wiolcia29_2
01.11.14, 22:27
Od dłuższego czasu mam problem z uporczywym nękaniem na forum psychologia. Nie zgłaszałam tego do moderacji w nadziei, że poradzę sobie sama. Jednak od kilku dni sytuacja trochę wymknęła się spod kontroli i dwie użytkowniczki zaczęły intensywniej atakować mnie w swoich wpisach. Dałam się ponieść emocjom i odpowiadałam tym samym, niestety. Wczesnym rankiem wpisów nie było już, zostały usunięte, jednak użytkowniczki leda16 i clarissa3 nadal atakowały mnie obraźliwymi wpisami, na które starłam się już nie reagować, oprócz zaznaczania ich do usunięcia. Były na bieżąco usuwane. Od wczoraj wpisy nie są usuwane, a ja mam dosyć tego nękania.
Jakie są możliwości rozwiązania konfliktu? Dodam, iż jedna z użytkowniczek ma zwyczaj ubliżania w postach każdemu, kto jest akurat pod ręką. Przyznała, że "złość należy odreagowywać na słabszych" i dokładnie to regularnie robi na forum.
Jestem studentką psychologii i pobyt na tym forum jest dla mnie ciekawym doświadczeniem, ale nie pozwolę na to, żeby za cenę pobytu na nim być obiektem czyjegoś odreagowywania emocji i naruszania moich dóbr osobistych.
Czy za agresywne zachowania uczestnik nie powinien być wykluczony z forum? Czy tak nie mówi regulamin?