Dodaj do ulubionych

Nie pytaj juz eksperta...

IP: *.unknown.uunet.be 23.01.02, 20:39
Nowosc! Zeby wyslac cokolwiek do ktoregos z forum
"zapytaj eksperta", trzeba sie zalogowac. Dzieki ci,
redakcjo.
Nie zaloze konta, bo polska ustawa o ochronie danych
osobowych, nie dosc ze liberalna, to jeszcze nie jest
przestrzegana. Sprobowalem raz, a tam taka gora danych
do wpisania, chyba tylko numeru buta brakuje. Sorry,
przesadziliscie.
Obserwuj wątek
    • Gość: XXL Re: Nie pytaj juz eksperta... IP: *.echostar.pl 24.01.02, 18:38
      Potwierdzam też.

Nie chcę być przetwarzany w celach marketingowych,
      zbyt cenię sobie moją prywatność.

Kłamać nie będę, bo tego nie robię.

Pa
    • maas Re: Nie pytaj juz eksperta... 24.01.02, 18:42
      Przy zakladaniu konta nie ma obowiazku podawania wszystkich danych. Prosze
      sprobowac zostawic niektore pola puste (np. adres) i sprawdzic, czy system to
      przyjmie.
      • Gość: Agata Re: Nie pytaj juz eksperta... IP: *.grzegorzki.sdi.tpnet.pl 25.01.02, 15:48
        A swoją drogą, po co Wam te dane?

Ja też rezygnuję z forum z ekspertem (tak jak obiecywałam)

pozdr
        • tebe Re: Nie pytaj juz eksperta... 25.01.02, 17:05
          Gość portalu: Agata napisał(a):
          > A swoją drogą, po co Wam te dane?

To nie tylko kwestia danych.
          Polecam watek na forum o nartach:

www.gazeta.pl/alfa/home.jsp?dzial=0511&forum=380&wid=916307&aid=916307
          • Gość: XXL Re: Nie pytaj juz eksperta... IP: *.echostar.pl 25.01.02, 18:04
            Dało się zalogować bez podawania nazwiska
            i adresu, ale w sumie to głupie.
            Forum "expert" było chyba jedyne (po za seksuologią )
            gdzie nie było bluzgania i byli tylko zainteresowani.

Przecież i tak (poza adresami typu "proxy") można zidentyfikować
            providera i użytkownika. Ten co bluzga to się i tak zaloguje
            wypisując bzdury, ten normalny ma kłopot.
            Jak Agora ściąga dane do swojej bazy danych do przetwarzania
            to trzeba jasno powiedzieć.

Chyba przestanę jednak tu zaglądać i zmienię strone startową.
            • Gość: taaaaaaa Re: Nie pytaj juz eksperta... IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 25.01.02, 19:40
              Uświadomiłeś mi, że istnieją też dobre strony tej zmiany. Zazwyczaj bluzgają,
              niszczą fora głupki, które myślą że jak im się adres nie wyświetla to są
              nieuchwytni. Słabo? Możliwe że poczują się zachęceni do dalszego chamstwa na
              forach, na to tylko będzie czekać Gazeta która będzie ich banować, prawda?

• Gość: Doki Re: Nie pytaj juz eksperta... IP: *.turboline.skynet.be 30.01.02, 20:35
              Gość portalu: XXL napisał(a):

> Przecież i tak (poza adresami typu "proxy") można zidentyfikować
              > providera i użytkownika. Ten co bluzga to się i tak zaloguje
              > wypisując bzdury, ten normalny ma kłopot.

Jaki klopot??? Administrator tego forum jest naprawde liberalny i wiecej niz
              zwykle bluzgi potrzeba by zareagowal.
          • Gość: Agata Re: Nie pytaj juz eksperta... IP: *.grzegorzki.sdi.tpnet.pl 30.01.02, 12:01
            Ten wątek niczego nie wnosi do dyskusji..
            I nie wyjaśnia, po co te dane...

Co do opinii eksperta (Joanny Jabłońskiej) - że jeżeli ktos się loguje, to mu
            bardziej zależy - to bzdura. Zupełnie się z tym nie zgadzam.

Nie planuje podawać swoich danych, tak samo jak nie planuję zakładać nowych
            kont. Te trzy, które mam, zupełnie mi wystarczają. Zrezygnowałam już z dwóch
            portali dlatego, że uniemożliwiono w nich wypowiadanie się bez konieczności
            logowania, i zrezygnuje z kolejnego. Na tej samej zasadzie nie kupię Windowsów
            XP, bo uważam, że zbyt narusza moją prywatność (zaznaczam, że pracuję na
            orginalnym oprogramowaniu).
    • Gość: czort Re: Nie pytaj juz eksperta... WYJASNIENIE IP: 10.0.0.* 25.01.02, 17:51
      SLUCHAJCIE WSZYSCY!!!!! otoz, by zadac pytanie ekspertowi trzeba sie zalogowac?
      to male piwo jezd!!!
      imie: a
      nazwisko:a
      inne rzeczy: a
      rok urodzenia:1900
      wszystko przyjma, byle by cokolwiek wpisac!!!
      ech, wy, malolaty jedne!!!! :-))))))))
      i nikt was znac nie bedzie!!!!!
      • Gość: XXL Re: Nie pytaj juz eksperta... WYJASNIENIE IP: *.echostar.pl 25.01.02, 18:08
        No pewnie, że można !
        Można być też Kubusiem Puchatkiem.
        Tylko po co, nie lepiej być sobą ?

I po cholere te pytania ????
        • Gość: ! Re: Nie pytaj juz eksperta... WYJASNIENIE IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 25.01.02, 19:16
          Jak nie jesteś zalogowany to jesteś sobą? A podajesz wtedy jakieś dane? Nie. To
          co za różnica jak stworzysz sobie konto tylko do zadawania pytan z bzdurami w
          środku? Nawet jak jest zajęty login, to można stworzyć login2, login3, .login,
          _login_ i tak dalej! Jest jeszcze plus - niektóre fora są kontrowersyjne (np.
          Seksuologia) i chyba lepiej żeby np. wredni koledzy z pracy :> nie dowiedzieli
          się np. o tym że masz problemy z erekcją (nothing personal :PPP) po Twoim
          adresie ktory się wyświetla u góry posta.
          • Gość: Agata Re: Nie pytaj juz eksperta... WYJASNIENIE IP: *.grzegorzki.sdi.tpnet.pl 30.01.02, 12:09
            No właśnie - przymus logowania niczego nie zmiania - nadal będą oszołomy, tylko
            częściej będą zmieniać loginy. I gazeta nic na to nie poradzi. pozostaje
            moderowanie, ale to jeszcze większy kanał, niż przymusowe konto.

Swoją drogą, to, że gazeta w końcu zdecydowała się na wprowadzenie przymusowego
            logowania, bardzo ładnie pasuje do ogólnoświatowych trendów zwiększania
            bezpieczeństwa kosztem wolności jednostki. Moim zdaniem, wątpliwego
            bezpieczeństwa. Kiepska wymiana. Zwłaszcza, że chodzi (przynajmniej w
            przypadku tego forum) wyłącznie o bezpieczeństwo słowa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka