Dodaj do ulubionych

Pytanie o pocztę na gazeta.pl

28.04.15, 18:19
Czy można założyć konto pocztowe na portalu gazeta.pl o adresie mailowym jakiswlasnylogin@gazeta.pl nie posiadając telefonu komórkowego?
Obserwuj wątek
    • Gość: = Re: Pytanie o pocztę na gazeta.pl IP: *.rev.webside.pt 28.04.15, 18:57
      Założyć można, ale już wejść niekoniecznie :))
    • chmielotryg11 Re: Pytanie o pocztę na gazeta.pl 28.04.15, 20:15
      Po weryfikacji, że nie jest się robotem (sic!?)-"weryfikacja captcha" po próbie wejścia na konto pocztowe jest komunikat:
      "Wykryliśmy nietypową aktywność na koncie, na które chcesz wejść. Aby kontynuować, wykonaj poniższe czynności. Aby kontynuować, podaj numer telefonu. Wyślemy kod weryfikacyjny, który możesz podać podczas logowania."

Czyli nie posiadając telefonu komórkowego nie można korzystać z konta pocztowego na portalu gazeta.pl?
      • Gość: = Re: Pytanie o pocztę na gazeta.pl IP: *.rev.webside.pt 28.04.15, 22:35
        Tak na marginesie to ktoś wykazał się dość wyrafinowanym humorem pisząc treść tego komunikatu.
        Bo co to oznacza nietypowa aktywność przy próbie zalogowania się do poczty ?!
        Może w przypadku gazetowej poczty typową aktywnością jest nie zaglądanie na nią ? :))
    • bartoszcze to jest pytanie do Google 29.04.15, 12:24
      Było wielokrotnie:
      forum.gazeta.pl/forum/w,299,155618226,155633385,Re_Zrobcie_cos_z_tymi_telefonami_google_.html
      forum.gazeta.pl/forum/w,299,156053694,,Prosze_o_pomoc.html?v=2
      • chmielotryg11 Re: to jest pytanie do Google? 29.04.15, 14:51
        Konto zakładam na portalu GAZETA.PL a kto świadczy usługę poczty elektronicznej dla portalu Gazeta.pl to chyba jest sprawa miedzy portalem a usługodawcą nie użytkownikiem.
        Jak tak ochoczo wklejasz linki, to poproszę o linka do regulaminu w którym jest napisane, że korzystanie z poczty na portalu gazeta.pl wymaga posiadania telefonu komórkowego i podania jego numeru (jakiejś obcej do tego instytucji).
        • bartoszcze Re: to jest pytanie do Google? 29.04.15, 15:07
          Jeżeli przeczytałeś regulamin konta, to powinieneś wiedzieć, że usługę poczty świadczy Google.
          Jeżeli kliknąłeś wtedy "dalej" (czy co tam jest) to zaakceptowałeś ten regulamin i fakt, że usługę poczty świadczy Google.
          Link do supportu poczty Google znajdź używając Google.
          • chmielotryg11 Re: to jest pytanie do Google? 29.04.15, 15:43
            Nie rozumiesz problemu i wygląda na to, że już nie zrozumiesz.

A może jednak spróbuję...
            Psuje Ci się będący na gwarancji telewizor firmy X. Reklamujesz telewizor u producenta czy w sklepie gdzie go kupiłeś?
            Ano właśnie, reklamujesz w sklepie i guzik Cię obchodzi kto ten telewizor wyprodukował, kto go będzie naprawiał czy wymieniał na nowy. Te sprawy uregulował sklep z tą firmą X.

• bartoszcze Re: to jest pytanie do Google? 29.04.15, 17:37
              Zmartwię Cię: nie jesteś ani błyskotliwy, ani kreatywny z tym przykładem. Już było wyjaśniane czemu to z d..y analogia - w każdym razie możesz śmiało zwrócić otrzymane konto jeśli Ci się nie podoba, otrzymasz zwrot pieniędzy :)))
              A że nie umiesz czytać to problem, którym nie powinieneś się szczególnie chwalić.
              • chmielotryg11 Re: to jest pytanie do Google? 29.04.15, 20:17
                Nie przypominam sobie, żebym Cię obraził choć słowem, także bardzo nieładnie, że w taki niewybredny i obrażający mnie tonie piszesz. Nieładnie.

Wynagrodzenie jest zadowalające? (Po Twojemu zapytam: dobrze Google płaci?)

Btw.: Nie odpisuj proszę. Na maila też nie :)
                • bartoszcze Re: to jest pytanie do Google? 29.04.15, 20:44
                  chmielotryg11 napisał:

> Nie przypominam sobie, żebym Cię obraził choć słowem,

Kiepską masz pamięć. Może dlatego nie pamiętałeś co przeczytałeś w regulaminie, który zaakceptowałeś.
    • marrant Re: Pytanie o pocztę na gazeta.pl 30.04.15, 15:53
      Niestety to są wymogi bezpieczeństwa Google dla naszych kont. Trzeba dokonać dodatkowej weryfikacji.
      • Gość: = Re: Pytanie o pocztę na gazeta.pl IP: *.rev.webside.pt 30.04.15, 19:04
        marrant, ale czujesz tę lekką konsternację, gdy człowiek chce wejść na pocztę, a dostaje po oczach komunikatem o nietypowej aktywności ?
        Nie wiem kto robił te komunikaty, ale niestety nie popisał się logiką.
        W uwagi na powyższe i wcześniejsze doświadczenia podejrzewałbym kogoś z Agory :)
        • kornel-1 Re: Pytanie o pocztę na gazeta.pl 02.05.15, 10:16
          Gość portalu: = napisał(a):

> marrant, ale czujesz tę lekką konsternację, gdy człowiek chce wejść na pocztę,
          > a dostaje po oczach komunikatem o nietypowej aktywności ?
          > Nie wiem kto robił te komunikaty, ale niestety nie popisał się logiką.
          > W uwagi na powyższe i wcześniejsze doświadczenia podejrzewałbym kogoś z Agory :
          > )

Komunikat jet obrzydliwy

Kornel
          • Gość: = Re: Pytanie o pocztę na gazeta.pl IP: *.rev.webside.pt 02.05.15, 13:15
            Dokładnie.
            Ciekawe jaka jest używalność kont gazecianych ?
        • bartoszcze Re: Pytanie o pocztę na gazeta.pl 02.05.15, 10:30
          > Nie wiem kto robił te komunikaty, ale niestety nie popisał się logiką.
          > W uwagi na powyższe i wcześniejsze doświadczenia podejrzewałbym kogoś z Agory

Logika nakazywałaby przypuszczać, że to ktoś z Google..
          ..ale wyzłośliwiać się na kogoś, kto na pewno nie przeczyta, to nie ten sam efekt, prawda?
          • Gość: = Re: Pytanie o pocztę na gazeta.pl IP: *.rev.webside.pt 02.05.15, 13:18
            Nie wiem kto i gdzie się wyzłośliwia*. Stwierdzam tylko fakty.
            _____
            * Gratuluję. Piękne słowo.
      • chmielotryg11 Re: Pytanie o pocztę na gazeta.pl 03.05.15, 16:06
        marrant napisała:

> Niestety to są wymogi bezpieczeństwa Google dla naszych kont. Trzeba dokonać do
        > datkowej weryfikacji.

Dzięki w końcu za info od kogoś kompetentnego :)
        Przydałby się link do takiego wymogu ale domyślam się, że jeszcze ten wymóg nie został zapisany w żadnym regulaminie :(

Prośba tak btw.: użytkownik "bartoszcze" kiepskim ekspertem jest to raz, a dwa- nie powinien obrażać i naśmiewać się z innych użytkowników, może warto by go nie wyróżniać czasem na niebiesko a nawet czasem upomnieć?
        • bartoszcze Re: Pytanie o pocztę na gazeta.pl 05.05.15, 13:34
          chmielotryg11 napisał:

> marrant napisała:
          >
          > > Niestety to są wymogi bezpieczeństwa Google dla naszych kont. Trzeba doko
          > nać do
          > > datkowej weryfikacji.
          >
          > Dzięki w końcu za info od kogoś kompetentnego :)

Wystarczyło uwierzyć kiedy napisałem to samo - że to wymogi Google. No, ale gdybyś uwierzył to nie miałbyś okazji obrażać innych :)
    • kornel-1 Re: Pytanie o pocztę na gazeta.pl 02.05.15, 12:35
      chmielotryg11 napisał:

> Czy można założyć konto pocztowe na portalu gazeta.pl o adresie mailowym jakisw
      > lasnylogin@gazeta.pl nie posiadając telefonu komórkowego?

Jako ciekawostkę podam, że od Google otrzymuje się standardowe wyjaśnienie w sprawie zablokowania utworzonego właśnie konta o treści:

"Witamy,
      Twoje konto Google Apps zostało wyłączone przez administratora. Aby uzyskać więcej informacji, skontaktuj się z administratorem Google Apps. Jest nim zazwyczaj ktoś spoza Google, kto utworzył Twoje konto Google Apps.
      Pozdrawiamy,
      Zespół kont Google"

Ten ktoś "spoza Google" to święty Mikołaj?

k.
    • Gość: gość Re: Pytanie o pocztę na gazeta.pl IP: *.icpnet.pl 05.05.15, 13:03
      Zadziwia mnie ta weryfikacja. W jaki sposób google dochodzi do przekonania, że podany numer należy do mnie a do kogoś włamującego się na moje konto?...
      • kornel-1 Re: Pytanie o pocztę na gazeta.pl 05.05.15, 14:45
        Gość portalu: gość napisał(a):

> Zadziwia mnie ta weryfikacja. W jaki sposób google dochodzi do przekonania, że
        > podany numer należy do mnie a do kogoś włamującego się na moje konto?

Dostajesz sms-em kod do wpisania. Czyli pewność taka jak przy operacjach bankowych.

Mnie natomiast bardziej interesuje, kim jest administrator Google Apps. Według informacji od Google.com jest nim zazwyczaj ktoś spoza Google, kto utworzył moje konto Google Apps.

Mógłby mi ktoś to wyjaśnić?

Kornel
        • marrant Re: Pytanie o pocztę na gazeta.pl 05.05.15, 17:28
          Gazeta.pl jest administratorem, ale kwestie techniczne (w tym komunikaty i funkcjonalności) to odpowiedzialność właściciela.
          • jaga_22 Re: Pytanie o pocztę na gazeta.pl 06.05.15, 13:24
            Nie mam poczty od rana na gazecie.Nie mam też Google
            taki komunikat mi się pokazuje.

Nie udało się nawiązać bezpiecznego połączenia

Podczas łączenia z serwerem support.mozilla.org wystąpił błąd. SSL otrzymał rekord przekraczający największą dozwoloną długość. (Kod błędu: ssl_error_rx_record_too_long)

Żądana strona nie może zostać wyświetlona, ponieważ nie udało się potwierdzić autentyczności otrzymanych danych.

Należy skontaktować się z właścicielem witryny i poinformować go o tym problemie.

forum.gazeta.pl/forum/f,92442,Jesien_niejedno_ma_imie_.html
            • jaga_22 Re: Pytanie o pocztę na gazeta.pl 06.05.15, 13:55
              Już w porządku.
          • taki-sobie-nick Re: Pytanie o pocztę na gazeta.pl 08.05.15, 21:40
            marrant napisała:

> Gazeta.pl jest administratorem

phi, najemnicy
    • pani.mysz Re: Pytanie o pocztę na gazeta.pl 11.05.15, 22:48
      Nie da się.
      Z tego samego powodu zmieniłam konto na gazecie, usuwając stare.
      Bo do starego aktywowałam pocztę, po czym okazało się, że muszę podać numer telefonu.
      Nie podałam, więc nie weszłam.
      Nie chciałam posiadać aktywnego konta, na które nie mogę wejść, bo ludzie będą tam pisać.

Informacja o konieczności podania numeru telefonu POWINNA ZNAJDOWAĆ SIĘ W REGULAMINIE!

Powinnam ją widzieć ZANIM aktywuję konto.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka