Dodaj do ulubionych

nick czerwona-malpa

20.05.12, 19:40
Złodziej adresów mailowych jest nadal nickiem aktywnym. Jak to możliwe po tym, jak Agora zapewniała, że wszystkie krętactwa bandziora zostały wyłapane, a nick został zbanowany ???
Jeszcze raz proszę o zablokowanie IP sprawcy: złodzieja, kryminalisty!!!!!
Obserwuj wątek
    • m.maska Re: nick czerwona-malpa 20.05.12, 20:28
      A ja chcialabym wiedziec KIM JEST ten forumowy bandzior, jakiego nicka uzywa na co dzien....
      Bo jak do tej pory, to poszkodowana jest ofiara a sprawca chroniony....
      • al-szamanka Re: nick czerwona-malpa 20.05.12, 20:38
        Mam nadzieje, że Agora to naprawi. Bo kto jak nie Agora powinna dawać przykład przestrzegania regulaminu.
        • m.maska Re: nick czerwona-malpa 20.05.12, 20:52
          Luka ktora powstala w wyniku usuniecia obowiazku aktywacji nicka poprzez klikniecie na linka aktywujacego, umozliwila bandziorowi tego rodzaju akcje.... kazdy moze sobie dzisiaj zalozyc dowolnego trollowskiego nicka na dowolnym ukradzionym albo nieistniejacym adresie...
          To nie jest ulatwieniem dla uczciwych nautow, to jest ulatwieniem dla bandziorow netowych....
          • al-szamanka Re: nick czerwona-malpa 20.05.12, 21:35
            m.maska napisała:

> Luka ktora powstala w wyniku usuniecia obowiazku aktywacji nicka poprzez klikni
            > ecie na linka aktywujacego, umozliwila bandziorowi tego rodzaju akcje.... kazdy
            > moze sobie dzisiaj zalozyc dowolnego trollowskiego nicka na dowolnym ukradzion
            > ym albo nieistniejacym adresie...
            > To nie jest ulatwieniem dla uczciwych nautow, to jest ulatwieniem dla bandzioro
            > w netowych....

Dlatego będziemy prosić Agorę aż do skutku, aby takie przestępstwa nie miały racji bycia.
            • m.maska Re: nick czerwona-malpa 20.05.12, 21:53
              Tym bardziej, ze sprawa nie dotyczy wylacznie kradziezy adresu mailowego, ale czasowo laczy sie z wlamaniem na te sama skrzynke mailowa i wysylanie maili w ktorych sprawca probowal wyludzic pieniadze... nie mozna wykluczyc, ze te dwa wydarzenia sa ze soba powiazane...
              Osoba, ktora jest przez nas podejrzana, juz przed laty kombinowala z proxy - na pewno w miedzyczasie haker sie rozwinal...

forum.gazeta.pl/forum/w,101385,135608155,135608155,Betreff_WG_Atantion_Swindle_Betrug_Oszustwo_.html
    • kogucik-29.72 Re: nick czerwona-malpa 20.05.12, 21:22
      propnuję dla dobra ogółu naprawdę usunąć te panie z portalu. pomijam fakt że tu zachowują się jak się zachowują - to co wyprawiają na swoi forum zaczyna opierać się o powództwo cywilne zniesławienie wielu osób - konkretnie z tego tytułu - Jeśli zostałeś pomówiony o kradzież, popełniono wobec ciebie przestępstwo zniesławienia, określone w art. 212 kodeksu karnego.
      • m.maska Re: nick czerwona-malpa 20.05.12, 23:47
        Popieram... wypuscic zlodzieja, ukarac tych ktorzy go scigaja... bardzo sluszna uwaga.... brawo!!!!!!!!!!!!!!!
        • koguciik-2972 Re: nick czerwona-malpa 21.05.12, 10:31
          poraża poziom, jaki reprezentują biorące udział w tej dziwnej pyskówce nicki. Ale wiadomo - są ludzie i parapety. Nie mniej - mimo że rozumiem, że Agora nie odpowiada za treści umieszczane przez osoby korzystające z forum - prosiłbym jednak o reakcję. Zjawisko trolli frustratów istnieje odkąd istnieją fora. Ale jeśli ich działalność trwa nieustannie od wielu miesięcy czy lat, utrudniając lub zwyczajnie zniechęcając normalnych ludzi do uczestnictwa w forach - staje się to niesmaczne, rażące, męczące i irytujące. Mimo że na forum posługujemy się nickami - jesteśmy - OSOBAMI - zatem inwektywy umieszczane pod adresem nicku są inwektywami pod adresem konkretnej osoby.

ponieważ dyskusja z poniższymi osobami mija się z celem i absolutnie nie odpowiada mi poziomem - zwracam się z uprzejmą prośbą do administracji forum o reakcję na podobne procedery. W sprawie tych osób wysłano już sporo skarg. Generalnie stanowią enklawę kilku nicków, skupioną wyłącznie na zaczepianiu innych. Bardzo proszę o zwrócenie na to uwagi.

pozdr. A.
      • m.maska Re: nick czerwona-malpa 21.05.12, 00:29
        No i kto to pisze? ten ktory stworzyl wypozyczalnie nickow?....
        • Gość: ukryty nick Re: nick czerwona-malpa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.12, 07:46
          To forum "wypożyczalnia nicków' co potem zmieniało nazwę na "zajazd" i "sami swoi' to też było Koguta? To możliwe jest nawet.bo to krętacz i intrygant /krętaczka intrygantka/
    • sorel.lina Re: nick czerwona-malpa 20.05.12, 23:26
      al-szamanka napisała:

> Złodziej adresów mailowych jest nadal nickiem aktywnym. Jak to możliwe po tym,
      > jak Agora zapewniała, że wszystkie krętactwa bandziora zostały wyłapane, a nick
      > został zbanowany ???

Logika wskazuje dwie możliwości:
      - albo Agora kłamie
      - albo "ten" bandzior to nie "ten" nick
      • al-szamanka Re: nick czerwona-malpa 21.05.12, 05:09
        sorel.lina napisała:

> Logika wskazuje dwie możliwości:
        > - albo Agora kłamie
        > - albo "ten" bandzior to nie "ten" nick

Agora nie kłamie, coś im po prostu nie wyszło i zawsze można to poprawić
        • koguciik-2972 Re: nick czerwona-malpa 21.05.12, 11:13
          polecam art w dzisiejszej Gazecie Podatkowej, dotyczący ochrony dóbr osobistych w internecie. Dobrem osobistym jest również pseudonim - czy potocznie nick - wszelkie działanie przekraczające normy prawne podlegają konsekwencjom prawnym z powództwa cywilnego za pospolite publiczne obrażanie, lub w trybie karnym - w przypadku zniesławienia lub zniewagi.

"Dobra osobiste człowieka to w szczególności zdrowie, wolność, cześć, swoboda sumienia, nazwisko lub pseudonim, wizerunek...[...] pozostają one w szczególności pod ochroną prawa cywilnego i karnego"

"Prawo nie różnicuje zakresu ochrony dóbr w zależności od miejsca czy sposobu, w jaki doszło do ich naruszenia"

"dobre imię, cześć mogą zostać naruszone właśnie w wyniku dyskusji, zarzutów ze strony innych osób, sposobu, w jaki wyrażają swoje zdanie. Może więc dojść do tego zarówno w rozmowie bezpośredniej, jak i w dyskusji toczonej na łamach portalu czy bloga"

"osoba, której dobro osobiste zostaje zagrożone cudzym działaniem, może żądać zaniechania tego działania"

"jeśli już doszło do naruszenia dobra osobistego poza wspomnianym uprawnieniem zainteresowany może żądać od osoby, która dopuściła się naruszenia dobra osobistego, dopełnienia czynności potrzebnych do usunięcia jego skutków"

źródło - Gazeta Podatkowa

uprzedzając pyskówkę - jeśli w wyniku doznanych szkód - nastąpiła odpowiedź w podobnym tonie - nie może to być uznane za naruszenie dóbr.

na podstawie tego prawa proszę zatem o dopilnowanie, że proceder został zaniechany, a wszelkie skutki usunięte.

pozdrawiam. A.
        • marrant Re: nick czerwona-malpa 21.05.12, 11:39
          Blokowane były wszystkie loginy założone z konkretnego IP. Jeżeli jakieś waszym zdaniem zostały pominięte - proszę je zgłosić - sprawdzę czy to ta osoba.
          • m.maska Re: nick czerwona-malpa 21.05.12, 12:16
            Nie chodzi o IP a o adres mailowy... IP mozna zmienic w kazdej chwili... jesli ktos robi takie cos, moze to zrobic od sasiada, z kafejki, uzywajac modemu moze zmienic nawet operatora korzystajac z innego chipu...
            Prosze sprawdzic nick "norkamorka" - to dzialo sie na przestrzeni kilku miesiecy, wiec IP sie zmienialo.
            • marrant Re: nick czerwona-malpa 21.05.12, 15:02
              Jak już pisałam - użytkownik wykorzystujący cudze adresy pocztowe został zablokowany. Jeżeli ktoś próbował popełnić przestępstwo - zgłoś to na policję.
              Nie łącz proszę w ciemno użytkowników z loginami.

Zmiana w rejestracji została wprowadzona niedawno, a użytkownik w każdej chwili może usunąć login, którego nie zakładał(błąd usuwający aktualnie zalogowane konto został naprawiony).
              • skiela1 Re: nick czerwona-malpa 21.05.12, 15:22
                marrant napisała:

> Jak już pisałam - użytkownik wykorzystujący cudze adresy pocztowe został zablok
                > owany.

Kto zostal zablokowany?
                Uzytkownik czy jego "wylapane" klony?
                • marrant Re: nick czerwona-malpa 21.05.12, 16:57
                  Wcześniej klony - teraz wszystko(i nie była/był to czerwona-malpa).
                  • Gość: niezalogowana Re: nick czerwona-malpa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.12, 17:33
                    Czyli czerwona-malpa nie podała przy rejestracji adresu innego forumowicza na yahoo.de ?
                    Więc poniższa wiadomość została spreparowana ??
                    forum.gazeta.pl/forum/w,89738,135916855,135916855,Do_Czerwonej_Malpy.html
                    Tak to należy rozumieć ?
                    • marrant Re: nick czerwona-malpa 21.05.12, 17:47
                      Nie wiem co masz na myśli poprzez spreparowanie, ale użytkownik przy rejestracji nie podał cudzego adresu.

forum.gazeta.pl/forum/w,101385,135999337,135999337,Halo_halo_Do_Wszystkich_.html

• Gość: niezalogowana Re: nick czerwona-malpa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.12, 17:57
                        Przecież ten post, który podajesz to żart. Te nicki, które Zorro wymienił nie są jego. Żartował, bo jego prywatny adres podobno czerwona-małpa wykorzystała do rejestracji a on się tym nie przejął tak jak jego koleżanki..

Małp zapukał do forum Drzwi do lasu tam zobaczono jego adres (który był znany jako adres Zorro), osoby z lasu przekazały dalej, że to Zorro udaje małpę. Małp zresztą wcześniej zręcznie udawał Zorro. No i zaczęła się afera.

nie wiem czy jasno napisałam.
                        • koguciik-2972 Re: nick czerwona-malpa 21.05.12, 18:06
                          geneza znaczenia nie ma, znaczenie ma zachowanie internautów na publicznym forum. Obrzucanie kogokolwiek publicznie inwektywami w stylu - hitler, bandzior, złodziej, kryminalista - adresowane do konkretnej osoby - jest niedopuszczalna.
                          • Gość: niezalogowana Re: nick czerwona-malpa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.12, 18:15
                            Oczywiście masz rację, sprawę obserwuję z czystej ciekawości, nie uczestniczę w żadnym z for biorących udział w sporze. W miarę rozwoju "akcji" przekroczono wszystko co się da ( po obu stronach).
                            Jednak zagadka "kim była małpa" jeśli nie zostanie wyjaśniona będziecie jeszcze długo "omawiać". Dlatego geneza konfliktu jest ważna .
                      • koguciik-2972 Re: nick czerwona-malpa 21.05.12, 18:00
                        to jeszcze prosiłbym napisać jasno, że nie jest to również kogucik. dziękuję

resztę sprawy pod tytułem publicznych oskarżeń załatwię drogą oficjalną, z podaniem linków łamiących prawo.
                        • marrant Re: nick czerwona-malpa 21.05.12, 18:26
                          Nie jest to również koguciik-2972 :)
                          • ulisses-achaj Re: nick czerwona-malpa 21.05.12, 18:29
                            Dziękuję bardzo, Marrancie.
                          • koguciik-2972 Re: nick czerwona-malpa 21.05.12, 18:55
                            marrant napisała:
                            > Nie jest to również koguciik-2972 :)

dzięki Marrant

• hardy1 Re: nick czerwona-malpa 21.05.12, 18:16
                        marrant napisała:
                        > Nie wiem co masz na myśli poprzez spreparowanie, ale użytkownik przy rejestracj
                        > i nie podał cudzego adresu.

Jednym słowem - przy rejestracji konta "czerwona-malpa", użytkownik nie użył obcego adresu mailowego, tylko swój własny.
                        Czy ma ktoś jeszcze jakieś wątpliwości?
                        • ulisses-achaj Re: nick czerwona-malpa 21.05.12, 18:25
                          Też tak to rozumiem , Hardy, ale chcę mieć pewność. Taka moja wada.. :-)
                          • hardy1 Re: nick czerwona-malpa 21.05.12, 18:53
                            Pewność już mamy całkowitą, Ulissesie:

"czerwona małpa" to także "1zorro-bis".

Mam nadzieję, że uczestniczki forum "Kalejdoskop" -m.maska, al-szamanka, maja-z-podwórka, które święcie oburzone żądały ode mnie i innych nautów z "Podwórka" i "Loży" - przeprosin za uznanie 1zorro-bis, jako uczestnika ich forum "Kalejdoskop" , za "czerwoną małpę" - że teraz nas wszystkich przeproszą.
                            Przy opkazji przeproszą adminów GW, pisząc o pewności, że czerwona małpa to nie jest 1zorro-bis.
                            Przeproszą przede wszystkim Kogucika za hańbiące Go imwektywy, które używały - bandzior, złodziej itd. Kroki, jakie podejmie Kogucik prywatnie za zniesławienie, to już on sam zdecyduje.

Przy okazji może "Kalejdoskopowiczki" przeproszą za ciągłe prowokowanie i trollowanie w stosunku do naszych for. Wystarczy wejść na ich forum i poczytać na wątkach,m czym przede wszystkim się zajmują.
                            Nie wspomnę o grożeniu. Nie wspomnę o "zabawach" i wysyłaniu prowokacyjnych maili na poczty rodzinne, o czym wspomniał Kosmita.
                            Nie wspomnę, że "m.maska" podszyła się się kilka dni temu pod mój prywatny adres mailowy i założyła na nim fałszywe konto "zielona-malpka". Prawdopodobnie wiedziała już o tym (o czym pisała tutaj, na przykładzie "al-szamanka"), że jeżeli kliknę w mailu "usuń konto", to wykasowałbym też moje konto "hardy1". Coś mnie tknęło i nie kliknąłem od razu. Inaczej bym już nie miał mego konta i loginu.
                            • ulisses-achaj Re: nick czerwona-malpa 21.05.12, 19:20
                              Myślę, Hardy, że każdy kompromituje się na własny rachunek, ale przy tym krzywdzi sie ludzi oszczerstwem i pomówieniem, jeżeli lamie się regulamin forum, admini mogą i powinni podjąć odpowiednie kroki, które uznają za stosowne. Jeszcze raz chcę im podziękować, że skutecznie zajęli się tą sprawą.
                              • hardy1 Re: nick czerwona-malpa 21.05.12, 20:13
                                Tak, Ulissesie, co zrobi Administracja w tej sprawie szkalowania innych nautów, znieważanie słowami powszechnie uznanymi za obelżywe lub oczerniające, podszywanie się m.in. pod moją pocztę oraz za inne nagminne łamanie regulaminu - to już ich zakres uprawnień i odpowiedzialności za forum GW.

Także dziękuję Adminom za wyjaśnienie tej skandalicznej sprawy, która przyniosła tyle nieprzyjemności na kilku forach w ostatnich tygodniach.

Jakie będą podjęte kroki prawne przez zniesławionych i znieważanych nautów, to ich decyzja.

Możemy wreszcie bez obaw o dalsze permanentne szkalowanie i obrażanie przez kilka osób, wrócić na fora i zająć się tym co lubimy - rozmowami na różne interesujące nas tematy.
                                • hardy1 Re: nick czerwona-malpa 22.05.12, 22:26
                                  Administracja usunęła już fałszywe konto "zielona-malpka", założone przez nautkę "m.maska", która podszyła się pod mój prywatny adres mailowy.
                      • ulisses-achaj Re: nick czerwona-malpa 21.05.12, 18:20
                        Marrancie, bardzo proszę o jednoznaczne wyjaśnienie, bo zbyt daleko to już chyba zaszło. Czy Twoja odpowiedź oznacza, że prywatny adres e-mailowy podany przy tworzeniu logina/nicka/ postaci czerwonej małpy nie został nikomu ukradziony, czyli że to osoba będąca właścicielem owego prywatnego adresu mailowego założyła konto "czerwona małpa" ?
                        • marrant Re: nick czerwona-malpa 21.05.12, 18:25
                          Dokładnie.

• ulisses-achaj Re: nick czerwona-malpa 21.05.12, 18:27
                          No i się doczekałem... Jak to mówili odwolałeś się do Cezara, przed Cezarem staniesz. I teraz czekam na przeprosiny za wszystko, czego byłem świadkiem, za wszystkie pomówienia i kłamstwa:

Re: nick czerwona-malpa
                          ulisses-achaj 21.05.12, 18:20 Odpowiedz
                          Marrancie, bardzo proszę o jednoznaczne wyjaśnienie, bo zbyt daleko to już chyba zaszło. Czy Twoja odpowiedź oznacza, że prywatny adres e-mailowy podany przy tworzeniu logina/nicka/ postaci czerwonej małpy nie został nikomu ukradziony, czyli że to osoba będąca właścicielem owego prywatnego adresu mailowego założyła konto "czerwona małpa" ?
                        • al-szamanka Z jakiego kraju czerwona-malpa 21.05.12, 18:30
                          Popieram pytanie z jakiego kraju/krajów logowano się do tego konta?
                          Jeżeli nie można zdradzić danych osobowych, to chociażby to.
                          Z JAKIEGO KRAJU LOGOWAŁA SIĘ CZERWONA MAŁPA.....TEJ ODPOWIEDZI CHCĄ WSZYSCY!!!
                          • Gość: niezalogowana Re: Z jakiego kraju czerwona-malpa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.12, 18:37
                            To nic nie da. Osoba, która tak zręcznie udawała Zorro na pewno zawsze pisała z IP niemieckiego, to nie jest trudne, zmienić IP.

Małpa to nie był Zorro i nie był też Kogut, ot ktoś ustrzelil...
                          • marrant Re: Z jakiego kraju czerwona-malpa 21.05.12, 18:39
                            Nie mogę podać takich informacji. Potwierdziłam pocztę, bo użytkownik sam to zrobił.

• ulisses-achaj Re: Z jakiego kraju czerwona-malpa 21.05.12, 18:44
                              Czyli potwierdził założenie przez siebie konta czerwonej małpy?
                            • k.karen Re: Z jakiego kraju czerwona-malpa 21.05.12, 18:45
                              Marrant, bardzo dziękuję za wyczerpujące odpowiedzi. To co napisałaś wcześniej jest dla wszystkich zainteresowanych jednoznaczne.
                              • al-szamanka [...] 21.05.12, 19:01
                                Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                            • al-szamanka Re: Z jakiego kraju czerwona-malpa 21.05.12, 18:52
                              marrant napisała:

> Nie mogę podać takich informacji. Potwierdziłam pocztę, bo użytkownik sam to zr
                              > obił.

>

W JAKI SPOSÓB TO ZROBIŁ??????
                              • al-szamanka Re: Z jakiego kraju czerwona-malpa 21.05.12, 18:54
                                al-szamanka napisała:

> marrant napisała:
                                >
                                > > Nie mogę podać takich informacji. Potwierdziłam pocztę, bo użytkownik
                                > sam to zr
                                > > obił.

> >
                                >
                                > W JAKI SPOSÓB TO ZROBIŁ??????

Czy potwierdzenie przyszło z TEGO adresu mailowego?
                              • m.maska Re: Z jakiego kraju czerwona-malpa 21.05.12, 19:00
                                Zapewne Marrant napisala na ten adres mailowy i dostala z tego adresu poswiadczenie... bo tylko takie poswiadczenie byloby miarodajne....
                                Tak sie sklada, ze mam u siebie na poczcie zgloszenie malpy i wiem z jakiego adresu przyszlo ... a wlasciciel adresu z cala stanowczoscia twierdzi, ze to nie On, poza tym styl pisania Malpy i wlasciciela adresu jest ewidentnie rozny...

Dlaczego powstala ta luka? jak to mozliwe, ze pozwoliliscie, zeby do tego doszlo?
                                • sorel.lina Re: Z jakiego kraju czerwona-malpa 21.05.12, 19:44
                                  m.maska napisała:

> Tak sie sklada, ze mam u siebie na poczcie zgloszenie malpy i wiem z jakiego ad
                                  > resu przyszlo ... a wlasciciel adresu z cala stanowczoscia twierdzi, ze to nie On

I to jest tzw. twardy dowód! :-D
                              • wscieklyuklad Re: Z jakiego kraju czerwona-malpa 21.05.12, 19:00
                                Klikając na odpowiedni słupek szanowna pani.
          • koguciik-2972 Re: nick czerwona-malpa 21.05.12, 12:29
            po sprawdzeniu, uprzejmie proszę o info na forum, ponieważ nie wiedzieć czemu osoby o nickach m.maska. al.szamanka oraz pozostali członkowie forum kalejdoskop - pozwolili sobie na publiczne oskarżenia pod moim adresem - o kradzież, hakerstwo, oszustwo - posługując się przy tym mocnymi słowami w stylu - złodziej, bandzior.

uprzejmie proszę o rozpatrzenie tej kwestii raz na zawsze oraz o przywołanie do porządku osoby, które pozwalają sobie na naruszenie moich dóbr osobistych.. Jestem osobą zupełnie postronną, natomiast te osoby upatrzyły sobie mój nick do dziwacznych gierek które już mnie irytują.

proszę również o zobowiązanie osób prowadzących forum kalejdoskop o usunięcie wszelkich fałszywych informacji, pomówień, zniewag i inwektyw - pod adresem mojego pseudonimu kogut, kogucik - które są nierozerwalnie związane z moją osobą i używane od wielu lat.
          • m.maska Re: nick czerwona-malpa 21.05.12, 12:41
            Marrant... nie wiem z jakiego IP, skoro wlasnie nick czerwona-malpa zostal zalozony na adresie pocztowym 1zorro-bis, ktory w tym celu wykorzystano... wiec bandzior zarejestrowal go z konkretnego IP i ten nick do tej pory istnieje, na ukradzionym adresie mailowym.
          • k.karen Pytanie do Administracji 21.05.12, 14:49
            Rozumiem obiektywne przyczyny, które uniemożliwiają Państwu odpowiedź na pytanie o identyfikację osoby/osób logujących się na konto czerwona-malpa. Proszę tylko o informację: z jakiego kraju/krajów logowano się do tego konta?
            Z góry dziękuję.
            • kkkkosmita Re: Pytanie do Administracji 21.05.12, 15:36
              Witam. Czy mógłbym uprzejmie prosić o dokładne zapoznanie się z wątkiem Trup w szafie na forum Kalejdoskop.
              forum.gazeta.pl/forum/w,101385,135935152,,LOZA_trup_w_szafie_.html?v=2&wv.x=2

To co mnie zaskoczyło to fakt, że nick maska pośrednio przyznał się do tworzenia kont, w których adres alternatywny został podany nieprawidłowo, przy użyciu znanych jej, poszukiwanych i znalezionych, lub przypadkowo odkrytych, obcych adresów mailowych.
              Również znajduje się tam potwierdzenie i przyznanie się, że nautki AL do prób nieuprawnionej ingerencji w moje sprawy domowe, do kontaktowania się z moim synem (imię syna zaczyna się na literę A)...i robi to we wrogich zamiarach, chcąc doprowadzić do komplikacji domowych.

Jednocześnie chciałbym otrzymać potwierdzenie, że móje prywatne adresy mailowe poczt używanych dla celów zawodowych i osobistych, nie zostały nieprawnie użyte, jako adresy alternatywne przy tworzeniu nicków produkowanych przez trolle.
              Isnieje możliwość, że mogłem nie zauważyć maila z Gazety

Moim dodatkowym nickiem (kontem) jest delkos.

Proszę również o wyjaśnienie, czy Gazeta posiada możliwości zablokowania praktyk używania obcych kont dla celów tworzenia nicków i kont dla trolli???
              bo przecież wystarczy znać nick..., aby znać adres poczty założonej na Gazecie...
              Bardzo się martwię możliwością, że troll, wyćwiczony w niuansach związanych ze zmianą IP napisze ze swojego "lewego" konta np... zawiadomienie o podłożeniu bomby...
              a pierwszym tropem będzie mój prywatny adres.

Proszę również... o wyciągnięcie konsekwencji wobec... tzw. "złodziei kont" i o informację jakie konsekwencje zostały wyciągnięte.
              -----------------------------------------------
              Dla przykładu, ale jest więcej ciekawych stwierdzeń w/w wątku pt. Trup w szafie.
              1.
              Re: Do Kosmity - madrali
              al.szamanka 17.05.12, 15:14 Odpowiedz
              A przez to podał szanowny kossssmita jak na tacy dostęp do swojego syna. Jeszcze ci syn nie powiedzial, że porozmawiał sobie na gg z al-szamanką?. Mogę mu zaraz napisać, co tatuś na forum bełkocze....i te informacje będzie zawdzięczał tylko tobie, bo pchałeś się wszędzie z danymi własnego dziecka
              2.
              al.szamanka 17.05.12, 15:21 Odpowiedz
              Właśnie wysłałam pozdrowienia do A. i całusy dla jego tatusia big_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grin
              • marrant Re: Pytanie do Administracji 21.05.12, 16:35
                Login, który zapoczątkował zakładanie kont został zablokowany.

> Isnieje możliwość, że mogłem nie zauważyć maila z Gazety

proszę sprawdzić pocztę - jeżeli ktoś użył Twojego adresu, to informacja o tym na pewno tam będzie(wraz z linkiem usuwającym fałszywe konto) - zmiana została wprowadzona w ciągu ostatniego miesiąca. Alternatywny e-mail jest widoczny jedynie dla odbierającego zgłoszenie do uczestnictwa w forum(właściciela). Z poziomu forum nie ma dostępu do poczty i do wysyłania wiadomości komukolwiek innemu.
                Nie ma możliwości założenia loginu na e-mail gazetowy. Do takiego "żartu" potrzebny jest e-mail konta bez poczty, a te nie są przez serwis udostępniane w żadnej formie(poza zgłoszeniami do uczestnictwa w forach).

W wypadkach udostępniania danych uprawnionym organom(czyli przy prowadzeniu przez nie postępowań) daną udzieloną jest IP, a nie adres e-mail - właśnie ze względu na niepewność takich informacji.

Jesteśmy w trakcie blokowania wszystkich kont "dowcipnisia".

• kkkkosmita Re: Pytanie do Administracji 21.05.12, 17:51
                  Dziękuję Marrancie za szybką odpowiedź.
                  Źle sformułowałem pytanie. Powinno ono brzmieć:

czy Gazeta posiada możliwości zablokowania praktyk używania obcych kont ,jako kont alternatywnych, dla celów tworzenia nicków i kont dla trolli???

wydaje mi się, że tu może być problem, bo jeżeli nie ma takich możliwości... to tylko od mojej spostrzegawczości będzie zależało, czy do właściciela jakiegoś forum, nie zgłosi się trollowy nick... z moim adresem jako alternatywą... bo... nie zauważyłem w porę... i nie zlikwidowałem..

Bezpieczniej bym się czuł, gdyby można było systemowo i niezależnie ode mnie wyeliminować możliwość użycia mojego konta jako alternatywnego do jakiegoś trollowego konta , tym bardziej, że jedna z poczt jest pocztą domową, dostępną dla wszystkich domowników...i będę musiał przeprowadzić w domu szkolenie :)

Pozdrawiam
                  K

Proszę wyłapcie wszystkich nieuczciwych nautów i jeżeli da radę, to ich poważnie zdyscyplinujcie.
                  A...jeżeli nie ma w systemie takiej możliwości o którą pytam....,
                  no to będę musiał uważniej sprawdzać pocztę... zazwyczaj wieczorem tym się zajmuję...a w necie sprawy toczą się szybko...
                  trudno...

• m.maska Re: Pytanie do Administracji 21.05.12, 18:53
                  A nie lepiej byloby wprowadzic przymusowa akceptacje, poprzez obowiazek wejscia na poczte i klikniecie w linka? chyba to ulatwiloby NAM WSZYSTKIM.... i wykluczylo na przyszlosc takie przypadki....
                  • wscieklyuklad Re: Pytanie do Administracji 21.05.12, 18:59
                    Ludziom uczciwym i prawym niczego nie trzeba ułatwiać. Powinni wiedzieć na czym polega kultura i unikać manipulowania kimkolwiek. Także i wyssanych z palca posądzeń.
                    Oczywiście piszę to na Berdyczów. Takich batów nie dostałyście nigdy i nigdzie.
                    • ulisses-achaj Re: Pytanie do Administracji 21.05.12, 19:01
                      To bodaj Maja była łaskawa napisać, że prawda jest córką czasu ....
                      • hardy1 Re: Pytanie do Administracji 21.05.12, 19:16
                        ...i przyszedł czas na urodzenie córki-prawdy.
                        • Gość: tylko pytam? Re: Pytanie do Administracji IP: *.kalisz.mm.pl 21.05.12, 19:20
                          A tak po prawdzie czerwona małpa pisała spokojnie, nikomu nie ubliżała. To o co chodzi?
                          • hardy1 Re: Pytanie do Administracji 21.05.12, 20:23
                            Nie pisał spokojnie. Co chwilę prowokował wpisami, próbował skłócić i poróżnić uczestników forów, w taki sposób, który świadczył o jego doskonałej znajomości konkretnych forów. Jak na nowiutkiego nautę (tak się przedstawiał) całkiem dziwne, prawda? Tyle że te prowokacje nie były zrozumiałe dla przypadkowego "czytacza".
                            • al-szamanka Re: Pytanie do Administracji 21.05.12, 20:39
                              hardy1 napisał:

>Co chwilę prowokował wpisami, próbował skłócić i poróżnić
                              > uczestników forów, w taki sposób, który świadczył o jego doskonałej znajomości
                              > konkretnych forów.

Zorro i znajomość forów????? Nawet kicho_nor napisał, że jest on na to za głupi.
                              A kto rzeczywiscie wszystkie fora zna, to wie każdy.
                              • sorel.lina Re: Pytanie do Administracji 21.05.12, 20:49
                                al-szamanka napisała:

> Zorro i znajomość forów????? Nawet kicho_nor napisał, że jest on na to za głupi.
                                > A kto rzeczywiscie wszystkie fora zna, to wie każdy.

Al, czy warto tak brnąć, brnąć, brnąć i obrażać inteligencję adminów, nautów i własną...?
                                Po rozlanym mleku naprawdę nie ma co płakać!
    • maja-z-podworka Re: nick czerwona-malpa 21.05.12, 22:48
      Szanowni Państwo.

To rzeczywiście ja cytowałam powiedzenie „Prawda jest córką czasu”

Nadal tak sądzę i mam nadzieję, że kiedyś dowiem się jak było naprawdę.

Marrant, Adminka Agory stwierdza, że Kogucik-2972 nie był sprawcą tego zamieszania. Nic nie mówi o innych nickach tego nauty, ale uznaję, że miała na myśli osobę a nie nick – tak wynikało z całego wyjaśnienia.

Koguciku, w tej sytuacji jestem Ci winna przeprosiny . A więc oczywiście przepraszam.

Żegnam Państwa.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka