Dodaj do ulubionych

Jak pomóc ?

13.04.25, 19:44
iryska2604 - napisała:

Nie mogę w zaden sposób wejsć na forum ,ani się nawet zalogować. Piszą że blokada antyspamowa i co ja mam zrobić.

Jestem adminką tego Forum i też nie wiem co zrobić?
jaga_22

forum.gazeta.pl/forum/f,92442,Jesien_niejedno_ma_imie_.html
Obserwuj wątek
    • wariant_b Re: Jak pomóc ? 13.04.25, 20:42
      W pierwszej kolejności należy ustalić, czy problem dotyczy konta, czy komputera.

W tym celu trzeba sprawdzić, czy na innym koncie występuje ten sam błąd.
      Podobnie - czy występuje przy użyciu innej przeglądarki.

Aby wyeliminować komputer, gdyby i inne konto nie chciało działać, trzeba skorzystać
      ze sprzętu znajomej osoby, najlepiej w innej lokalizacji, by wykluczyć ten sam adres
      publiczny komputerów. Jeśli tam jest OK, błąd pochodzi od komputera lub sieci.

Niezależnie od wszystkiego trzeba dokładnie opisać problem (zrzuty ekranów lub
      dosłowne treści komunikatu) oraz opis używanego sprzęt i przeglądarek i wysłać
      mailem na adres administracji ( forum@grupagazeta.pl lub pomoc@grupagazeta.pl ).

Sytuacja jest o tyle dziwna, że komunikat o spamie pojawiał się jak dotąd przy wysyłaniu
      postu zawierającego zakazaną frazę z listy, do której dostęp zapewne ma administracja.
      Być może jest jakieś inne źródło komunikatu, np. inne oprogramowanie na komputerze.

• jaga_22 Re: Jak pomóc ? 14.04.25, 07:50
        Dziękuję i spieszę się donieść,że sprawa się sama rozwikłała.
        Z innego źródła można wejść.
        • wariant_b Re: Jak pomóc ? 14.04.25, 09:53
          jaga_22 napisała:

> Dziękuję i spieszę się donieść,że sprawa się sama rozwikłała.
          > Z innego źródła można wejść.

Czyli mniej więcej to, czego oczekiwaliśmy i pomoc administracji nie była potrzebna,
          bo problem nie leżał po stronie serwera i oprogramowania forum.
          A można prosić o trochę więcej szczegółów, które mogłyby się przydać,
          gdyby kiedyś zdarzył się podobny przypadek.
          • jaga_22 Re: Jak pomóc ? 15.04.25, 11:23
            Szczegółów nie ma,bo tylko został zmieniony sprzęt.
            Błąd komputerowy.
            • wariant_b Re: Jak pomóc ? 15.04.25, 12:28
              jaga_22 napisała:

> Szczegółów nie ma,bo tylko został zmieniony sprzęt.
              > Błąd komputerowy.

Czasem mamy użytkowników starszego sprzętu ze starszymi systemami operacyjnymi,
              a w związku z tym i nie najświeższymi wersjami przeglądarek. Coś może nie działać.
              Czasem są jakieś usuwalne błędy - ustawień, plików w pamięci cache czy ciasteczek.

Tu akurat obstawiałbym jakiegoś głupiego niechcianego "antywirusa", więc komputer
              pewnie dałoby się "naprawić" (co niestety nie zawsze ma sens, bo nowszy nie będzie).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka