filate-lista 28.07.10, 18:54 Przywróćcie starą formę komentowania. Bez tych debilnych ocen. Nie można prowadzić dyskusji. Link Zgłoś Obserwuj wątek
wanda43 Re: Prośba do twórców gazeta.pl 28.07.10, 18:58 Tez prosze. Teraz jest gorzej, niz do d00py. Link Zgłoś
kicior99 marzenia... 28.07.10, 19:01 forum.gazeta.pl/forum/w,299,113714473,113714473,Forum_podartykulowe_beznadzieja_.html Link Zgłoś
vladexpat Popieram zdecydowanie!!!!!!!! 28.07.10, 19:01 Jak nie zostną przywrocone "drzewka" ogłoszę prostest głodowy rotacyjny. Znaczy między śniadaniem i obiadem oraz obiadem i kolacją nic nie bede jadł! Wzywam pozostałych forumowiczów do solidarności z moim protestem! Link Zgłoś
filate-lista Re: Popieram zdecydowanie!!!!!!!! 28.07.10, 19:05 niejedzenie między śniadaniem i obiadem nie oznacza głodówki. Link Zgłoś
wanda43 Re: Popieram zdecydowanie!!!!!!!! 28.07.10, 19:07 ale oznacza rezygnacje z dodatkowego posilku, z np. lodow, a to powazna strata. Link Zgłoś
vladexpat Re: Popieram zdecydowanie!!!!!!!! 28.07.10, 19:19 No przecież nie o to chodzi by się na smierć zagłodzić, tylko pokazać swoją niezwykłą determinację. Zastanawiam się, czy jakiego krzyża, albo innego półksiężyca czy dawidowej gwiazdy nie powiesić dla podkreślenia znaczenia sprawy. Link Zgłoś
mike.recz Re: Popieram zdecydowanie!!!!!!!! 28.07.10, 19:28 Ależ środki godne sprawy i odwrotnie nawet. Wyrzeczenie się podwieczorku zdecydowanie jest okazaniem pełnej determinacji i postawieniem sprawy na ostrzu widelca przynajmniej, a może i łyżki nawet. Nie wiem czy błogosławieństwo TVP dostaniesz na tego typu akcję. Link Zgłoś
nessie-jp Re: Popieram zdecydowanie!!!!!!!! 28.07.10, 23:12 mike.recz napisał: > Ależ środki godne sprawy i odwrotnie nawet. Wyrzeczenie się > podwieczorku zdecydowanie jest okazaniem pełnej determinacji Nie sądzę, żebym była zdolna do takiego wyrzeczenia na rzecz (ha!) forum. Nie dla mnie głodówki, zresztą, jak to mówiono w wiadomych kręgach, do głodówki to mają być wyznaczani prawdziwi opozycjoniści, a nie panie, które chcą schudnąć parę kilo. Niemniej, podjęłam własną formę protestu przeciwko nowemu układowi forum Link Zgłoś
eat.clitoristwood Bez komentarza. 28.07.10, 22:36 filate-lista napisał: > niejedzenie między śniadaniem i obiadem nie oznacza głodówki. Link Zgłoś
wariant_b Re: Popieram zdecydowanie!!!!!!!! 29.07.10, 09:17 filate-lista napisał: > niejedzenie między śniadaniem i obiadem nie oznacza głodówki. Ale to jest protest głodowy rotacyjny. Kiedy vladexpat je śniadanie czy obiad, ktoś inny w tym czasie głoduje podtrzymując ciągłość głodówki protestacyjnej. Jeśli protest nie poskutkuje, proponuję zaostrzyć jego formę i rotacyjnie nie jeść i nie spać. Link Zgłoś
anwad Re: Prośba do twórców gazeta.pl 28.07.10, 19:20 Przecież nie o dyskusję chodzi, tylko o liczbę kliknięć. A prawda jest tylko jedna - zaserwowana w artykule. Link Zgłoś
jerjar Re: Prośba do twórców gazeta.pl 28.07.10, 21:11 Obawiam się, że te apele nie odniosą skutku. Wydaje się, że nowa formuła jest bezobsługowa, czyli tania i niby samoregulacyjna. Owszem, reguluje się sama, ale na poziomie tabloidalnym. Poziom wypowiedzi jest fatalny, a wzorcem metra staje się szybka i do bólu banalna funny5. Link Zgłoś
Gość: ;) Re: Prośba do twórców gazeta.pl IP: *.cable.smsnet.pl 28.07.10, 22:05 Tabloidyzacja a'la youtube i demotywatory. Shame on you! Link Zgłoś
kapitan.kirk Re: Prośba do twórców gazeta.pl 29.07.10, 16:12 To nowe to totalny szajs :-( Pzdr Link Zgłoś
kasi.aa Re: Prośba do twórców gazeta.pl 30.07.10, 10:54 Komentarze podartykułowe są wciąż rozwijane. Temat był już poruszany tutaj Link Zgłoś
le.chujarek Re: Prośba do twórców gazeta.pl 30.07.10, 13:58 kasi.aa napisała: > Ja wiem, polokoktowcy nas nie kochają. > Ale my ich będziemy tak długo kochać, > aż oni nas wreszcie pokochają. ciekawe tylko kiedy ktoś odpowiedzialny za tak strategiczne decyzje jak ta o nowym forum, zauważy że jeśli chodzi artykuły na gazeta.pl, to największą ich zaletą nie jest ani szybkość reakcji, ani poziom merytoryczny, ani nowatorskość czy obiektywność spojrzenia. we wszystkich tych kategoriach przegrywacie z innymi portalami. to właśnie interaktywne z tekstem forum daje wam przewagę rynkową. nie ja jeden uważam że najbardziej pouczająca jest lektura komentarzy do artykułów. artykuł jest często briefem (i to mocno stronniczym!). to forum jest rozszerzeniem i prawdziwym źródłem ciekawych informacji, rozwiązań, spojrzeń z różnych stron. dziś tej przewagi rynkowej sie pozbywacie. tak, to prawda, lepszego forum w polce jeszcze nikt nie zrobił. ale lepsze portale informacyjne już istnieją. a tylko tym będziecie po mającej przyjść rewolucji. pozdrawiam Link Zgłoś
maaac Re: Prośba do twórców gazeta.pl 30.07.10, 15:22 :) O ile się zgodze w pełni co do siły gazety.pl głównie w możliwości komentarzy i co do faktu, że można wiele się z nich dowiedzieć (zawsze szanuje np "wojskowe" komentarze Kapitana Kirka i prawne Spokojnego Zenka) to chciałbym sie dopytac, które sa lepsze pod wzgledem informacyjnym? Link Zgłoś
le.chujarek jeśli chodzi o mnie 30.07.10, 16:09 to szykuje sie lekka korekta modelu zdobywania informacji podstawową funkcję informacyjną spełniać może i onet i tvn24 (moje typy) i cokolwiek innego (np. wp, czy rp - tu jeszcze szybciej wklepiesz adres strony :). wybór takiego portalu wcale nie jest aż tak bardzo istotny - wszystkie one i tak przekazują podobne wiadomości, a rywalizują głównie szatą graficzną, układem strony i szybkością podawania depesz pap. fukcja poszerzająca i komentatorska - tu część funkcjonalności forum podartykułowego przeniesie się na inne "normalne" fora (nie tylko gazetowe), serwisy specjalistyczne, blogi i serwisy społecznościowe. osobiście funkcje komentatorskie uważam za bardziej istotne przy przyswajaniu i wymianie informacji. bo problemem na dziś nie jest przecież sam dostęp do informacji, ale radzenie sobie z jej zalewem ja i tak szukam wiadomości w różnych miejscach. jeśli mam logować się dodatowo, by pozostawić komentarz którego nikt nie przeczyta, albo kliknac minus na posta o treści "żal.pl", to wole zostawić cały ten cyrk z którego nic nie wynika, podjąć trochę większy wysiłek i poszukać sobie sensownych miejsc gdzie indziej. to z pewnością nie będzie jedno miejsce, na pewno trzeba będzie trochę się potrudzić i pozmieniać przyzwyczajenia, ale efekt wart jest ceny. kilka takich miejsc już mam, nad innymi się popracuje. natura próżni nie lubi. Link Zgłoś
le.chujarek Re: jeśli chodzi o mnie 30.07.10, 20:23 > osobiście funkcje komentatorskie uważam za bardziej > istotne przy przyswajaniu i wymianie informacji. nie jestem pewien czy całkiem jasno się tu wyraziłem, więc dorzucam taki mały przykład: ciekawszych rzeczy o podwyżce podatków dowiedziałem się dziś z "bez komentarza" w radiowej trójce (7:17 w piątki, polecam) niż z wszystkich gazetowych artykułów. bo tak naprawdę to rzadko szukam informacji samej w sobie. w natłoku informacyjnym w którym żyjemy, ona i tak mnie nie ominie. częściej szukam inteligentnego, odkrywczego, czasem żartobliwego komentarza do niej, nad którym będę się mógł zastanowić, który porównam z komentarzami z innych źródeł, który w efekcie powoli mi lepiej zrozumieć mechanizmy rzeczywistości. Link Zgłoś
nessie-jp Re: Prośba do twórców gazeta.pl 30.07.10, 16:43 > to chciałbym sie dopytac, które sa lepsze pod > wzgledem informacyjnym? Portale? Np. TVN lokalne Link Zgłoś
jerjar Re: Prośba do twórców gazeta.pl 30.07.10, 18:51 kasi.aa napisała: > Komentarze podartykułowe są wciąż rozwijane. > Temat był już porusza To napisała pani moderatorka. Pani kasia.aa nie wczytała się chyba w zarzuty o technokratycznym charakterze nowego modelu komentarzy i daje tego stylu przykład, odsyłając do wątku, gdzie odpowiedzi moderatora to już esencja informatycznej, bezdusznej wizji świata. Biedna Gazeta. Link Zgłoś
skiela1 Re: Prośba do twórców gazeta.pl 06.08.10, 22:05 Potwierdzam. Ta forma jest beznadziejna. ale kogo to obchodzi.......... Link Zgłoś