Dodaj do ulubionych

mam bana na Forum Historia

24.10.15, 11:22
Dzień Dobry,

kilka lat temu otrzymałem bana na IP na Forum Historia (w związku z polemiką z dwoma użytkownikami, którzy wówczas tamto forum całkowicie swoim spamem zdominowali, jednocześnie obrażając wszystkich użytkowników o innych poglądach i innym spojrzeniu na tematy historyczne).

Ban mnie rozbawił, właśnie w kontekście owego faktu, że to tamci użytkownicy nieustannie atakowali innych forumowiczów, zawsze w parze. Dopisywali się też do każdego bez wyjątku wątku, nawet w tematach, które ich specjalnie nie interesowały. Tak jakby oznaczali swój teren. Wreszcie jeden z nich czasowo został moderatorem Forum Historia ;)

Ale do rzeczy. Chciałbym zapytać na jaki okres czasu nałożony jest ban na IP? Dożywotnio?

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • x2468 Re: mam bana na Forum Historia 24.10.15, 18:56
      To nie jest śmieszne. Na forum Historia musisz kląć na "Ruskich" i chwalić Hitlera i esesmanów i nigdy nie będziesz zabanowany. Masz pisać że gwałcili Rosjanie a jeśli napiszesz że Niemcy również to twój wpis będzie usunięty a Ty dostaniesz bana tak jak stało się zemną.
      Zdaje się ze swego czasu moderator używał nicka coś tam88.
    • per333 Re: mam bana na Forum Historia 24.10.15, 23:50
      O innego moderatora chodzi, ale faktycznie problem podobny. Zauważało się u dwóch użytkowników próbę gloryfikowania Hitlera, z silnie stawianą tezą, że sojusz z Hitlerem byłby ze wszech miar słuszny. Każdy kto miał odmienne zdanie był obrażany, a następnie, jakimś cudem banowany. Właśnie dlatego założyłem ten wątek, bo próbuję to zjawisko zrozumieć i dowiedzieć się dlaczego działalność tamtych dwóch panów tak długo była tolerowana, a nawet administracyjnie wspierana. Wszak jeden z nich został moderatorem.

Z tego co zauważyłem eks moderator już tam nie pisuje, pożegnał się z forum po tym jak mu moderację odebrano. Nawet założył specjalny wątek, w którym żalił się na decyzję administracji.

Chciałbym przy okazji dowiedzieć się czy mój ban zostanie zdjęty?
    • marrant Re: mam bana na Forum Historia 26.10.15, 13:35
      Raczej nie dajemy "bana na IP" w takich wypadkach. Napisz proszę na forum@agora.pl i podaj komunikat, który otrzymujesz przy próbie pisania.
      • per333 Re: mam bana na Forum Historia 27.10.15, 18:26
        Dziękuję za odpowiedź.

Komunikat mam następujący, nie tylko pod tym nickiem, ale też pod drugim, z którego niekiedy korzystam.

"W związku z przypadkami łamania Regulaminu, nie możesz pisać na tym forum".

Napisałem w weekend na adres forum@agora.pl, ale odpowiedzi jeszcze się nie doczekałem.
      • per333 Re: mam bana na Forum Historia 27.10.15, 18:27
        P.S. dodam, że ten ban na IP otrzymałem kilka lat temu. Myślałem, że na forach gazety bany są czasowe.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka