dziuunia 10.08.05, 12:57 Dlaczego?Po co?Nasze potrawy?Eeeeeeeeeeeeeeeee..................;((( Link Zgłoś Obserwuj wątek
lunatica Właśnie właśnie...!! 10.08.05, 12:58 Czmu? Dlaczego? Dlaczemu? I to bez pytania... ...bez uprzedzenia? :-((( Link Zgłoś
mir-elka no bo... 10.08.05, 13:02 zgodnie z argumentami NKA galeria w galerii to nadmiar informacji ;) forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=299&w=27534303&a=27549054 Link Zgłoś
jezowka Zostawcie "Galerię"! 10.08.05, 13:06 Komu to przeszkadza i dlaczego? Dlaczego "nasze"? Bo ja na przykład nie wrzucałam zdjęć, więc nie mogę powiedzieć "nasze". Poza tym - co to za pomysł, całkiem jak "nasze lektury" i "nasze zwierzęta" w podstawówce. Dawnej podstawówce. I Nasz Dziennik, jak ktoś ładnie napisał. Fuj. Wurg. Nie zgadzam się. Link Zgłoś
hania55 No i po co?! 10.08.05, 13:04 Stara maksyma mówi: "Lepsze jest wrogiem dobrego". Co komu przeszkadzała nazwa "Galeria potraw", która była znacznie bardziej adekwatna i do której stali bywalcy (a jest ich wielu) już zdążyli się przyzwyczaić? Link Zgłoś
Gość: T-800 Re: Zmiana nazwy Galerii potraw? IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 10.08.05, 13:04 Tak trend. Moje dokumenty, Mój komputer, Moja muzyka, Moje obrazy, „Nasz Dziennik”, Nasze potrawy. ;-) Link Zgłoś
Gość: T-800 Re: Zmiana nazwy Galerii potraw? IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 10.08.05, 13:05 A tak w ogóle, to aż mi się jeść zachciało! :-] Link Zgłoś
sinistra80 DLACZEGO! 10.08.05, 13:09 O tym żeby zapytać zapomniano? Coś komuś przeszkadzało w starej nazwie. Arumenty mnie nie przekonują. T 800 ma rację- jakaś moda na "naszość" nastała. Brzydka moda! Link Zgłoś
be_gi Re: Zmiana nazwy Galerii potraw? 10.08.05, 13:15 W Galerii..... wszystkie potrawy były wyjątkowe :-) (no może oprócz robaczków z Tajlandii ;-)) No i te piękne zdjęcia.... same zachęcają do wypróbowania. A "Nasze potrawy" są zwykłe, brzmią zwyczajnie. Jako pospolita czytelniczka (mam nadzieję już niedługo) Galerii Potraw mówię NIE Naszym potrawom ! Link Zgłoś
jacek1f proszę przywrocic dawna nazwę... 10.08.05, 13:17 to ja odsyłam i odsyłam i kieruję do GALERII - bo tam wystawiamy fotki i dlatego Galeria, a tu zmiana na NASZE? "Nasze" potrawy to sa na całym Forum Kuchnia bez fotek, a wizualizacja niektórych - to GALERIA! pls.... przywróć. albo tłumacz:-0 Link Zgłoś
Gość: aniel a po kiego grzyba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.05, 13:30 taka zmiana? To jest Galeria Potraw, "nasze potrawy" brzmi jak wystawka prac dzieci z przedszkola! Link Zgłoś
brunosch Nasza szkapa 10.08.05, 13:30 I komu Galeria Potraw przeszkadza? Galeria jako miejsce wystawiania dzieł sztuki (w tym wypatku kulinarnej i fotograficznej) jednoznacznie okresla charakter tego miejsca. Co to za pomysł - "Nasze potrawy"? Nazwa bez polotu, smętna i żywcem jak z Trybuny Ludu w latach '80. Błeeee Link Zgłoś
jabbur Re: Zmiana nazwy Galerii potraw? 10.08.05, 13:35 Tutaj jest galeria potraw: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=77 W "galeriach" kolejna "galeria" faktycznie sensu nie ma. Jeżeli nie chcecie "naszych" potraw mogą zostać "potrawy", bądź też "potrawy z forum kuchnia" pozdrawiam, j/a Link Zgłoś
dziuunia Re: Zmiana nazwy Galerii potraw? 10.08.05, 13:43 jabbur napisał: > Tutaj jest galeria potraw: > forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=77 > W "galeriach" kolejna "galeria" faktycznie sensu nie ma. Dlaczego?To wg Ciebie sensu nie ma.Tak samo nie ma w takim razie sensu Forum Humorum bo powtarza nazwę 'forum' A w Galeriach jest Galeria miejska i co?I Album Forum Fotografia jest też..... > Jeżeli nie chcecie > "naszych" potraw mogą zostać "potrawy", bądź też "potrawy z forum kuchnia" > Potrawy to jak Jacek napisał,sa na FK,a w Galerii są zdjęcia potraw.Potrawy z forum Kuchnia też zupełnie chybione,bo i na FK są potrawy. Wydaje mi się że powinniście słuchać co użyszkodnicy mają do powiedzenia w tej sprawie.Ostatecznie to oni wiedzą najlepiej czy im się dobrze korzysta z waszego forum.Stańcie czasem na chwilkę po drugiej stronie :) > pozdrawiam, > j/a Równiez pozdrawiam :) Link Zgłoś
apsik1 Re: Zmiana nazwy Galerii potraw? 10.08.05, 13:43 to jest tylko odsyłacz do galerii po prostu czytaj skrót by nie trzeba było szukać. To nie jest nazwa w nazwie. Na drogowskazach masz napisane Kraków, Wrocław--to bczy te miasta potem mają inną nazwę? Pomyśl chwilkę Link Zgłoś
brunosch absurd! 10.08.05, 13:46 Przeczytaj to może jeszcze raz: > Jeżeli nie chcecie > "naszych" potraw mogą zostać "potrawy", bądź też "potrawy z forum kuchnia" *** Potrawy z Forum Kuchnia są umieszczane (o ile mnie pamięć nie myli) na Forum Kuchnia. Jednak na FK nie zauważono żadnych zdjęć własnoręcznie przygotowanego jedzenia. Zdjęcia takie było OIMPNM w galerii, czyli w miejscu o którym w Słowniku Języka Polskiego można przeczytać: «kolekcja dzieł sztuki istniejąca jako samodzielna instytucja lub stanowiąca osobny dział w muzeum; salon wystawowy połączony ze sprzedażą dzieł sztuki» Galeria obrazów, rzeźb. Od siebie też dodam: galeria fotografii. *** Tak więc Twój argument, Jabburze jest całkowicie chybiony. To "Galeria" JEST najlepszą i jedynie słuszną nazwą dla miejsca, w którym umieszcza się fotografie. Link Zgłoś
karuzelabeztrzymanki przecież było dobrze! 10.08.05, 14:02 Nikomu procz admince to nie przeszkadzalo. Prosze posluchac glosu ludu i zmienic na stare. kbt Link Zgłoś
szellla STANOWCZY protest - z uzasadnieniem 10.08.05, 14:21 Drogi Jabburze zgłaszam stanowszy protest przeciwko zmianie nazwy "Galerii potraw" na "Nasze potrawy" - oto dlaczego: 1. To jest NASZA owszem, ale NASZA galeria - przez NAS stworzona, naszym duchem inspirowana, to nasze hobby, nasza praca, nasz duch, który po wielokroć wciąga nowych forumowiczów do gotowania, przyciąga do forum Kuchnia i kilku innych o potrawach (almanach, chleb... itepe, żeby już nie wymienić wszystkich kulinarnych) - co całego działu FORUM na portalu Gazety 2. Sam zakładałeś tę galerię NA PROŚBĘ i wniosek forumowiczki - był to AUTORSKI pomysł osoby wywodzącej się z forum Kuchnia. Na dodatek "galeria" powstała całkiem niedawno, zatem dlaczego już wówczas zakładając ją nie przedstawiałeś argumentów "cukru w cukrze" czy galerii w galeriach? Dlaczego zatem teraz to MY - użytkownych i TWÓRCY tego świetnego skądinąd forum musimy się dostosowywać? I to do czego - do zmiany NAZWY!!! a może zmieńcie nazwę portalu - ot tak sobie, po prostu, bo nie pasuje do jakiegoś działu??? 3. To forum jest GALERIĄ potraw po prostu - nie będziemy przechodzić przez męki tłumaczenia każdemu, że jest to forum do zamieszczania zdjęć jedynie i o tych zdjęciach/potrawach dyskutowania. że o "naszych potrawach" to sobie można podyskutować i popytać gdzie indziej. Nazwa "nasze potrawy" w żaden sposób nie odzwierciedla tego co MY wkładamy w to forum! I zapewniam, że dla nas nie jest to jedynie "techniczne sprzątanie" 4. Skoro tak bardzo razi (kogo?) ilość "cukru w cukrze", to może dla odmiany, żeby sie dostosować do NAS (i użytkowników forum Ogrody-Fotografie zmienionego na Ogrody) znieńcie nazwę swojego działu z "galerie fotograficzne" na "zdjęcia".."fotki"... "zakład fotograficzny"... "foto-pstryk" na cokolwiek co tam sobie chcecie, ale naszą GALERIĘ potraw i Ogrody - FOTOGRAFIE zostawcie w spokoju! 5. KOGO pytam KOGO obchodzi w jakim dziale jest nasza "Galeria potraw"?? Kto zresztą wymyślił, że nie powinna każda galeria zdjęciowa być pod działem, którego dotyczy? Ja dopiero czytając Twoje argumenty w kilku wątkach zorientowałam się, że w ogóle istnieje coś takiego jak dział "galerie"?? Czy macier jakiekolwiek statytstyki mówiące ile osób trafia do naszej GALERII przez główny katalog forum: forum.gazeta.pl/forum/0,46581,1901857.html?x=2312293 Nieważne gdzie jest to nasze forum - to JEST "galeria potraw" wnioskuję o przywrócenie jej tej nazwy!!! 6. Administracja gazeta.pl słynęła dotychczas z tego, ze stworzyła najbardziej przyjazne pole do powstawania ciekawych forów, czatów, blogów - czy tu się coś zaczyna zmieniać? Czy może ktoś zapomina, że te fora, te galerie tworzą UŻYTKOWNICY? nie administracje? My użytkownicy nadal chcemy sie tu czuć dobrze i nie chcemy, żeby za naszymi plecami zapadały decyzje nas dotyczące. Czy naprawdę nie widać zaangażowania uczestników (że tylko o nich wspomnę) forów kulinarnych chociażby w fakcie, iż wymyślają nawet własne logo? a nie pamiętasz jakim oburzeniem wybuchliśmy, że owo logo nie powinno prowadzić "dokądkolwiek" tylko do naszej GALERII. I nie chcemy zmieniać nazwy - ona jest NASZA. howk! będę wdzięczna za merytorycxzne ustosunkowanie się. Dziękuję SzeLLka Link Zgłoś
Gość: Nobullshit Re: Zmiana nazwy Galerii potraw? IP: *.spray.net.pl 10.08.05, 13:50 Zmieniać dobrą i znaną nazwę, bo gdzieś tam w jakimś zestawieniu wychodzi galeria w galerii? To nie jest dostatecznie dobry powód. A "potrawy z forum kuchnia" też będzie źle, bo to NIE SĄ potrawy z FK. :) Pomysł na szybko... "Album potraw"? Ale po co w ogóle coś zmieniać? Link Zgłoś
chocolatechipcookie Re: Zmiana nazwy Galerii potraw? 10.08.05, 13:58 albo chociaz: PHOTrawy hmm?:D Link Zgłoś
julsza Re: Zmiana nazwy Galerii potraw? 10.08.05, 14:06 słowo "galeria" wskazuje, dosc jednoznacznie, ze sa tam ilustracje, a wiec to cos innego niz pospolite forum "nasze potrawy" ani zadna inna proponowana nazwa tego nie pokazuja, nie wyrozniaja tego forum bez sensu jest ta zmiana Link Zgłoś
siostraheli Re: Zmiana nazwy Galerii potraw? 10.08.05, 14:08 jakas bzdura to jest i manipulacja. Zmiana konia w srodku rzeki. Nazwa Galeria Potraw brzmi jednoznacznie. I tak byl problem z watkami bez zdjec, a teraz bedzie jeszcze wiekszy. Moze wszystkie fora nazwiecie tak ladnie i oryginalnie: Nasze rozwody, Nasze zwierzatka, Nasze pociechy i inne takie? Link Zgłoś
imbirka Re: Zmiana nazwy Galerii potraw? 10.08.05, 14:17 Ja też protestuję! "Nasze potrawy" brzmi idiotycznie, a w ogóle takie zmiany bez porozumienia z osobami,które tworzą to forum jest bardzo niegrzeczne. Link Zgłoś
mamajudo Re: Zmiana nazwy Galerii potraw? 10.08.05, 14:18 GALERIA POTRAW to brzmi dumnie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! NASZE POTRAWY??? :-/ Link Zgłoś
halinac52 Re: Zmiana nazwy Galerii potraw? 10.08.05, 14:18 Przywrocic nazwe - Galeria potraw Link Zgłoś
slowa.pod.specjalnym.nadzorem Re: Zmiana nazwy Galerii potraw? 10.08.05, 14:29 NIE NIE NIE NIE BEZSENSU Kto to wymyslil??? Bez slowa uprzedzenia! Bzdura. Zmieniac nazwe doskonale znanej marki na jakies tytulowe pomyje. NIE! o! Link Zgłoś
fettinia Re: Zmiana nazwy Galerii potraw? 10.08.05, 14:40 Troche sie spoznilam-czyzby nazwa wrocila na swoje miejsce?Bo u mnie Galeria Potraw jest. Link Zgłoś
dziuunia Nazwa już wróciła :) 10.08.05, 14:43 Cieszę się że nasza argumentacja trafiła jednak do adminów :) Powodzenia życzę Ogrodom :) Link Zgłoś
tebe Re: Nazwa już wróciła :) 10.08.05, 14:55 Argumentacja? Pani żartuje :-) Liczyło się, że Państwo bardzo nie chcą. Link Zgłoś
brunosch Skoro argumenty 10.08.05, 15:02 nie miały wpływu ;) to niech zostanie, że bardzo nie chcemy zmiany nazwy Galerii Potraw Link Zgłoś
tebe Re: Skoro argumenty 10.08.05, 15:07 Kto by w tym czasie zdąrzył przeczytać argumenty (zaznaczam, że wpadłem tu przed trzecią). Link Zgłoś
brunosch Tebe litości 10.08.05, 15:10 zdąŻył! zdąŻył! dawaj przykład i wzór do naśladowania! Link Zgłoś
tebe Re: Tebe litości 10.08.05, 16:23 łups za szybko, nie zdążyłem poprawić :-) pozdrawiam Link Zgłoś
brunosch są zbiory i podzbiory 10.08.05, 14:45 w zbiorze [psy] mamy psy dzikie (wilk, szakal, hiena) i domowe. A w domowych pasterskie, myśliwskie, pociągowe, pokojowe etc. W Zbiorze Galerie może być Galeria turystyczna, krajoznawcza, Galeria potraw, biżuterii własnej, Galeria ukochanych psów, Galeria kotów, Galeria fotografii ptaków, w czym i Galeria Papużek jako byt odrębny. I ten, kto zechce umieścić fotografię swojej papużki, z pewnością zauważy, że Galeria Kaktusów to do jego celów nie jest najlepsze miejsce. Nie bójcie się tak o naszą sprawność intelektualną*), Kochani Admini. Dajemy sobie jakoś radę w gąszczu propozycji, jakie daje nam Forum Gazety Wyborczej. ____ *) inaczej mówiąc - nie traktujcie nas jak kretynów. Link Zgłoś
e._ Re: Zmiana nazwy Galerii potraw? 10.08.05, 15:55 Ktoś się musiał czymś wykazać? Wprowadzić jakieś zmiany? Czy po "naszych" pojawią się "zapożyczone" albo "Kuchnię" zmienimy na "Jadalnię" czy inną garmażerię?! Jestem zdecydowanie przeciw takim dętym zmianom. Bez sensu. Link Zgłoś
e._ Re: Zmiana nazwy Galerii potraw? 10.08.05, 16:00 Chodzi mi o to, ze Galeria to Galeria i już Tak powinno pozostać bez zmian. I bez dziwacznych komentarzy admina o "czytaniu argumentów". To trochę nie na miejscu, takie uwagi. Link Zgłoś
Gość: dodo Re: Zmiana nazwy Galerii potraw? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.05, 16:59 Chcę GALERII POTRAW protestuję przeciw zmianie nazwy!Administracja do kitu nie pierwsza zresztą.Dlaczego decyzja nie została podjeta w porozumieniu z tymi ,którzy najczęściej z GALERII POTRAW korzystaja z wielką przyjemnością.Jak jest dobrze to zawsze musi sie wtarabanić jakiś poprawiacz!!! Link Zgłoś