Dodaj do ulubionych

co sądzicie o likwidacji stadniny na Wincentego?

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.06, 14:45
Jak w temacie: jestem ciekawa co sądzicie o planowanej likwidacji stadniny
koni na ulicy Sw. Wincentego. Według mnie pomysł beznadziejny, stadnina
podnosi walory rekreacyjne dzielnicy oraz ceny gruntów, czy naprawde Targówek
i Bródno muszą się kojarzyc z beznadziejn, szarą, niebezpieczną dzielnicą
slumsów??? Bo w tym kierunku zmierzamy...
Obserwuj wątek
    • f.l.y Re: co sądzicie o likwidacji stadniny na Wincente 29.12.06, 14:54
      jestem za zostawieniem tam stadniny
      • dimanche Re: co sądzicie o likwidacji stadniny na Wincente 02.01.07, 19:39
        Chodzi zapewne o Zielone Zacisze? A ja tam polowałam na mieszkanie z widokiem na
        konie i dobrze, że mi wtedy nie wyszłó...Nie wiem, jak mozna tak zrobić, zapewne
        tereny wykupił deweloper?
    • Gość: janek Re: co sądzicie o likwidacji stadniny na Wincente IP: 213.17.170.* 29.12.06, 15:14
      Co do stadniny to się zgadzam ale nie zgadzam się z druga częścia twojej
      wypowiedzi. Ciekawe gdzie te slumsy widziałaś, bo ja ich na Targówku nigdy nie
      widziałem.
      • Gość: f.l.y Re: co sądzicie o likwidacji stadniny na Wincente IP: 192.156.102.* 29.12.06, 15:52
        ależ są...wystarczy z głownych ulic trochę zjechać...
        no może to nie taki slumsy jak w Indiach z kartonów i szmat, ale są....
      • Gość: d Re: co sądzicie o likwidacji stadniny na Wincente IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.07, 12:17
        to wejdź do klatki np przy Kondratowicz 29 a
        od razu Cie cofnie
    • Gość: ewa Re: co sądzicie o likwidacji stadniny na Wincente IP: *.crowley.pl 29.12.06, 17:51
      BYŁY OD ZAWSZE W TEJ OKOLICY.
      A od lat 70-tych cały Targówek Mieszkaniowy + Bródno pełni tę rolę, do tego
      stare domy przy Radzymińskiej. W niektórych z nich są wspólne toalety do dziś,
      a kilka lat temu były umiejscowione poza budynkiem.
    • karen_walker Re: co sądzicie o likwidacji stadniny na Wincente 29.12.06, 20:46
      Gość portalu: aga napisał(a):

"czy naprawde Targówek i Bródno muszą się kojarzyc z beznadziejn, szarą,
      niebezpieczną dzielnicą slumsów??? Bo w tym kierunku zmierzamy..."

No tak, bo jak jest stadnina koni to i jest od razu bezpieczniej i ladniej....
      Mysle ze zeby Brodno przestalo miec opinie szarej, beznadziejnej dzielnicy
      potrzeba na nim znacznie wiecej niz stadniny koni.
      • mmikki Re: co sądzicie o likwidacji stadniny na Wincente 29.12.06, 21:09
        a kto chce likwidować szkółkę i stajnie? (nie jest to stadnina, bo nie hoduje
        sie tam koni, jest hotel dla zwierzat i parkur).
    • chaladia Re: co sądzicie o likwidacji stadniny na Wincente 29.12.06, 23:04
      Jestem przeciw.
      Stadnina wygląda pięknie, parę koni jest tam naprawdę zwracających uwagę,
      zwłaszcza tem sroacz... Jakoś nie mogę sobie wyobrazić innego otoczenia dla
      zabytkowego drewnianego kościółka z XVI wieku. Ten zakątek powinien wyglądać
      tak, jak wygląda obecnie.
      • sibeliuss Re: co sądzicie o likwidacji stadniny na Wincente 29.12.06, 23:55
        chaladia napisał:

> Jakoś nie mogę sobie wyobrazić innego otoczenia dla
        > zabytkowego drewnianego kościółka z XVI wieku. Ten zakątek powinien wyglądać
        > tak, jak wygląda obecnie.
        >
        Mylisz stadniny - mowa o stadninie na św.Wincentego, a nie na Głębockiej.
        • Gość: gosc Re: co sądzicie o likwidacji stadniny na Wincente IP: *.chomiczowka.net.pl 29.12.06, 23:57
          teraz bedzie ZIELONE ZACISZE etap piaty czy tam dziesiaty...
          coco jumbo i do przodu :) 8000pln za metr
    • sibeliuss Re: co sądzicie o likwidacji stadniny na Wincente 29.12.06, 23:59
      Póki co Turret Polska zrezygnował z budowy kolejnego etapu Zielonego Zacisza
      więc stadnina na jakis czas pozostanie. Ta lokalizacja ma plusy i minusy. Plusy
      to dostępność dla rodzin przywożących dzieci na hipoterapię. Minusy to niestety
      brak możliwości dłuższych jazd plenerowych i roztaczający się wieczorami po
      okolicy "zapach".
      • dimanche Re: co sądzicie o likwidacji stadniny na Wincente 02.01.07, 19:43
        Ale wolałbyś kolejne etapy w sąsiedztwie czy żeby stadnine jednak - mimo
        zapachów - zostawić?
    • Gość: Arek Re: co sądzicie o likwidacji stadniny na Wincente IP: *.icm.edu.pl 30.12.06, 16:19
      Likwidacja jest słuszna, czas skończyć z dzielnicą pegeeru i stajni.
      W pełni popieram.
      • Gość: cdsoftware Re: co sądzicie o likwidacji stadniny na Wincente IP: *.acn.waw.pl 30.12.06, 21:13
        Taaaaa i nawalić jeszcze więcej wieżowców okno w okno - to będzie napewno lepsze
        od stajni na tym terenie :(
        Oczywiście jestem jak najbardziej przeciwny !!

Pozdro !! i Szczęśliwego Nowego Roku !!
    • Gość: slawekp Re: co sądzicie o likwidacji stadniny na Wincente IP: 213.17.170.* 02.01.07, 09:56
      A może "krakowskim targiem" przeniesć stadninę w pobliże. Np w okolice
      lasku/parku przy centrum handlowym na Głębockiej. Myślę, że byłoby to z
      pożytkiem dla programu jazd a również dla zwierząt, a to z takiego powodu, że
      na pewno spaliny z ruchliwych ulic wokół parcours nie wychodzą im na zdrowie.
      Nie oznacza to, że natychmiast należy uruchomić tam budowę osiedla
      mieszkaniowego. Ale gdyby inwestora zachęcić do partycypowania w rozwoju bazy i
      programu stadniny w nowym miejscu to czemu nie?. Byłaby to klasyczna
      sytuacja "win-win" i nikt nie poniósłby porażki. Pozdrawiam (jako nałogowy
      bywalec Służewca jestem poza hazardem także miłośnikiem koni)
    • mmikki pytam powaznie 02.01.07, 19:09
      skąd informacja o likwiadacji? gdzie jest jej żródło? gdzie załozycielka watku
      to słyszała?

zadzwoniłem do osrodka jeżdzieckiego - tam nic nie wiedzą o likwidacji, mało
      tego - twierdzą, że mają wieloletnią dzierżawę, w planach maja za to
      zmniejszenie liczby koni o ok. 20 (teraz 60)

wnioski:
      albo ktoś zainteresowany ziemią robi "fakt medialny" i sprawdza nastroje
      społeczne przed przystapieniem do ataku

albo chodzi o inny obiekt
      • Gość: jjaa Re: pytam powaznie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.07, 12:58
        Kiedys w prasie o tym było ale topodobno nie Zielone Zacisze i Turret tylko
        jakas wojskowa agencja mienia czy cos w tym stylu ma tam budować

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka