Dodaj do ulubionych

Sytuacja na forum Warszawa

IP: *.pl 06.09.02, 16:42
Odgórne ingerencje cenzorskie w obronie jednego -raczej nielubianego-
forumowicza Sloggiego spowodowały wzajemną wojnę forumowiczów i
dezorganizację forum. Dziś pojawiło się kilkadziesiąt bezsensownych wątków
zakładanych przez różne osoby w celu dokopania sobie nawzajem. Mówiłem już,
także na tym forum, że:
1. Nie można kretyńsko bronić "dobrego imienia" (czyżby?) jednej osoby tylko
dlatego, że zakłada masę wątków na różnych forach. Wycinanie i cenzurowanie
postów, po to żeby ktoś się nie obraził i miał dobre samopoczucie po jakimś
czasie mści się, jak widać.
2. Jakieś forum wyłącznie na tematy personalne użytkowników forum byłoby
wskazane.
Obserwuj wątek
    • Gość: maciek Re: Sytuacja na forum Warszawa IP: 217.11.134.* 06.09.02, 17:09
      Wojna jest nie od dziś ale teraz przybrała inną postac. Dawniej to było zwykłe
      opluwanie się w ramach jednego ew. kilku wątków. Teraz mamy atak poprzez ilość.
      Możemy tylko mieć nadzieje, że moda ta kiedyś minie, jak to było w przypadku
      poprzednich awantur. Dopominanie się o ingerencję bo się komuś ten forumowicz
      nie podoba, zakłada za mało (albo za dużo) "warszawskich" wątków prowadzą do
      nikąd. Same wątki świadczą wyłącznie o ich autorach: te Sloggiego i te
      Sloqqiego i innych. Ale niestety nikomu nie można nic zabronić bo to prowadzi
      do dalszej eskalacji, że jedni forumowicze są dykryminowani a inni promowani a
      przez to znaczną ilość miejsca na forum zajmują durne popisy. To widać po tym
      co się teraz dzieje. W jednym wątku d.z. zauważył, że portal ma interes w tym
      aby była odpowiednia ilość wątków i postów. Ale czy o wątki takiej jakości
      chodzi bo mnie się wydaje, że jest to raczej antyreklama.

A osobne forum do personalnych ataków to nawet dobry pomysł tylko nikt by tam
      się nie udzielał. Cała zabawa w tym aby wszyscy to widzieli a na takie forum
      mało by kto zaglądał bo kogo by interesowały wpisy typu "Sloggi ty...(tu
      dowolny, ubliżający epitet)". Inna rzecz, że gdyby takie poforum istniało
      możnaby deseperatów na nie wyganiać choć eksperyment z oślą ławką pokazuje, że
      różnie to działa.
    • dj Re: Sytuacja na forum Warszawa 07.09.02, 19:44
      Gość portalu: Robal napisał(a):

> 2. Jakieś forum wyłącznie na tematy personalne użytkowników forum byłoby
      > wskazane.

I ktoś by tam pisał? Mogę prosić o alternatywną propozycję na to co możemy
      zrobić w temacie "wojna między użytkownikami" ? Bo wydaje mi się, że jedyne co
      możemy zrobić przy okazji takich jak opisane problemów to zaapelować do...
      zdrowego rozsądku korzystających. Bo co innego możemy zrobić?
      • mikolaj7 Dj, 07.09.02, 19:54
        jak juz sie pojawiles to napisz co z tymi licznikami
        • Gość: Niech Ostatni raz za darmo IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.09.02, 20:10
          wypowiadam sie w kwestii forum, bo te czeki, ktore mi przysylacie - jak sami
          dobrze wiecie - sa bez pokrycia. Trzeba ciac, ciac i jeszcze raz ciac. Zawsze
          dzialalo. Tylko na forum warszawskim adminuja - sorry, jesli to do ciebie -
          jakies osly. Musialy tam przybiec z oslej lawki - musicie miec jakies tajne
          przejscie. Caly czas pisza o tym , ze musza robic jakies inne rzeczy - ale ile
          czasu mozna jesc trawe? Palic - rozumiem, ale oni wyglaja jakby ja jedli.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka