Dodaj do ulubionych

Frugo podbiło rynek. Wkrótce premiera nowego smaku

IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.10.11, 09:43
bo... ludzie to nie wiedzą jakie siły drzemią w naturze.
Obserwuj wątek
    • Gość: kokier Re: Frugo podbiło rynek. Wkrótce premiera nowego IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.10.11, 09:48
      Marketingowo poprowadzone perfekcyjnie. Zarówno 15 lat temu jak i teraz.
      • Gość: ziom Re: Frugo podbiło rynek. Wkrótce premiera nowego IP: *.pzuci.pl 25.10.11, 11:02
        ale smakowo to nie dorasta do pięt temu co było. jedynie zielone jest "prawie" takie samo. reszty już się nie da pić :(
        • Gość: nan Re: Frugo podbiło rynek. Wkrótce premiera nowego IP: *.dynamic.chello.pl 25.10.11, 11:25
          boża co za fenomenalna pamiec. ;) a moze smakuje tak samo, z tymze przez lata soie to frugo wyidealizowales. dla mnie czysta chemia - wtedy jak i teraz.
        • Gość: asdfg Re: Frugo podbiło rynek. Wkrótce premiera nowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.11, 11:32
          Dla mnie smakuje tak samo. Czarne rządzi !
    • Gość: Opar Absurdu Wszystko fajnie, tylko co z tymi tysiącami butelek IP: *.aster.pl 25.10.11, 09:48
      przecież tylko mała część trafia do recyclingu...
    • Gość: kapar Pijesz Frugo, żyjesz długo :) IP: *.193.160.9.tvsat364.lodz.pl 25.10.11, 09:52
      • Gość: bb Re: Pijesz Frugo, żyjesz długo :) IP: 77.242.236.* 25.10.11, 09:56
        dziwicie sie?

frugo sprzedaja po 1,50 w tym okresie teraz po 3zl

więc jak będzie teraZ? :D
    • Gość: brel Frugo podbiło rynek. Wkrótce premiera nowego smaku IP: *.aster.pl 25.10.11, 09:58
      Szkoda, ze sie uparli na szklane butelki. Moje dzieci lubia Frugo, ale do szkoly nie moga zabierac wlasnie przez szklane opakowanie.
      • Gość: jj. Re: Frugo podbiło rynek. Wkrótce premiera nowego IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.10.11, 10:01
        wystarczy przelać :P
        • stokrotek11 Re: Frugo podbiło rynek. Wkrótce premiera nowego 25.10.11, 10:06
          Sukces frugo to najlepszy przykład wykorzystania portali społecznościowych do celów reklamowych oraz należytego słuchania "głosu ludu". Parę lat temu nikt frugo nie pił bo był to napój przeciętny w smaku, bez wartości odżywczych i witamin a w dodatku dosyć drogi. Po latach ktoś wspomniał że frugo jest smakiem dzieciństwa (podobnie jak milky way stars) i lawina poszla.
          • Gość: Autor Re: Frugo podbiło rynek. Wkrótce premiera nowego IP: *.centertel.pl 25.10.11, 10:51
            >Po latach ktoś wspomniał że frugo jest smakiem dzieciństwa (podobnie jak milky >way stars) i lawina poszla.

Dobre. Mam nadzieję, że frugo będzie odpowiednio drogie, by leming mógł naprawdę poczuć się usatysfakcjonowany obcowaniem ze smakiem dzieciństwa.
        • Gość: brel Re: Frugo podbiło rynek. Wkrótce premiera nowego IP: *.aster.pl 25.10.11, 10:09
          Wystarczy kupic inny produkt spelniajacy oczekiwania.
      • Gość: Kasia Re: Frugo podbiło rynek. Wkrótce premiera nowego IP: *.centertel.pl 25.10.11, 10:46
        > Szkoda, ze sie uparli na szklane butelki. Moje dzieci lubia Frugo, ale do szkol
        > y nie moga zabierac wlasnie przez szklane opakowanie.

jest na to rada, zmień im szkołę na mniej opresyjną
      • exxon71 Re: Frugo podbiło rynek. Wkrótce premiera nowego 25.10.11, 11:15
        Cóż, najwyraźniej grupą docelową nie są dzieci w wieku szkolnym :) Jestem przekonany że jakby zrobili butelkę plastikową zamiast szklanej to sprzedaż byłaby o wiele mniejsza - bo "to już by nie było to samo".
    • Gość: spon Uwaga! Artykuł sponsorowany. IP: *.ip.netia.com.pl 25.10.11, 09:59
      jw
      • Gość: ASD Nie, tutaj jest "lokowanie" produktu! IP: 78.133.233.* 25.10.11, 14:57
        :-)
    • Gość: 4g63 Frugo podbiło rynek. Wkrótce premiera nowego smaku IP: 217.153.61.* 25.10.11, 10:10
      w naturze drzemią siły, dlatego wyciskam sobie grapefruita, pomarańczę lub robię sok z marchewki, jakoś nie przepadam za syntetykami i chemikaliami
      • Gość: rumbledy-hump Re: Frugo podbiło rynek. Wkrótce premiera nowego IP: *.net-partner.pl 25.10.11, 15:02
        A jak masz ochotę na schabowego, to też za świniakiem latasz po podwórku?
    • Gość: tomo Wygrano IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.10.11, 10:13
      Wygrano - to coś pomiędzy wybrano a wygrało. Fajne. :-)
    • artus 300 ml 25.10.11, 10:17
      Szkoda, że obecne Frugo jest w mniejszej butelce niż pierwsze. To sprzed lat było sprzedawane w 300 ml. Potem, po sprzedaży marki, butelka została zmniejszona do 250 ml i tak zostało.
    • Gość: kasia2341 A kiedy w polsce bedzie dostepny Dr Pepper IP: *.po.opole.pl 25.10.11, 10:44
      Internauci, za waszym wstawiennictwem przywrocono Frugo, łacie sie to moze wprowadza Dr Peppera do Polski.
      • Gość: Dr Pepper Re: A kiedy w polsce bedzie dostepny Dr Pepper IP: *.tvn.pl 25.10.11, 10:48
        Dr Peppera można kupić w "Piotrze i Pawle", także w sklepie internetowym
      • lobo.tommy Re: A kiedy w polsce bedzie dostepny Dr Pepper 25.10.11, 10:55
        lidl ma jakąś podróbę doktora pieprza, ale w razie czego proponuję wcisnąć trochę kleju do kokakoli i będzie idealnie.
      • Gość: sb Re: A kiedy w polsce bedzie dostepny Dr Pepper IP: *.dynamic.chello.pl 25.10.11, 11:29
        przecież mozna go kupic dr pepper - chociazby w żabce ;)
    • Gość: analityk Frugo podbiło rynek. Wkrótce premiera nowego smaku IP: *.toya.net.pl 25.10.11, 10:53
      bzdura z tym sukcesem, wyniki sprzedaży wyższe od zakładanych ale tylko pierwszym miesiącu...
    • top6info Myślisz długo, bueee, no to Frugo 25.10.11, 10:55
      Kiedyś była taka reklama. Ja ją odbierałem, jak reklama napoju dla niezbyt rozgarniętych

..............
      6 najważniejszych informacji dla Twojego portfela codziennie o 6 rano
      top6info.blogspot.com/
    • Gość: soadhead Od Listopada koniec boomu!! IP: *.gemini.net.pl 25.10.11, 11:05
      Wszystko fajnie, ale autor tekstu nie wie, że od Listopada cena Frugo idzie znacznie w górę. Teraz za butelkę płacimy 1,60-2,00. Po podwyżce zapłacimy 2,50-2,90. Informacja pewna, już teraz moja firma ma ogromny zapas tego produktu na ok 3-4 miesięcy.
      • Gość: Art Re: Od Listopada koniec boomu!! IP: 193.201.167.* 25.10.11, 11:29
        Nie bardzo mi się chce wierzyć że podniosą aż tak cenę. Za 3 PLN niewiele osób kupi taki produkt. Będzie zwyczajnie za drogi.
      • Gość: klaudia kokolus Re: Od Listopada koniec boomu!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.11, 12:50
        Nie widziałem nigdzie Frugo tańszego niż 2,50 PLN, także mi to rybka.
    • katty_p13 Frugo podbiło rynek. Wkrótce premiera nowego smaku 25.10.11, 11:30
      Super pomysł i wtedy i teraz. Europa wycofuje się z opakowań plastikowych :] to może i my byśmy się w końcu zastanowili jakie opakowania można łatwo recyclingować. Szkoda, że ilość została zmniejszona bo pamiętam większe butelki. Jakość dobra - wielu czyta skład przed wypiciem ;)
      • Gość: maxx Re: Frugo podbiło rynek? IP: 173.233.199.* 25.10.11, 16:34
        Czy to kolejny "artykul sponsorowany" na temat "Frugo"?

p.S. Z cala pewnoscia barwnikow to we "Frugo" nie brakuje!
        Niebieski? Brrrrr...
    • misieksl Frugo podbiło rynek. Wkrótce premiera nowego smaku 25.10.11, 11:48
      Smaczne to Frugo jest, czarne smakuje mi tak, jak pamiętam stary. Różowe za słodkie i niefajne, innych nie próbowałem bo DROGIE! W sklepach 2-2,6 zł za butelkę 0,33 - chyba lekkie przegięcie!
    • Gość: ererww farbowane gó... chemiczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.11, 11:56
      lepiej kupować soki ze stoiska z chłodnią
    • Gość: chemik A wiecie, że ten Gruby, który miał iść po Frugo IP: *.aster.pl 25.10.11, 12:01
      to umarł, bo zatchnął się własnym tłuszczem i chemikaliami zawartymi w "słynnym napoju"?

Ten napój to przenośna ściąga na lekcję chemii - tablica Mendelejewa w jednej buteleczce. I pomyśleć, że są frajerzy, którzy nie tylko to kupują, ale nawet PIJĄ????

• Gość: rumbledy-hump Re: A wiecie, że ten Gruby, który miał iść po Fru IP: *.net-partner.pl 25.10.11, 15:05
        > tablica Mendelejewa w jednej buteleczce

A może zaczniesz uran z tego odzyskiwać, co? I jeszcze metale ziem rzadkich. Wiesz, ile kapusty natrzepiesz?
        No w końcu jak tablica, to tablica, co nie?
    • Gość: Amy Frugo podbiło rynek. Wkrótce premiera nowego smaku IP: *.dynamic.chello.pl 25.10.11, 12:17
      A kiedy przywrócą białe Frugo?
    • rossonero9 zwykłe gó... za 2 zł .. zadne mecyje 25.10.11, 12:29
      nie wiem nad czym sie spuszaczac..polecam mineralną z sokiem z aronii ... trzy razy tansza i 10 razy wiecej witamin(jesli w tamtym zielonym czy pomaranczowym gó...e w ogole sa jakies witaminy)
      • Gość: policjanttt Re: zwykłe gó... za 2 zł .. zadne mecyje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.11, 12:51
        co ty nie powiesz...
        • Gość: welcometohell zajrzyjcie sobie do TESCO w UK IP: *.t-mobile.pl 25.10.11, 15:54
          ... co TAM serwują ludziom do picia !

W Polszcze tylko chemiczny syf z zapyziałych koncentratów.
          W Anglii wyciskane soczki z tuzina różnych owoców...
    • Gość: Lord Re: Frugo podbiło rynek. Wkrótce premiera nowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.11, 13:37
      Niech walczą z zawyżaniem cen! Cena 1,99zł jest optymalna a 2,4 - 2,8zł to już za dużo za napój!
    • Gość: rumbledy-hump Do tej pory myślałem, że biały to kolor IP: *.net-partner.pl 25.10.11, 14:28
      Do tej pory myślałem, że biały i niebieski to kolory, a tu proszę: to są smaki.
      Zaraz spróbuję jak smakuje moje biurko o smaku czarnym.
    • krowodrzak Re: Frugo podbiło rynek. Wkrótce premiera nowego 25.10.11, 14:42
      Sprawa jest banalnie prosta.
      Producent Frugo zarobił niezłe pieniądze na napoju Tiger.
      Ponieważ Food Care chciało iść dalej i zaczęło produkcje innych smakowo Tigerów i chciało czy tez może już przestało płacić Fundacji Pana Michalczewskiego wynikł spór sądowy o markę Tiger.
      Do dziś zresztą prawnicy obu stron wysyłają sobie kolejne pozwy i inne kolorowe papierki.
      Food Care wie, że Tigera mieć już nie będzie wiec wyprzedaje z niewielkim zyskiem swoje zapasy.
      Na czymś trzeba jednak zarabiać więc kupili od zbankrutowanej firmy Krynica-Zdrój markę, logo i prawa do napoju.
      Frugo miało kiedyś w końcu gigantyczna reklamę, a hasło "no to frugo" to teraz funkcjonuje w języku potocznym.
      Wystarczy odświeżyć wizerunek.
      My Polacy mamy w sobie coś takiego jak zamiłowanie do historii.
      Ludzie kolekcjonują stare odbiorniki radiowe czy telewizyjne, z nostalgia wspominają magnetofon kasprzaka czy pralkę franię. Kolekcjonują obrazki po pudełkach na zapałki czy naklejki po tanim winie. Relikty PRL są nadal kultowe.
      Frugo pamięta pewnie połowa internautów.
      Reklama + odpowiedni przekaz marketingowy + ostrożne wyniki szacunkowej sprzedaży i po paru miesiącach można pisać, że sprzedaż jest wyższa o 200% od planowanej.
      Nawet jeśli nie zasmakuje to i tak ludzie kupią choćby by odświeżyć wspomnienia.
      A jak sprzedaż będzie wyższa od planowanej to wiadomo, że w świat puści się kolejne artykuły i napędzi kolejnych klientów.
      Banalnie prosta i zazwyczaj skuteczna recepta.
      Chodzi o produkt, o zysk, nie zaś o zdrowie.
      Kolejny kolorowy napój po raz kolejny sprzedany publice.
      Smacznego...
      • Gość: An Re: Frugo podbiło rynek. Wkrótce premiera nowego IP: *.net.pl 25.10.11, 18:35
        Takie proste? To dlaczego ty na to nie wpadłeś i nie zbiłeś kokosów, tylko jakieś tam Food Care? To, że ludzie mają sentyment do rzeczy z historią, nie jest wyłącznie właściwością Polaków. Wystarczy przejechać się do Berlina i zobaczyć, jakie ceny osiągają na pchlim targu przedmioty z lat 70-tych, czy 80-tych. Albo dla tych, co znają tylko świat z komputera, wystarczy wejść na ebay.
        Za to typowo polską właściwością jest wymądrzanie się na forum, jak to właśnie zaprezentował osobnik krowodrzak (cóż za wymowny nick...).
        • split-fire Re: Frugo podbiło rynek. Wkrótce premiera nowego 06.11.11, 16:06
          > To dlaczego ty na to nie wpadłeś i nie zbiłeś kokosów, tylko jaki
          > eś tam Food Care?

Bark kapitału, linii produkcyjnej chociażby? Idiota
    • Gość: welcometohell przesłodzone, chemiczne g... IP: *.t-mobile.pl 25.10.11, 15:48
      z różnych dziwnych koncentratów.

Smacznego :)

A potem raban, że ponad połowa społeczeństwa ma nadwagę...
      • drzejms-buond bardzo przyjemny kompocik 27.10.11, 11:49
        tylko nie rozumiem czemu trzeba za niego płacić, skoro można taki sam zrobić w domu w 15 minut!???
    • Gość: anty Frugo podbiło rynek. Wkrótce premiera nowego smaku IP: *.trzebinia.mm.pl 04.11.11, 19:16
      FoodCare=Gellwe, banda złodziei, oszustów i wyzyskiwacze własnych pracowników

więcej na:
      www.gowork.pl/opinie_czytaj2,8859,0,0
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka