Gość: BK IP: *.resnet.uconn.edu 08.06.04, 03:34 NIe chcecie pop-up'ow uzywajcie Mozille . Mozilla posiada wbudowany nallepszy pop-up blocker. Blokuje nawet te irytujace pop-up'y we Flashu i Javie. Nie ma zadnych wad. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: a psik Re: Znienawidzone pop-upy coraz częstszą formą re IP: 67.71.58.* 08.06.04, 03:51 jna pop-up'y gazety wyborczej dosyc dobrze dziala goggle Odpowiedz Link Zgłoś
coorvicky Re: Znienawidzone pop-upy coraz częstszą formą re 08.06.04, 13:48 "skrypt w języku Java" ???? 2-5% osób klika w pop-upa - no i co? Klika, żeby jakoś go wyłączyć. Dodatkowo część "kilerów" symuluje kliknięcie, żeby zrobić wrażenie zainteresowania reklamą i wyłączenie jej. GW, zatrudnijcie jako infor- matyków informatyków, a nie ekonomistów, którzy myślą, że są informa- tykami. Trochę obłudne jest pisanie przez GW o chamskiej nachalnej reklamie w sytuacji, kiedy GW taką reklamę stosuje. Zdarzają się już reklamy, które uniemożliwiają przeczytanie artykułu, gdyż skutecznie go zasła- niają i nie dają się wyłączyć (albo są tak badziewnie napisane, że po wyłączeniu w miejscu reklamy zostaje biała plama, a artykułu dalej nie widać). Z drugiej strony jesli alternatywą mają być sponsorowane pseudonaukowe pseudoobiektywne pseudoartykuły, to wolę te reklamy, które zablokować jeszcze potrafię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milosz Re: Znienawidzone pop-upy coraz częstszą formą re IP: *.lodz.msk.pl / 62.233.147.* 08.06.04, 14:10 wlasnie...ahh uwielbiam ta hipokryzje gazety..jebaki lesne...te ich popupy doprowadzaja mnie do szewskiej pasji..niech sie nie martwia..na ani jeden jeszcze nie kliknalem..wlasciwie to po cholere jeszcze odwiedzam to gowno zwane gazeta.pl? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: Znienawidzone pop-upy coraz częstszą formą re IP: *.acn.waw.pl 08.06.04, 14:20 Od roku nie widziałem żadnego popupa. Codziennie przeglądam GW Mozillą. Serio. Odpowiedz Link Zgłoś
coorvicky Re: Znienawidzone pop-upy coraz częstszą formą re 08.06.04, 14:34 Standardowe popupy (nowe okienko z reklamą) powoli stają się historią, ale ostanio problemem zaczynają być reklamy flashowe i javascriptowe. Nie wszystkie Mozilla usuwa. Co nie znaczy że nie da się ich usunąć :) Zastanawiam się, jakim cudem popupy istnieją. Owszem czasem ktoś w nie klika, ale psują one wizerunek reklamowanego przedmiotu. Ponadto najdalej miesiąc po wymysleniu nowego sposobu wyswietlania popupów, pojawia się narzędzie blokujące. Coraz nowsze technologie wyświetlania popupów są coraz droższe. Coraz nowsze pomysły na blokowanie są zaś coraz tańsze. Są już ludzie, dla których swojego rodzaju misją jest tworzenie darmowego oprogramowania blokującego. Bez sensu. Chyba ktoś reklamodawców mocno okłamuje przy sprzedaży reklam. PS: Czy legalne jest śledzenie aktywności użytkowników poprzez niejawne wysyłanie informacji do stron trzecich (np. do gemius.pl, doubleclick.net). Ile osób odwiedzających portal gazeta.pl zdaje sobie sprawę, że są inwigilowani? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Znienawidzone pop-upy coraz częstszą formą re IP: *.acn.waw.pl 08.06.04, 14:48 Owszem, da się usunąć również te reklamy nakładkowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Znienawidzone pop-upy coraz częstszą formą re IP: *.ny325.east.verizon.net 08.06.04, 17:00 flashblock.mozdev.org/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Znienawidzone pop-upy coraz częstszą formą re IP: *.acn.waw.pl 08.06.04, 20:02 Można to zrobić używając rozszerzenia Adblock (adblock.mozdev.org) albo modyfikując plik userContent.css znajdujący się w katalogu chrome profilu. beta.firefox.pl/marcoos/pomoc/adblock.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kola Hihi... IP: *.nfosigw.gov.pl / *.nfosigw.gov.pl 11.06.04, 10:30 ...jak czytalem ten artykul...jeden taki pop-up mi wyskoczyl. Dosc pythonowskie ;) Dobrze, ze artykulu nie trzeba czytac wyskakujacego w tym stylu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cell Mozilla IP: *.crowley.pl 08.06.04, 07:08 Potwierdzam. Używam Mozilli i problem pop-ups zniknął definitywnie. Działa i w Windows, i w Linux. Z przeglądarką są zintegrowane inne narzędzia. Całość jest darmowa. Mozilla posiada także inne urocze właściwości. Jedyny minus - czasami lekko destabilizuje pracę systemu (ale nie tak jak niektóre aplikacje MS Office) Pozdrówka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .Mac Safari IP: *.xdsl.tiscali.nl 08.06.04, 07:40 Albo kupic Maca i uzywac Safari...... wbudowany blok pop-up'ow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: reklamożerca BZDURA z POP-upami. Czytajcie fachowe informacje! IP: *.nowa-wies.sdi.tpnet.pl 08.06.04, 13:21 Wbrew temu, co napisano w artykule, pop-upy wcale nie są "najbardziej efektywne" jako medium reklamowe. Jest dokładnie odwrotnie - mogą zarżnąć brand który się w ten sposób reklamuje. Bo są nachalne i chamsko przeszkadzają, co powoduje bardzo negatywne skojarzenia. Pół roku temu były robione jakieś duże badania reklamy i marketingu internetowego z całego zachodniego świata i ten fakt był mocno podkreślany. Nie mam pod ręką linka, jak ktoś chce to poszuka. Zresztą pop-upy są na szczęście coraz rzadsze. Zamiast pop-upów pojawia się natomiast bardzo inteligentna reklama sieciowa - na przykład kilkugodzinne "przepustki" do zawartości niektórych sieciowych serwisów płatnych (powiedzmy takich analogicznych do Archiwum Gazety) dostępnych dopiero po przejściu przez reklamy (albo płatnych, za to bez reklam). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raq thunderbird IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.06.04, 13:34 szybszy brat (albo siostrzeniec) mozilli: www.thunderbird.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raq Re: thunderbird....nie thunderbird tylko firefox IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.06.04, 14:23 ....hmmm oczywiście nie thunderbird.pl (klient poczty, skądinąd bardzo fajny, ta sama rodzina), lecz firefox.pl (przeglądarka). lubię, więc polecam. nie pracuję, nie mam rodziny, znajomych, bliskich w mozilli, więc nie chodzi mi o własne interesy :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafal Re: thunderbird....nie thunderbird tylko firefox IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.04, 17:09 dokladnie, firefox wymiata. szybkie, wygodne. jeszcze ani razu nie wysypalo mi sie, trzeba poinstalowac flashe i inne. ale pop-up blocker dziala bezblednie. polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sencro Mozilla: plusy i minusy IP: 83.168.96.* 08.06.04, 12:35 Pop upy: "I ciagle trudno się ich pozbyc"? W Mozilli pop upy sa automatycznie blokowane (jednym kliknieciem mozna je takze odblokowac), ale jak widac autor artykulu jest zwolennikiem jedynej slusznej przegladarki. Mozilla nie jest doskonala (wiadomo nie ma doskonalych przegladarek) ale ma sporo zalet: [+] blokuje pop upy i inne wyskakujace badziewie (dialery itp) [+] jest darmowa (zobacz: www.mozillapl.org/ lub firefox.pl/) posiada wiele przydatnych funkcji, ktorych nie ma Internet Explorer: [+] wyswietlanie stron w panelach (sprobuj w IE ogladac wiele stron naraz to wyskoczy tyle samo nowych okien - w Mozilli beda tylko jako nowe zakladki) [+] posiada menadżera pobierania plikow - bardzo przydatna rzecz jak sie sciaga wiele plikow, mozna takze chwilowo wstrzymywac download w trakcie samego pobierania [+] latwe zarzadzanie cookies dla kazdej witryny (zablokowanie/odblokowanie ciasteczek dla jakiejs konkretnej strony www), takze proste zarzadzanie obrazkami, formularzami, haslami i serwerami proxy. [+] wyswietla strony www zgodnie ze standarami sieciowymi (W3C), obsluguje CSS2 (Internet Explorer niestety nie obsluguje CSS2) [+] pokazuje czytelnie zrodlo strony ( z pokolorowana skladnia) oraz wszelkie informacje o stronie np. wszystkie odnosniki jakie sa na stronie (i wiele wiecej) [+] mozna dowolnie skonfigurowac prawie kazda opcje, wystraczy wpisac about:config - o czym uzytkownicy IE moga tylko pomarzyc.. [+] proste wyszukiwanie: wpisuje sie w pasku adresow wyszukiwane slowo badz fraze, naciska przucisk szukaj i otrzymujemy wyniki wyszukiwania z google (domyslnie), takze zaznaczajac na stronie jakies wyrazenie mozna prawym przyciskiem myszy rozpoczac wyszukiwanie tego wyrazenia [+] posiada wbudowanego klienta poczty elektronicznej, chat oraz nawet kompozytor stron www (!) [-] jak kazda przegladarka czasem sie zawiesza - wg mnie rzadziej niz Internet Explorer [-] nie wszystkie strony wyswietlane sa poprawnie, wg mnie tak mniej wiecej jest to okolo 5% witryn, co jest wina tylko i wylacznie tworcow stron www a nie przegladarki pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andy Re: Znienawidzone pop-upy coraz częstszą formą re IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 08.06.04, 08:04 Nie ma zadnych wad? Poza tym, ze niektore strony w niej nie dzialaja. Zamiast Mozilli lepszy jest MyIE2, ktory takze blokuje popupy, flashe ma filtr zawartosci i bardzo ladnie sie daje konfigurowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Tomaszewski Re: Znienawidzone pop-upy coraz częstszą formą re IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.04, 10:41 Gość portalu: Andy napisał(a): > Nie ma zadnych wad? Poza tym, ze niektore strony w niej nie dzialaja. Zamiast > Mozilli lepszy jest MyIE2, ktory takze blokuje popupy, flashe ma filtr > zawartosci i bardzo ladnie sie daje konfigurowac. To, że niektóre strony nie działają w Mozilli jest tylko i wyłącznie winą webmasterów którzy nie mają pojęcia o istnieniu czegoś innego niż windowsy i internet exploitery. W tej chwili coraz więcej nie działa poprawnie w IE niż w Mozilli. IE tylko częściowo obsługuje CSS1 a mozilla luzem trawi CSS2. Jeśli chodzi o MyIE2 to i tak jest tylko nakładka na dziurawego i przestarzałego exploitera. Ja urzywam Mozille i Opere już od dawna i już od dawna nie widziałem żadnego popupa. Poza tym Mozilla i Opera nie ściągną żadnego dialera tak jak to robi IE nawet nie informując o tym użytkownika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andy Re: Znienawidzone pop-upy coraz częstszą formą re IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 08.06.04, 19:12 > To, że niektóre strony nie działają w Mozilli jest tylko i wyłącznie winą > webmasterów którzy nie mają pojęcia o istnieniu czegoś innego niż windowsy > i internet exploitery. A co mnie jako uzytkownika, ktory musi miec dostep do tych stron to obchodzi? Mam pisac do webmastera zeby poprawil strone bo mi i 1% innych ludzi nie dziala pod inna przegladarka? Przeciez mnie wysmieje. > Jeśli chodzi o MyIE2 to i tak jest tylko nakładka na dziurawego i > przestarzałego exploitera. Nie ma powodu do histerii i paniki, jest sporo dziur ale tak naprawde ich wartosc uzytkowa jest znikoma a poza tym jesli ktos klika we wszystko co popadnie to i tak nic takiemu czlowiekowi nie pomoze. W koncu cos mu sie zainstaluje, nie teraz to pozniej. > Poza tym Mozilla i Opera nie ściągną żadnego dialera tak jak to robi IE na > wet nie informując o tym użytkownika. Jak masz zle nie skonfigurowanego IE i zle ustawione w nim zabezpieczenia to nic dziwnego, ze IE ci cos sciaga bez pytania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dotcom uruchamiany jest skrypt w języku Java IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.04, 08:19 uruchamiany jest skrypt w języku ___Java_____ !!!!!!!!!!!!!!!! od kiedy to drogi panie redaktorze Java jest jezykiem skryptowym client-side ???????????????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s. Re: Znienawidzone pop-upy coraz częstszą formą re IP: 217.17.46.* 08.06.04, 08:38 i kto o tym pisze - Gazeta, ktora zamęcza nas wlasnie takimi syfami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ten_no Ja od lat uzywam Linuxa i mam swiety spokoj IP: 4.11.47.* 08.06.04, 08:45 A po jakiego grzyba ja sie pytam w ogole uzywac Windows? Jeszcze rozumialbym pare lat temu - ale teraz, kiedy Linux jest tak samo albo nawet latwiejszy do uzycia niz Windows? Kiedy praktycznie wszystkie funkcje Microsoft Office sa dostepne w Open Office? Ja mam w tej chwili Red Hat Linux 9 i mam totalny swiety spokoj: 1. zadnych popups, 2. zadnych wirusow, 3. komputer mi prawie nigdy nie pada, 4. nigdy nie musze defragmentowac dysku, 5. wszystkie niebezpieczne porty i serwisy pozamykane, 6. o niebo lepszy "desktop", 7. w dodatku to wszystko za darmo. Dlaczego dziennikarze pisza o tych typowych problemach Windows tak jakby to byl jakis dopust bozy bez zadnej alternatywy? A jesli juz musi ktos sie meczyc na tych przedpotopowych Windows to przynajmniej prosze nie uzywac Internet Explorer - to jest straszny prymityw. Prosze sciagnac (za darmo) przegladarke Mozilla albo Opera - obie maja blokade popup'ow. Opera ma nawet cos pomiedzy do wyboru: popup jest, ale pojawia sie Z TYLU okienek, czyli go zupelnie nie widac, chyba ze sie je samemu wyciagnie na wierzch. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MaDeR Re: Ja od lat uzywam Linuxa i mam swiety spokoj IP: 80.51.240.* 08.06.04, 09:35 "Linux jest tak samo albo nawet latwiejszy do uzycia niz Windows?" "Kiedy praktycznie wszystkie funkcje Microsoft Office sa dostepne w Open Office?" Widzę, że masz poczucie humorku. To były naprawdę zabawne. Win jaki jest, taki jest, ale potrafi go używać byle kretyn. I to jest, niestety, ZALETA, choćby się wszyscy /\/\@$t4#AX0rzy świata zapluli. :> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lukka Re: Ja od lat uzywam Linuxa i mam swiety spokoj IP: *.altkom.pl 08.06.04, 11:00 dlatego, że platforma jest tyle warta, ile narzędzia, które można na niej uruchomić. jak tylko będę miał możliwość używania narzędzi Adobe i Macromedii na Linuxie, będę pierwszym, który się przesiądzie z peceta. jak tylko biblioteki fontów bitstreama i urw zostaną przeniesione na format zgodny z Linuxem. jak tylko będę mógł zainstalować na nim dobre środowisko pracy - bo Gimpy i Blendery to urocze, ale zabawki. i jeszcze - jak będzie pingwinowa wersja Championship Managera. bo poza tym to wad nie widzę :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziggy Re: Ja od lat uzywam Linuxa i mam swiety spokoj IP: 195.94.216.* 08.06.04, 14:21 Przyznam Ci rację, mimo że jestem zagorzałym linuksowcem i od 6 lat nie używam (prawie) niczego innego. Gimp i Blender to (przynajmniej na razie) tylko zabawki. Fonty bitstreama i urw nie są jeszcze obsługiwane przez żadną aplikację linuksową, ale to się już niedługo zmieni. Natomiast Championship Manager śmiga pod linuksem jak się patrzy (www.transgaming.com). I jest to tak łatwe jak wpisanie "winex cm4.exe" :) Odpowiedz Link Zgłoś
wpia Re: Znienawidzone pop-upy coraz częstszą formą re 08.06.04, 09:35 wystarczy mozilla i pop-upow nima Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikolajek Re: Znienawidzone pop-upy coraz częstszą formą re IP: *.fortisbank.com.pl 08.06.04, 09:39 A ja bardziej niz pop-upow nienawidze poltergeistow, czyli zajmujacych caly ekran reklam wyskakujacych na podobnej zasadzie jak pop-up. Notabene - sa WYBITNIE CZESTO stosowane na gazecie.pl.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anioł Re: Znienawidzone pop-upy coraz częstszą formą re IP: *.euro.ge.com / 193.173.33.* 08.06.04, 09:54 Tia... i kto to mówi? Co otwieram stronę GW, to popup... Krytykują innych, a sami też robią... Oj, nieładnie, nieładnie. A mozilla działa skutecznie, ale czasem blokuje za dużo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Opera :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.04, 09:58 Opera to jest to :) Szkoda tylko, ze sie wiesza gdy ma sie np uruchomiony slownik Collinsa ;( Odpowiedz Link Zgłoś
coorvicky Re: Opera :) 08.06.04, 14:01 Opera 7.23 często się wiesza, ale 7.51 (aktualnie tylko w angielskojęzycznej wersji) trochę została poprawiona i trudniej ją "wysypać". Ale i tak IE "wiesza się" częściej. Gość portalu: Ja napisał(a): > Opera to jest to :) > Szkoda tylko, ze sie wiesza gdy ma sie np uruchomiony slownik Collinsa ;( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DOKTOR MUREK denerwują tez popupy w tlenie... IP: 195.205.132.* 08.06.04, 10:10 ale mozna temu zaradzic, wypierniczajac tlen czy gg i instalujac mirande z pluginami do tlenu, gg, jabbera itp., zero popupow, świat jest lepszy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: scar Pop-up wyskakuje przy czytaniu tego tekstu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.04, 10:22 to bezczelnosc :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rojpli Re: Znienawidzone pop-upy coraz częstszą formą re IP: *.physik.mu-luebeck.de 08.06.04, 10:34 Ano od dwoch dni cos wymyslil portal wyborczej co omija blokade w mojej Netszkapie. Cos mi pachnie hipokryzja, he he. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trawnik www.gazeta.pl tez nie jest swieta... IP: *.klon.com.pl / *.crowley.pl 08.06.04, 10:42 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jurek.K. Nie chcecie Pop-upów ? IP: *.dip.t-dialin.net 08.06.04, 11:15 Nie chcecie Pop-upów kupcie sobie płetwy!!! w czasie nurkowania nie widziałem jeszcze ani jednego! pop-upa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Znienawidzone pop-upy w gazecie IP: 212.87.3.* 08.06.04, 11:22 Tak, najbardziej mnie irytują te w Gazecie. Bo o ile inne pojawiają sie raz (np. w Interii), to tutaj za każdym razem gdy przejdę do strony głównej (ciągle ten sam). Ale przynajmniej wiem, czego sie wystrzegać (jeśli zdążę przeczytać, ale zazwyczaj nie). Nie cierpię chamstwa. Jeśli ktoś relkamuje tak nachalnie to powoduje, że juz na pewno z tej oferty nie skorzystam. Tak jak z reklamami w moim bloku. Jesli są w koszyczku na relkamy, biorę i przeglądam, często też korzystam z ofert; te, które są położone (mimo zakazu) pod moim progiem lub zawieszone na klamce wyrzucam natychmiast. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mozilla, Opera Bzdura, bzdura, bzdura! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.04, 11:54 > I ciągle trudno się ich pozbyć Bzdura. Odpowiedz Link Zgłoś
zadyma.pl Re: Znienawidzone pop-upy coraz częstszą formą re 08.06.04, 11:58 Uzywam najnowszej Mozilli Firefox 0.8, bylo swietnie, bez syfu reklamowego... az do dzisiaj, na portalu gazeta.pl wlasnie! maja nowa technike wyswietlania gowien reklamowych. ======<#~~ Don't drink & drive Smoke & Fly!!! ~~#>====== ZaDYMa.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andy Re: Znienawidzone pop-upy coraz częstszą formą re IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 08.06.04, 19:18 Dziwne ... ja na swoim MyIE2 nie widze ani jednego "gowna reklamowego" na portalu Gazety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Remek A może czasowo wyłączyć animacje Flash? IP: *.srg.vectranet.pl 08.06.04, 12:20 Wydaje mi się, że na przesłaniające część strony reklamy (jak np. na stronach Wyborczej) pomaga wyłączenie czasowe animacji Flash. Jest taka bezpłatna wtyczka do Internet Explorera: Flash and Pics Control. Kiedy dzieje się coś ciekawego i chciałbym sobie spokojnie poczytać, za pomocą tej wtyczki wyłączam Flashe (trzeba jeszcze ponownie uruchomić Internet Explorera) i nie widzę już tych reklam. Potem włączam te animacje z powrotem. Do blokowania reklam otwierających nowe okna służą już inne programy, jest tego od groma w sieci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: internauta www.proxomitron.info IP: HTTP1.* / 63.208.149.* 08.06.04, 12:50 sciagamy - FREE - instalujemy, i frajerzy-webmajstrzy moga nas.. pocalowac ;-). z kazdym browserem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemek Re: Znienawidzone pop-upy coraz częstszą formą re IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.06.04, 13:02 Mozilla, Opera, Safarii... KAŻDA współczesna przglądaraka to potrafi. Tylko IExplorer nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasiu Tajemnicza komenda "openwin" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.04, 13:52 Nie słyszałem o takiej. "Skrypt w języku Java" - tu też z pewnością chodziło o JavaScript (taka drobna różnica...). Rozumiem, że pan redaktor chciał błysnąć. Chyba się nie udało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Scenariusz Jawajski IP: *.acn.waw.pl 08.06.04, 14:24 nie mówi się "skrypt w języku Java" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lucek Mozilla i po sprawie IP: 193.23.63.* 08.06.04, 14:54 Wystarczy Mozilla i problem z głowy! Ja nie wiem co to są pop'upy. Ale jak 95% ludzi używa dziurawego IE to ich problem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wizard a guzik prawda w IE też mozna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.04, 15:13 Gość portalu: Lucek napisał(a): > Wystarczy Mozilla i problem z głowy! Ja nie wiem co to są pop'upy. Ale jak 95% > ludzi używa dziurawego IE to ich problem. Dla tych którzy uzywają IE też jest rozwiązanie Avant Browser www.avantbrowser.com/ jest w ustawieniach język polski wszystkie zalety Mozilli ma w sobie (no może poza kilkoma dla wymagających typu wyciąganie zagniżdżonych flash-y i takich tam). Polecam o reklamach można zapomnieć. Blokowanie reklam, pop-ów, flash, i całej grafy jak trzeba - jednym klawiszem w te i z powrotem bez żadnych restartów. OK dość jak ktoś chce niech sprawdzi. nakładka instaluje sie w 3 min. Konfiguracja banalna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s Re: a guzik prawda w IE też mozna IP: *.acn.waw.pl 08.06.04, 20:03 no a blokowanie spyware'u? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Korr Re: a guzik prawda w IE też mozna IP: *.mgt.pl / *.mgt.pl 08.06.04, 20:08 Brachu, ale jaki jest sens doinstalowywania ciągle nowych aplikacji do dziurawca? Przy tej szybkości, wkrótce dziurawiec zacznie zajmować tyle miejsca co sama Winzgroza. Bloker tego, bloker tamtego, bloker śamtego i przeglądarka zajmuje kilka giga (przesadziłem, ale userzy Mozilli wiedzą o co chodzi). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andy Re: a guzik prawda w IE też mozna IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 08.06.04, 20:50 No rzeczywiscie bardzo przesadziles ... nie wiem jak Avant ale MyIE zajmuje raptem 10 MB. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: retoryk Re: Znienawidzone pop-upy coraz częstszą formą re IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.04, 15:12 A wszystko to dzieje się za zgodą (bo to reklamodawca płaci) właścicieli owych witryn czy portali. Udzerz się w piersi GAZETO Odpowiedz Link Zgłoś