jest PAKA? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.01.10, 11:11
                          www.pka.edu.pl , albo wystarczy wpisac w google :)
                          • Gość: niedoinformowany Re: Co to jest PAKA? IP: *.kielce.vectranet.pl 02.01.10, 00:32
                            A jak się z tego dowiedzieć która uczelnia jest "be" a która "cacy"? Bo poza biurokratycznymi ogólnikami to nic tam nie ma.
                            • Gość: junior Re: Co to jest PAKA? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.01.10, 19:38
                              Kolego - i nigdy nie będzie.Za to są protokoły z każdej kontroli oczywiście nie
                              na stronie.A ludzie z branży dokładnie wiedzą co tam jest napisane.Jest to cała
                              procedura.
                              • Gość: studentka wshifm raport z paki IP: *.chomiczowka.waw.pl 05.01.10, 16:02
                                a swoją drogą ciekawe jaki będzie raport z kontroli która miała
                                miejsce na uczelni nie dawno, wie ktoś może, czy studenci bedą mogli
                                mieć dostęp do takiego raportu, czy będzie on gdzieś opublikowany?
                                czy można iść do dziekanatu albo rektoratu i go udostępnią
                                studentom? myślę, że samorząd w naszym imieniu mógłby o coś takiego
                                poprosić, fajnie by było wiedzieć, pod jakim kątem uczelnia spełnia
                                normy, a pod jakim nie...
                                • Gość: junior Re: raport z paki IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.01.10, 18:21
                                  Takie wnioski końcowe z kontroli PKA nie są dla studentów, lecz tylko dla władz
                                  Uczelni.Po tej ostatniej wizycie PKA - efekty będą widoczne już wkrótce.Oj to
                                  przecież - " be " a nie " cacy ".
                              • Gość: babsztyl Re: Co to jest PAKA? IP: *.tkk.pl 24.07.10, 23:16
    • Gość: ktoś Re: WSHiFM IP: *.starachowice.vectranet.pl 09.01.10, 19:37
      Miałam wątpliwą przyjemność uczyć się w tej szkole o ostrzegam!!! Dajcie sobie
      spokój. Bałagan organizacyjny...a to jeszcze mały problem. Jak komuś zależy na
      papierku to proszę bardzo...jeśli oczywiście w końcu go dostanie. Masakra. Mam
      nadzieję że ją skreślą z rejestru.
      • Gość: ja21k Re: WSHiFM IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 12.01.10, 19:58
        Skoro jest tak żle ,to po tam jeszcze jesteś.Wszem i wobec wiadomo,że ta szkółka
        tonie.I to już od dawna.
      • Gość: asia Re: WSHiFM IP: *.aster.pl 08.02.10, 20:11
        wow. dzieki,ze oszczedziliscie mi czas i pieniadze. a juz mialam dolaczyc do
        grona studentow... pozdrawiam
      • Gość: Nikt Re: WSHiFM IP: *.181.107.206.nat.umts.dynamic.eranet.pl 27.07.10, 20:58
        Jesteś zero ty ktoś :)
    • Gość: ja 21k Re: WSHiFM IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 15.01.10, 22:12
      Uwaga internauci i studenci!Władze WSFIFM nie odpuszczają.Tak się boją
      prawdy.Usunięto z tego forum wszystkie informacje, w tym adres internetowy
      Ministerstwa Edukacji,
      na którym można przeczytać Raport końcowy z kontroli oraz nasze opinie..To co w
      nim napisano przeraza.Szkółka nie spełnia wymogów i
      standardów.Radom,Starachowice, Warszawa- tzw.Międzyuczelniane Instytuty -
      zgodnie z tym raportem - to jeden wielki przekręt.Ciekawa lektura.
      • Gość: merlot Re: WSHiFM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.10, 23:12
        chyba mnisw
      • Gość: ja21k Re: WSHiFM IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 15.01.10, 23:33
        Przepraszam - tak Ministerstwo Nauki i Szkolnictwa Wyższego.
        • Gość: Hossa2010 Re: WSHiFM IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 16.01.10, 15:11
          Co trzeba zrobić, by stać się przedsiębiorczym? Czy na studiach w
          WSHiFM można nauczyć się biznesu?
          • Gość: junior Re: WSHiFM IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 16.01.10, 20:36
            Raport z kontroli PKA Min.Nauki i Szkol.Wyż.udowodnił,że tzw.Międzywydziałowe
            Instytuty - to jedna przewałka.Funkcjonują beż żadnych pozwoleń Min.Brak minimów
            kadrowych w tej szkółce to szara rzeczywistość.Nie ważne są indeksy
            ,dyplomy,oceny,zaliczenia.
            • Gość: Rudy rydz. Re: WSHiFM IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 16.01.10, 21:13
              Ten Raport jest na stronie MNISW.Szukajcie.Warto.Ciekawa lektura i wyrabia
              opinię o władzach WSHIFM.To wielki skandal ich zachowanie pełne buty,chamstwa,
              arogancji.Szukają winnych na całym świecie a nie widza jacy sami doprawdy
              są.Zjawisko studentów zagranicznych- to kolejna afera w Skarbku.
        • Gość: ciekawy Re: WSHiFM IP: *.chello.pl 21.01.10, 06:16
          dajcie linka do tego raportu! Przeszukałem portal www.mnisw.gov.pl/
          www.nauka.gov.pl/wyszukaj
          i nic nie znalazłem...
      • Gość: Kruczek Re: WSHiFM IP: *.tktelekom.pl 26.07.10, 14:17
        Zanakazłem www.mnisw.gov.pl
        Ale tam nadal nic nie ma to jakieś brednie frustrata - Pernie to ta
        smutna prwaniczyana z Radomia pisze bzdury pod kolejnym nikiem.
    • Gość: student Re: WSHiFM IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 19.01.10, 09:28
      To co głosi JM Rektor WSHIFM jest porażające.Otóż ten ponad 80-letni profesor
      twierdzi,jest bezkarny i może nadal robić swoje szwindle.Wychodzi z
      przekonania,że procedury prokuratorko-sądowe w Polsce są zbyt długie,aby podczas
      swojego życia odpowiedział za cokolwiek."Bystrzacha" prorektor WSHIFM,ucieka w
      chorobę psychiczną.Oj ciekawe towarzystwo.
      • Gość: ja21k Re: WSHiFM IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 11.03.10, 12:45
        W tej Szkółce byki kontrolerzy Najwyższej Izby Kontroli.Oj ciekawie to wygląda.
        • Gość: student Re: WSHiFM IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.04.10, 20:02
          Widziałem na własne oczy te dzikie zjazdy studentów WSHIFM w Mariocie.Jeżeli
          jest to szczyt marzeń - serdecznie ubolewanie.Nie znacie zatem warunków nauki w
          innych,prawdziwych Uczelniach.
          • Gość: ciekawy Żak. Re: WSHiFM IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 20.04.10, 16:19
            Czy to prawda,że WSHIFM jest rozwiązana.Jest już ponoć wykreślona z rejestru
            Wyższych Uczelni.
            • Gość: fakty Re: WSHiFM IP: 194.29.130.* 25.05.10, 13:23
              faktem jest, ze ta uczelnia to jeden wielki bajzel... na szczescie udalo mi sie
              ja ukonczyc i teraz jestem na uczelni panstwowej, natomiast nei zgodze sie z
              tym, ze WSHiFM jest rozwiazana. Podaje wykaz uczelni niepublicznych na dzien 19
              maja 2010 r. - link :
              www.nauka.gov.pl/szkolnictwo-wyzsze/system-szkolnictwa-wyzszego/uczelnie/uczelnie-niepubliczne/wykaz-uczelni-niepublicznych/#WARSZAWA
              lecz uważam ze ta szkola bo nei mozna jej nazwac uczelnią zeszla na psy i
              powinni ja zamknąć
              • Gość: Ciekawy Żak Re: WSHiFM IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 27.05.10, 11:22
                Witam,nie znasz po prostu procedur MNiSW.Tą stronę aktualizuje się raz na jakiś
                czas.Więc Skarbka już nie ma.
                • Gość: lila Re: WSHiFM IP: *.cdma.centertel.pl 01.06.10, 13:38
                  Hej. Ludzie nie miałam pojęcia że ta szkoła aż tak źle funkcjonuje. mam w
                  związku z tym pytanie, skoro wypełniłam ten formularz on-line żeby dostać się na
                  studia tam, ale jeszcze nie wpłaciłam nic ani nie zawiozłam dokumentów to czy
                  nie bede miec konsekwencji z tego że już teraz im podziękuję nie wpłacając
                  wpisowego?
                  • Gość: Ciekawy Żak Re: WSHiFM IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.06.10, 16:00
                    Witam,nie daj się Kolego wciągnąć w to bagno.Nic nie wpłacaj.Unikaj WSHIFM jak
                    ognia.Siemka.
                • Gość: Romek Re: WSHiFM IP: *.181.107.206.nat.umts.dynamic.eranet.pl 26.07.10, 22:27
                  Kolejne kłamstwo adwokacino. Dziś tam tez nic nie ma a klamsto jest
                  szambiarzu klijentow oklamujesz tez w Radomiu ? Syfiarz
                  • Gość: Ciekawy Żak Re: WSHiFM IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 26.07.10, 23:58
                    Witam, " Romek " nie lataj po forum jak diabeł po pustyni.Jak używasz swoich
                    ulubionych,prostackich wulgaryzmów widać Ciebie wszędzie.I nerwowy jakiś
                    jesteś.Tracisz kolego rozum.Serwus oszołomstwo.
      • Gość: Kruczek Re: WSHiFM IP: *.tktelekom.pl 26.07.10, 14:18
        Misiu Domański jak szkalowanie?
    • Gość: kiki Re: WSHiFM IP: *.adsl.inetia.pl 11.07.10, 21:20
      Nie wiem jak jest teraz, bo studiowałam tam 3 lata temu, ale wcale
      nie było łatwo! Większośc kadry z SGH trzymała poziom, pracę po tej
      szkole znalazłam bez problemów.
      • Gość: Ciekawy Żak Re: WSHiFM IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 12.07.10, 00:04
        A teraz zupełne dno.Kierunki zamknięte decyzjami PKA.Ale tzw.władze mają się
        dobrze-nawet marzy się niektórym prezydentura Radomia.Ale i tam też ich poznali
        negatywnie.Bo tego nie da się ukryć - wychodzi z butów.
        • Gość: babsztyl Re: WSHiFM IP: *.tkk.pl 24.07.10, 23:23
          klijentów na tym forum popełnia te same błedy. Wyleni cie do
          rynsztoka tzn z roboty dostałś mistru kopnika - oj jak przykro
    • Gość: kogut Re: WSHiFM IP: *.radom.vectranet.pl 16.07.10, 20:46
      Panowie, mało Wam problemów..? nie wiem który to z Was, ale wakacje w ciepłych
      krajach nie wpływają dobrze na Wasze samopoczucie.dowody, Panowie, dowody, bo to
      pachnie paragrafem..miłego pobytu w Grecji.
      • Gość: Ciekawy Żak Re: WSHiFM IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 18.07.10, 11:59
        Na tym forum "wybrańcy " mogą kłamać bez końca.Poczytaj proszę protokoły z
        PAK-i,kontroli z NIK w tej szkółce.Masz tam pełen obraz - tragiczny zresztą.I
        jeszcze ludziska dają się im nabierać.
      • Gość: babsztyl Re: WSHiFM IP: *.tkk.pl 24.07.10, 23:10
        ten sam typ pisma bez znaków spacji 98% klijentów tego forum
        popełnia te same bledy a ty nawet z normalej klawiatury to robisz -
        został Ci ten nawyk adwokacino. - smutne. Ale prawdziwe.
      • Gość: Romek Re: WSHiFM IP: *.181.107.206.nat.umts.dynamic.eranet.pl 26.07.10, 23:03
        Trzeba założyć forum o koguciki i kurczaczach
        Na które poluje przypisano zakładania fili
        uczelni z Łodzi - oj będzie libido ach ach ach
        tyle studentek do leczenia kompleksów męskich
        :)))))
    • Gość: PR Re: WSHiFM IP: *.radom.vectranet.pl 16.07.10, 20:52
      Szanowny Doktorze!
      Miło mi, choć jestem zupełnie "hetero", że ktoś jeszcze dostrzegł i
      zapamiętał moje pośladki.Cieszę się również, że zaliczono mnie do
      "folkloru". Dodaje to kolorytu każdej uczelni. Ubolewam, nad tym, że
      rozmija się nasze poczucie humoru. Życie jest trochę smutne i trochę
      śmieszne. Choć strzegę się wulgaryzmów, to autoironia, tak myślę,
      nikomu nie zaszkodzi.
      Pozdrawiam
      Piotr rozwadowski
      • Gość: Ciekawy Żak Re: WSHiFM IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 18.07.10, 12:17
        Witam ,piszący " doktor " chciałby na tym forum Komuś dowalić.Biedaczysko tylko
        nie wie jak i czym.Po prostu nie ma asa w rękawie.Pisze brednie i stara się
        podeprzeć nazwiskami.A może sam zazdrości, bo nic innego mu nie pozostało. Jego
        głos wpisuje się w całą gamę opinii tzw.obrońców WSHiFM.Ich opinie nie
        wytrzymują presji czasu i argumentacji.Pozdrawiam bywających na tym forum.
      • Gość: babsztyl Re: WSHiFM IP: *.tkk.pl 22.07.10, 22:25
        trepem z WSI mi tu śmierdzi:( fe
    • Gość: PR Re: WSHiFM IP: *.radom.vectranet.pl 16.07.10, 20:53
      Szanowny Doktorze!
      Miło mi, choć jestem zupełnie "hetero", że ktoś jeszcze dostrzegł i
      zapamiętał moje pośladki.Cieszę się również, że zaliczono mnie do
      "folkloru". Dodaje to kolorytu każdej uczelni. Ubolewam, nad tym, że
      rozmija się nasze poczucie humoru. Życie jest trochę smutne i trochę
      śmieszne. Choć strzegę się wulgaryzmów, to autoironia, tak myślę,
      nikomu nie zaszkodzi.
      Pozdrawiam
      Piotr Rozwadowski
      • Gość: babsztyl Re: WSHiFM IP: *.tkk.pl 22.07.10, 22:27
        Jakis pedał podkresla hetero ale numer. ciekawe kiedy ostatnio
        podawał mydło:0
    • Gość: Ciekawy Żak Re: WSHiFM IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 18.07.10, 11:52
      Witam,jak czytam to autor " doktor" ma ciekawe wiadomości.Zapomniałeś Kolego
      dodać kilka zdań o Rektorze-śliniącym się na widok Lasek gościu- erotomanie
      ,Prorektorze Podolskim - karanemu przez sądy,nieudaczniku Kusznieruku-
      psychopacie,chorej psychicznie dziekan ekonomii,choremu na władzę dziekanowi
      turystyki - Adamowi Mazurowi- podpisującemu wszystko co się da,brakom w minimach
      kadrowych,zamkniętym wydziałom,sprawom w prokuraturze,studentom
      zagranicznym,dyplomom i etc.Jak mało - można więcej.Siemka.
    • Gość: student Re: WSHiFM IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 18.07.10, 12:35
      Witam, oj bardzo nie ładnie " doktorku " tak manipulować opinią internautów.Oj
      strasznie Ciebie boli prawda, skoro tak nerwowo zareagowałeś na maila o starcie
      Prorektora Podolskiego ( specjalność bokser damski ) w wyborach samorządowych w
      Radomiu.A i starasz się ludzi obmawiać.Nic innego nie potrafisz?Twój mózg się
      zapiekł z nienawiści.A może go po prostu nie masz.Żadne Twoje prostacie słowa
      nie mogą obrazić ludzi z intelektem.Trzymaj się ciepło i uważaj na temperaturę
      ciała.Nie majacz więcej.
      • Gość: Internauta Re: WSHiFM IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 21.07.10, 15:46
        Kto spowodował , i to nie po raz pierwszy, usunięcie logowań od 227-234.Ciekawy
        był w nich obraz WSHIFM i numerów jakie tam wycinają.Oj nie ładnie Panie
        Podolski i Kusznieruk.
        • Gość: babsztyl Re: WSHiFM IP: *.tkk.pl 21.07.10, 22:25
          szkoda fajny obraz był
        • Gość: doktor Re: WSHiFM IP: *.static.otenet.gr 23.07.10, 17:47
          Był taki Domański chyba doktor prawa teologicznego po KUL zajety był
          gó...e sexm z koleżankami z pracy (miał niefart bo mąż laski był
          mistrzem Karate)co zakończyło się obrażeniemi dla laski, a doktorek
          wyparował po skargach studentek. Dostał ksywkę Radomski Kogut. Niezły
          był dr Rozwadowski erotman gawiędziarz. Tym razem nie ksiądz a wojak
          - coż takie wojsko mamy w tym kraju. Wiszące na dupie portki i
          niewybredne
          smieszno-smutne żarty, też już wyparował . Ach co to za folklor był w
          tej Szkole, ciekawych ludzi poznasz w WSHiFM.
        • Gość: doktor Re: WSHiFM IP: *.static.otenet.gr 23.07.10, 17:48
          Oj kogutDomanski stara się ukryć swoje bogactwo emocjonalne do
          kwoczkiSmietanskiej ale miłe. Jakie to emocje tym żądzą. Widzę ze opera
          mydlana o gnojeniu moich koleżanek i naklanianiu do sexualnych ekscesow
          może być interesująca pogadam z nimi a tymczasem jutro kolejny odcinek
          doktorku. Swintuszek z Ciebie - taki mały i słodki
        • Gość: doktor Re: WSHiFM IP: *.static.otenet.gr 23.07.10, 17:49
          Czyżby student i Ciekawy Zak to tez był Lukaszek Kogut Domański. Oj
          nieładnie nie ładnie tak za nieletnich się podszywac - szukasz lasek w
          tym wieku? Śmierdzi . Ciśnienie na młode ciała.
          Adwokacina
          • Gość: Ciekawy Żak Re: WSHiFM IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 23.07.10, 23:35
            Witam,strasznie autor " doktor" wysila swój umysł.Musisz uważać,aby Tobie zwoje
            się nie przegrzały.Uprzedzałem Ciebie wcześniej.Nie słuchasz.Znowu bredzisz z
            tej nienawiści.Masz problem ze sobą.
            • Gość: babsztyl Re: WSHiFM IP: *.tkk.pl 24.07.10, 23:04
          • Gość: student Re: WSHiFM IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 23.07.10, 23:54
            Witam,miałem o podpisującym się " doktor " lepsze zdanie.A okazał się jak
            zwykle ....!Nie trać czasu na tym forum,bo jeszcze kleszcza złapiesz i Twój
            problem się ponownie nasili.He,he,he,.
        • Gość: babsztyl Re: WSHiFM IP: *.tkk.pl 24.07.10, 23:21
          klijentów na tym forum popełnia te same błedy. Post nie dotyczyły
          ich tylko tej miernoty adwokaciny domańskie...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka