Dodaj do ulubionych

Nowy wygląd wątku - co nowego

05.11.19, 19:55
Drodzy forumowicze,

Zamykamy etap dostosowywania Forum do wyglądu serwisów. Były już zmiany w kategoriach i na stronach forów, już jutro ostatecznie zmieni się wygląd wątku. Co nowego i co się zmienia?

1. Nowa funkcjonalność - dodawanie zdjęć do postu w wątku. Od jutra dostępne na całym forum, w wersji komputerowej i z telefonu :)
2. Większa czcionka, ponieważ wielu z Was ma problemy z odczytaniem obecnej
3. Wyraźniejsze zagłębienie postów w wątku (do tej pory mieliście spory problem z tym, kto komu odpowiada i pod czyją odpowiedź się podpina)

Jeżeli macie jakieś uwagi, to standardowo zapraszam na forum@agora.pl lub w tym wątku

PS. Nowy wygląd wątku funkcjonuje na forum Auto-Moto od czerwca tego roku (bez zdjęć). Jeśli jeszcze nie widzieliście, możecie podpatrzeć tutaj: forum.gazeta.pl/forum/f,20,Auto_Moto.html
Obserwuj wątek
    • snajper55 Re: Nowy wygląd wątku - co nowego 06.11.19, 02:58
      kasi.aa napisała:

> 1. Nowa funkcjonalność - dodawanie zdjęć do postu w wątku. Od jutra dostępne na
      > całym forum, w wersji komputerowej i z telefonu :)

1. O Jezu! Nieee! Pewnie do tego te zdjęcia będą mogły być dowolnej wielkości? To ja do kompletu proszę o możliwość zwiększania i kolorowania tekstów. Najlepiej by było, gdyby teksty mogły zmieniać wielkość i kolor w rytmie określonym przez autora. :)

> 2. Większa czcionka, ponieważ wielu z Was ma problemy z odczytaniem obecnej

2. Przecież wielkość czcionki można sobie regulować. Tak więc na szczęście tę powiększoną będzie można sobie zmniejszyć.

> 3. Wyraźniejsze zagłębienie postów w wątku (do tej pory mieliście spory problem
      > z tym, kto komu odpowiada i pod czyją odpowiedź się podpina)

Za to wielkie podziękowania, bo z tym był problem.

> Jeżeli macie jakieś uwagi, to standardowo zapraszam na forum@agora.pl lub w tym
      > wątku
      >
      > PS. Nowy wygląd wątku funkcjonuje na forum Auto-Moto od czerwca tego roku (bez zdjęć). Jeśli jeszcze nie widzieliście, możecie podpatrzeć tutaj: forum.gazeta.pl/forum/f,20,Auto_Moto.html

Wcięcia rzeczywiście są czytelne i wyraźne. Super!

Jedna jeszcze uwaga. Przy wyświetlaniu wpisów posortowanych od najnowszego lub od najstarszego brak kolorów powoduje, że posty się zlewają. W starej wersji kolorowe i pogrubione tytuły postów i kolorowe "Odpowiedz" wprowadzały widoczny na pierwszy rzut oka porządek. Brakuje mi tego porządku w nowym wyglądzie strony. Same niebieskie znaczniki postów to zdecydowanie za mało a to, że w tytułach użyta jest inna czcionka jest praktycznie niezauważalne.

S.
      • kosheen4 Re: Nowy wygląd wątku - co nowego 27.12.19, 12:51
        Osobe projektujaca rozwiazania mobilne nalezy zwolnic w yrybie natychmiastowym i piciagnac do odpowiedzialnosci karnej. Tak oto wyglada moj ekran gdy probuje cos pisac na telefonie. Aktualnie pisze na slepo, bo nie dosc ze i tak jest wąsko, to hakis zasrany paseczek zaxhecajacy do czytania GW mi wyskakuje i jest nieusuwalny. Żenada.
        • wariant_b Re: Nowy wygląd wątku - co nowego 27.12.19, 23:25
          Obawiam się, że najszybciej będzie zainstalować sobie jako przeglądarkę Firefoxa,
          dodać mu adblocka i wyciąć tą bezsensowną belkę z autoreklamą gazety.

Administracja powie, że to "uwspólnienie dla całego portalu", więc belkę mieć musisz,
          a pisać nie musisz, tylko możesz.
    • iwles Re: Nowy wygląd wątku - co nowego 06.11.19, 08:28
      Na forum emama nie działa "podgląd".
      • kasi.aa Re: Nowy wygląd wątku - co nowego 06.11.19, 08:33
        Mobile czy desktop? Jaka przeglądarka?
        • iwles Re: Nowy wygląd wątku - co nowego 06.11.19, 19:27
          Mozilla Firefox
          • iwles Re: Nowy wygląd wątku - co nowego 07.11.19, 09:14
            Już działa
    • cauliflowerpl Re: Nowy wygląd wątku - co nowego 06.11.19, 08:28
      Podstrony w wątku.
      Widzę, ze mamy opcje poprzednie-nastepne, ale brak opcji wskoczenia na wybrana podstrone. Dosc istotne jak sie chce wrocic do poczatku watku.
      • cauliflowerpl Re: Nowy wygląd wątku - co nowego 06.11.19, 08:32
        O. Jestem na czwartej podstronie z 5. Zeby dojsc do poczatku watku musze kliknac "poprzednie" 3 razy, za kazdym razem w dodatku przewijajac do konca podstrony.
    • kasi.aa Re: Nowy wygląd wątku - co nowego 06.11.19, 08:36
      Prośba: jeśli zgłaszacie jakieś błędy, dodawajcie proszę od razu informacje:
      - gdzie: desktop czy mobile
      - jaka przeglądarka

dzięki!
    • inocom Jest tylko l, nie dziala l. Zamiast l pojawia się 06.11.19, 08:42
      kasi.aa napisała:

> Jeżeli macie jakieś uwagi, to standardowo zapraszam na forum@agora.pl lub w tym
      > wątku

Jest tylko l, nie dziala l. Zamiast l pojawia się pole linku.
      • kasi.aa Re: Jest tylko l, nie dziala l. Zamiast l pojawia 06.11.19, 09:26
        o_0

możesz plz jaśniej? :)
        • komorka25 Re: Jest tylko l, nie dziala l. Zamiast l pojawia 06.11.19, 10:49
          u mnie poole linku pojawia się jak chcę wpisać ł
          • kasi.aa Re: Jest tylko l, nie dziala l. Zamiast l pojawia 06.11.19, 10:56
            Macie włączony/zablokowany klawisz CTRL, który powoduje włączenie się skrótów na klawiaturze.
            Może sterowniki do klawiatury spróbujcie przeinstalować.
            • bywalec.hoteli Re: Jest tylko l, nie dziala l. Zamiast l pojawia 06.11.19, 16:06
              kasi.aa napisała:

> Macie włączony/zablokowany klawisz CTRL, który powoduje włączenie się skrótów n
              > a klawiaturze.
              > Może sterowniki do klawiatury spróbujcie przeinstalować.

Buahahaha:D
              Nie mam wlaczonego klawisza CTRL. Jak wpiszesz "alt i l" to zamiast "ł" pojawia się okienko "Link:"
              Desktop.
              • kasi.aa Re: Jest tylko l, nie dziala l. Zamiast l pojawia 07.11.19, 11:50
                jaka przeglądarka?
                • m.y.q.2 Re: Jest tylko l, nie dziala l. Zamiast l pojawia 07.11.19, 16:25
                  Piszę "na pamięć", bo belka gazetowa zasłania ramkę do wpisywania.
                  Czy ta belka nie mogłaby być węższa? Ot, choćby taka, jak ta niebieska z napisem "opublikuj"?
                  Wersja mobilna, Chrome.
                  I błagam, choć trochę powiększcie czcionkę z nickiem nadawcy postów, sygnaturki niepotrzebnie są edytowane taką samą wielkością czcionki, co tekst posta.
            • inocom Tylko na GW? 06.11.19, 22:50
              kasi.aa napisała:

> Macie włączony/zablokowany klawisz CTRL, który powoduje włączenie się skrótów n
              > a klawiaturze.
              > Może sterowniki do klawiatury spróbujcie przeinstalować.
        • inocom Nie dziala l kreślone. 06.11.19, 19:47
          kasi.aa napisała:

> o_0
          >
          > możesz plz jaśniej? :)
    • agusiah Re: Nowy wygląd wątku - co nowego 06.11.19, 08:54
      A czy uda się coś zrobić wreszcie z wyskakującym okienkiem o cookies i danych osobowych? Żadne zaklikniecie zgód nie pozwala się go pozbyć. Przynajmniej z iPada.
      • kia5 Re: Nowy wygląd wątku - co nowego 06.11.19, 09:02
        Z androida też. Megadenerwujące.
      • bywalec.hoteli Re: Nowy wygląd wątku - co nowego 06.11.19, 16:07
        agusiah napisała:

> A czy uda się coś zrobić wreszcie z wyskakującym okienkiem o cookies i danych o
        > sobowych? Żadne zaklikniecie zgód nie pozwala się go pozbyć. Przynajmniej z iPa
        > da.

No wlasnie na iPhone go nie ma - yupiiii!!!!
        • glanaber Re: Nowy wygląd wątku - co nowego 06.11.19, 17:45
          Jest
    • aqua48 Re: Nowy wygląd wątku - co nowego 06.11.19, 08:55
      Nie "odklikują" mi się po zamknięciu wątku posty przeczytane w tej nowej wersji, nie tylko na tym forum...
      • kasi.aa Re: Nowy wygląd wątku - co nowego 06.11.19, 09:26
        W sensie nie zmieniają koloru? Czy o czym mówisz dokładnie?
        • aqua48 Re: Nowy wygląd wątku - co nowego 06.11.19, 10:26
          No nie zmieniają koloru, nadal gdy wrócę do wątku to wyglądają jak nieprzeczytane.
          • kasi.aa Re: Nowy wygląd wątku - co nowego 06.11.19, 10:35
            Desktop czy mobile? Jaka przeglądarka?
            • aqua48 Re: Nowy wygląd wątku - co nowego 06.11.19, 10:40
              Desk, firefox
            • aqua48 Re: Nowy wygląd wątku - co nowego 06.11.19, 10:43
              Co ciekawe w tym wątku jak wracam do niego wszystko jest ok, przeczytane posty zmieniły kolor na jaśniejszy na stałe, w innych nie, czary?
              • marrant Re: Nowy wygląd wątku - co nowego 06.11.19, 11:06
                ciasteczka. Nie masz jakichś nietypowych ustawień?
                • aqua48 Re: Nowy wygląd wątku - co nowego 06.11.19, 11:11
                  Nie mam. I dalej nie rozumiem dlaczego w niektórych wątkach wszystko jest ok, a w innych nie?
                  • kurt.wallander Re: Nowy wygląd wątku - co nowego 06.11.19, 11:53
                    U mnie to samo, na laptopie w Chrome. W wątku o szkole np. część odczytanych mam na niebiesko, a część ciągle czarna. Może kolor zmienia sie z opóźnieniem?
                    • kurt.wallander Re: Nowy wygląd wątku - co nowego 06.11.19, 11:54
                      Zreszta w tym wątku to samo, odczytane wiadomości, a czarne :-( To jest coś, czego strasznie nie lubię, zdecydowanie mniejsze znaczenie ma czcionka czy układ drzewka.
                    • marrant Re: Nowy wygląd wątku - co nowego 06.11.19, 12:05
                      Niebiesko? Nowy wątek niebieskie ma tylko ikonki przy loginie. Po kliknięciu powinny być szare
                      • kurt.wallander Re: Nowy wygląd wątku - co nowego 06.11.19, 12:10
                        marrant napisała:

> Niebiesko? Nowy wątek niebieskie ma tylko ikonki przy loginie. Po kliknięciu po
                        > winny być szare

Ja mam tematy niebieskie lub czarne.
                        • kurt.wallander Re: Nowy wygląd wątku - co nowego 06.11.19, 12:11
                          niebieskie/fioletowe
                          • little_fish Re: Nowy wygląd wątku - co nowego 06.11.19, 21:46
                            U mnie też teoretycznie tytuły zmieniają się na fioletowe. Ale właśnie teoretycznie. Mobile. Chrome
                      • little_fish Re: Nowy wygląd wątku - co nowego 06.11.19, 21:48
                        Te ikonki też się nie zmieniają. Ten nie wszystkie. Wracam do wątku i nadal część wypowiedzi wygląda jak nieodkliknięta, mimo że kliknęłam je przynajmniej dwukrotnie
                    • barattolina Re: Nowy wygląd wątku - co nowego 07.11.19, 13:27
                      Bez kitu mam to samo.

Mozilla na desktopie.
                      • kasi.aa Re: Nowy wygląd wątku - co nowego 07.11.19, 14:00
                        Jaki masz domyślny widok wątku? Zwinięty, rozwinięty?
                        Klikasz w zwinięty post i rozwijasz, czy posty masz rozwinięte i zwijasz czytając?
                        • inocom Re: Nowy wygląd wątku - co nowego 09.11.19, 02:53
                          kasi.aa napisała:

> Jaki masz domyślny widok wątku? Zwinięty, rozwinięty?

Pewnie domyślny :))))))
                  • m.y.q.2 Re: Nowy wygląd wątku - co nowego 06.11.19, 11:56
                    Tekst wielką czcionką, natomiast nick autora tegoż dla mnie, nawet w okularach, nie do odczytania. Stanowczo za mały!
      • jak_matrioszka Re: Nowy wygląd wątku - co nowego 07.11.19, 23:41
        aqua48 napisała:

> Nie "odklikują" mi się po zamknięciu wątku posty przeczytane w tej nowej wersj
        > i, nie tylko na tym forum...

I to jest beznadziejna nowość :(

Też to próbowałam zgłosić, ale nie widze swojego wpisu, może w innym watku? W podwieszonym wpisywałam, może je wymieniacie?
    • sirella Re: Nowy wygląd wątku - co nowego 06.11.19, 12:13
      czcionka kiepska, cienka i gorzej czytelna niż poprzednia

firefox win10
      • sirella Re: Nowy wygląd wątku - co nowego 06.11.19, 12:15
        jakaś dzika kolorystyka, podświetlenia na fioletowo, w ogóle jakiś oczopląsowy miks kolorów i cienkich literek że trzeba się wpatrywać z bólem oczu w ekran by to przeczytać.
      • sirella Re: Nowy wygląd wątku - co nowego 06.11.19, 12:27
        temat przy odpowiedziach nieprzeczytanych w ogóle nie wyróżniony, zlewa się wszystko z treścią innych odpowiedzi w jedną masę
        • sirella Re: Nowy wygląd wątku - co nowego 06.11.19, 12:45
          i jeszcze rozstrzelone odpowiedzi, pod jedną odpowiedzią linia centymetr pod inną ponad dwa centymetry pustki pod "odpowiedz cytuj .."
          strasznie rozstrzelone że mimo dużego ekranu widać ledwo 3-4 krótkie odpowiedzi i trzeba przewijac
    • iberka Re: Nowy wygląd wątku - co nowego 06.11.19, 12:25
      Straszny ten nowy wygląd 😭
    • sirella Re: Nowy wygląd wątku - co nowego 06.11.19, 12:35
      Główny temat wątku po otwarciu wręcz kobylasty (po uj taki duży), potem drobne litereczki nierównej grubości (co to za syfiasta czcionka??-da się samemu zmienić na inną?? - grube i,j N, l , i wszelkie mające pionowe linie a cienkie ledwo widoczne pozostałe litery) , temat przy odpowiedziach dawniej ładnie te odpowiedzi oddzielający teraz nie wyróżnia w żaden sposób kolejnej odpowiedzi i mimo kolorowego nicka ma się wrażenie że odpowiedzi nachodzą na siebie lub zlewają się w jedno, dopiero kliknięcie i przeczytanie danej odpowiedzi odznacza ją jakoś ale dzikim fioletowym kolorem..
    • sirella Re: Nowy wygląd wątku - co nowego 06.11.19, 12:37
      Zróbcie po prosty inną wersję na smartfony a inną na deski, bo teraz zrobiliście dobrze smartfonom ale fatalnie descom
      • dar61 Wykorzystujcież opcje przeglądarek 15.12.19, 22:39
        sirella napisała:

> Zróbcie po prosty inną wersję na smartfony a inną na deski, bo teraz zrobiliśc
        > ie dobrze smartfonom ale fatalnie descom

Nie chce mi się wierzyć, że nie macie ochoty na własne ustawienia opcji wyświetlania w przeglądarkach - własnych kolorów, własnych czcionek, i to o innej np. ich wielkości. Pewnie to różnie wygląda w różnych przeglądarkach - nie mam teraz na gorąco jak ich wszystkich u mnie porównać, a mam ich coś z pół tuzina - a jak do nich w niektórych przeglądarkach dodać jeszcze te koszulki, to permutacja zmian rośnie.

Zawsze dla mnie to była radocha, gdy można było sobie pozmieniać takie opcje w przeglądarkach i postawić na taką ulubioną, jaka dawała większe szanse do wygody oczu i duszy.

A temat zmian tutejszych jest tak szeroki, tak partolony przez tutejszy portal przy - jak mniemam - szukaniu przezeń klików i, cóż, reklam, że nie ma jak tego podsumować jednym zdaniem.
        O zmianach na Android już nie wspomnę.

Pochwała tutejszemu Duchowi (Duszce?) Opiekuńczemu, że taki ogólny wątek raczyła nam podsunąć - dzięki!
        Dar61
    • snakelilith Re: Nowy wygląd wątku - co nowego 06.11.19, 12:39
      Czcionka niby większa, ale kompletnie nieczytelna, ogromny wysiłek dla oka. nawet przy dziennym świetle. Sorry, ale ci wasi "specjaliści" "słyszeli coś o pojęciu, które nazywa się usability? Jak można wstawić, cieńkie, wyblakłe literki i uważać. że to polepszenie? :/
      • se_nka0 Re: Nowy wygląd wątku - co nowego 06.11.19, 12:53
        Strasznie jest. Pora się żegnać - komu przeszkadzało co dobre było ?
        • snakelilith Re: Nowy wygląd wątku - co nowego 06.11.19, 13:21
          No czcionka to katastrofa. Też mi przyszło do głowy, że to nawet dobrze, bo gwarantowanie nie dam rady długo tego czytać i łatwiej mi przyjdzie odwyk od forum.
      • cruella_demon Re: Nowy wygląd wątku - co nowego 06.11.19, 13:12
        Myślę, że dużo udziału w tym ma tytuł postu mniejszy i jeszcze chudszy niż cała treść. Wszystko się zlewa przed oczami. Zgadzam się, że to wysiłek dla oczu.
        • eliszka25 Re: Nowy wygląd wątku - co nowego 06.11.19, 13:17
          Tak i do tego po przeczytaniu postu tytuł staje się żarówiastą fioletową kreseczką, co w połączeniu z niebieską kropą na początku i mikrymi literkami czcionki sprawia, że strasznie ciężko się to czyta.
    • mary_lu Re: Nowy wygląd wątku - co nowego 06.11.19, 12:58
      Nie wiem dokładnie co, ale coś w nowej czcionce, odstępach i kolorach jest takiego, ze wszystko tak mi pląsa przed oczami i jest mało czytelne, że w panice poleciałam robić sobie test na zwyrodnienie plamki żółtej, bo myślałam, że zaczynam tracić wzrok :P

Reszta- zdjęcia, drzewko dla mnie bardzo ok. I nie widzę komunikatu cookies!
    • cruella_demon Re: Nowy wygląd wątku - co nowego 06.11.19, 13:10
      Literki cienkie, źle się czyta, pogrubcie chociaż tytuły postów, bo co z tego że drzewko wyraźniejsze, jak nowe posty giną, bo wtapiają się w treść.
      Brak numeracji stron w długim wątku.
      • m.y.q.2 Re: Nowy wygląd wątku - co nowego 06.11.19, 13:16
        Nie wiem, z kim rozmawiam. Jeżeli nie można powiększyć czcionki nicków, to chociaż ją pogrubcie!
    • eliszka25 Re: Nowy wygląd wątku - co nowego 06.11.19, 13:13
      Nie wiem kto ma większą czcionkę, ale u mnie na telefonie i tablecie jest ona dużo mniejsza niż poprzednio. Nawet, jak powiększę ekran ręcznie, to i tak strasznie ciężko to czytać. Poza tym czcionka jest naprawdę beznadziejna. System ios.
      Drzewko jest bardziej czytelne, to na plus, ale tytuł wątku w odpowiedziach kompletnie niknie w tekście, przez co ciężej się połapać. No i wizualnie to jakaś masakra - na początku wielka niebieska kropa, a za nią literki, które trzeba czytać przez lupę.
      Zmieńcie tę czcionkę, bo aż oczy bolą.
      • sirella Re: Nowy wygląd wątku - co nowego 06.11.19, 16:17
        no właśnie, też mam takie wrażenie, że jest wielgaśny tytuł, jakieś wielkie odstępu między odpowiedziami, ale realnie czcionka tekstu postów wcale większa ani czytelniejsza nie jest.
    • mika_p Re: Nowy wygląd wątku - co nowego 06.11.19, 15:36
      Poproszę o przeniesienie pola z wyborem "od najnowszego, drzewko, etc" z powrotem na górę pierwszego postu.
      Uzasadnienie: służy do obserwowania wątku, który czlowiek już czytał (lecz niekoniecznie pisał), i chce sprawdzić co w nim nowego
      • mika_p Re: Nowy wygląd wątku - co nowego 08.11.19, 15:13
        > Poproszę o przeniesienie pola z wyborem "od najnowszego, drzewko, etc" z powrotem na górę pierwszego postu.

I jeszcze: po przełączeniu z domyślnego_mi drzewka na "od najnowszego" przecisk przelączania widoku mam NAD pierwszym postem na liście, zaś w drzewku jest POD pierwszym postem. Idiotycznie.
    • yoma Re: Nowy wygląd wątku - co nowego 06.11.19, 15:41
      W widoku komputerowym nawet można podziałać. O ile działa, rano nie działało.

Mobilny jest do dupy.
    • bywalec.hoteli Re: Nowy wygląd wątku - co nowego 06.11.19, 15:44
      O, widzę, że konieczność klikania w pieprzony komunikat "Drogi użytkowniku" znikla.
      • bywalec.hoteli Re: Nowy wygląd wątku - co nowego 06.11.19, 15:47
        jesli to poprawiliście, to super-yupi-dzięki!!! :D
        • yoma Re: Nowy wygląd wątku - co nowego 06.11.19, 15:59
          Spieprzyć wszystko, żeby poprawić jedno 😂
    • malia Re: Nowy wygląd wątku - co nowego 06.11.19, 15:50
      Jak usunąć pasek przekierowujący do gazety? Po co to jest? Przecież u góry na pasku mogę się przełączyć. Zasłania mi to pół ekranu, teraz kompletnie nie da się czytać.
      • asia-loi Re: Nowy wygląd wątku - co nowego 06.11.19, 19:03
        malia napisała:

> Jak usunąć pasek przekierowujący do gazety? Po co to jest? Przecież u góry na pasku mogę się przełączyć. Zasłania mi to pół ekranu, teraz kompletnie nie da się czytać.

Musisz mieć AdBloka. Nie pamiętam już dokładnie, bo też ktoś na forum mi dokładnie pisał jak to zrobić, ale nie mogę znaleźć tego wątku. Chyba trzeba zrobić tak: jak masz ten pasek musisz otworzyć AdBloka i w AdBloku zrobić zablokuj element. Nie wiem tylko czy nie trzeba jakoś najechać na ten pasek.
    • majenkir Re: Nowy wygląd wątku - co nowego 06.11.19, 15:56
      Faktycznie lepiej ze zdjeciami. A czemu zniknal "podglad"?
    • panna.jezowa Re: Nowy wygląd wątku - co nowego 06.11.19, 16:08
      Przy nickach są niebieskie lub szare kółeczka.
      Na ematce widzę tylko niebieskie, na innym forum częściowo niebieskie, częściowo szare.
      Co to oznacza i od czego zależy?
      • sirella Re: Nowy wygląd wątku - co nowego 06.11.19, 16:12
        szare się pokazują jak już je otwierałaś. Co jest w sumie bez sensu bo równocześnie te co otwierałaś mają żarówiasto fioletowe podświetlenie, więc po co tyle kolorów?
        • panna.jezowa Re: Nowy wygląd wątku - co nowego 06.11.19, 16:27
          Ja czytam na komputerze stacjonarnym, nie mam nic fioletowego i różowego, mam ustawione drzewko i wszystkie posty otwarte, więc nic nie otwieram.
          • panna.jezowa Re: Nowy wygląd wątku - co nowego 06.11.19, 16:27
            Na Twój post odpisałam przecież a nadal jest niebieski.
            • sirella Re: Nowy wygląd wątku - co nowego 06.11.19, 16:30
              u mnie jesteś szara :P
              • sirella Re: Nowy wygląd wątku - co nowego 06.11.19, 16:35
                aha, niebieską kropką możesz sobie zwijać i rozwijać daną wypowiedź. dopiero jak ją klikniesz to się wyszarza. Jeśli jest wypowiedź od razu rozwinięta bo np jest na poczatku drzewka to czytasz bez konieczności rozwijania, wtedy zostaje niebieska.
                • panna.jezowa Re: Nowy wygląd wątku - co nowego 06.11.19, 16:40
                  U mnie jesteś niebieska :)
                  Ale masz rację, jak kliknęłam na kropkę to zrobiła się szara.
                  Tylko nie rozumiem skąd w innych, starych watkach mam szare kropki, bo ja nigdy nie rozwijam postów, zawsze mam rozwinięte.
              • m.y.q.2 Re: Nowy wygląd wątku - co nowego 06.11.19, 20:15
                Czy sygnaturka nie mogłaby być drukowana trochę mniejszą czcionką niż posty? Wtedy czcionkę nicków można byłoby powiększyć, bo nie wiadomo, z kim się rozmawia.
          • sirella Re: Nowy wygląd wątku - co nowego 06.11.19, 16:29
            tez jestem na stacjonarnym, jak kliknę w niebieska kropkę otwierając czyjąś wypowiedź, to się kropka wyszarza a temat w tej wypowiedzi zmienia na fioletowy.
            • panna.jezowa Re: Nowy wygląd wątku - co nowego 06.11.19, 16:39
              Ale ja nie klikam w ogóle na te kropki, bo mam wszystkie posty otwarte od razu.
              A mimo tego w niektórych watkach część postów jest szara a częśc niebieska.
              • marrant Re: Nowy wygląd wątku - co nowego 06.11.19, 16:43
                Jak masz domyślnie wszystko rozwinięte, to wyszarzy się jeżeli weszłaś na wątek na konkretny post np z notyfikacji o odpowiedzi (czerwona kropka u góry po prawej) albo jak klikniesz żeby zamknąć post. Tak było też w poprzedniej wersji, ale tytuł z niebieskiego zamieniał się na fioletowy
                • panna.jezowa Re: Nowy wygląd wątku - co nowego 06.11.19, 16:54
                  Dziękuję!
            • panna.jezowa Re: Nowy wygląd wątku - co nowego 06.11.19, 16:41
              Ale dzięki wielkie za pomoc, przynajmniej wiem o o co chodzi.
    • sirella Re: Nowy wygląd wątku - co nowego 06.11.19, 16:10
      Wiem co jeszcze- inna czcionka na 100% bo tej się czytać nie da, a czcionka w stopce zdecydowanie mniejsza, i mniej tych dziwnych linijek rozstępów pomiędzy postami
    • eilian Re: Nowy wygląd wątku - co nowego 06.11.19, 16:28
      Na stronie forum, na dole ekranu widzę (na jakąś 1/4 ekranu) pasek z reklamą gazeta.pl. Czy można coś z tym zrobić? Zasłania skutecznie widok, aż się odechciewa wchodzić na forum. W dodatku nie idzie się tego pozbyć (nie pomaga nawet wejście na stronę gazety, potem reklama i tak jest widoczna). Okropność.
      • panna.jezowa Re: Nowy wygląd wątku - co nowego 06.11.19, 16:42
        Zablokuj reklamy, pasek zniknie.
        • z_lasu Re: Nowy wygląd wątku - co nowego 06.11.19, 16:47
          Zablokowałam reklamy, pasek jest pusty, ale jest i zasłania.
          • panna.jezowa Re: Nowy wygląd wątku - co nowego 06.11.19, 16:56
            To nie wiem, u mnie nie ma. Na stacjonarnym. A w drugiej przeglądarce, gdzie nie zablokowałam reklam, jest.
        • eilian Re: Nowy wygląd wątku - co nowego 06.11.19, 18:51
          Mam zablokowane. Pasek widoczny jest cały czas.
      • marrant Re: Nowy wygląd wątku - co nowego 06.11.19, 16:44
        To jest błąd. Ona powinna się otwierać zdecydowanie niżej, ale całkowicie nie zniknie. To uwspólnienie dla całego portalu.
        • z_lasu Re: Nowy wygląd wątku - co nowego 06.11.19, 16:48
          Ten pasek jest koszmarny. Niczemu nie służy, a okropnie przeszkadza. Naprawdę.
    • 12gram Re: Nowy wygląd wątku - co nowego 06.11.19, 18:31
      Mega wkurzający pasek na dole. Nie zasłania może całości ekranu ale cały czas wyskakuje i wkurza. Mam adblocka ale pasek jest cały czas. Sorry, ale nie po to wchodzę na forum żeby się wkurzać ciągle wyskakującym paskiem.
      Idiotyczne rozwiązanie z szerokością linijek, mało co mieści się na stronie.
      Jeszcze głupsze rozwiązanie że temat w odpowiedzi jest małą czcionką za to stopka szeroka zajmująca sporo miejsca i z czcionką identyczną jak wypowiedź i się zlewa.
      Ktoś mocno nie pomyślał.
      • nikita1906 Re: Nowy wygląd wątku - co nowego 06.11.19, 18:49
        Ten pasek faktycznie wkurza. Wolałam bardzo stara wersję, w której były widoczne dosłownie wszystkie posty, a teraz trzeba w każdy klikać żeby rozwinąć.
      • lisa_elmqvist Re: Nowy wygląd wątku - co nowego 06.11.19, 19:05
        12gram napisała:

> Mega wkurzający pasek na dole. Nie zasłania może całości ekranu ale cały czas w
        > yskakuje i wkurza. Mam adblocka ale pasek jest cały czas. Sorry, ale nie po
        > to wchodzę na forum żeby się wkurzać ciągle wyskakującym paskiem.
        >
        Pasek kierujący do str. głównej gazety zasłania za dużo treści.
        Nachalna reklama dla idiotów, którzy nie wiedzą na jakim są forum :(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka