Dodaj do ulubionych

skuteczne CV

30.10.05, 15:10
czy potraficie pisac skuteczne cv? skuteczne czyli takie, dzieki ktoremu
dostaje sie zaproszenie na interview..ja zamowilam sobie kilka bezplatnych
ocen cv i wszedzie pisali mi, ze forma jest ok, ale ze uzywam za malo slow i
zwrotow "aktywnych"..i, ze moje cv nie sprzedaje mnie tak, jak powinno.
podobno nie podkreslam wystarczajaco osiagniec, a koncentruje sie na
wykonywanych obowiazkach. ale jakie mozna miec osiagniecia w biurze albo
szkole jezykowej? "nauczylam dzieci tworzenia strony biernej"? "w trakciej
mojej pracy w tej firmie sprzedaz wzrosla o 30%"? To akurat jest zawsze efekt
wielu czynnikow, nie?
zastanawialam sie nad wykupieniem uslugi pisania/ redagowania cv w jednej z
firm internetowych, ale to jest wydatek rzedu £100, a nie wiem czy warto. Czy
ktos z was to robil? a moze sami juz jestescie specami w pisaniu ce-fauek?
Obserwuj wątek
    • natalia.brzeska Re: skuteczne CV 30.10.05, 15:39
      A gdzie zamówiłaś bezpłatną ocenę CV?
      • duende1 Re: skuteczne CV 30.10.05, 16:12
        www.impressivecvs.co.uk/
        i FullerCv link na stronie guardiana.
    • agcyb Re: skuteczne CV 31.10.05, 21:15
      Jak sie dobrze zastanowisz to na pewno wynajdziesz jakies osiagniecia: np
      usprawnienie jakiejs procedury biurowej; podjecie sie jakiegos trudnego/
      wykraczajacego poza obowiazki zadania; rozwiazanie konfliktu w pracy; fakt ze
      dzieci duzo nauczyly sie podczas twoich zajec; lub chocby wysokie notowania w
      ocenie pracowniczej. Na interview o to Cie i tak beda pytac wiec lepiej byc
      przygotowanym:)

Powodzenia
    • jennifer_e Re: skuteczne CV 31.10.05, 23:31
      co do darmowej oceny cv to ja się osobiście baaardzo zraziłam. Miałam cv napisane przez specjalistę rekrutera i surfując po różnych stronach ot tak, zaciekawiło mnie to ocenianie cv, no bo w końcu, może można coś ulepszyć. Odpowiedź, jaką dostałam, już po dwóch-trzech godzinach, owszem zatytułowana moim imieniem i nazwiskiem, ale nie różniła się zbytnio od standardowych poradników pisania cv dostępnych na stronach The Guardian czy różnych agencji rekrutacyjnych. A to, co przekonało mnie o tym, że mojego cv tak naprawdę nikt nie czytał było to, że w poradach tych nakazywano mi zmienić/dodać rzeczy, które w moim cv już były!
      Na koniec listu gorąco polecają przygotowanie profesjonalnego cv przez ich firmę, które miało kosztować 70 funtów. Dziękuję bardzo. :P
      • duende1 Re: skuteczne CV 01.11.05, 09:56
        jennifer, a skad sie bierze cv napisane przez specjaliste rekrutera i ile taka
        przyjemnosc kosztuje?
        • jennifer_e Re: skuteczne CV 01.11.05, 13:23
          duende w mojej dzielnicy jest coś takiego finansowanego przez council, nazywa się to job club i generalnie ma pomagać ludziom w znalezieniu lub zmianie pracy. Musisz wypełnic sporo formularzy, ale najlepsze jest to, że jak już się zarejestrujesz to wszystko jest za darmo. Z tego co wiem to jest to program współfinansowany przez EU dla councilów z wysokim bezrobociem, więc niestety może nie być dostępny wszędzie.
          Tak do końca nie jestem pewna na jakich zasadach i czy w ogóle przysługuje to Polakom. Kobieta, która mnie rejestrowała też nie była pewna. Ale najważniejsze było to, że mieszkam na podległym im terenie, potem stwierdziła, że skoro przepracowałam już w UK pięć lat to nie powinno być problemów.
          Porady odbywają się "one to one" i dotyczą wszystkiego od pisania cv, listów motywacyjnych, pomocy w wypełnianiu aplikacji po techniki interview.
          Warto przygotować się jednak na to, że większość osób korzystająca z tego programu, przynajmniej w mojej dzielnicy, to bezrobotni kierowani tam przez jobcentre, często więc osoby zdesperowane, szukające jakiejkolwiek pracy. A ponieważ konsultanci ci są rozliczani z każdej osoby, której znajdą pracę więc często jest presja aby ubiegać się i brać pracę, do której niekoniecznie tak do końca jesteśmy przekonani.
          Ale nie zmienia to faktu, że moje cv po przeróbce wygląda super ;) dostałam mnóstwo cennych porad i wskazówek. Sama wyszukiwałam sobie ogłoszenia i aplikacje a potem przynosiłam im do sprawdzenia. No i to wszystko za darmo.
          Jak znaleźć coś takiego? Hmm, jak już wspomniałam jest to program organizowany przez poszczególne councile więc najlepiej na stronie swojego councilu. Moi ogłaszali się też w takiej councilowskiej gazecie, którą dostajemy przez drzwi raz w tygodniu. Można też zapytać w lokalnym jobcentre. U mnie nazywa się to Job Club/Career advice, ale w innych councilach może być inaczej.
          W każdym razie powodzenia!

P.S. Moja koleżanka rejestrowała się w różnch agencjach rekrutacyjnych i powiedziała mi, że w Reed pomogli jej przeredagować CV za darmo. Ja też byłam w Reed, ale nie miałam tyle szczęścia ;) może zależy to od konsultanta na jakiego się trafi?
          • duende1 Re: skuteczne CV 01.11.05, 14:24
            jennifer, nie wiem czy to nie troche bezczelne z mojej strony, jesli tak, to
            sprowadz mnie do pionu;) ale moze moglabys mi podeslac na priva jakis draft
            twojego cv? po wywaleniu tych informacji, ktore sa osobiste i chcesz sie nimi
            dzielic oczywiscie. tak, zebym mogla zobaczyc jaki jest uklad, jakie zwroty itp?
            bylabym ci niezmiernie wdzieczna. czekolade wysle :)
            • jennifer_e Re: skuteczne CV 01.11.05, 15:15
              duende, nie wiem czy to bezczelne, nie znam się na tym ;)
              wysłałam Ci mailem.
              • duende1 Re: skuteczne CV 01.11.05, 15:22
                ja tez sie nie zna, dlatego pytam ;) dzieki jennifer, jestes kochana.
    • tuti Re: skuteczne CV 16.02.06, 11:17

czegos zupelnie innego szukalam, ale zaciekawil mnie link ktory gogle znalalzlo

"Przygotowanie dokumentów aplikacyjnychFile Format: PDF/Adobe Acrobat - View as
      HTML
      obudzić się wątpliwości, czy kandydat dysponuje odpowiednią motywa-. cją do
      podjęcia pracy na oferowanym stanowisku. Chaos doświadczeń .."
      www.google.co.uk/url?
      sa=U&start=2&q=www.kariery.ae.krakow.pl/download/dokumenty_aplikacyjne.pd
      f&e=9797
      • tuti Re: skuteczne CV 16.02.06, 11:18
        www.kariery.ae.krakow.pl/download/dokumenty_aplikacyjne.pdf
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka