06.06.05, 20:10
W niedziele juz bede TAM :)

Ostatnie listy zakupow robie, listy tego co zabrac, czego brac nie musze,
czego tam nie dostane...

No i zrobilam nieza liste kosetykow do zabrania. Tylko nie wiem czy to ma sens...

Gdy bylam w Anglii w czasie Swiat to niesecjanie zwracaam uwage na ceny
kosmetykow (bsam, tusz do rzes czy chociazby pasta do zebow) bo nie musialam.

Chcialam was zapytac czy kosmetyki (mowie o tych ze sredniej polki) sa drogie?
Czy sa jakies kosmetyki ktore polecacie szczegolnie? (nawet te dla dzieci bo
mam dosc wrazliwa skore). No i czy jest tam odpowednik naszej polskiej Ziaji?
Kosmetyki niedrogie ale dobre?

Dziekuje z gory za odpowiedz :)

Obserwuj wątek
    • natalia.brzeska Re: Kosmetyki 06.06.05, 20:43
      Hej,
      To temat dla mnie :-) Ja i moje kosmetyki. Ukochany przerazony tym, ze jego
      lazienka zamienia sie powoli w sklep kosmetyczny.
      Kosmetyki sa zazwyczaj najciezszym elementem mojej walizki. Teraz doszlam do
      wniosku, ze poza antyperspirantem sztuk dwie (Herbina) i maska na wlosy
      kupowana w specjalistycznym sklepie dla fryzjerow nie biore nic. Tak, nic.
      Wlasnie oznajmilam ukochanemu, ze w drodze z lotniska zatrzymamy sie w Bootsie.
      Ceny masz tu: www.boots.co.uk
      • jagienkaa Re: Kosmetyki 07.06.05, 08:21
        ja jednak polecam zabranie niektórych kosmetyków Erisa...bardzo je lubię.
        PS Natalia - jeśli jeszcze nie masz, to wypełnij wniosek o Boots Advantage
        Card. Zbierasz punkty i możesz po pewnym czasie sobie wymienić te punkty za
        jakiś produkt. Ile ja sobie rzeczy za te punkty wzięłam, hoho;)
        • aniek133 Re: Kosmetyki 07.06.05, 08:45
          Naprawde???? Ja sie nigdy ta karta nie interesowalam, chociaz w Bootsie
          zostawilam juz fortune! Myslalam, ze to dziala tak jak w Polsce na stacjach
          paliw - ze czlowiek jezdzacy osobowym samochodem potrzebowalaby 200 lat
          tankowania, zeby otrzymac najdrobniejszy upominek :)

Moglabys cos wiecej napisac? Ile musisz wydac pieniedzy, zeby cos otrzymac? I
          co to jest?
          • jagienkaa Re: Kosmetyki 07.06.05, 09:55
            nazywa się to Boots Advantage Card
            www.boots.com/microsites/microsite_info_template.jsp?contentId=2894
            za każdym razem jak cokolwiek kupujesz dostajesz punkty. I się naprawdę opłaca,
            zawsze w rachunku widać ile masz nazbieranych punktów i za ile. Są też różne
            ofert dla 'advantage card holders' (takie są śmieszne duże maszyny)
            Z tym że jeśli chcesz wymienić punkty na produkt, musisz mieć więcej punktów
            niż cena, tzn nie możesz zapłacić za połowę punktami a za połowę pieniędzmi.
            Nic się za kartę nie płaci.
            • natalia.brzeska Re: Kosmetyki 07.06.05, 12:55
              Ooo dziekuje za informacje. Poczytam sobie i z pewnoscia te kartę założę :-)
              • annamaria0 Re: Kosmetyki 07.06.05, 17:41
                Polecam zabrac zapas znakomitych polskich kosmetykow, wlasnie Ziaji, Eris, Dax
                czy Oceanic. Nota bene w wiekszych sklepach sieci Boots sa juz kosmetyki Lirene
                firmy Eris, ale ceny sa w przeliczeniu wyzsze.
                Z drugiej strony jest tu wiele swietnych marek niedostepnych w Pl, ale jest
                zazwyczaj wyzsza polka.
          • dariazv Re: Kosmetyki 08.06.05, 14:10
            Ja polecam sklep Savers i Superdrug. Sa o wiele tansze niz boots ale...
            w bootsie widzialam kosmetyki Erisa
            • annamaria0 Re: Kosmetyki 08.06.05, 14:18
              Francuskie marki apteczne typu Vichy lub Avene sa w najwiekszych Boots, np. tuz
              obok stacji metra Kensington High Street, widywalam rowniez Vichy w niektorych
              aptekach - na przyklad u mnie na wsi jest, ale ze nie lubie tej marki, to nie
              korzystam. Z kosmetykow aptecznych wole zdecydowanie La Roche Posay.
    • tiffany7 Re: Kosmetyki 07.06.05, 22:29
      Ja polecam sie zaopatrzyc z Vichy, jesli ktos uzywa, bo z tego co widze, nie ma
      tu tej marki (dziwne).
      • de9 Re: Kosmetyki 07.06.05, 22:34
        byćmoże dlatego, że to francuska firma ;)
        • edavenpo Re: Kosmetyki 07.06.05, 22:39
          Masz racje Vichy nie jest tu popularne ale z tego co wiem to mozesz ich kosmetyki w niektorych
          Superdrug.
          • jagienkaa Re: Kosmetyki 08.06.05, 11:38
            ja kiedyś szukałam i niet:(
            w sumie szkoda że tu w Anglii jest mało tańszych kremów i kosmetyków (np jak
            właśnie Ziaja, Eris, Inglot itp), a i im mniejszy Boots tym więcej znanych
            marek (Nivea, L'Oreal itp)...za to faktycznie polecam No 7.
    • kasiapierzyna Re: Kosmetyki 07.04.20, 20:59
      moje ulubione kosmetyki pochodzą od pat and rub. W swojej kolekcji mam juz kilka olejkow, kremow i ekoampułek. Serio, chyba najlepsza marka z naturalnymi kosmetykami z jaką miałam stycznosc!
      • nowakowskaola12 Re: Kosmetyki 22.11.21, 14:38
        Ja zdecydowanie polecam kosmetyki ze sklepu BioZdrowy, gdzie na biozdrowy.pl/pl/kosmetyki-do-higieny-intymnej/ możecie znaleźć wysokiej jakości kosmetyki do higieny intymnej :)
    • romanko89 Re: Kosmetyki 20.12.21, 00:12
      Kosmetyki są na ogół bardzo specyficzne i zawsze radzę traktować je ostrożnie. Sam przypadkowo znalazłem tego producenta, który jest dla mnie bardziej niż wygodny dermaskill.pl/ z krem na dzień. ci faceci naprawdę rozumieją, jak robić dobre rzeczy. Jestem bardziej niż zadowolony z ich cen i usług. Może to Ci odpowiada.
    • marek338 Re: Kosmetyki 19.09.22, 18:34
      Co sądzicie o zakupach w sklepach internetowych i jak często korzystacie z tej opcji? Jeżeli zastanawiacie się nad zakupem kosmetyków, to polecam Wam sprawdzić ofertę sklepu internetowego, gdzie znajdziecie najróżniejsze kosmetyki koreańskie, a także najróżniejsze akcesoria, np. kamień gua sha .
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka