Gość: Marek Znam gościa co dostał marskości wątroby IP: 194.196.236.* 05.02.10, 15:40 od picia Coca Coli, jak można pić ten syf z kwasem fosforowym Odpowiedz Link Zgłoś
palacz1977 Pepsi kontra Coca-Cola: Wojna gigantów o polski... 05.02.10, 15:44 if you want to be sexy you must drink a lot of pepsi może się pomyliłem w angielskim ale jakoś tak mi do głowy przyszło piłem nałogowo pepsi od 2000 roku i teraz jak już nie mam sklepu za rogiem tylko ze 400 metrów muszę iść to pije herbatę - jak jednak kupuje to pepsi - nawet dentysta nic nie mówi - sugeruje tylko aby napój nie był sączony cały dzień - powinien być wypity z jakimś przyzwoitym czasie a potem jama ustna winna być opłukana, gdy brak takiego postępowania zmienia odczyn jamy ustnej na zasadowy/kwaśny (niepotrzebne kreślić) i szkliwo zaczyna togo nie wytrzymywać sugeruje wiec napoje pic bo ogólnie nie szkodzą byle z umiarem i dbać o zęby Odpowiedz Link Zgłoś
jachay Pepsi kontra Coca-Cola: Wojna gigantów o polski... 05.02.10, 16:10 Próbowaliście czeskiej Kofoli? Naprawdę OK, wydaje mi się, że lepsza od Coca- i Pepsi-Coli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: herman witt Re: kofola jest ze slowacji IP: *.83.230.25.230.debacom.pl.e-zabrze.pl 05.02.10, 18:11 Produkowana i w Czechach i na Słowacji, uwielbiam kofolkę orginal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anonim Re: kofola jest ze slowacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.10, 16:43 Dokładnie to Kofola pochodzi z Czechosłowacji i jest odpowiednikiem polskiej Polo Cockty. Ja też uważam, że Kofola jest NAJLEPSZA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janspruce Pepsi kontra Coca-Cola: Wojna gigantów o polski... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.10, 16:12 Taka wojna to w USA jest codziennie. Ceny w RP nie roznia sie niczym od tych yankeskich a w stosunku do zarobkow sa u nas horendalne. Pomimo tej "wojny" zysk obu koncernow i tak jest astronomiczny. Odpowiedz Link Zgłoś
muszek0 Pepsi kontra Coca-Cola: Wojna gigantów o polski... 05.02.10, 16:53 Jedno jest pewne. Bóg może zamienić colę w pepsi. W "Pulp fiction" o tym mówili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Nasza Cola Hoop czy Zbyszko jest najlpesza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.10, 17:56 Trzeba pic nasza rodzimą colę - Cole Hoop czy Zbyszko . Przynajmniej kasa zostanie w większości w Polsce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pomar Pepsi kontra Coca-Cola: Wojna gigantów o polski... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.10, 18:19 przeciez pepsi cola do coca coli to tak jak fiat do mercedesa.smak coli nieporównywalnie lepszy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sam Pepsi kontra Coca-Cola: Wojna gigantów o polski... IP: *.toya.net.pl 05.02.10, 19:00 PRECZ z Coca-Cola.Nie pijcie swinstwa,Bojkot. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TOMI Pepsi kontra Coca-Cola: Wojna gigantów o polski... IP: *.master.pl 05.02.10, 20:13 Niby te same receptury, a czy pamięta ktoś pepsi sprzedawana w Polsce w latach 70-tych w takich fajnych małych butelkach.Może mi się miesza, ale smakowała ona całkiem inaczej i była sto razy lepsza. Panowie producenci dlaczego nie robicie takiej pepsi i coli jak 30 lat temu ?!? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zauważam zmiany Nie robią, bo pewnie sprzedają tańsze namiastki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.10, 07:18 tańsze składniki, słodziki i liczą, że nikt nie zauważy zmiany :((( Poza tym obawiam się, że na rynek polski, wyroby się różnią (co czuć w gorszym smaku i nie dotyczy to tylko wymienionych napojów) :(( No cóż jesteśmy w ciąż krajem N-tego świata :((( N > 2 a może i 3 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wujek Sam Pepsi kontra Coca-Cola: Wojna gigantów o polski... IP: *.adsl.inetia.pl 05.02.10, 20:33 Nie pijam tego. Ale miałem "przyjemność" współpracować z obu firmami. i tak jak Coca cola jest pełna profeska to Pepsi jest 100 lat za murzynami ups sorry za afroamerykanami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: author Re: Pepsi kontra Coca-Cola: Wojna gigantów o pols IP: 86.59.2.* 05.02.10, 21:23 ...jesli sie nie myle to GM'em Pepsi w Polsce jest obecnie Andrju B. Szkoda, widze, ze sobie nie radzi. To sie zle skonczy dla Pepsi a w dluzszej perspektywie takze dla CC i dla konsumentow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ???????? A czym to się objawiało ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.10, 07:26 ??????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ok Pepsi kontra Coca-Cola: Wojna gigantów o polski... IP: *.9-3.cable.virginmedia.com 05.02.10, 21:10 a w us and a pepsi i cola po 99c , i co wy na to Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NihilNovi A co tam cena. Polski rynek jest i tak olewany IP: *.echostar.pl 05.02.10, 21:54 Czemu nie ma na polskim rynku CocaColi Waniliowej jak w innych krajach? Nawet na Ukrainie od wielu lat jest. Nie mówię już o innych atrakcjach jak Schweppes Ginger Ale. Nasz rynek jest olewany i nie ma na nim wyboru :(( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NihilNovi Dajcie na rynek CocaColę Waniliową IP: *.echostar.pl 05.02.10, 21:55 Dajcie na rynek CocaColę Waniliową Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koko Pepsi kontra Coca-Cola: Wojna gigantów o polski... IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.02.10, 22:55 pepsi jest smaczniejsza,wielu to zauwazyło,a coca cola bardziej rozpoznawalna, zadnej niekupuje bo są za drogie pije hłam z biedronki,a koszt zrobienia jest taki sam z tym że pepsi i cola zawyzaja ceny na marce i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: transam Jaka wojna cenowa? IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.02.10, 23:59 To jest duopol. Odpowiedz Link Zgłoś
ulanzalasem Pepsi kontra Coca-Cola: Wojna gigantów o polski... 06.02.10, 00:07 Opodatkujmy i napoje skoro można inne rzeczy czemu nie taki syf ? xD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pepsicolacolapepsi Pepsi kontra Coca-Cola: Wojna gigantów o polski... IP: 195.24.248.* 06.02.10, 00:55 Ruda Śląska, sklep osiedlowy Pepsi 2x 2l = 5,50zł SZALEŃSTWO!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: herman Pepsi kontra Coca-Cola: Wojna gigantów o polski... IP: 208.86.239.* 06.02.10, 01:17 nikt na tym nie skorzysta, bo to gowno jest i trucizna... skorzystaja chyba tylko zaklady pogrzebowe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosciu Lepsi pija Pepsi IP: *.lns20.hba1.internode.on.net 06.02.10, 03:25 i tyle... Odpowiedz Link Zgłoś
manini Pepsi kontra Coca-Cola: Wojna gigantów o polski... 06.02.10, 06:32 Pepsi piją lepsi coca cole piją robole Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Smakosz Coca cola sprzedawana w Polsce zmieniła skład IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.10, 07:06 i miało to miejsce chyba w ostatnich 10 latach (po roku 1999) i wg mnie nie jest to związane z wodą (jak niektórzy twierdzą). Wg moich wrażeń smakowych mogły się zmienić proporcje słodzika w normalnej CC, bo jak dla mnie to ma bardzo podobny (dla mnie nieprzyjemny) metaliczny posmak (powiedziałbym zgniło-metaliczny) zostający w ustach chwilę po wypiciu. Co ciekawe, kiedyś tego posmaku nie było, co wiem, bo piłem C-C w dużych ilościach, a teraz nie jestem w stanie zmęczyć nawet pół kubeczka, bo mam niesmak w ustach. Do tego okresowe "degustacje" na przyjęciach pokazują, że z każdego typu opakowania smakuje ona ciut innaczej, a nawet z partii na partię tego samego typu opakowania są różnice (z partii o mniej więcej tym samym okresie przydatności, bo zwracam uwagę na daty). Miałem okazję kilka lat temu próbować C-C puszkowanej w Czechach i Niemczech (taka wycieczka objazdowa) co wykluczało to samo ujęcie wody (puszki były rozlewane w różnych rozlewniach) i co ciekawe niemiecka i czeska C-C smakowały tak samo jak ta u nas kiedyś co mi smakowała (nie było tej metaliczno-zgniłej końcówki smaku). Podobny "defekt" smakowy mają dla mnie wersje light co by wskazywało, że do normalnej C-C jest używany podobny słodzik (być może jest on tańszy od cukru i na nasz rynek "podrasowano" C-C, zmieniając proporcje cukru i słodzika, dla maksymalizacji zysku). Co do porównania słodkości Pepsi i C-C, to raczej sprawa wrażeniowa (być może rodzaj cukrów i proporcje innych składników) skoro wg dostępnych informacji jedna (Pepsi) zawiera 11g cukru a druga 10.6g w 100ml. Te 0.4g/100ml różnicy to raczej mało prawdopodobne by było wprost wyczuwalne w smaku. Miałem też okazję pić Pepsi przywiezioną z Florydy, była zupełnie inna w smaku niż ta u nas (mnie osobiście nie smakowała ale to kwestia przyzwyczajenia). Niestety przez tę zmianę smaku C-C straciła we mnie nabywcę, a kiedyś piłem jej dużo. Czasami próbuję ale ten metaliczny posmak mnie zniechęca. Przerzuciłem się wiele lat temu na Pepsi, ona nie ma tej końcówki (no może wersja light ale te wyroby omijam z daleka) i piję tylko wersję puszkowaną (mimo, że to drożej wychodzi), bo ona nie zmienia tak szybko smaku jak wersje butelkowane (możliwe, że światło powoduje jakieś przemiany, bo butelkowe (szczególnie wersje PET) po stosunkowo krótkim czasie zmieniają smak, mimo, że data ważności jest jeszcze daleka) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kirmen Pepsi kontra Coca-Cola: Wojna gigantów o polski... IP: 80.54.142.* 06.02.10, 07:16 ANI PEPSI ANI COLA NIE ZASTĄPI NAM JABOLA!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ceodwa Coca Cola jest bez gazu IP: *.chello.pl 06.02.10, 09:21 Od jakiegoś czasu w coca coli zaczęli oszczędzać na CO2. Nie dość, że cola jest coraz bardziej rozwodniona to jeszcze na bąbelkach oszczędzają. Gdyby chociaż mieli na etykiecie email do działu obsługi konsumenta to można by ich było emailami zarzucić a tak to dzwonić nie będę. Tak się w dzisiejszych czasach traci klienta. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nattan Pepsi IP: *.fuw.edu.pl 11.02.11, 15:52 Parę lat temu robiono także w PL testy w ciemno - duży % (60 czy 70) deklarował, że smak Pepsi jest lepszy (bo jest). Tymczasem, gdy ten sam test powtórzono ujawniając marki - Pepsi radziła sobie gorzej... Tak to Polacy dają sobą manipulować. Puścić im reklamę z mikołajem w ciężarówce i tracą głowę. Czemu nie można ponowić testów i nagłośnić wyniki? C-C nie da się pić! Odpowiedz Link Zgłoś