Dodaj do ulubionych

W Polsce bogactwo bierze się z dłuższej pracy

• Gość: al bogactwo Polski tak, bogactwo wiekszosci Polakow n IP: 195.90.102.* 06.06.08, 19:15
      ie, a emerytow w szczegolnosci NIE. pracuj do 65 roku, a potem bedziesz miec
      raj...w niebie
    • sigismundus57 W Polsce bogactwo bierze się z prywatyzacji ? 06.06.08, 19:16
      Przy "okrągłym stole" stworzono "ziemniaczaną wersję bananowej republiki".
      A nazywał się -okrągły stół - ponieważ było bardzo dużo kantów?!
      • 1europejczyk i ze zwyklego zlodziejstwa 06.06.08, 19:59
        Stad kraj jest podzielony na tych co haruja jak osly i po 35 latach czuja sie na
        tyle zmeczeni, ze chca miec mozliwosci odpoczac (kosztem nastepnych pracujacych
        pokolen z wlasnymi wnukami wlacznie) i tych, w niemalej czesci, co dostatnio
        zyja ze zlodziejstwa.
        Tych co uczciwa praca zdobyli w Polsce majatek moze jest ze 30% co nie
        przeszkadza ze posiadanie, niezaleznie jak osiagniete, wzbudza w kraju prawie
        powszechny "respekt" i "szacunek" obecnie nawet wiekszy niz wyksztalcenie czy
        poszukiwane umiejetnosci.
        Stad tylu chetnych do "posiadania" za wszelka cene, nawet paru latek za kratkami
        (patrz korupcja).
        Re: W Polsce bogactwo bierze się z prywatyzacji ?
    • Gość: chinchinella 60latek to nie matuzalem IP: 189.25.57.* 06.06.08, 20:20
      przepraszam bardzo ale 60latek to nie matuzalem. Znam bardzo wielu
      60latkow ktorzy sa bardziej zywi, pelni energii i pomyslow, niz
      zblazowane 20latki.
      Co to za bzdury o slabym wzroku, trzesacych sie rekach itp. (w takim
      stanie jest tylko pewna grupa i to wynika z chorob).
      A dzisiaj 76 latek zaprosil mnie na randke. (wyglada na jakies 55).
      Problem polega tylko na tym, ze w Polsce wszyscy czuja sie zmeczeni
      i starzy, niezaleznie od wieku.
      • Gość: garfield69 Re: 60latek to nie matuzalem IP: 201.227.188.* 06.06.08, 21:35
        Zgadzam sie z Pania w 100%.
        Mam 53 lata i robie triatlon (750 m plywania + 20 km na rowerze + 5
        km bieg) w 1,5 godziny, ale jesli ktos pije, pali i grilluje w kazdy
        weekend to nie ma sie co dziwic ze zycie go "meczy".
        Ja oczywiscie pracuje i mam zamiar pracowac do 70 lat o ile mnie
        wczesniej nie zredukuja, bo niestety w mojej firmie kazdy nowy
        wlasciciel robi czystke i wstawia swoich. Ale na razie sie trzymam.
        Pozdrawiam.
      • end_of_job Re: 60latek to nie matuzalem 06.06.08, 22:07
        droga pani, tu nie chodzi o to na ile ktos wyglada i jak sie czuje. tu chodzi o stosunek lat pracy do lat pobierania emerytury. przecietny mezczyzna zyje statystycznie 70 lat. wiec po przejsciu na emeryture w wieku 65 lat bedzie emerytem 5 lat! 45 lat ciezkiej pracy do 5 lat smiesznie niskiej emerytury (bo prawie kazda taka bedzie).oczywiscie jak sie do takowej dozyje. wiec takie teksty jeremiego o bogactwie przyszlych emerytow sa naprawde zabawne. ps. umiesz liczyc licz na siebie a nie na panstwo polskie i fundusze
        www.pb.pl/Default2.aspx?ref=toppr&ArticleID=adf1b499-ec08-4ec5-ac73-25dc8499e662
    • Gość: tak W Polsce bogactwo bierze się ze zlodziejstwa IP: *.aster.pl 06.06.08, 20:23
    • tom1003 W Polsce bogactwo bierze się z dłuższej pracy 06.06.08, 20:24
      Co za bęcwał.
      Utopista ma pretensje do wszystkich.
      Pracownik nie ma prawa być zmęczony?
      A dlaczego pan Mordasewicz ma mieć jakiekolwiek zyski?
      • Gość: :))) Re: W Polsce bogactwo bierze się z dłuższej pracy IP: *.com 06.06.08, 20:47
        tom1003 napisał:

> Co za bęcwał.
        > Utopista ma pretensje do wszystkich.
        > Pracownik nie ma prawa być zmęczony?
        > A dlaczego pan Mordasewicz ma mieć jakiekolwiek zyski?

Naprawdę NIC nie zrozumiałeś z artykułu? Jak ma kiedykowliek być
        jako-takotym kraju, kiedy mamy wokół aż tylu analfabetów? Jak ty
        sobie dajesz radę z komputerem!?

Napisz mi SKĄD mają się wziąć pieniądze dla "zmęczonego"? Z
        płaconego przeze mnie ZUSu. Już teraz moja składka nie starcza na
        wszystkich "zmęczonych". A co powiesz, kiedy ja też się zmęczę
        okradaniem mnie przez innych Polaków i wyjadę? Wypłacisz sobie
        wcześniejszą emeryturę na śmietniku, bo zabraknie frajerów do
        okradania?
    • Gość: robol W Polsce bogactwo bierze się z dłuższej pracy IP: *.adsl.inetia.pl 06.06.08, 21:38
      Inaczej wyglada praca fizycznego robola np.gornika, a inaczej nauczyciela.Teraz
      wladzę przejmuja pracodawcy/kapitaliści/ i jest taka tendencja iz potrzebuja
      niewolników, a gdy brakuje w kraju sprowadzają chińczyków.Nie po to żyję aby
      pracować, lecz pracuję aby żyć.Chcę pracować a za pracę godnie żyć.Lecz gdy
      praca nie pozwala na godne życie to wina leży w rzadzacych i pracodawcach
      • kretowski Wcale nie brakuje pracowników w Polsce 06.06.08, 21:57
        To straszne kłamstwa. A Chińczyków niech sobie sprowadza Izrael.
    • mobrebski Z ciężkiej czy dłuższej pracy? 06.06.08, 21:51
      W Polsce bogactwo bierze się z ciężkiej (Gazeta) czy dłuższej
      (Gazeta Wyborcza) pracy?
      Może Redakcja by się zdecydowała?
      Michał Obrębski
    • kretowski To dlaczego Balcerowicz chodzi w łachmanach? 06.06.08, 21:54
      Co robi z kasą? Przepier... w Las Vegas?
    • turysta86 Zlikwidować przymus ubezpieczeń 06.06.08, 22:30
      Zlikwidować przymus ubezpieczeń i wreszcie nastanie normalność.
    • Gość: ? Żółnierz w USA - 20 lat do emerytury? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.08, 22:55
      Dobrze pan się czuje panie mordasiewicz? Służba żołnierze czy policjanta w niczym nie przypomina pracy urządnika od poniedziałku do piątku, niby dlaczego w tym samym wieku mieliby przechodzić na emeryturę?
      • Gość: a Re: Żółnierz w USA - 20 lat do emerytury? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.08, 00:48
        a na pewno - mamy ze 60 tys. wojska zawodowego - trzeba było wysłać 3 tys. do
        iraku i afganistanu i nagle się okazało że nie ma kto jechać - ciekawe gdzie oni
        wtedy byli ???
    • Gość: oko W Polsce bogactwo bierze się z dłuższej pracy IP: *.magsoft.com.pl 07.06.08, 09:12
      Chyba pan Mordasewicz siedzi jeszcze w zaawansowanym socjaliźmie.
      Pewnie chciałby mało płacić i i żeby było nas dużo? No to mamy
      Chiny. Tyle że oni też już zrozumieli, że tania siła robocza
      wystarcza na chwilę a potem trzeba myśleć. Na pewno za te
      wcześniejsze emerytury ktoś musi zapłacić ale może zacznie się
      kombinowanie jak zrobić (i zarobić!) więcej mimo tych emerytów? Tym
      bardziej, że pracodawcy, których reprezentuje p.Mordasewicz tak
      specjalnie za starszymi pracownikami nie tęsknią a uczciwie mówiąc
      pędzą ich aż miło. Jedynie co wzrośnie to pewnie wskaźnik bezrobocia
      ale bezrobotnym też trzeba płacić. Już nie pamiętam kto (stary
      jestemj) powiedział: Każdy złożony problem ma jedno proste
      rozwiązanie. Błędne. Coś mi się zdaje, że to proponowane
      asymptotycznie dąży do tego celu.
    • Gość: Beata (Londyn) W Polsce bogactwo bierze się z dłuższej pracy IP: *.range86-135.btcentralplus.com 07.06.08, 12:21
      Bardzo madry wywiad. Popieram kazda wypowiedz Pana Mordasewicza.
      Musimy nauczyc sie pracowac wydajniej i skonczyc z nierobstwem i
      przechodzeniem na wczesniejsze emerytury.
    • Gość: cbfq W Polsce bogactwo bierze się z dłuższej pracy IP: *.26-81-70.mc.videotron.ca 07.06.08, 14:03
      Alez na to aby ludzie pracowali jest bardzo prosty sposob, znany od dawna i na
      calym swiecie - placic im tyle zeby im sie chcialo. Szkoda ze pan expert o tym
      sposobie nie slyszal.
    • Gość: 65 latek W Polsce bogactwo bierze się z dłuższej pracy IP: 83.168.106.* 07.06.08, 17:27
      Pan expert Mordasiewicz powinien iść już na emeryturę i nie opowiadać bajek.
    • Gość: mlody W Polsce bogactwo bierze się z dłuższej pracy IP: 80.51.140.* 07.06.08, 17:59
      To jest logiczne P.Mordasewicz,przeciez kazdy wybiera sobie prace
      jaka mu pasuje.,wiec ja mlody nie mysle dymac na lenia wojaka,
      czy nauczyciel.Zadam równości.
    • Gość: Mariato W Polsce bogactwo bierze się z dłuższej pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.08, 22:12
      W Polsce powinnobyć prawo jednakowe dla wszystkich Polaków albo idą wszyscy po 30 ,35 ,40 albo 50 latach pracy.To jest proste tokarz czy inny pracownik może się przekwalifikować kilka razy na inne zawody dlaczego górnik nauczyciel,policjant itp. nie może obowiązujego inne prawo polskie a co Konstucja o równości wszystkich Polaków.Dlaczego w Polsce jedni mogą iść po 15 /Smieszne?/ 20,25,itd. a niektórzy mając 65lat mają już 50 lat pracy i mniejszą emeryturę od tych co mają 20 lat.Ciekawe dokAd będzie taki bałagan / /
    • hadforex W Polsce bogactwo bierze się z dłuższej pracy 17.06.08, 22:18
      Gdyby bogactwo brało się od ciężkiej pracy to najbogatsi byli by niewolnicy.
      Bogactwo bierze się z determinacji pomysłu i talentu.
    • Gość: slave like you Re: W Polsce bogactwo bierze się z dłuższej pracy IP: *.tvk.torun.pl 11.08.08, 18:16
      Róbmy 24 godziny na dobę! To jest sposób! Nie jeść, nie pić, nie wypróżniać się, nie chorować, nie mieć dzieci; chorych, niedopasowanych (zwłaszcza humanistów) oraz starych ubijać. Oto nowe, wspaniałe społeczeństwo!!!! Stalin i Hitler byliby dumni!
    • Gość: slave like you Lewiatan IP: *.tvk.torun.pl 11.08.08, 18:19
      "Lewiatan" - nazwa adekwatnie dobrana do organizacji! Lewiatan był biblijnym potworem przynoszącym ludzkości zgubę...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka