tysi.a18
12.03.13, 15:48
Czesc,
Mam na imie Justyna i chcialam sie dowiedziec o studiach weterynarii w polsce. Mieszkam w Stanach od 12 roku zycia, i bardzo chcialabym kontynuowac nauke w polsce. Teraz w Stanach, za dwa semestry ukoncze czteroletnie studia biologii na Uniwersytecie w Chicago (UIC). Moje pytanie do was: czy myslicie, ze dalabym sobie rady ze studiowaniem weterynarii po polsku? Wiem, ze w Krakowie nie maja programu po angielsku, a tam chcialabym studiowac, poniewaz mam rodzine na Podhalu. Ukonczylam tutaj (w USA) "polska szkole," zdalam mature, ale to nie to co w polse.
Moze jednak probowac skontaktowac sie z uniwesytetami, ktore oferuja studia po angieslku? Jeden powod studiow w polsce to sam koszt, nie bede klamac. W Stanach studia sa za drogie, a cale zycie nie chce splacac szkoly :/. Drugim powodem jest to, ze mimo ze mieszkam tutaj juz prawie 11 lat, nie lubie tego kraju i stylu zycia jaki sie tu prowadzi. Probowalam sie skontaktowac z innymi szkolami w Polsce, ktore oferuja studia w jezyku angielskim, ale nie dostalam jeszcze odpowiedzi poza UJ, ktory wlasnie nie ma programu w j. angielskim.
Co myslicie? Prosze was o pomoc. Dalabym sobie rade studiowac po polsku?