Dodaj do ulubionych

Czy mogę zapytać?

16.09.24, 15:18
Czy mogę zapytać do kiedy planowane jest pozostawienie na forum Komputer
wątku o tematyce: Telegram:@dreyfussbilly] Kup fałszywe pieniądze
oraz jego pozostałych sześciu wersji językowych?

Wątek pojawił się 6 sierpnia, więc z niecierpliwością czekam na decyzje.
Obserwuj wątek
    • stefan4 Re: Czy mogę zapytać? 18.09.24, 10:30
      wariant_b:
      > Czy mogę zapytać

Jak widać, zapytać możesz, ale na odpowiedź przyjdzie Ci poczekać... W międzyczasie reklamowane fałszywe pieniądze wejdą w obieg.

- Stefan
      • wariant_b Re: Czy mogę zapytać? 18.09.24, 14:02
        stefan4 napisał:

> Jak widać, zapytać możesz, ale na odpowiedź przyjdzie Ci poczekać...

W zasadzie nie oczekuję odpowiedzi.

Część forów straciła w ostatnim czasie opiekunów, więc mało kto z moderatorów
        na nie zagląda. Na forum "Komputer" spam znikał zwykle w ciągu tygodnia,
        ten trwa już ponad miesiąc (a dokładniej sześć tygodni), więc się pytam dlaczego.

Nadto usiłuję zweryfikować hipotezę, że zgłoszenia na FoF czy FoM wpisów naruszających
        prawo w stopniu ściganym z urzędu znikają wraz ze skasowaniem tychże wpisów, gdyż
        ostatnie zniknięcia zgłoszeń na FoF dotyczyły takich właśnie przypadków.

> W międzyczasie reklamowane fałszywe pieniądze wejdą w obieg.
    • kasi.aa Re: Czy mogę zapytać? 23.09.24, 10:44
      W takim wypadku zgłasza się konkretny link pod adres forum@grupagazeta.pl - działa szybciej i skuteczniej niż dywagacje na FoF. W większości przypadków nieusunięte = nie dotarło do nas skuteczne zgłoszenie i o tym wpisie nie wiemy.
      • kasi.aa Re: Czy mogę zapytać? 23.09.24, 10:47
        PS już usunięte. Będę wdzięczna za bezpośredni link następnym razem - znacznie ułatwi sprawę.
        • stefan4 Re: Czy mogę zapytać? 23.09.24, 11:38
          kasi.aa:
          > Będę wdzięczna za bezpośredni link następnym razem - znacznie ułatwi sprawę.

A co tu ułatwiać? Wariant_b podał dosyć danych:
              forum: Komputer
              wątek: Telegram:@dreyfussbilly Kup fałszywe pieniądze

Ja go znalazłem nie szukając: wg tych danych poszedłem prosto do celu. Co stanęło na przeszkodzie Szanownej Administracji, żeby znaleźć te wpisy szybciej niż w 48 dni?

kasi.aa:
          > W takim wypadku zgłasza się konkretny link pod adres forum@grupagazeta.pl

Niektórzy (m.in. ja) mają niechęć do pisania niejawnych donosów na prywatny adres e-mailowy. Kiedy piszę o kimś konkretnym (np. o spamerze) źle, to chcę, żeby on widział, co napisałem i mógł zaprotestować, ew. wyjaśnić.

- Stefan
          • kasi.aa Re: Czy mogę zapytać? 23.09.24, 12:38
            stefan4 napisał:
            > A co tu ułatwiać? Wariant_b podał dosyć danych:
            >     forum: Komputer
            >     wątek: Telegram:@dreyfussbilly Kup fałszywe pieniądze
            > Ja go znalazłem nie szukając: wg tych danych poszedłem prosto do celu.

Nigdzie nie napisałam, że wpis nie jest do znalezienia. Mamy setki zgłoszeń. Poprosiłam o skuteczne zgłoszenie i podanie linku, który wymaga dokładnie jednego kliknięcia. Jeśli komuś tak bardzo zależy na usunięciu wpisu, logicznym wydaje się podane najprostszego sposobu identyfikacji. Można też lewą ręką za prawe ucho, wtedy procedura zwyczajnie wydłuża się.

>Co stanęło na przeszkodzie Szanownej Administracji, żeby znaleźć te wpisy szybciej niż
            > w 48 dni?

Zgłoszenie na FoF jest z 16.09. Nie widzę żadnego innego zgłoszenia tego wpisu. Zgłoszeń przez magiczną kulę nie obsługujemy.

> Niektórzy (m.in. ja) mają niechęć do pisania niejawnych donosów na prywatny adr
            > es e-mailowy. Kiedy piszę o kimś konkretnym (np. o spamerze) źle, to chcę, żeb
            > y on widział, co napisałem i mógł zaprotestować, ew. wyjaśnić.

...ponieważ każdy spamer czyta O Forum i w jego interesie jest jawne zaprotestowanie i "wyjaśnienie" tego - jak piszesz - prawnie wątpliwego wszak procederu. Ciekawa perspektywa, którą mimo wszystko odradzam, bo tak to nie działa.
      • wariant_b Re: Czy mogę zapytać? 24.09.24, 00:21
        kasi.aa napisała:

> W takim wypadku zgłasza się konkretny link pod adres forum@grupagazeta.pl

Jest to zbyt upierdliwe dla użytkownika - musi skopiować link do postu lub wątku,
        uruchomić program pocztowy lub stronę webową poczty, zalogować się,
        wymyślić jakiś temat maila i coś podać jako powód zgłoszenia, jakoś potwierdzić
        swoją tożsamość jeśli korzysta z konta pocztowego innego niż gazetowe, wkleić link.
        A potem sprawdzać, czy nie ma odbicia maila, co i tak nie świadczy o tym, że poczta
        dotarła i zostanie obsłużony. A po dwóch tygodniach reklamować.

Prościej jest wcisnąć przeznaczony to tego przycisk "Zgłoś" i zapomnieć o sprawie.
        A jeśli koniecznie chcecie maila, to niech program go wygeneruje, a kopię CC wyśle
        zgłaszającymi - ma wszystkie dane potrzebne do zgłoszenia (oprócz przyczyny zgłoszenia,
        czyli określenia w czym naruszono Regulamin, której z nieznanych mi powodów nie podaje się)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka