taki-sobie-nick 21.01.25, 01:43 i w dodatku nie pokazuje userów obecnych na forum. Zróbcie coś. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
taki-sobie-nick Re: System samowolnie mnie wylogowuje 21.01.25, 21:34 Wylogowuje mnie dosłownie co chwilę. A co z linkiem "Psychologia ciąży"(wątek obok)? Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: System samowolnie mnie wylogowuje 23.01.25, 23:16 taki-sobie-nick napisała: > Wylogowuje mnie dosłownie co chwilę. A co z linkiem "Psychologia ciąży"(wątek o > bok)? Czy tak ma zostać? Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: System samowolnie mnie wylogowuje 24.01.25, 08:34 taki-sobie-nick napisała: > Czy tak ma zostać? Trochę cierpliwości i na wszelki wypadek zgłoszenie mailowe problemu. Krótkie listy były robione parę lat temu ręcznie, więc ktoś kto to może i potrafi zrobić musi znaleźć czas, żeby ręcznie poprawić. Zapewne nie jest to jedyny błąd w listach. Automatyczną listę (czyli według aktualnego stanu faktycznego) uzyskasz klikając albo na nazwie grupy "Eksperckie" albo na przycisk "więcej >". Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: System samowolnie mnie wylogowuje 21.01.25, 21:36 A jeszcze nie pokazuje mi wątków, w które weszłam. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Zalogowana 21.48, wylogowana 21.52 21.01.25, 21:53 A być może już wcześniej, bo dopiero po 4 minutach sprawdziłam. Odpowiedz Link Zgłoś
kasi.aa Re: Zalogowana 21.48, wylogowana 21.52 22.01.25, 10:43 Wyczyść proszę ciasteczka i pamięć podręczną przeglądarki/sprawdź na innej przeglądarce. Po naszej stronie wszystko działa. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Zalogowana 21.48, wylogowana 21.52 22.01.25, 20:42 Uhm. Nadal nie widzę osób obecnych na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Zalogowana 21.48, wylogowana 21.52 22.01.25, 20:46 kasi.aa napisała: sprawdź na innej prze > glądarce. Google chrome. Nadal nie widzę obecnych na forum. Po naszej stronie wszystko działa. Darujcie sobie, to silnie wkurza. Przychodzi admin do lekarza i mówi: panie doktorze, wątroba mnie boli. Lekarz na to: dziwne, u mnie działa. Odbieram to jako spławianie oraz argument absurdalny (bo co mnie obchodzi, że u was działa? Działać ma u usera). Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Zalogowana 21.48, wylogowana 21.52 23.01.25, 00:16 taki-sobie-nick napisała: > Darujcie sobie, to silnie wkurza. Przychodzi admin do lekarza i mówi: panie doktorze, > wątroba mnie boli. Lekarz na to: dziwne, u mnie działa. Głupia sprawa, ale będziesz musiała pokazać kasi.aa swoją wątrobę albo sama się zdiagnozować przypadek. Rozumiem, że zrobiłaś już to, o co prosiła kasi.aa, a system dalej cię wylogowuje. Przez to nie widzisz listy uczestników forum, sygnaturek użytkowników i innych elementów które są dostępne jedynie dla zalogowanych użytkowników, o pisaniu postów nie wspomnę. Sprawdź czy inne twoje konta działają poprawnie. Jeśli nie masz innego konta, to je utwórz. Jeśli tak, zabezpiecz swój kod bezpieczeństwa, zmień hasło użytkownika i prześlij nowe hasło dla taki-sobie-nick do kasi.aa lub innej zaufanej osoby - niech sprawdzi, czy problem nie dotyczy konta. Potem znowu zmienisz hasło na właściwe. Jeśli konto nie jest uszkodzone, musisz wykluczyć problemy po stronie swojego komputera. Znajdź koleżankę lub kolegę, który ma komputer z internetem, nie mieszka w sąsiedztwie (bo może problem sieciowy jest u dostawcy Internetu) i sprawdź u niego. Gdyby u koleżanki/kolegi konto działało poprawnie bez utraty logowania wezwij serwisanta od komputerów i systemu operacyjnego, niech poszuka w czym problem. Odpowiedz Link Zgłoś
kasi.aa Re: Zalogowana 21.48, wylogowana 21.52 23.01.25, 09:51 Pisząc, że u nas działa, mam na myśli, że nie mamy podobnych zgłoszeń, ani nie widzimy tego błędu globalnie, więc potrzebna jest dalsza diagnostyka: 1. podaj proszę nazwę i numer przeglądarki, na której tak masz 2. potwierdź, że usunęłaś ciasteczka i pamięć podręczną tej przeglądarki (i nadal wylogowuje/nie widać obecnych itp) 3. w dalszej kolejności poproszę o info czy skorzystałaś z innej przeglądarki (nazwa i numer) i czy tam działa poprawnie 4. sprawdź jeszcze w trybie incognito Tyle na początek, ale proszę o faktyczne przejście przez te wszystkie kroki. Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Zalogowana 21.48, wylogowana 21.52 23.01.25, 13:26 kasi.aa napisała: > Tyle na początek, ale proszę o faktyczne przejście przez te wszystkie kroki. Na początek pytanie o listę obecnych i wyświetlanie sygnaturek u niezalogowanych użytkowników. Ponieważ problemy ujawniły się niedawno, czy były jakieś zmiany w generowaniu stron forum przez wasze serwery i czy ten stan (brak listy, niewidoczne sygnaturki) jest celowy? Po drugie - chyba dobrze byłoby opracować i opublikować jakiś dokładny opis co należy sprawdzić na komputerze/tablecie/smartfonie i jakie informacje należy koniecznie podać. Na przykład w formie formatki zgłoszeniowej do wypełnienia. Jeśli problem nie jest generalny, to praktycznie wywołanie go może być niewykonalne, a korzystania ze zdalnego dostępu (TeamViewer i podobne) raczej nikt nie zaryzykuje. Jedyne co możecie zrobić, to wykluczyć błąd po stronie serwera lub przeglądarki, ale nie użytkownika i jego sprzętu, ale to nie sprawi, że coś samo zacznie działać prawidłowo. Ciężko jest pomagać osobom, które nie wykazują chęci do współpracy. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Zalogowana 21.48, wylogowana 21.52 23.01.25, 21:16 4. Nie umiem w trybie incognito. Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Zalogowana 21.48, wylogowana 21.52 23.01.25, 22:42 taki-sobie-nick napisała: > 4. Nie umiem w trybie incognito. Jeśli na pasku szybkiego uruchamiania (to ten na dole ekranu) masz ikonę Chrome, to w menu pod prawym klawiszem myszki będzie "Nowe okno incognito". Również można uruchomić przeglądarkę normalnie, a otwarcie okna w trybie incognito znajduje się w menu aplikacji (ikona z trzema kropkami na górze po prawej) albo z klawiatury kombinacją <CTRL>+<SHIFT>+<N> (trzymając wciśnięte Ctrl i Shift nacisnąć klawisz 'N"). A dalej jak normalna obsługa przeglądarki (choć oczywiście będą pewne różnice). Gdyby w trybie incognito nie było wylogowywania, to głównym podejrzanym są dodatki do przeglądarki ewentualnie jej ustawienia. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Zalogowana 21.48, wylogowana 21.52 24.01.25, 01:04 taki-sobie-nick napisała: > 4. Nie umiem w trybie incognito. Ogarnęłam. Bez zmian. Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Zalogowana 21.48, wylogowana 21.52 24.01.25, 08:47 taki-sobie-nick napisała: > Ogarnęłam. Bez zmian. Znaczy wartość oczekiwana. Przyczyn wylogowania może być klika: - problem z plikiem cookie pamiętającym zalogowanie - zakończenie sesji przeglądarki - chwilowa utrata połączenia z serwerem - i pewnie parę innych, mniej oczywistych. Problem może pochodzić od serwera, od przeglądarki (co zdaje się ostatecznie wykluczyłaś), od plików cookies i pamięci przeglądarki (o co prosiła kasi.aa), od komputera lub innego oprogramowania na nim zainstalowanego, a w końcu nawet od urządzeń sieciowych. - sprawdź, czy problem dotyczy tylko tego jednego konta użytkownika. - sprawdź, czy występuje na innym sprzęcie i w innej sieci. Jeśli problem jest po stronie serwera musi go rozwiązać administracja, jeśli po twojej stronie - ty sama i nikt cię w tym nie zastąpi. Najtrudniejszym przypadkiem byłby nowy błąd oprogramowania forum. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Zalogowana 21.48, wylogowana 21.52 23.01.25, 22:29 kasi.aa napisała: > Pisząc, że u nas działa, mam na myśli, że nie mamy podobnych zgłoszeń, ani nie > widzimy tego błędu globalnie, więc potrzebna jest dalsza diagnostyka: > 1. podaj proszę nazwę i numer przeglądarki, na której tak masz Mozilla Firefox. > 2. potwierdź, że usunęłaś ciasteczka i pamięć podręczną tej przeglądarki (i nad > al wylogowuje/nie widać obecnych itp) Potwierdzam. > 3. w dalszej kolejności poproszę o info czy skorzystałaś z innej przeglądarki ( > nazwa i numer) i czy tam działa poprawnie Google Chrome. Nie widzę wątków, w które weszłam, ani osób na forum. C.d.n. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Zalogowana 21.48, wylogowana 21.52 23.01.25, 22:37 Natomiast nie wylogowuje mnie ani w google chrome, ani w mozilli. Reszta jak poprzednio. Odpowiedz Link Zgłoś
kasi.aa Re: Zalogowana 21.48, wylogowana 21.52 24.01.25, 12:30 1. jak wyczyściłaś cache, to odwiedzonych wcześniej wątków nie będzie widać, ta aktywność zostanie usunięta. Poklikaj po wątkach na nowo i zobacz (na obu przeglądarkach), czy się odznaczają. 2. jeśli nie, poproszę o nazwę i numer przeglądarek. 3. daj znać, czy działa w trybie incognito. 4. sprawdź też proszę, czy na innym koncie masz tak samo (nazwę drugiego konta możesz przesłać na forum@grupagazeta.pl) Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Zalogowana 21.48, wylogowana 21.52 24.01.25, 21:54 kasi.aa napisała: > 1. jak wyczyściłaś cache, to odwiedzonych wcześniej wątków nie będzie widać, ta > aktywność zostanie usunięta. Poklikaj po wątkach na nowo i zobacz (na obu prze > glądarkach), czy się odznaczają. Wiem o tym. Tak zrobiłam. Jak wyżej. > 2. jeśli nie, poproszę o nazwę i numer przeglądarek. Mozilla Firefox ESR. Google Chrome. Jaki numer? > 3. daj znać, czy działa w trybie incognito. Tak samo jak w zwykłym. > 4. sprawdź też proszę, czy na innym koncie masz tak samo (nazwę drugiego konta > możesz przesłać na forum@grupagazeta.pl) Drugie konto mi zlikwidowaliście, bo 180 dni nie byłam na nim aktywna. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Zalogowana 21.48, wylogowana 21.52 24.01.25, 22:43 No i poprawka, wylogowuje mnie nadal. Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Zalogowana 21.48, wylogowana 21.52 24.01.25, 23:18 taki-sobie-nick napisała: >> 2. jeśli nie, poproszę o nazwę i numer przeglądarek. > Mozilla Firefox ESR. Google Chrome. Jaki numer? Numer wersji przeglądarki. Aktualnie dla Windows 10/64bit jest to Chrome 132.0.6834.111, Firefox 134.0.2 W menu przeglądarki (trzy kroki w pionie dla Chrome, trzy kreski poziome dla FF) w pozycji Pomoc dla Chrome to "Google Chrome - informacje", dla FF: "O programie Firefox" Wersje są ważne, bo sprawdzamy na aktualnych wersjach systemu i przeglądarek. Wersja ESR dla Firefoxa sugeruje, że możesz mieć starszą wersję Windows, więc prośba o podanie wszystkich trzech, żeby móc odtworzyć sytuację. > Drugie konto mi zlikwidowaliście, bo 180 dni nie byłam na nim aktywna. Prześlij nazwę innego konta do kasi.aa - może da się je jeszcze odblokować i sprawdzić u ciebie, jeśli nie - załóż nowe lub przejdź do sprawdzania obecnego konta na innym komputerze. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: System samowolnie mnie wylogowuje 25.01.25, 23:15 O, teraz wylogowuje jeszcze częściej. Odpowiedz Link Zgłoś
kasi.aa Re: System samowolnie mnie wylogowuje 29.01.25, 13:08 Zgłosiłam to, czekam na odpowiedź. Tylko na forum tak masz, czy w komentarzach też Cię wylogowuje? Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: System samowolnie mnie wylogowuje 29.01.25, 20:27 ??? Nie widzę różnicy. Komentarze puszczam na forum. Potrzebuję precyzyzyjnego wyjaśnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: System samowolnie mnie wylogowuje 29.01.25, 22:56 taki-sobie-nick napisała: > Potrzebuję precyzyzyjnego wyjaśnienia. No właśnie - jak na razie problem dotyczy jedynie twojego konta na twoim komputerze. Kiedy wreszcie włączysz się do próby wyjaśnienia co jest tego przyczyną? Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: System samowolnie mnie wylogowuje 04.02.25, 21:34 Admilicja nie spać. Problem nadal występuje. Odpowiedz Link Zgłoś
kasi.aa Re: System samowolnie mnie wylogowuje 07.02.25, 11:30 Jak się aktualnie objawia? Zapytam w punktach: 1. Wylogowuje, nie wylogowuje? Co ile? 2. Czy sprawdziłaś na innym koncie? Można założyć tutaj: konto.gazeta.pl/konto/rejestracja,.html 3. Jeśli chodzi o komentarze, to mowa o wpisach pod artykułami. Czy tam też wylogowuje, czy tylko na forum. 4. czy wyczyściłaś ciasteczka i pamięć podręczną przeglądarki? Jeśli nie, zrób to proszę. Instrukcja dla Chrome: Otwórz Chrome na komputerze. W prawym górnym rogu kliknij Więcej Usuń dane przeglądania. U góry strony, obok opcji „Zakres czasu”, kliknij menu. Wybierz okres, minimum "4 tygodnie", a najlepiej "od początku". Zaznacz 'Pliki cookie' i 'obrazy pliki w pamięci podręcznej'. Odznacz wszystkie pozostałe elementy. Kliknij Usuń dane. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: System samowolnie mnie wylogowuje 07.02.25, 20:45 kasi.aa napisała: > Jak się aktualnie objawia? Zapytam w punktach: > 1. Wylogowuje, nie wylogowuje? Co ile? Co kilka minut. > 2. Czy sprawdziłaś na innym koncie? Można założyć tutaj: konto.gazeta.pl/konto/rejestracja,.html Wiem, gdzie można, ale to użeranie z niedostępnymi nickami... > 3. Jeśli chodzi o komentarze, to mowa o wpisach pod artykułami. Czy tam też wyl > ogowuje, czy tylko na forum. A nie wiem, bo część komentarzy jest zawsze tak beznadziejna, że nie mam ochoty komentować sama, zatem mi wszystko jedno. > 4. czy wyczyściłaś ciasteczka i pamięć podręczną przeglądarki? Jeśli nie > , zrób to proszę. TAK, PISAŁAM. > Instrukcja dla Chrome: > Otwórz Chrome na komputerze. > W prawym górnym rogu kliknij Więcej Usuń dane przeglądania. > U góry strony, obok opcji „Zakres czasu”, kliknij menu. > Wybierz okres, minimum "4 tygodnie", a najlepiej "od początku". > Zaznacz 'Pliki cookie' i 'obrazy pliki w pamięci podręcznej'. > Odznacz wszystkie pozostałe elementy. > Kliknij Usuń dane. ZROBIŁAM, PISAŁAM O TYM. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: System samowolnie mnie wylogowuje 07.02.25, 20:46 beznadziejna = zła, nienawistna, obrzydliwa Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: System samowolnie mnie wylogowuje 08.02.25, 00:40 taki-sobie-nick napisała: > kasi.aa napisała: > > > Jak się aktualnie objawia? Zapytam w punktach: > > 1. Wylogowuje, nie wylogowuje? Co ile? > > Co kilka minut. Chociaż właściwie nie, sama nie wiem jak często. Teraz już rzadziej. Odpowiedz Link Zgłoś
kasi.aa Re: System samowolnie mnie wylogowuje 10.02.25, 10:57 To proszę jeszcze o określenie, mniej więcej, co ile. Oraz podanie przeglądarek i czy na wszystkich tak samo często (tak, wiem, że podawałaś już przeglądarki, ale zbieram aktualne dane). Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: System samowolnie mnie wylogowuje 10.02.25, 21:45 kasi.aa napisała: > To proszę jeszcze o określenie, mniej więcej, co ile. Oraz podanie przeglądarek > i czy na wszystkich tak samo często (tak, wiem, że podawałaś już przeglądarki, > ale zbieram aktualne dane). A to coś da? Odpowiedz Link Zgłoś
kasi.aa Re: System samowolnie mnie wylogowuje 11.02.25, 11:11 Da, potrzebuję zgłosić jak najbardziej precyzyjne dane. Przyznam, że sama z tego wątku nie mam już pewności - czy nadal wylogowuje co kilka minut, czy co godzinę, czy może już wcale. I na jakiej przeglądarce. Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: System samowolnie mnie wylogowuje 11.02.25, 18:04 kasi.aa napisała: > Da, potrzebuję zgłosić jak najbardziej precyzyjne dane. Niekoniecznie da, ale sprawdzić warto. Może da się odkryć coś w logach, choć wątpię. Na razie wiemy tyle, że logowanie do forum na konto: taki-sobie-nick jest zrywane na sprzęcie użytkownika po krótkim okresie czasu na przeglądarkach Firefox i Chrome. Lista niewiedzy jest szersza: - nie wiemy, czy problem dotyczy jednego, czy każdego użytkownika gazeta.pl na tym komputerze. - nie wiemy, czy problem konta taki-sobie-nick dotyczy dowolnego, czy tylko tego komputera. - nie wiemy, czy jest to typowa konfiguracja sprzętu (aktualne Windows 10 i aktualne przeglądarki czy specyficzna (inna wersja Windows, starsze wersje przeglądarek, dodatkowe programy które mogą mieć wpływ na wystąpienie problemu, np. oczyszczając pliki przeglądarek. - nie możemy również wykluczyć, że przyczyna problemów jest po stronie połączeń sieciowych czyli użytkownik taki-sobie-nick musi koniecznie sprawdzić, czy na jego komputerze problem występuje przy zalogowaniu na inne konto, i czy korzystając z innego komputera, który działa poprawnie na innym koncie, logowanie na jego konto taki-sobie-nick również będzie zrywane i dopiero w zależności od tego, czy problem związany jest z kontem użytkownika - musi go rozwiązać administracja forum, czy komputerem (lub siecią) - użytkownik musi sobie radzić we własnym zakresie. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: System samowolnie mnie wylogowuje 11.02.25, 21:12 kasi.aa napisała: > Da, potrzebuję zgłosić jak najbardziej precyzyjne dane. Przyznam, że sama z teg > o wątku nie mam już pewności - czy nadal wylogowuje co kilka minut, czy co godz > inę, czy może już wcale. I na jakiej przeglądarce. Na Mozilli jak zwykle. On wylogowuje z różną częstotliwością, raz tak, innym razem owak. Teraz się zalogowałam, sprawdzam. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: System samowolnie mnie wylogowuje 18.02.25, 21:24 Dodam, że wylogowuje mnie fanaberyjnie, czasem co kilka minut, czasem co kilkadziesiąt. O tej porze raczej rzadziej. Można się spodziewać kiedyś jakichś efektów? I co z odpowiedziami na moje pytania? Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: System samowolnie mnie wylogowuje 18.02.25, 22:34 taki-sobie-nick napisała: > Można się spodziewać kiedyś jakichś efektów? Kiedy na innym komputerze i na innym koncie użytkownika uda się uzyskać i przeanalizować podobny efekt. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: System samowolnie mnie wylogowuje 27.02.25, 21:23 No może by tak coś wreszcie zrobić???? Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: System samowolnie mnie wylogowuje 27.02.25, 21:23 Czekam ponad miesiąc i jak na razie doczekałam się unikania mojego wątku. Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: System samowolnie mnie wylogowuje 27.02.25, 23:16 taki-sobie-nick napisała: > Czekam ponad miesiąc i jak na razie doczekałam się unikania mojego wątku. A konkretnie na co czekasz? Aż ktoś ci się włamie na twój komputer i sprawdzi, co się na nim dzieje? Dalej nie wiadomo, czy problem dotyczy konta taki-sobie-nick (co jest mało prawdopodobne, ale wymaga wykluczenia), czy konkretnego komputera lub sieci (co jest prawie pewne). Kto ma to za ciebie sprawdzić? Administracja nie przyśle ci serwisanta do domu ani nie zaproponuje zainstalowania odpowiedniego programu i skorzystania ze zdalnego dostępu. Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: System samowolnie mnie wylogowuje 28.02.25, 09:12 yoma napisała: > Idę po popkorn. A ja nie muszę - usmażyłem sobie górę chrustu. Też chrupie, a smakuje lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: System samowolnie mnie wylogowuje 28.02.25, 11:01 Mam 1 pączka z wczoraj :) Niektóre spektakle zasługują na oliwki i faworki, a niektóre tylko na popkorn. Wiesz, z czym mi się skojarzyła góra chrustu. I pal. Też pasuje 😆 Odpowiedz Link Zgłoś
kasi.aa Re: System samowolnie mnie wylogowuje 14.04.25, 12:55 Niestety do tej pory nie podałaś odpowiedzi na istotne pytania lub Twoje odpowiedzi były co najmniej enigmatyczne"("czy to coś da", " raz tak, innym razem owak", nie chcesz się "użerać"). Obawiam się, że bez woli realnej współpracy, a co za tym idzie, dość szczegółowej analizy po Twojej stronie, będziemy po prostu kręcić się w kółko, ponieważ jesteś jedyną osobą, która zgłasza ten problem. Spróbuję zebrać całość jeszcze raz, poproszę o aktualny i precyzyjny status problemu: 1. co jest aktualnie zgłaszane: czy nadal wylogowuje (co ile), czy chodzi już tylko o "obecnych na forum" (problem wylogowywania wraz z rozwojem wątku, mam wrażenie, zanikał) 2. przeglądarka - nazwa i numer, system operacyjny - nazwa i numer, urządzenie - nazwa i numer 3. czy na innym koncie masz tak samo (to wymaga testu po Twojej stronie, bo to Ty dysponujesz swoim sprzętem) + nazwa tego konta + screeny np. z widoku widać/nie widać obecnych 4. sprawdź proszę dodatkowo konto taki-sobie-nick na innym komputerze i czy tam też występuje problem (+opis szczegółowy, screeny, nazwa nr urządzenia itp.) Wszystkie szczegóły poproszę zebrać, opisać i wysłać w formie 1 zgłoszenia pod adres pomoc@grupagazeta.pl. Dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: System samowolnie mnie wylogowuje 14.04.25, 14:14 Dla porządku formalnego dodam, że lista obecnych nie pokaże się, jeśli: - użytkownik nie zaznaczył (zaptaszkował) w ustawieniach swojego konta użytkownika opcji: Pokazuj mnie na liście obecnych na forum - przeglądarka działa w trybie zwanym prywatnym lub incognito albo inaczej chroni prywatność - serwer nie identyfikuje użytkownika jako zalogowanego (np. usunięto ciasteczka) Wydaje się, że przyjęto zasadę - jeśli sam nie jesteś widzialny, to nie będziesz widział innych. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: System samowolnie mnie wylogowuje 14.04.25, 20:19 kasi.aa napisała: > Niestety do tej pory nie podałaś odpowiedzi na istotne pytania lub Twoje odpowi > edzi były co najmniej enigmatyczne"("czy to coś da", " raz tak, innym razem owa > k", nie chcesz się "użerać"). Obawiam się, że bez woli realnej współpracy, a co > za tym idzie, dość szczegółowej analizy po Twojej stronie, będziemy po prostu > kręcić się w kółko, ponieważ jesteś jedyną osobą, która zgłasza ten problem. > > Spróbuję zebrać całość jeszcze raz, poproszę o aktualny i precyzyjny status > problemu: > 1. co jest aktualnie zgłaszane: czy nadal wylogowuje (co ile), czy chodzi już t > ylko o "obecnych na forum" (problem wylogowywania wraz z rozwojem wątku, mam wr > ażenie, zanikał) > 2. przeglądarka - nazwa i numer, system operacyjny - nazwa i numer, urządzenie > - nazwa i numer > 3. czy na innym koncie masz tak samo (to wymaga testu po Twojej stronie, > bo to Ty dysponujesz swoim sprzętem) + nazwa tego konta + screeny np. z widoku > widać/nie widać obecnych > 4. sprawdź proszę dodatkowo konto taki-sobie-nick na innym komputerze i czy tam > też występuje problem (+opis szczegółowy, screeny, nazwa nr urządzenia itp.) > > Wszystkie szczegóły poproszę zebrać, opisać i wysłać w formie 1 zgłoszenia p > od adres pomoc@grupagazeta.pl. Dziękuję. Odpiszę tutaj, a na adres też poślę. 1. Nie wylogowuje albo czyni to na tyle rzadko, że nie sprawia mi to problemu. 2. Urządzenie, czyli komp? 3. NIE MAM INNEGO KONTA, co wobec tego? 4. Chwilowo nie wchodzi w grę. W domu jest jeden komp, czy koniecznie jest wleczenie się do kompa numer 2? Jeśli jest, to się powlokę, ale efekty tego działania opiszę później. Proszę o odpowiedź, jak również na odpowiedź w pkt. 2 i 3. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: System samowolnie mnie wylogowuje 23.04.25, 21:10 Ponieważ minęło od tego czasu ponad 216 godzin (9 dób)*, chciałam zapytać, ile czasu ma administracja na odpowiedź. *gdyby się ktoś chciał przyp..., że jestem niecierpliwa Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: System samowolnie mnie wylogowuje 23.04.25, 22:53 taki-sobie-nick napisała: > Ponieważ minęło od tego czasu ponad 216 godzin (9 dób)*, chciałam zapytać, > ile czasu ma administracja na odpowiedź. Obawiam się, że administracja chwilowo nie dysponuje dostępem do twojego komputera i hasłami użytkownika. Ale bądź dobrej myśli - jeśli uda się im uzyskać ten dostęp, to wtedy niezwłocznie określą i usuną powód awarii. Więc trochę cierpliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: System samowolnie mnie wylogowuje 14.04.25, 20:51 Przy okazji wypowiedź "raz tak, innym razem owak" NIE BYŁA enigmatyczna, a całkowicie zgodna z prawdą - raz wylogowywało mnie co cztery minuty, w innych dniach stosunkowo rzadko. A pytanie "czy to coś da" jest pytaniem o skuteczność, a nie pytaniem enigmatycznym. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: System samowolnie mnie wylogowuje 01.03.25, 23:45 Zdaje się, że wynikiem roszad w gazetach było skuteczne ukrycie się adminów. Nie widać żadnego, poza Kasią, a i ona udaje, że nie widzi tego wątku. Odpowiedz Link Zgłoś