Dodaj do ulubionych

Komentarze do artykulow - c.d.

IP: *.MAN.atcom.net.pl 30.05.03, 12:19
Uwazam ze na forach gdzie przytlaczaja glosy forumowiczow mnalezy je
przeniesc do potforum. Nie wszedlem od roku na forum kino bo czytanie
komentarzy do recenzji z portalu mnie nie bawilo - nie recenzowano tam np.
filmow z bracmi Marx. Ale oczywiscie mozna szukac innych rozwiazan. Na duzych
forach miejskich komentarze moglyby padac do potforow - jesli ich tematyka
jest adekwatna. To niestety wymaga kilkusekundowej pracykogos z portalu, wiec
pewnie nie wejdzie w gre. Na W-wie duza czesc komentarzy to sprawy wladz
miasta - mozna by sie pokusic o takie potforum - choc to tylko przyklad, bo
propozycja nawet mi wydaje sie dyskusyjna. Trzeba sie tez zastanowic czy
kazdy tekt powinien nadawac sie do komentowania. Teksty z "Co jest grane" nie
sa komentowane, bo nie moga, a niektore teksty z GeeSu, ktorych zwiazek z
tematyka w-ska jest co najmniej watpliwy, moga. W kazdym razie trzeba by
mocno pogrzebac w tych komentarzach, powrzucac je do roznych workow - moze to
daloby jakis efekt. Wtedy tez mozna by sie zastanowic nad umieszczeniem
informacji gdzie trafi ten komentarz - tak by piszacy mogl pozniej ogladac
stan dyskusji (tak, wiem, zalogowany moze sobie cos gdzies dodac - a potem
pisza tu liczni, ze nie moga).
PS. A tak generalnie - wystarczy zobaczyc nicki podpisujacych sie pod
komentarzami na W-wie - to nie sa forumowicze. Forum i komentarze to dwa
rozne swiaty. Niestety admini nie naprawiaja swoich bledow, a jak juz to
cichutko, po roku od dyskusji nad nimi, najchetniej banujac wczesniej
krytykantow. Hei!
Obserwuj wątek
    • tebe Re: Komentarze do artykulow - c.d. 30.05.03, 12:59
      Ale się rozpisał...
      Akurat z filmem jest tak, że każda premiera jest powodem do dyskusji, więc pozwolę się nie zgodzić.
      Co do rozdzielania komentarzy do forów, których dotyczą (np. dzielnicowych) to jestem za, ale o ile w portalu nie ma osobnych przegródek na teksty to jest to ręczna robota. W warszawie są i opinie często tam trafiają. Tak jak to:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=289&w=6220518
      Myślę, że ta propozycja z władzami idzie w dobrym kierunku ale może poczekajmy z tym mnożeniem forów jeszcze troszeczkę - coś się zmieni jak zmienimy układ strony forum Wawa.

> kazdy tekt powinien nadawac sie do komentowania. Teksty z "Co jest grane" nie
      > sa komentowane, bo nie moga,
      Czy sugerujesz, że lepiej by było, gdyby były?

> informacji gdzie trafi ten komentarz - tak by piszacy mogl pozniej ogladac
      > stan dyskusji (tak, wiem, zalogowany moze sobie cos gdzies dodac - a potem
      > pisza tu liczni, ze nie moga).
      Tego dodawanie nie rozwiąże. Jak już jest dużo opnii można wejść na wątek klikająd pokaż wszystkie opinie.
      • Gość: niech Re: Komentarze do artykulow - c.d. IP: *.MAN.atcom.net.pl 30.05.03, 13:05
        No to poczekamy na nowy uklad Warszawy. A mozna cos wiecej sie dowiedziec? Moze
        chcielibyscie to skonsultowac z forumowiczami - ha, ha, ha!!!
        PS. "Co jest grane" to byl wlasnie przyklad, ze moze nie wszystko warto dawac
        do komentowania. Dzis na W-wie pojawily sie komentarze do tekstu I. Dudzik o
        jakiejs dolegliwosci psychicznej. Jedynym zwiazkiem z W-wa bylo podanie adresu
        przychodni. Ale ludzie sie dopisali i pisali o swoich dolegliwosciah - absurd!
        (Nie dolegliwosci, ale miejsce komentowanie.)
        PS2. Wolalbym moc skomentowac zapowiedz jakiejs imprezy warszawskiej niz
        dolegliwosci pani Iwony.
        • tebe Re: Komentarze do artykulow - c.d. 30.05.03, 13:21
          Gość portalu: niech napisał(a):
          > No to poczekamy na nowy uklad Warszawy. A mozna cos wiecej sie dowiedziec? Moze
          > chcielibyscie to skonsultowac z forumowiczami - ha, ha, ha!!!
          Nie czytasz uważnie. Już pisałem - jak turystyka.

> PS2. Wolalbym moc skomentowac zapowiedz jakiejs imprezy warszawskiej niz
          > dolegliwosci pani Iwony.
          Ja też, ale zastanów się czy chcesz, bo jak włącze to na "Po godzinach" :-)
          • Gość: niech Re: Komentarze do artykulow - c.d. IP: *.MAN.atcom.net.pl 30.05.03, 13:28
            Zrob tak. 1. zdejmiesz ze mnie czesc odpowiedzialnosci, ze wam kolejne forum
            zasmiecam; 2. bedziemy miec nowych gosci - a my niektorych gosci lubimy; 3.
            bedziemy mieli nowe tematy do rozmow - tez dobrze.
            PS. Z GW czytam wylacznie CJG i telewizyjna - tak wiec krzywdy mi nie zrobisz.
            A iini moze beda mieli pozytek.
            PS. Jak turystyka - dobrze, zajrze.
    • Gość: niech Kino IP: *.MAN.atcom.net.pl 30.05.03, 13:12
      Nie zgodze sie z toba - a pamietaj ze wiecej tu osob wlasnie to forum podawalo
      jako przyklad zlego wykorzystania komentarzy. Kino to - na szczescie - nie
      tylko premiery. Skonczylo juz sto lat i ma ciekawszy zyciorys niz holyludzkie
      badziewie. Trzeba bylo zrobic potforum "premiery" i tam wrzucac ten smiec. A
      tak masz watki zakladane przez forumowiczow - kilka o tym samym filmie - +
      komentarze do artykulow - czesto kilka o tym samym filmie - bo skomentowac
      mozna kilka recenzji, noty o gatunku, rezyserze, czyms tam jeszcze. Kompletny
      chaos. Tam tez przydalaby sie praca - ale niestety reczna. A jak wiadomo, nie
      lubicie prac recznych.
      • tebe Re: Kino 30.05.03, 13:16
        A tam nie lubimy. Żeby to wszystko działało trzeba to najpierw ręcznie podłączyć.
        Sam ręcznie też coś czasem przerzucę - głównie z jednego forum na drugie. Całego Matriksa przerzucałem pieczołowicie na SF...
        Pomyślimy o tym kinie ale nie wiem czy nie wyolbrzymiasz problemu. On był gdy komentarze do tych premier były podwójne. Teraz już nie są.
        • Gość: niech Re: Kino IP: *.MAN.atcom.net.pl 30.05.03, 13:25
          Dawno nie bylem na kinie - nie bede sie spieral. Ale patrz:
          www2.gazeta.pl/film/2,23804,,,,8171012,P_FILMY2.html
          www2.gazeta.pl/film/1,22535,1503305.html
          www2.gazeta.pl/film/1,24464,1504996.html
          www2.gazeta.pl/film/1,22533,1505014.html
          Niektore teksty mozna skomentowac, niektore nie. Trzy z powyzszych sa
          recenzjami lub opisami. Nie mozna skomentowac obszerniejszej noty - mozna
          skomentowac te krotsza. Ale mozna tez skomentowac recenzje - choc nikt tego nie
          zrobil. Klofta - wez dowolny inny film, i zobacz ze jest tak samo. Balagan. I
          ten balagan byl widoczny na kinie. A czasami przenosi sie na kulture lub
          ksiazki.
          • tebe Re: Kino 30.05.03, 13:54
            To się nam trochę rozjechało ale chcemy zrobić tak, żeby teksty o konkretnych filmach nie były komentowane, tylko można było komentować wszystkie filmy stąd
            www2.gazeta.pl/film/0,23804,0.html
            Z tej bazy jest Twój pierwszy link.
            Chodzi o to, że jak tylko jest jakiś film, to trafia do tej bazy. Recenzja później. Wybraliśmy jeden największy zbiór i teraz to realizujemy co jak widać nie zawsze się udaje (Sobolewskiego można tu skomentować).
            Gdyby nie to mielibyśmy 4 wątki opinie dołączone do jednego Matriksa.
            • Gość: niech Re: Kino IP: *.MAN.atcom.net.pl 30.05.03, 14:02
              Oooo rany, to ja mam juz w glowie wiekszy metlik niz ten na kinie. Ale w kazdym
              razie - zauwazyliscie ze robi sie balagan. Ze jeden film mozna bylo komentowac
              pod roznymi tekstami. To dobrze - ze widzicie ze niektore fora maja specyficzne
              problemy. To dobrze rokuje W-wie.
              PS. Ja przy pierwszym Matrixie usmialem sie jak malo kiedy - czy drugi jest
              rownie smieszny? Z reklam wygladalo ze jeszcze bardziej. Moze jednak zamiast do
              SF to do komedii?
              • tebe Re: Kino 30.05.03, 14:43
                Drugiego zobaczę najwcześniej za miesiąc. Mówią, że jest zabawny inaczej.
                • Gość: niech Re: Kino IP: *.MAN.atcom.net.pl 30.05.03, 14:47
                  Nie jest zabawny? To znaczy ze pekne ze smiechu! I kto to pozbiera? Chyba
                  naloze duzy foliowy worek. Keanu tez w takim chodzi.
                  • kropka Re: Kino 30.05.03, 15:09
                    Pękniesz ze śmiechu - z tłumaczenia i ortografii w napisach.
                    Zobacz, jaki fajny wątek:
                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=63&w=5933085

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka