Dodaj do ulubionych

Ale o so chozi?

08.05.11, 20:29
Forum do mnie gada tak:

Wiadomość nie została wysłana, powód: nie udało sie wstawić posta ORA-30036: unable to extend segment by 8 in undo tablespace 'UNDOTBS2'

Siwa, mogłabyś to przetłumaczyć? Najchętniej na polski lub angielski. Z góry dziękuję.
Obserwuj wątek
    • jan-w Oracle. 08.05.11, 20:37
      Po polsku:
      Wyrocznia, (zwyczajem wyroczni), udzieliła ci nic nie mówiącej odpowiedzi.
      • jenisiej Janie W., znów się wcinasz między wódkę a zakąskę, 08.05.11, 21:01
        nie mając nic do powiedzenia merytorycznie.

jan-w napisał:

Po polsku:
        Wyrocznia, (zwyczajem wyroczni), udzieliła ci nic nie mówiącej odpowiedzi.

Może nie zauważyłeś, ale właśnie dlatego pytałem Osobę bardziej kompetentną od Ciebie - bo Siwa ma, jak sądzę, bliżej do agorowego techno.

Info, że Oracle zarządza agorowymi bazami danych, nie niweluje mej frustracji ani nie zbliża mnie o bajt do wyjaśnienia zagadki. Bo to nie moja specjalność.

Mimo, iż wiem, jak się na polski tłumaczy "oracle", a nawet zetknąłem się z pojęciem maszyny Turinga z wyrocznią.

Serdeczności ;-)
        • jan-w Frustracja i kompleksy. 08.05.11, 21:58
          Cały świat cię nienawidzi i nawet sąsiad wpuszcza gaz przez wywietrznik? Wyluzuj się biedaku. Naprawdę nie jesteś otoczony spiskowcami.
          • jenisiej Hę? Że co? 08.05.11, 22:23
            jan-w napisał:

Cały świat cię nienawidzi i nawet sąsiad wpuszcza gaz przez wywietrznik?

Na oba pytania odpowiadam szczerze - według mej najlepszej wiedzy: nie i nie. Ale czemu o to pytasz? Jeśli masz jakieś sugestie - wal śmiało, postaram się znieść to po męsku.

Wyluzuj się biedaku.

Dzięki korespondencji z Tobą mija mi stres, wywołany niemożnością zamieszczenia postu ORA-30036. Dziękuję Ci!

Naprawdę nie jesteś otoczony spiskowcami.

Miło mi, że niekiedy się zgadzamy.

Ponowne serdeczności ;-)

PS. Mam nadzieję, że nas nie wytną - dawno mi się tak miło nie rozmawiało.
    • elpanda Re: Ale o so chozi? 09.05.11, 19:19
      hej,
      bazę najwyraźniej dotknął problem który przytrafić może się każdemu - miejsce na dysku się skończyło - kiedy/w jakiej sytuacji to się działo?
      pozdrawiam, panda
      • wampir-wampir Re: Ale o so chozi? 09.05.11, 21:58
        Wczoraj wieczorem - ja też to miałem. Przy próbie wysłania posta. Gdy ponownie kliknąłem w wyślij , poszło już bez problemu.
      • jenisiej O cholera... 10.05.11, 01:17
        elpanda napisał:

hej,

Hej :-)

bazę najwyraźniej dotknął problem który przytrafić może się każdemu - miejsce na dysku się skończyło

No i co teraz będzie? Zamykacie forum, czy kupicie na Allegro nowy dysk? Ja się na tym nie znam, ale może słyszałeś o macierzach dyskowych, kolokacji, w chmurze przetwarzaniu itp? W ostateczności mogę Wam wydzierżawić pendrive'a, na swój dysk Was nie wpuszczę.

Teraz rozumiem, dlaczego wątki tak szybko odchodzą.

;-)

kiedy/w jakiej sytuacji to się działo?

Tak, jak Wampir usiłowałem wysłać post. Widocznie wysysamy z Was zbyt wiele zasobów.

pozdrawiam, panda

Pozdrawiam serdecznie, jeni.

PS. Macie jakieś nowe procedury? Odwykłem od takiego uprzejmego tonu ze strony Administracji. Tak trzymać!

:-)
        • bartoszcze Re: O cholera... 10.05.11, 09:34
          jenisiej napisał:

> PS. Macie jakieś nowe procedury?

Panda jest tu nowy i wogle to bardziej się blogami zajmuje:-)
    • wojtek33 Re: Ale o so chozi? 13.05.11, 13:13
      Zabrakło pewnie nie tyle miejsca na dysku, co w przestrzeni wycofania, błąd w konfiguracji albo wiele postów jednocześnie. No i ORA-30036 to nie nazwa\nr posta tylko błędu oracla.
      • jenisiej Ja pierdziu... 19.05.11, 03:21
        wojtek33 napisał:

> Zabrakło pewnie nie tyle miejsca na dysku, co w przestrzeni wycofania, błąd w k
        > onfiguracji albo wiele postów jednocześnie. No i ORA-30036 to nie nazwa\nr post
        > a tylko błędu oracla.

No to mam fart chyba, że mi się nie przytrafiło po kolei poprzednie 30035 błędów Oracla - a może konfiguracji po prostu?
        ;-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka