Dodaj do ulubionych

Awaria na forum

11.02.13, 11:35
Jak zauważyliście, na forum była awaria - przepraszamy.

Jeśli są jeszcze jakieś błędy, bardzo proszę o przesyłanie informacji na forum@agora.pl
Obserwuj wątek
    • sagittarius954 Re: Awaria na forum 11.02.13, 12:25
      awaria dalej trwa ,ale nie tutaj ...
      • bartoszcze Re: Awaria na forum 11.02.13, 12:28
        sagittarius954 napisał:

> awaria dalej trwa ,ale nie tutaj ...

to cenne, że się podzieliłeś tą myślą, ekipa zaraz zajmie się problemami nie tutaj
    • marrant Re: Awaria na forum 11.02.13, 13:46
      Jeżeli pokazuje się informacja, że forum nie istnieje lub jest niedostępne, to trzeba wyczyścić pliki cookie (ciasteczka) i cache (historia podręczna) w przeglądarce.
      Fora istnieją ale linki do nich są nieprawidłowe.
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=0 - to jest link prowadzący do forum o numerze "0". Jeżeli zamiast zera na końcu wpiszecie numer konkretnego forum, to link zadziała, ale globalnie na problem pomoże czyszczenie historii przeglądarki
      • kzet69 Re: Awaria na forum 11.02.13, 15:58
        A dlaczego przez wasze problemy mam sobie niszczyć historię przeglądarki? Nie mozecie tego normalnie naprawić?
        • jureek Re: Awaria na forum 11.02.13, 16:49
          kzet69 napisał:

> A dlaczego przez wasze problemy mam sobie niszczyć historię przeglądarki?

Nie musisz niczego niszczyć. Forum nie jest obowiązkowe.
          Jura
          • kornel-1 Re: Awaria na forum 11.02.13, 17:09
            Nie ma również obowiązku udzielania odpowiedzi na pytania, zwłaszcza, gdy nie ma się niczego sensownego do powiedzenia.
            Twoja wypowiedź nic wartościowego nie wnosiła. Inni to widzą, zobacz i ty. Kzet69 zadał sensowne pytanie, czy da się doprowadzić forum do stanu używalności bez usuwania historii przeglądarki. Jeśli nie umiesz odpowiedzieć na pytanie - powstrzymaj się i zamilcz.

Moim zdaniem, nie ma potrzeby usuwania historii przeglądarki. Być może należy usunąć ręcznie cookies tylko z domeny forum.gazeta.pl. Niestety, administracja nie wie, które dokładnie ciasteczka są odpowiedzialne za bałagan.

Kornel
            • rycho7 bicie po kieszeni 11.02.13, 17:35
              kornel-1 napisał:

> administracja nie wie, które dokładnie ciasteczka są odpowiedzialne za bałagan.

To jest informacja nad wyraz pocieszajaca. Reklamiarskie parcie na klikalnosc uczynilo fora gazietki nieznosnymi dla marginesu targietu.

Jak pismactwo nie wie to jest nadzieja, ze reklamodawcy pojda po rozum do glowy i przykreca kurek z kasa.

Ja na moje stale forum wchodze obecnie "zza winkla". Linki zamieszczone na stronach badziewia prowadza w maliny. Co do tego ma miec przegladarka i ciasteczka. To moga wiedziec jedynie szpiedzy ktorym gazietka nas sprzedala.
              • yoma Re: bicie po kieszeni 11.02.13, 18:39
                Włącz sobie duszka i nie jęcz.
                • bluelilu Re: bicie po kieszeni 11.02.13, 19:32
                  Nie wyświetla mi się moje ulubione forum Oszczędzamy. Co robić? Bo z powyższych porad nie pasuje mi kasowanie historii:-(
                  • giwi Re: bicie po kieszeni 11.02.13, 20:01
                    A wystarczy przeczytac uważnie to co napisała Marrant :-)

forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=0 - to jest link prowadzący do forum o numerze "0". Jeżeli zamiast zera na końcu wpiszecie numer konkretnego forum, to link zadziała
                    • Gość: ona Re: bicie po kieszeni IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 11.02.13, 20:54
                      u mnie z forum kobieta to nie działa. wpisuję na końcu 16, czyli adres
                      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=16
                      i niestety w dalszym ciągu mam komunikat: Podane forum nie istnieje lub jest niedostępne.
                      • giwi Re: bicie po kieszeni 11.02.13, 22:10
                        U mnie działa wszystko cały czas. Spróbuj wyczyścić wobec tego historie przeglądarki, zamknij ja i jeszcze raz otwórz. Powinno byc dobrze.
                        • giwi ps. jak czyscić? 11.02.13, 22:13
                          Link do wyczyszczenia historii i ciastek, gdybys nie wiedziała
                          forum.gazeta.pl/forum/w,299,134871536,134872083,Re_Problemy_z_logowaniem.html
                          • kzet69 Re: ps. jak czyscić? 12.02.13, 15:18
                            Jaki mam numer wpisać by dotrzeć do forum kraj? Bo cookiesy już pousuwałem i dalej nie mogę go otworzyć...
                            • giwi Re: ps. jak czyscić? 12.02.13, 16:45
                              numer 28 ale po czyszczeniu zamknij przeglądarkę i jeszcze raz otwórz
                              • Gość: jagoda Re: ps. jak czyscić? IP: *.dynamic.chello.pl 12.02.13, 20:53
                                bracie nic to nie daje, dalej forum oszczędzamy, kuchnia, wystarczająco dobra pani domu nie działają
                                • giwi Re: ps. jak czyscić? 12.02.13, 21:28
                                  Nie bracie tylko siostro :)))
                    • yoma Re: bicie po kieszeni 12.02.13, 09:57
                      Problem w tym, że żeby poznać nr konkretnego forum, trzeba się najpierw do niego dostać :)
                      • giwi Re: bicie po kieszeni 12.02.13, 10:03
                        U góry w adresie jest podany numer forum. :-)
                        • yoma Re: bicie po kieszeni 13.02.13, 09:20
                          Niewątpliwie, ale żeby przeczytać adres, trzeba się najpierw dobrać do forum :)
                          • jaga_22 Re: bicie po kieszeni 13.02.13, 13:59
                            I dalej ludziska nie mogą się dostać na moje forum.

forum.gazeta.pl/forum/f,92442,Jesien_niejedno_ma_imie_.html
        • bartoszcze Re: Awaria na forum 11.02.13, 21:57
          kzet69 napisał:

> A dlaczego przez wasze problemy mam sobie niszczyć historię przeglądarki?

Nie musisz. U mnie wszystko działa bez ingerencji w ciastka i historię przeglądarki, być może mam sensowną konfigurację.
    • cezariano Re: Awaria na forum 11.02.13, 20:35
      U mnie to wygląda tak: firefox tryb prywatny - działa; opuść tryb prywatny - nie działa. Cookies czyszczę regularnie. Pamięć podręczną również. Ostatnio niezależnie w weekend. Problem jak był, tak jest. Link działa tylko w trybie prywatnym. W trybie "nie" prywatnym już nie. Dotyczy tylko jednego forum. Pretensji do nikogo nie mam. Pozdrawiam.
      • cezariano Re: Awaria na forum 11.02.13, 20:38
        Już działa. Ponowne kasowane pamięci pomogło.
    • Gość: klara Re: Awaria na forum IP: *.globalconnect.pl 11.02.13, 21:26
      Czyszczenie ciasteczek i pamięci pomogło tylko w komputerze z windowsem XP. W nowszym komputerze, z windowsem 7 porządki nic nie pomagają:(
    • jagoda85 Re: Awaria na forum 12.02.13, 21:00
      Przykro mi, stosowałam się do wszystkich poleceń dla uruchomienia forum, nic to nie dało, fora dalej nie działają Forum oszczędzamy, kuchnia, wystarczająco dobra pani domu.
      • jagoda85 Re: Awaria na forum 12.02.13, 21:14
        nareszcie działa wszystko
    • mary_ann nie-do-wiary-politycznie 13.02.13, 18:25
      Od (co najmniej) dwóch dni nie mogę wejść na forum "Nie do wiary politycznie". Mogę wchodzić na pojedyncze wątki po adresach przesłanych w mailu i dopisywać do nich, ale już nie wejść z nich na poziom forum. Nie mogę też wejść na forum przez wyszukanie nazwy z poziomu Gazeta-forum ani w Google ("Forum nie istnieje lub...")

Wyczyściłam ręcznie ciasteczka Gazety i nic to nie pomogło. Nie mam ochoty czyścić historii stron.
      Zróbcie z tym coś wreszcie!
      • bluelilu Re: nie-do-wiary-politycznie 13.02.13, 18:29
        Ja również nadal nie mogę wejść na forum "Oszczędzamy" , bo piszę, że nie ma takie forum. Czytam wypowiedzi tylko przez linki z mojej poczty dzięki funkcji "Powiadamiaj mnie mailem o odpowiedziach w wątku". Kiedy to zostanie naprawione?????????????
      • mary_ann Re: nie-do-wiary-politycznie 14.02.13, 16:36
        Jest 14 lutego, niedługo minie tydzień, rozumiem, że "Gazeta" ma mój problem gdzieś...
        Tylko nie zachęcajcie mnie przypadkiem do wykupienia Piano...
        • giwi Re: nie-do-wiary-politycznie 14.02.13, 21:23
          Nie zrozumiałas? Trzzeba wyczyścić historię.
          • niennte Re: nie-do-wiary-politycznie 15.02.13, 14:02
            giwi napisała:

> Nie zrozumiałas? Trzzeba wyczyścić historię.

A może ja nie mam ochoty czyścić historii i od nowa mozolnie odtwarzać wszystkie zapamiętane linki i hasła? Czy to moja wina, że mieliście awarię?
            Czy dlatego ja muszę zamówić sobie informatyka (bo jako użytkownik nie mam obowiązku znać się na wszystkim), a potem tracić czas na ponowne zapisywanie wszystkiego, co mi jest potrzebne?

Dotąd nie mam szans wejścia na forum "Dla estetów i sybarytów", bo mi działa na moim laptopie :(
            • giwi Re: nie-do-wiary-politycznie 15.02.13, 19:52
              Znać się na wszystkim nie musisz ale w tym poście
              forum.gazeta.pl/forum/w,654,142457544,142461709,Re_Awaria_na_forum.html
              Marrant pisze jak oczyścić historię i ciasteczka. Nawet nie trzeba specjalnie główkować. Wystarczy przeczytać. Masz prosty wybór: albo się dostosujesz do zalecen i wejdziesz na to forum albo się nie dostosujesz i nie wejdziesz. Wybór nalezy do Ciebie. :-)
          • mary_ann Re: nie-do-wiary-politycznie 15.02.13, 15:34
            giwi napisała:

> Nie zrozumiałas? Trzzeba wyczyścić historię

Zrozumiałam.
            Jest to dla mnie jednoznaczne z przekazem - "mamy Cię gdzieś, my naprawiać nie będziemy".
            • maleate Re: nie-do-wiary-politycznie 15.02.13, 16:05
              To jest jednoznaczne z: na serwerze jest wszystko ok i nie będą przecież "hakować" Twojego komputera, by zmienić ustawienia przeglądarki, bo to nielegalne.
              • mary_ann Re: nie-do-wiary-politycznie 15.02.13, 17:22
                Dziwnym trafem admini twierdzą, że Chrome majstrował i stąd problemy. Tylko że ja nie korzystam z Chrome'a...
                Czy większe jest prawdopodobieństwo, że naraz coś się zmieniło w dwóch (a chyba i więcej, po postach sądząc) różnych przeglądarkach czy że Gazeta coś "ulepszała"?
                • giwi Re: nie-do-wiary-politycznie 15.02.13, 19:44
                  A jednak nie rozumiesz tego co czytasz. Chrome dotyczy dzisiejszej poczty u Bartoszcze a Ty masz problemy z forum od 2 albo 3 dni.
                  • mary_ann Re: nie-do-wiary-politycznie 15.02.13, 21:49
                    giwi napisała:

> A jednak nie rozumiesz tego co czytasz. Chrome dotyczy dzisiejszej poczty u Bar
                    > toszcze a Ty masz problemy z forum od 2 albo 3 dni.

To może poczytaj inne wątki i zaktualizuj swoje informacje...
                    • mary_ann Re: nie-do-wiary-politycznie 17.02.13, 20:07
                      No i jednak się dało, Gazeto. Dziękuję:-)

(Giwi - nie zmieniłam ustawień wyszukiwarki - poza wcześniejszym wyłuskaniem i usunięciem ciasteczek gazetowych, które nie podziałało - i nie wyczyściłam historii:-))). Krasnoludki, tak jak zepsuły, tak i naprawiły.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka