Dodaj do ulubionych

Problem z forum prywatnym

30.11.06, 16:15
Przez pewien czas udzielałam się na pewnym forum prywatnym, teraz chcę z niego
odejść i chcę, żeby moje posty również z tego forum zniknęły. Moderatorka
odmawia ich wykasowania. Nie tylko ja jestem w takiej sytuacji. Co możemy zrobić?
Obserwuj wątek
    • Gość: allegro.con.brio Re: Problem z forum prywatnym IP: *.jgora.dialog.net.pl 30.11.06, 16:25
      > Co możemy zrobić?

Skoro już tu przechodziłem, to odpowiem. Nic. Co prawda istnieją niekiedy
      niestandardowe rozwiązania typu dublowanie postów (czerwoni lubią wtedy coś
      takiego wywalać), ale na dłuższą metę nie działają. Poza tym dają czasem
      nieprzewidywalne wyniki. Ale ogólna zasada jest taka że to co napisałaś to
      zostaje (bądź decyzja należy do założyciela forum prywatnego).
      • gavagai1 Re: Problem z forum prywatnym 30.11.06, 16:29
        a co jeśli to są dane osobowe i tym podobne informacje prywatne?
        nie ma sposobu by nie dostały się w niepowołane ręce, skoro ich prawowity
        właściciel został pozbawiony kontroli nad nimi?
        • Gość: allegro.con.brio Re: Problem z forum prywatnym IP: *.jgora.dialog.net.pl 30.11.06, 16:34
          No to jest jeden z niestandardowych przypadków i zależy od oceny samych
          czerwonych, do których trzeba napisać maila. No i trzeba by zdefiniować co
          oznacza 'kontrola nad nimi'.
        • vandikia Re: Problem z forum prywatnym 30.11.06, 19:11
          każdy pisze na forum na własną odpowiedzialność. trzeba sobie zdawac zawsze
          sprawe, ze na forum bywają rozni ludzie i puszczając wiadomość - trzeba liczyć
          się z tym, ze moze zobaczyc ją ktos niepowołany.
          wg mnie mozliwosc kasowania jest tylko w przypadku gdy osoba trzecia ujawnia
          dane personalne.
          i jeszcze jedno do autorki.. gdyby to byl 1-2 wpisy wykasowalabym je - skoro
          ktos prosi, to czemu nie, ale jesli chcesz wymazac cala historie swojej
          dzialalnosci, to wybacz, ale ja w takiej sytuacji mowie nie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka