Dodaj do ulubionych

przelew z Polski

30.08.07, 13:37
czy jest ktoś kto przelewał pieniądzie z polskiego konta
złotówkowego na angielskie? jak wygląda taka operacja, jakie są
mniej więcej prowize? czy jednak może ktoś wymienił w pl pieniądze i
przywiózł funty samodzielnie? dziękuję z góry za rady:)
Obserwuj wątek
    • mamumilu Re: przelew z Polski 30.08.07, 14:03
      Ja przelewalam ale najpierw zalozylam sobie konto w funtach w Millenium a potem
      przelalam bez problemu do UK - najtaniej wychodzi, bo nie przeliczaja waluty po
      kilka razy.
      • sumi001 Re: przelew z Polski 14.04.14, 13:19
        Nie znam, a siedzę w UK od 2008 i przez ten czas sprawdziłem chyba wszystkie metody i serwisy przelewów do Polski. Ogólnie to sporo nowych stron się ostatnio pojawiło z przelewami. Jakiś funcik, albo inna minutka. Mnie osobiście bardzo ostatnio przypadł do gustu ferpay.com
        Mają naprawdę prosty panel do wysyłania pieniędzy. Są szybcy (pierwszy raz widziałem, żeby kasa była po 3 minutach na koncie w PL) i raczej tani (parę miesięcy temu trzymali kurs na poziomie 5 zł - piękne czasy:))
        Także polecam serwis Ferpay.
        • wit.87 Re: przelew z Polski 15.05.14, 13:40
          Sumi001 chyba wróciły piękne czasy bo teraz na Ferpay funt po 5 zł!
          Też robię u nich przelewy i jeszcze się nie zawiodłem ;)
          Oby tak dalej. Bo są naprawdę dobra alternatywą dla innych firm tego typu.
          Tanio, szybko i solidnie ;)
    • fatemeh Re: przelew z Polski 31.08.07, 12:33
      Korzystalam z Moneybookers w obie strony...
    • funk29 Re: przelew z Polski 13.08.14, 13:45
      Z polskiego konta najlepiej jest przelewać przez EasySend.
      Przelew do 2 tys zł to koszt 19 zł a do 2 do 5 tys to koszt 9 zł. Operacja trwa od kilku godzin do maksymalnie jednego dnia roboczego jeżeli przelew realizowany jest wieczorem.
      Kurs funta jest zbliżony do tego w kantorze. Jeden z tańszych i bezpieczniejszych sposobów.
      • abaziur Re: przelew z Polski 20.01.15, 15:09
        Z polskiego konta to najlepiej przesyłać z Ferpay, bo nic nie płacisz za przelew z Polski do UK. A pieniądze są po dwóch dniach u odbiorcy. A co do kursu to też nie mogę narzekać. Namawiać nie będę ale jak ktoś chce skorzystać i nie wie z czyich usług to polecam Ferpay.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka