Dodaj do ulubionych

miało być nisko, będzie nisko

22.01.07, 23:38
polecam lekturę agmetowi i rezerwującym mieszkania w V i VI etapie PL.

miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34862,3868736.html
www.bemowo.pl/beta/modules.php?name=News&file=article&sid=371&mode=&order=0&thold=0

www.zlotystaw.waw.pl/
Obserwuj wątek
    • caaatherine Re: miało być nisko, będzie nisko 23.01.07, 09:35
      no to mi sie juz wszystkiego odechcialo:(:(:(

nie ma jak pocieszajacy post???
      a myslalam ze sie uda???
    • celkra Re: miało być nisko, będzie nisko 23.01.07, 10:11
      Mam nadzieję, że i nam się uda nie dopuścić do budowy planowanych bloczydeł...
    • budowowstrzymywacz miało być nisko, będzie nisko - upgrade 23.01.07, 10:29
      bardziej czytelna wersja drugiego artykułu:

dom.gazeta.pl/nieruchomosci/1,73497,3684150.html
      • caaatherine Re: miało być nisko, będzie nisko - upgrade 23.01.07, 10:40
        A czy nie mozecie zrobic milego uklonu w Nowym Roku do przyszlych
        mieszkancow:):):) i wstrzymac ten protest????????

Uwierzcie ze my tez chcemy mieszkac w tej okolicy:) co zrobicie jesli Agmet
        postapi podobnie? Tzn bedzie przeciagal sprawe w nieskonczonosc a po dwoch
        latach jak developer z Bemowa odsprzeda grunt! Nowy wlascieciel bedzie mogl tam
        zrobic co zechce i tak naparwde wtedy Wasze protesty na nic sie nie przydadza
        bo bedzie mogl tam postawic co mu sie tylko podoba!!!
        Zawsze mozecie miec gorzej:(
        Np postawia Wam 15 pietrowe budynki takie jakie maja byc od Kondratowicza
        postawione przez innego wykonawce!!!
        • greg_2 Re: miało być nisko, będzie nisko - upgrade 23.01.07, 10:55
          :) zwroc sie do agmetu o polubowane załatwienie sprawy przeciez nikt nie bedzie
          prostestował jesli powstana podobne do obecnymi budynki
          • caaatherine Re: miało być nisko, będzie nisko - upgrade 23.01.07, 11:26
            Greg masz racje to jedyne wyjscie z sytuacji!!!

Sprobuje z nimi pogadac ale...... sam doskonale wiesz ze mydlenie oczu to ich
            specjalnosc jak kazdego z developerow:(

prawde mowiac pytalam podpisujac umowe rezerwacyjna co w przypadku gdy
            pozwolenia nie dostana na tak wysokie budynki??? Wybuduja nisze???

Powiedzieli ze takiej obcji nie ma!!! Ze projekt jest na takie a nie inne
            zagospodarowanie!!! A nawet jesli by sie zdecydowali obnizyc zabudowe to moje
            szoste pietro pojdzie......w cholere:(:(:(
            wiec i tak mieszkanka nie bede miec:(
            • greg_2 Re: miało być nisko, będzie nisko - upgrade 23.01.07, 11:31
              tez mialem sobie kupic mieszkanie na 6 pietrze i po rozmowach z Agmetem -
              zdecydowalem sie segment w innej lokalizacji :)
            • zambezi Re: miało być nisko, będzie nisko - upgrade 23.01.07, 16:02
              skoro chcesz mieszkac w tej okolicy, to moze zdecydujesz sie na taka opcje:
              agmet buduje niskie budynki (etapy I-IV sa zadowolone), a chetnych na etapy V-VI
              beda kwaterowac po 2 rodziny w jednym mieszkaniu (bedziesz mieszkac w tej
              okolicy). i wilk syty i owca cala. no i agmet zarobi wiecej, bo chetnych nie
              ubedzie, a bloki bedzie musial zbudowac nizsze
              • caaatherine Re: miało być nisko, będzie nisko - upgrade 23.01.07, 17:23
                Wiesz co??? Chyba nie ma sensu ta dyskusja!!!!!!!!?????????
                Nie pisze tu po to tak jak wczesniej mowilam by miec do Was pretensje i
                kogokolwiek atakowac!
                Raczej mialam nadzieje na normalna rozmowe i zdobycie informacji od Was na co
                moge liczyc i jakie sa Wasze zamierzenia!
                Twoj pomysl ani mnie nie bawi ani nie prowadzi do takiej desperacji by zgodzic
                sie na rozwiazanie!!!
                Ale skoro mas ztak fenomenalne pomysly to moze zostan prezesem Agmetu!!!

Powodzenia
                • rossi10 Re: miało być nisko, będzie nisko - upgrade 23.01.07, 20:27
                  kolezanko zdobycie informacji na co mozesz liczyc to nie na forum tylko do
                  Agemtu !!!
                  a nie graj tu naiwnej nikt nie udzieli Ci informacji jakie kroki zamierzamy
                  podjac podpisujac umowe rezerwacyjna wiedzialas ze latwo nie bedzie i developer
                  nie gra fair.
                  • caaatherine Re: miało być nisko, będzie nisko - upgrade 23.01.07, 22:30
                    Jasne!!!!!!!!!!!!!
                    wiec po co to Wasze całe forum i nawoływanie wszystkich do wspolnego
                    dzialania!!!!!!!!!???????? Po co oferowana wzajemna pomoc??????? Czyzby to taka
                    pokazówka jak wszyscy jestescie zżyci??? Czy moze tylko pomagacie sobie miedzy
                    mieszkancami powstalych juz etapow??? Ale sadze i widze ze jak na razie to
                    tylko Twoja ocena sytuacji!!!
                    I prosze Cie chyba normale pytania i doradzanie sie nie swiadcza o mojej
                    naiwnosci tylko raczej Twoja propozycja ze Agmet powie mi prawde?????
                    No coz własnie sie przekonalam jak niektorzy sa przychylni:(:(:(
                    ale to kwestia ludzi.........cale szczescie ze co poniektorzy mimo odmiennego
                    zdania mimo wszystko potrafia TU byc mili!!!
        • stefaaa Re: miało być nisko, będzie nisko - upgrade 23.01.07, 10:59
          skąd taka pewność że ktokolwiek będzie mógł tam postawić coś powyżej 6 pięter?
          Proponuje zapoznać się bliżej ze sprawą, a pózniej rozpisywac się na forum.

Obecni mieszkańcy walczą o prawo do mieszkania na osiedlu, jakie im obiecywano.
          Nie mamy nic przeciwko przyszłym mieszkańcom, ale nawoływanie typu "> A czy nie
          mozecie zrobic milego uklonu w Nowym Roku do przyszlych
          > mieszkancow:):):) i wstrzymac ten protest????????" jest nie na miejscu.
          Wybacz Kasiu, ale ostrzegalismy już kilka miesięcy temu że będziemy walczyć. Za
          dużo rzeczy wypłynęło na powierzchnię, więc nie zostawimy tego tak sobie.

pozdrawiam
          Stefcia
          • caaatherine Re: miało być nisko, będzie nisko - upgrade 23.01.07, 11:21
            Stefcia,

ja Was doskonale rozumiem!!! To nie tak ze mam do Was pretensje!!! Oczywiscie
            ze macie prawo dbac i walczyc o wlasne dobro!!! I ja bedac na Waszym miejscu na
            pewno tak samo bylabym wkurzona delikatnie mowiac!!!
            A moje nawolywanie to byl raczej zart sytuacyjny i dlatego bylo mnostow
            usmieszkow:):):)
            kwestia odebrania......

czy cos wielkiego czy wyzszego powstanie nikt nie ma pojecia ale zapewniam Cie
            ze zapoznalam sie z ta sprawa dosyc dobrze i nie rozpisuje sie na forum z
            nudow!!!
            Dowiedzialam sie ze tereny a raczej dzialka gdzie Agmet chce postawic wyzsze
            budynki jest przystosowana do wyzszej zabudowy i pozwolenie na taka inwestycje
            jest mozliwe! Jesli nie dostanie go Agmet to sa szanse ze w przyszlosci
            dostanie je ktos inny bo nikt nie bedzie marnowal takiej powierzchni.
            Fakt jest tylko jeden!!!
            Wasze protesty moga sie przyczynic i maja szanse spowodowac ze Agmet nie
            zrealizuje swoich planow ale niestety nic nie bedziecie w stanie wskorac gdy
            inny developer bedzie sie o to staral bo najzwyczajniej w swiecie zadnego
            zapisu o niskiej zabudowie i kameralnym osiedlu nie bedzie akceptowal bo to
            jego dotyczyc nie bedzie!!!

I bedzie podobnie jak na Bemowie przyjdzie nowy wybuduje swoja inwestycje a
            sytuacja zmieni sie tylko o tyle ze ceny beda wyzsze a budynki moze tez??? Przy
            okazji w zaden sposob niepasujace do Waszych???!!!
            No chyba ze..... płot postawia i wtedy bedzie piekny widok dla tych ktorzy beda
            na ta strone mieli okna:(
            • kubus2000 Re: miało być nisko, będzie nisko - upgrade 23.01.07, 11:35
              Niestety, z tego co piszesz to nie orientujesz się w sprawie:(((
              My nie wlczymy z Agmetem. Przeczytaj dokładnie wątek założony przez Guferka:
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20991&w=54223868
              a zrozumiesz że nie ma żadnej formalnej walki z deweloperem
              Co za tym idzie, nawet jeśli Agmet sprzeda ten grunt to efekt tej walki będzie
              dotyczył tego kogoś kto kupi te działki. To tyle.
              Na Twoim miejscu również miałbym pretensje do obecnych mieszkańców, ale wierz
              mi, nie byłoby tego zagadnienia gdyby Agmet robił to co obiecał a nie kłamał w
              żywe oczy.
              Pozdrawiam, i mam nadziej że będziemy sąsiadami w niskim kameralnym osiedlu
              • zambezi Re: miało być nisko, będzie nisko - upgrade 23.01.07, 16:05
                a na pewno bedziesz sasiadem z kameralnej czesci osiedla ;)
              • caaatherine Re: miało być nisko, będzie nisko - upgrade 23.01.07, 17:37
                Kubus,

zarzucasz mi fakt ze nie rozumiem badz nie orientuje sie w sprawie!
                A ja ani razu nie napisalam tutaj ze prowadzicie formalna walke z Agemetem!
                Kiedys we wczesniejszych watkach cos wspomnialam na ten temat i to tylko
                dlatego ze gdzies na innym forum przeczytalam takie informacje. A moje
                komentarze byly raczej zapytaniem o realny stan rzeczy???
                Z watkiem guferka zapoznalam sie niejednokrotnie i uwierz mi ze rozumiem tekst!
                A tak na marginesie widze ze Ty za wszelka cene twierdzisz ze mam "pretensje do
                obecnych mieszkancow" mimo ze kilka razy zarzut ten dementowalam!

pozdrawiam i mam rowniez nadzieje ze bedziemy sasiadami w niskim kameralnym
                osiedlu

• stefaaa Re: miało być nisko, będzie nisko - upgrade 23.01.07, 11:41
              tak jak mówiłam, zapoznaj się bliżej ze sprawą, a później o tym pisz.
              Ja znam plan zagospodarowania na pamięć ale uwierz mi, on o niczym nie świadczy.

Trzymaj się Kasiu, i życzę powodzenia.
              Stefa
    • hugoviral Re: miało być nisko, będzie nisko 29.08.25, 17:53
      A ja polecam broń chemiczną na staergo wkurwionego niedźwiedzia klaun cię kocha
      • chocolate_dog123 Re: miało być nisko, będzie nisko 23.09.25, 17:21
        hugoviral napisał(a):

> A ja polecam broń chemiczną na staergo wkurwionego niedźwiedzia klaun cię kocha

I cio tam?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka