kiecha3 26.11.15, 11:58 mam forum prywatne i chciałabym zrobić je ukrytym.. niestety nie znalazłam sposobu by to zrobić... prosze o podesłanie instrukcji. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasi.aa Re: jak ukryc forum 26.11.15, 12:14 forum.gazeta.pl/forum/w,299,159315899,159315899,Prosba_o_zmiane_typu_forum_.html?p=159316142 Odpowiedz Link Zgłoś
kiecha3 Re: jak ukryc forum 26.11.15, 12:27 nie ma jak rzeczowa odpowiedź.... ;/ czasem chyba lepiej nic nie napisać.... niż okazać się wrednym... zwracam się o pomoc, nie drwinę i/lub spychologię... proszę o konkretną odpowiedź czy zabieg ten (przekształcenie w forum otwartego w ukryte) jest możliwy - i o info jak to przeprowadzić, lub jeśli nie - zapis w regulaminie mówiący o braku takiej możliwości.... Odpowiedz Link Zgłoś
bartoszcze Re: jak ukryc forum 26.11.15, 21:17 kiecha3 napisała: > proszę o konkretną odpowiedź czy zabieg ten (przekształcenie w forum otwartego > w ukryte) jest możliwy - i o info jak to przeprowadzić, > lub jeśli nie - zapis w regulaminie mówiący o braku takiej możliwości.... Pkt 12.9 regulaminu określa możliwe przekształcenia. Odpowiedz Link Zgłoś
wave32 Re: jak ukryc forum 27.11.15, 10:53 bartoszcze napisał: > Pkt 12.9 regulaminu określa możliwe przekształcenia. Tak? W takim razie jak się ma ten punkt regulaminu do wypowiedzi Marrant, linkowanej zresztą w tym wątku przez Kasi.aa: marrant 17.11.15, 12:52 " Ze względu na to, że ludzie tracili dostęp do wielu treści, które wcześniej były bez problemu dostępne i nie wiedzieli co się stało - ta opcja jest aktualnie niedostępna. Możesz założyć takie samo forum, ale ukryte (trochę zmieniając nazwę) i tam umieszczać wszystkie "tajne" wątki." Odpowiedz Link Zgłoś
wave32 Re: jak ukryc forum 27.11.15, 11:15 Przepraszam. Mój błąd. Regulamin ma zawsze rację. Odpowiedz Link Zgłoś
kiecha3 Re: jak ukryc forum 27.11.15, 11:57 Może tak - treści na tym forum dotyczyć będą treści m.i nn. nieodpowiednich dla osób niepełnoletnich, w tym zawierać wulgaryzmy - tak, zamierzam głośno i donośnie bluxnić, zatem zmuszona jestem to zgłosić i żądać ukrycia Forum z uwagi na dobro młodocianych. Odpowiedz Link Zgłoś
bartoszcze Re: jak ukryc forum 27.11.15, 13:27 wave32 napisał: > bartoszcze napisał: > > > Pkt 12.9 regulaminu określa możliwe przekształcenia. > W takim razie jak się ma ten punkt regulaminu do wypowiedzi Marrant: > > ta opcja jest aktualnie niedostępna Ma się tak że obecny (obowiązujący od 01.10.2015) regulamin nie dopuszcza takiej możliwości, czyli opcja jest aktualnie niedostępna. We wcześniejszej wersji regulaminu zapewne (bo nie pamiętam) możliwość istniała. Odpowiedz Link Zgłoś
wave32 Re: jak ukryc forum 27.11.15, 14:09 bartoszcze napisał: > Ma się tak że obecny (obowiązujący od 01.10.2015) regulamin nie dopuszcza takie > j możliwości, czyli opcja jest aktualnie niedostępna. Wiem, doczytałem i teraz już wiem, przeprosiłem niżej. > We wcześniejszej wersji r > egulaminu zapewne (bo nie pamiętam) możliwość istniała. Istniała. Dlatego mój wcześniejszy post. Nie przypuszczałem, że administracja kiedykolwiek odbierze założycielowi forum "otwartego", czy "zamkniętego" możliwość zmiany jego statusu na "ukryte". Odpowiedz Link Zgłoś
kiecha3 Re: jak ukryc forum 26.11.15, 12:44 a w ogóle, zakładanie kolejnych for jest IMHO niepotrzebnym mnożeniem bytów.... po co mam założyć kolejne - trzecie już- forum, zamiast zmienić typ... nie muszę zmieniać go ja, jeśli łatwiej to zrobić Adminowi głównemu (czy jak to się tam nazywa) to proszę bardzo :D Odpowiedz Link Zgłoś
kiecha3 UWAGA !!!!!! 28.11.15, 06:38 Szanowne gremium zarządcze.... Uprzejmie oświadczam, iż na forum Majóweczki 2016 pojawiać się będą treści nienadające się dla niepełnoletnich - opisy porodów, procedur medycznych, opinii na temat personelu medycznego i zaplecza szpitalnego, jak również przygód i perypetii okołociążowych nie zawsze śmiesznych i zabawnych a często opisywanych w słowach dosłownych, powszechnie uznawanych za wulgarne i obraźliwe. Pojawiać się będą inne teksty o charakterze wulgarnym - problemy z małżonkami, teściowymi, dziećmi czasem opisy kłótni czy nawet rękoczynów - jako założyciel nie zamierzam cenzurować żadnych wypowiedzi, nie będzie miała zastosowania Netykieta.. Opisy nieprzespanych nocy i samopoczucia po nich... Również mogą (i na pewno się pojawią) treści dotyczące fizjologii ciała zarówno kobiety w trakcie połogu jak i dziecka... Uważam, że nie są to treści wskazane i przeznaczone dla niepełnoletnich, szczególnie iż pojawią się wulgaryzmy, słowa uważane za obraźliwe i "widoki" zbyt dosłownie opisane, a czasem i wstawione zdjęcia oraz filmiki by nadawały się dla młodocianych... Z uwagi na powyższe oraz stosowny zapis w regulaminie, forum o takiej treści winno być ukryte. Nie uczyniłam tego, jako założyciel, od razu z czystej niewiedzy. Zatem zmuszona jestem złożyć doniesienie i żądać ukrycia forum.. Niech sprawiedliwości stanie się zadość... A Regulamin będzie przestrzegany w obie strony. Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
bartoszcze Re: UWAGA !!!!!! 28.11.15, 09:10 Obowiązek ukrycia forum spoczywa wyłącznie na założycielu w chwili zakładania forum. Później założyciela obowiązuje: 12.12. Założyciel Forum Prywatnego jest zobowiązany do usuwania umieszczonych na stronach założonego przez niego Forum Prywatnego treści naruszających obowiązujące prawo oraz treści naruszających Regulamin Forum.gazeta.pl. pod rygorem: 12.14. W przypadku naruszania w ramach Forum Prywatnego obowiązującego prawa lub postanowień Regulaminu Agora jest uprawniona do zablokowania dostępu do takiego forum. Agora umożliwi Użytkownikowi zajęcie stanowiska wobec realizacji uprawnienia, o którym mowa w niniejszym punkcie. A więc miłego proszenia się o bana! (jeśli przypadkiem jakiś pies z kulawą nogą zauważy) Odpowiedz Link Zgłoś
kiecha3 Re: UWAGA !!!!!! 28.11.15, 13:11 Chyba lubicie pastwić się nad użytkownikami.... Szkoda... Toczymy słowny bój o pierdołę (wg waszej opinii)... Jest to poziom żenująco niski... Zamiast pomóc i rozwiązać sprawę od początku wolicie nic nie robić i mnożyć byty... Ani to logiczne, ani pomocne... Sądziłam, że trafiłam na ludzi... Hm.. żeby to dobrze nazwać.. sprawnych, zorganizowanych,chętnych do pomocy... A trafiłam...no cóż...Netykieta zabrania mi użycia pewnych sformułowań.... Ale czego się spodziewać w dzisiejszych czasach.. Patrząc po polityce powinnam już dawno przestać liczyć na inteligencję ;/ Jej i tu nie znalazłam... Odpowiedz Link Zgłoś
stefan4 bełkot 28.11.15, 13:47 ,,W przypadku naruszania w ramach Forum Prywatnego obowiązującego prawa lub postanowień Regulaminu Agora jest uprawniona do zablokowania dostępu do takiego forum. Agora umożliwi Użytkownikowi zajęcie stanowiska wobec realizacji uprawnienia, o którym mowa w niniejszym punkcie.'' ,,Realizacja uprawnienia...'', ,,niniejszy punkt...'' Czy Agora naprawdę mówi do nas takim językiem?! Nie mogę w to uwierzyć. Że tak są formułowane ustawy i zarządzenia, to rozumiem Odpowiedz Link Zgłoś