Dodaj do ulubionych

Wygląd mieszkań

24.12.06, 10:45
Byłam w kilku mieszkaniach różnego rozkładu ( 3 ) w Budynku II i w jednym
mieszkaniu w budynku nr I.
Nie byłam sama, tylko z osobą która związana jest zawodowo z budownictwem.
Nie zauważył jakiś większych niedociągnięć, sciany proste, wylewki w miarę
równe, okna szczelne. Ktoś opisywał na forum że kaloryfer w łazience jest
okropny, nie rozumiem...., dość duży to fakt "rurkowy" , ale nie wiem na czym
ta okropność polega...
Uważam że wnętrze klatki wyglądem aż tak bardzo nie odbiegaja od wyglądu
klatek na mysliwskim. Drzwi na Mysliwskim mają nieciekawe białe, u nas ciemny
brąz, ściany - tapety natryskowe w kolorze jasnym bardzo niepraktycznym, juz
widać ślady przeprowadzek, pobijane
u nas brązowa, mi sie podoba :)))

Fakt muszą coś zrobić z wejściem do klatki Budynek 1 ( jest jakby niedokończone)
Jeszcze jedna uwaga ktoś opisaŁ że ma kibelek na środku, faktycznie śmieszny
rozkład, ale chyba wiedział jak wygląda mieszkanie jak jest rozplanowane
przed kupnem,

Pozdrawiam

Obserwuj wątek
    • majatusia Zwariowany architekt 24.12.06, 12:25
      Uwag odnosnie projktu naszych mieszkań moglabym tu duuużo wymienić. Kupowalismy
      mieszkanie jako jedni z pierwszych wiec tych rozkładów naoglądaliśmy się
      sporo...A w kazdym był jakiś "kwiatek".
      Myśmy nasze mieszkanie tez kupili z takim kwiatkiem: duze mieszkanie - 81
      metrow a w nim kuchnia o powierzchni 5m2!! I nijak nie mozna jej powiekszyc bo
      z jednej strony sciana nosna, z drugiej schody! Architekt który to
      zaprojketował pewnie uważa że kuchnia to takie miejsce gdzie stoji czajnik zeby
      sobie herbatę zrobić i lodówka w której stoi piwo..i nic wiecej
      Ale jako ciekawostkę Wam powiem iż projekt naszych budynków i osiedla Inpro
      robił ten sam projektant niejaki Kaniewski.
    • kamila.stefanowicz Re: Wygląd mieszkań 24.12.06, 12:37
      Hehe przytoczyłas w zasadzie moje pretensje o których pisałem. Więc w ramach
      wyjaśnień. Kaloryfer jest lipny bo pokojowy, a nie rórkowy wiszący jak to
      zazwyczaj robi się w łazience - dodatkowo jest niepraktyczny bo zajmuje sporą
      powierzchnie. Wykończenie klatek, wybacz ale te nierówno poołone żywicznecudo-
      tam grubiej, tucieniej , gdzieniegdzie wogle - to jest lipa. Drzwi są ok,
      prqaqeda ładne drewnopodobne, ale mi np. zapomnieli wstawić uszczelek (ponoc
      wszystkim) Kibelek na środku to aburd o tyle że zajmuje cały karytarz i twoży
      wąskie tunele-przejścia. To wszystko ma prawo podobać się tobie, mi sie nie
      podoba dlatego zbużyłem pół mieszkania i zrobiłem po swojemu. Faktycznie
      wiedziałem co kupuje - no może poza wszystkimi błedami w sztuce i usterkami -
      ale nie zmienia to faktu, że mogę krytykować wszystkie brzydactwa i buble. A
      moim skromnym zdaniem po kilku już miesiącach (chyba ze 2:-) ) mieszkaniacudów
      nie ma końca.I na prawde proszę się nie sugerować tym że ktoś ma gorzej.

Aha ściany zapraszam do mnie ściana na odcinku 2 m ucieka o 2 cm :-). Co do
      wylewek i okien zgadzam się całkowicie, tylko kurcze klamki troszke ciężko
      chodzą może się wyrobią.

pozdrawiam
      • dorridot Re: Wygląd mieszkań 24.12.06, 13:14
        Kaloryfer w łazience jest rurkowy. ale spory
        nie pokojowy, w tych mieszkaniach których byłam
        Pozdrawiam,
        • moria8 Re: Wygląd mieszkań 27.12.06, 08:19
          ...u mnie kaloryfer też jest rurkowy w łaziencie
          • paula10002 Wygląd mieszkań 27.12.06, 08:33
            Nam zaproponowano do łazienki kaloryfer rurkowy bądź zwykły- wybraliśmy rurkowy
            i taki mamy. Ściany w naszym mieszkaniu sa potwornie krzywe- w łazience miedzy
            dołem a gorą 2,5 cm, w pokoju 2 cm. Doskonale słyszę co dzieje się u sąsiadów -
            a nawet to o czym robotnicy rozmawiają w piwnicy ...czasami nawet ciekawe :)))
            O huku w kominie jaki powoduje mocniejszy wietrzyk już nawet nie wspomnę...
    • bolton4 Re: Wygląd mieszkań 28.12.06, 12:41
      Fakt mieszakania na Morenowym Wzgórzu były tanie, jednak juz dołym okiem widać,
      że standard na Myśliwskich jest dużo wyższy. Budowa osiedli rozpoczeła sie w tym
      samym czasie (ba Eko zaczeło wcześniej) a pierwszy budynek na waszym osiedlu
      zostal oddany dopiero pod koniec tego roku. Czyżby firma borykała sie z
      problemami finansowaymi? Na waszym osiedlu oddano już dwa budynki ale waszego
      Prezesa nie obchodzi droga która dojeżdzacie do budynków. Myślę, że nie ma co
      porównywać obu Osiedli, bo mają zupełnie inny standard.
      • paula10002 Re: Wygląd mieszkań 28.12.06, 13:17
        Zgadzam się całkowicie. Dwa światy. Jak ja podpisywałam umowę z Eko nie było aż
        takiej różnicy cenowej na metrze między Inpro a Eko.Moje mieszkanie w Eko
        kosztowało 150 tys a w Inpro 165 tys a ja pluję sobie w twarz ,że jednak nie
        zapłaciłam więcej. Niby termin oczekiwania był dłuższy ale przy koniec końców
        budynek z Inpro zostyał oddany pół roku wcześniej a z Eko 8 miesięcy później.
        Jest różnica :)
      • kor.nick standard 28.12.06, 13:25
        Z dojazdem mam nadzieje ze coś się z czasem poprawi
        a odnośnie standardu to ciekawostką jest fakt
        że budynki na Morenowym Wzgórzu w przeciwieństwie
        do Myśliwskiego są ocieplone grubym styropianem
        no i posiadają piwnice.
        Biorąc pod uwagę różnicę cen m2 w przypadku obu tych
        inwestycji oszczędności Inpro są co najmniej zastanawiające.
        • majatusia Re: standard 28.12.06, 13:55
          I my mamy windę- a Mysliwskim nie ma
          Odstępy miedzy oknami sąsiednich budynków u nas są prawie 2 krotnie wieksze niz
          na Myśliwskim
          • paula10002 standard 28.12.06, 14:11
            z ta winda to bym się tak nie cieszyła.Nasza np juz dwukrotnie zdążyła sie
            posuć-a raptem dwa miesiące działa.
            • paula10002 standard 28.12.06, 14:12
              zapomiałam dodać,że opłata za tą cudowną windę to prawie 30 zł miesięcznie :)
          • biobike Re: standard 28.12.06, 21:30
            przez 20 parę lat mieszkałem w 10 piętrowym bloku i on też miał windę. Czy to
            synonim luksusu? Racej nie. To chyba wymóg dla takich wysokich bloków. W
            przypadku "myśliwskich" jest to 3 kondygnacje. A Wzgórze jak widzę ma ich.. 6?
            Zreszta, nie ma co dyskutowac. Każdy wybrał jak wybrał i teraz będzie tego
            swojego wyboru bronił.

pozdrawiam
        • dla_nas Re: standard 28.12.06, 16:19
          "Coś z czasem" dobre ;) :):):) no cóż mówią że jestem optymistą ale tak się
          złożyło że ten developer jawnie robi nas w konia w wielu kwestiach od finansów
          po prace budowlane :):):) po co przegląd lokatorski skoro usterki nie są
          problemem aby wciskać klucze i zgłaszać gotowość do odbioru mieszkania jakby
          usterki zostały już usunięte ;) Co oznacza termin mieszkanie do celów
          wykończeniowych czy to co mówił deweloper a mianowicie żadnego robotnika firmy
          EKO w moim mieszkaniu od dnia odbioru czy początek robót niedokończonych firmy
          EKO??
          Pozdrawiam
          Don_Diego
          Ps. Cieszę się że niektórzy jednak myślą o dojeździe i innych robotach które są
          niezbędne przy oddaniu lokalu dla robót wykończeniowych. Gdyby każdy odebrał
          teraz klucze bezboleśnie to mielibyśmy tylko pisk opon dewelopera udającego się
          już na inną budowę. A póki co ma jeszcze coś do ukończenia.
          Prawie w każdym mieszkaniu, przy elewacjach jak też innych częściach wspólnych.
          • kor.nick dojazd 28.12.06, 20:47
            Czy zgodnie z umową inwestor ma obowiązek Twoim zdaniem wybudować dojazd do
            osiedla czy tylko drogi wewnętrzne wchodzące w skład tzw. małej infrastruktury?
            Jeżeli masz taki zapis w umowie to gorąco będę popierał Twoje żądania. Jeżeli
            jednak nie masz to weź może po uwagę to że od budowy dróg i ulic jest miasto.
            Także tam zawczasu można i trzeba monitować w tej sprawie. W miejscu mojego
            dotychczasowego zamieszkania miasto przez 7 lat nie wybudowało żadnego
            utwardzonego dojazdu do całkiem sporego osiedla. I to jest dopiero skandal!
            Może na Morenowym będziemy mieli więcej szczęścia.
            Mam nadzieje że Eko poprawi ten dojazd ze względów czysto komercyjnych (następne
            budynki w budowie) ale nie jest to ich OBOWIĄZKIEM.
            I takie są fakty.

• majatusia Re: dojazd 28.12.06, 22:25
              czy ktos wie może czy po tym czymś co niesposób nazwać drogą będzie
              poprowadzony również dojazd do Mysliwskiego IV?
              Jkoś tak szybciej uwierzę że Inpro zrobi dorgę dla swoich niż w to że zrobi je
              miasto a juz zupełnie nie wierzę że zrobi ją EKO - nawet ze względów
              komercyjnych. Ten deweloper nie zna takiego pojecia...przykładów na to mozna by
              mnożyć...ale po co sie denerwowć
              • kamila.stefanowicz do kor.nick 28.12.06, 23:25
                jest w błedzie jeśli chodzi o drogę dojazdową do osiedla. Dokładnie sie
                dowiedzieliśmy i to w EKO, że developer(eko i inpro) ma 70% udziało w drodze a
                30% gmina i nie trzeba mieć tego zapisu w umowie tak samo jak w umowie nie masz
                ilości drzew i krzewów na osiedlu itp. a inpro z eko chyba nie bardzo moga się
                dogadać
              • joanna73 Re: dojazd 29.12.06, 11:49
                Znam osiedle wybudowane przez Inpro, do którego dojeżdża się płytówką.

Jeżeli są trzy strony odpowiedzialne za wybudowanie drogi, to w ogóle nie wierzę w jej powstanie...

Niech chociaż zostanie zrobiony chodnik dla pieszych!
                (Jadąc samochodem nie ma dla mnie różnicy czy jadę w błocie po płytówce czy w błocie po asfalcie).
                • bolton4 Re: dojazd 29.12.06, 16:47
                  Sądzę, że Inpro zadba o chodnik, ponieważ przy drodze maja być miejsca
                  parkingowe i chodnik wlasnie. Na Eko nie liczyłabym, bo z tego co widze to nie
                  za bardzo zależy im na mieszkańcach. Albo mi sie wydaje, albo na waszym osiedlu
                  jest jakis problem z lampami. Raz sie palą a raz nie. Czyżby z oszczędności?
            • dla_nas Re: dojazd 28.12.06, 23:34
              Miasto bardzo często godzi się na inwestycję warunkując budowę dróg na koszt
              inwestora w ramach pozwolenia na budowę. Ale skupmy się na osiedlowym układzie
              drogowym. Hmmm nie ma takiego takie są fakty. Zastanawiam się czemu mówisz o
              jakimś innym osiedlu niedługo może zaczniemy mówić o dzieciach w Kambodży i
              Kochanym Panu Prezesie który w tej chwili sprzedaje mieszkania po 4500-5000 a
              my jakieś problemy.
              Bez komentarza pozdrawiam
              Don_Diego
              • kor.nick Re: dojazd 29.12.06, 18:03
                dzis bedac na Morenowym widzialem projekt ukladu drogowego na osiedlu
                wiec z kolejnej sensacji nici a przy okazji widzialem ze
                wzieli sie za chodniki

pisalem o moim akatualnym osiedlu zeby przyblizyc problematyke budowy drog przez
                miasto bo ma to chyba jakis zwiazek z budowa ulicy Morenowe Wzgorze co?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka