Dodaj do ulubionych

Nowy wątek - wprowadzone i planowane poprawki

08.10.15, 13:20
Na wstępie raz jeszcze dziękujemy wszystkim za uwagi dotyczące nowego wątku. Dzięki nim udało się wychwycić błędy oraz wprowadzić niezbędne poprawki.

Co udało się do tej pory poprawić:
- notyfikacje: po kliknięciu, notyfikacje tradycyjnie wyszarzają się jako przeczytane
- odpowiedź na kolejnej stronie wątku: po wysłaniu odpowiedzi nie przenosi już błędnie na pierwszą stronę wątku, pozostajemy na tej samej stronie
- sortowanie forów wróciło do normy (wątki sprzed lat nie powinny się już wyświetlać u góry forum)

W odpowiedzi na Wasze komentarze, w najbliższym czasie wdrażać będziemy funkcję 'rozwiń/zwiń wszystko'. Będziemy również poprawiać płynność odpisywania, tak aby pola odpowiedzi otwierały się bezpośrednio pod danym wpisem, a nie na dole wątku. Oczywiście formularz zaawansowany będzie nadal dostępny.

Rozumiemy, że bardzo ważne jest dla Was oznaczenie wpisów przeczytanych i nieprzeczytanych - intensywnie pracujemy nad rozwiązaniem, które będzie umożliwiało taką identyfikację.

Informacyjnie dodam tylko, że nowy widok wątku nie będzie wycofywany z forów, na których jest już dostępny, ponieważ zależy nam na Waszych kolejnych uwagach i testowaniu nowego widoku po dalszych zmianach. Przy okazji powtórzę: obecny widok nie jest widokiem docelowym, cały czas wprowadzamy zmiany i chcemy, aby nowy widok wątku był lepszy od starego. Będziemy wdzięczni za dalsze testowanie nowego widoku i zostawianie swoich uwag w tym wątku.
Obserwuj wątek
    • browanx Re: Nowy wątek - wprowadzone i planowane poprawki 08.10.15, 13:53
      Nowy widok wątku nie będzie lepszy od starego.
    • inna57 Re: Nowy wątek - wprowadzone i planowane poprawki 08.10.15, 13:56
      Nowy widok jest nieakceptowalny niezależnie od tego ile pudru na niego nasypiecie. To nadal jest kalka z fejsa.
      • beata_ Re: Nowy wątek - wprowadzone i planowane poprawki 08.10.15, 14:26
        inna57 napisała:

> Nowy widok jest nieakceptowalny niezależnie od tego ile pudru na niego nasypiecie.
        > To nadal jest kalka z fejsa.

Absolutna zgoda z pierwszą częścią wpisu - trafione w punkt! :-)
        Natomiast nikt chyba nie miałby nic przeciw kalce z czegokolwiek, gdyby tylko naśladowane rozwiązania były cudem nad cudami i totalnym objawieniem doskonałości.
        Niestety, jak dotąd takim cudem wartym naśladownictwa była struktura forum gazetowego.
        A skomplikowana, to ona może być wyłącznie dla niedorobionych informatyków, którzy nie potrafią pracować na zastanym materiale.
      • morfeusz_1 Re: Nowy wątek - wprowadzone i planowane poprawki 08.10.15, 16:18

zgadzam się z przedmówcami ale róbcie zwoje ;)
    • inna57 Re: Nowy wątek - wprowadzone i planowane poprawki 08.10.15, 16:55
      Przepraszam ale odsyłanie zainteresowanych do tamtego wątku jest z Waszej strony czystą kpiną. Tam właśnie dopiero widać jak bardzo niefunkcjonalne jest forum w nowej postaci. Konia z rzędem temu kto połapie się o co i komu chodzi w meandrach ponad 100 wpisów na 5 stronach.
      A może właśnie taki jest Wasz zamiar aby na maksa zaciemnić i rozmydlić sprawę?
      Forum w zaproponowanej przez Was na siłę formie nadaje się jedynie do wątków typu "dziś pytanie, dziś odpowiedź" o jakiejkolwiek dyskusji w tej formie nie może być mowy. Samo wyszarzenie już czytanych (a może nie czytanych) wpisów nie załatwia zupełnie sprawy skoro i tak trzeba to wszystko przewinąć żeby dotrzeć i wyłuskać jeszcze nie przeczytane wpisy. Już mi się kółko w myszce rozgrzało do czerwoności.
      • browanx Re: Nowy wątek - wprowadzone i planowane poprawki 08.10.15, 17:19
        Święte słowa. Tego nowego forum nie da się czytać.
    • taki-sobie-nick Nie wspomniałaś o tym, że nie można omijać 08.10.15, 19:48
      nieczytanych userów.
    • kolter Re: Nowy wątek - wprowadzone i planowane poprawki 08.10.15, 20:12
      kasi.aa 08.10.15, 13:20
      Na wstępie raz jeszcze dziękujemy wszystkim za uwagi dotyczące nowego wątku. Dzięki nim udało się wychwycić błędy oraz wprowadzić niezbędne poprawki.

Co udało się do tej pory poprawić:

nic wam się nie udało !!nie oszukuj samej siebie !!
      wchodzę w wątek składający się ze stu wpisów i zabij a ja nie mam pojęcia który post juz wcześniej czytałem amen !!!
      • browanx Re: Nowy wątek - wprowadzone i planowane poprawki 08.10.15, 20:27
        kolter wystarczy więcej wpisów w temacie i jesteśmy w czarnej dupie.
        Dobrze prawisz kolego.
        • morfeusz_1 Re: Nowy wątek - wprowadzone i planowane poprawki 08.10.15, 20:30
          fakt znowu masakra
    • kolter Re: Nowy wątek - wprowadzone i planowane poprawki 08.10.15, 20:17
      "Informacyjnie dodam tylko, że nowy widok wątku nie będzie wycofywany z forów, na których jest już dostępny, ponieważ zależy nam na Waszych kolejnych uwagach i testowaniu nowego widoku po dalszych zmianach. Przy okazji powtórzę: obecny widok nie jest widokiem docelowym, cały czas wprowadzamy zmiany i chcemy, aby nowy widok wątku był lepszy od starego. Będziemy wdzięczni za dalsze testowanie nowego widoku i zostawianie swoich uwag "

dobry gospodarz nie robi rewolucji pozostaje przy sprawdzonym sposobie gospodarowania
      • browanx Re: Nowy wątek - wprowadzone i planowane poprawki 08.10.15, 20:31
        dokładnie. Ciekawe komu to przeszkadzało? Może chcą zmniejszyć liczbę forumowiczów. Zawsze to serwer luźniejszy będzie.
        • stefan4 Re: Nowy wątek - wprowadzone i planowane poprawki 08.10.15, 22:20
          browanx:
          > Może chcą zmniejszyć liczbę forumowiczów.

Na tym efekcie im chyba nie zależy, ale i tak go będą mieli. Zależy im zapewne na pozycjonowaniu w Google'u
          • iwoniaw Re: Nowy wątek - wprowadzone i planowane poprawki 09.10.15, 10:42
            Uważam identycznie jak stefan4; no cóż, wobec tego nie ma za bardzo sensu rozpisywać się, co i dlaczego jest beznadziejnym pomysłem, bo autorzy i tak są przekonani, że ich pomysł jest świetny, a zdanie użytkowników nie jest tu znaczące. Fakt faktem, że forma wątków na forach gazetowych była jednym z głównych powodów, dla których wydawały mi się te fora bardziej przejrzyste i przyjazne użytkownikowi niż u konkurencji. Z wpisów w wątkach na temat zmian widzę, że nie tylko mnie. No ale najwyraźniej nie jesteśmy (już?) targetem, cóż. :-/
    • bbkk Re: Nowy wątek - wprowadzone i planowane poprawki 09.10.15, 13:34
      Beznadziejny pomysł z tym że część wątku jest rozwinięta 'z założenia' a część trzeba rozwijać iluśtam kliknięciami. W dodatku nie widać kto tam pisał.
    • inocom Re: Nowy wątek - wprowadzone i planowane poprawki 09.10.15, 14:57
      Testuję, testuję, im dalej w las tym ciemniej.
      Chyba czas powrócić do usnet.pl.
    • stefan4 Re: Nowy wątek - wprowadzone i planowane poprawki 09.10.15, 20:40
      kasi.aa 08.10.15, 13:20:
      > Na wstępie raz jeszcze dziękujemy wszystkim za uwagi dotyczące
      > nowego wątku.
      [...]
      > Będziemy wdzięczni za dalsze testowanie nowego widoku i zostawianie
      > swoich uwag w tym wątku.

O, założyłaś nowy wątek, zamiast się dopisać do swojego ulubionego!

Masz rację. Gdybyś dopisała się tam, to pies z kulawą nogą by Cię nie znalazł.

No to co, dogadamy się w sprawie wywalenia w niebyt ostatnio zaprowadzonego bałaganu, którego sama unikasz, bo, jak wiesz, nie da się w nim niczego znaleźć?

- Stefan
    • aankaa Re: Nowy wątek - wprowadzone i planowane poprawki 09.10.15, 20:41
      po huk wprowadzać poprawki ?
      wystarczy zaniechać kretyńskich zmian i zostawić forum w takiej formie jak dotychczas

z że się "nowi gubią" w strukturze drzewka ? też byliśmy nowi i jakoś je opanowaliśmy
      nie róbcie z nowych idiotów a starym zostawcie to, co było

no, chyba że planujecie zamknięcie forum jako takiego i nie bardzo wiecie jak to wprost powiedzieć...
      • trusiaa Do Aankii 10.10.15, 21:39
        Tu właśnie protestujemy przeciw zmianom - możesz się dopisać:

forum.gazeta.pl/forum/w,89075,158972990,158972990,Protest_do_dyrekcji_portalu_GW_pl.html
        i

forum.gazeta.pl/forum/w,89075,158970995,158970995,List_otwarty_do_Adama_Michnika.html
    • muka77 Re: Nowy wątek - wprowadzone i planowane poprawki 10.10.15, 20:46
      Po co w ogóle to zmieniacie i poprawiacie, stare jest ok, a to do niczego.
      • morfeusz_1 Re: Nowy wątek - wprowadzone i planowane poprawki 10.10.15, 21:10
        Dziś nie dostaniesz odpowiedzi, poczekaj do poniedziałku ;)
        Ale do tego poniedziałku można coś zrobić, przenieś oba Listy na jakieś forum, będzie miło.
      • trusiaa Do Muki 77 10.10.15, 21:36
        Tu możesz zaprotestować przeciw zmianom, podpisując:

forum.gazeta.pl/forum/w,89075,158972990,158972990,Protest_do_dyrekcji_portalu_GW_pl.html
        i

forum.gazeta.pl/forum/w,89075,158970995,158970995,List_otwarty_do_Adama_Michnika.html
        • trusiaa Re: Do Muki 77 10.10.15, 21:45
          O parrdą - już podpisane, dzięki! :)
          • muka77 Re: Do Muki 77 11.10.15, 15:37
            Jestem społecznym adminem na fotoforum, mogę chyba jeszcze tam, o ile to coś da... Ostatnim razem przy zmianach nie wzięli naszych uwag do serca.
    • bartoszcze Re: Nowy wątek - wprowadzone i planowane poprawki 11.10.15, 10:51
      Nie żebym się czepiał, ale jak nie przyszpilicie wątku o zgłaszaniu uwag, to nikt nie będzie wiedział o jego istnieniu.
      • morfeusz_1 Re: Nowy wątek - wprowadzone i planowane poprawki 11.10.15, 11:06
        Musisz się wstrzymać z bólami do poniedziałku, na razie zima w mieście panuje ;)

Fight for your right !
        • bartoszcze Re: Nowy wątek - wprowadzone i planowane poprawki 11.10.15, 12:04
          Mnie nie boli, ja go znajdę :)
          • morfeusz_1 Re: Nowy wątek - wprowadzone i planowane poprawki 11.10.15, 12:13

wiem ;)
          • Gość: test Re: Nowy wątek - wprowadzone i planowane poprawki IP: *.icpnet.pl 11.10.15, 13:14
            Co i gdzie znajdujesz, bo nie chce mi się odklikać wszystkich pokaż odpowiedzi by znaleźć Cię w wątku?
    • man_sapiens Re: Nowy wątek - wprowadzone i planowane poprawki 12.10.15, 07:48
      Czy ktoś się zlituje i mi wyjaśni co w nowym F jest lepsze niż w starym?
      Nowe forum jest poprawiane a polega to na dodawaniu do niego (z trudem) tego, co stare F już ma.
      A co nowego i lepszego dodano?
      • stefan4 Re: Nowy wątek - wprowadzone i planowane poprawki 12.10.15, 09:10
        man_sapiens:
        > Czy ktoś się zlituje i mi wyjaśni co w nowym F jest lepsze niż w starym?

Z naszego punktu widzenia
      • snajper55 Re: Nowy wątek - wprowadzone i planowane poprawki 12.10.15, 14:10
        man_sapiens napisał:

> Czy ktoś się zlituje i mi wyjaśni co w nowym F jest lepsze niż w starym?

To samo co w artykule podzielonym na kawałki - większa liczba kliknięć.

S.
    • zoliborski_goral Re: Nowy wątek - wprowadzone i planowane poprawki 12.10.15, 22:09
      Czyli popsuliście raz a porządnie coś dobrze funkcjonującego a teraz wzięliście się za poprawianie krok po kroku aby dojść do jako-tako funkcjonującego? To jest niezły pomysł na bezrobocie :-D
    • zoliborski_goral Re: Nowy wątek - wprowadzone i planowane poprawki 12.10.15, 22:22
      Podejrzewam że wasz pracodawca nieźle dostanie po dupie na reklamach. Chyba szykuje się u was małe trzęsienie ziemi. To będzie piękna katastrofa...Potańczycie sobie a la Grek Zorba całym zespołem. Ale mogę wam coś doradzić. Funkcjonalność forów była OK, można było wprowadzać jakieś ulepszenia małymi krokami a nie ten badziew bez żadnej myśli przewodniej. Natomiast mogliście popracować nad grafiką a zostawiliście stary syf z drobnym maczkiem jakby muchy na Jaśnie Pana nasrały. Design forów jest denny, przaśny, nieciekawy. Tu można było coś zrobić ale jak to w życiu: dobry żart (tutaj - pomysł) tynfa wart. Nie tak łatwo wymyślić jakieś prawdziwe usprawnienie albo ciekawszy wygląd.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka