Dodaj do ulubionych

MOSTALPŁC

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.05, 09:57
To już chyba dobra cena, żeby podkupić tę spółkę? Czy dalsze spadki są
uzasadnione?
Obserwuj wątek
    • Gość: Gorbi Re: MOSTALPŁC IP: *.stat.gov.pl 05.12.05, 10:50
      Tylko i wyłącznie z powodu zimy.
    • Gość: Gorbi Re: MOSTALPŁC IP: *.stat.gov.pl 05.12.05, 10:51
      Tylko z powodu zimy.
      • Gość: slimaczysko Re: MOSTALPŁC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.05, 10:43
        W jaki sposób zima wpływa na obniżenie kursu?
        • Gość: Gorbi Re: MOSTALPŁC IP: *.stat.gov.pl 06.12.05, 10:59
          No raczej zimą wiele zbudować się nie da.
          • Gość: slimaczysko Re: MOSTALPŁC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.05, 15:09
            O dzisiaj na termometrze +4 to pewnie dlatego +4,75% :)
            • Gość: Greg Re: MOSTALPŁC IP: *.skierniewice.sdi.tpnet.pl 06.12.05, 15:13
              Z tym termometrem to trzeba uważać, zima idzie :-)
            • Gość: Gorbi Re: MOSTALPŁC IP: *.stat.gov.pl 06.12.05, 15:21
              Nie musisz być złośliwy bo ja sam się wkopałem w tego śmiecia.
              • Gość: slimaczysko Re: MOSTALPŁC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.05, 15:53
                Nie chiałem być złośliwy...no może trochę ;)

Ale jak patrzę na drogowców w Warszawie...no niby zima, a oni zdemontowali
                wjazd na trasę Łazienkowską (od strony Pragi) i teraz zanim odbudują to wiosna
                nastanie. To tak trochę nawiązując do tego budowania w zimie.

W każdym razie, jeżeli Mostostal będzie miał już te kontrakty w Iraku...to już
                tylko burza piaskowa może powstrzymać kurs!
    • Gość: rhoex Re: MOSTALPŁC IP: *.kp.pl 05.12.05, 18:48
      a kto tak sypie tym papierkiem?
    • Gość: rhoex Re: MOSTALPŁC IP: *.kp.pl 06.12.05, 18:15
      więc opłacało się w to wejść, dzisiaj niezły wzrost, a pewnie na tym nie koniec
    • Gość: Vertical Re: MOSTALPŁC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.05, 21:21
      Odbicie od dna i szybki powrót na szczyty.
      • Gość: endru Re: MOSTALPŁC IP: *.gprspla.plusgsm.pl 07.12.05, 01:23
        wystarczy powrót do poprzedni poziom po odjęciu dywidendy
        • Gość: Gorbi Re: MOSTALPŁC IP: *.stat.gov.pl 07.12.05, 08:46
          Aż miło się czyta jak taki optymizm na forum panuje.
          • Gość: Andrzej Miłosz Re: MOSTALPŁC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.05, 10:11
            To mamy znowu wzrosty!!! To juz nie krótkotrwały wzrost, tylko silna tendencja.
            Wchodze.
          • Gość: rhoex Re: MOSTALPŁC IP: *.kp.pl 07.12.05, 17:26
            optymizm, tak jak na cąłym rynku ;-)
            • Gość: bolek Re: MOSTALPŁC IP: *.Zabrze.Net.pl 07.12.05, 17:32
              hmmmm optymizm jak najbardziej uzasadniony to papier średnioterminowy i teraz
              powoli bedzie sie wspinał do góry tak to juz jest z tym płockiem parszywym:)
              • Gość: slimaczysko Re: MOSTALPŁC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.05, 18:38
                Jest szansa, że doczłapie do kursu z przed dywidendy?

Oczywiście nie w zimie ;)
                • Gość: Greg Re: MOSTALPŁC - moje 3 grosze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.05, 21:19
                  Kurs będzie powoli się wspinał by nagle skoczyć o 8-10%, lekka korekta i znów
                  wspinaczka. Mocny opór około 23-24 zł.
                  • Gość: rhoex Re: MOSTALPŁC - moje 3 grosze IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 08.12.05, 22:55
                    oj, chyba do 23 zł. to będzie ciężko w krótkim terminie
                    • Gość: Greg Re: MOSTALPŁC - moje 3 grosze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.05, 23:22
                      Ja myślę o 2-3 miesiącach, czy to krótki termin? Bo ja wiem?!
                    • Gość: slimaczysko Re: MOSTALPŁC - moje 3 grosze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.05, 09:51
                      Jasna sprawa, że nie stanie się to z dnia na dzień.
                      Do lata, do lata, do lata...

:o
    • Gość: slimaczysko Re: MOSTALPŁC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.05, 09:53
      Kolejne wachnięcie -60gr.
      • Gość: slimaczysko Re: MOSTALPŁC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.05, 11:55
        I znowu duże skoki w górę i do dołu. A wszystko to przy stosunkowo małych
        obrotach. Czym jest to spowodowane?
        • Gość: rhoex Re: MOSTALPŁC IP: *.kp.pl 09.12.05, 17:43
          no właśnie, czym? ;-)
        • Gość: rhoex Re: MOSTALPŁC IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 10.12.05, 23:33
          ?
        • Gość: Mirosław Nowik Re: MOSTALPŁC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.05, 23:47
          Nie martwcie się. Z dobrego zródła wiem że analitycy ING Securities pracuja na
          rekomendacją dla MOSTALPLC (koleznanka mojej żony dzis na imieninach się
          wygadała (zajmuje stanowisko kierownika POK ING w Poznaniu) Rekomendacja ma byc
          znana w poniedziałek (ale tylko dla upoważnionych osób czyli wiadomo dla
          kierowników funduszu ING). Dopiero w srode zostanie ogłoszona. Nie wiem jaka
          bedzie ale jeżeli w poniedziałek akcje zaczna rosnąć to znak że trzeba znak że
          Fundusz skupuje, a to znak ze rekomendacja bedzie KUPUJ!!!! Zreszta przy
          btakiej cenie chyba inna byc nie moze. Nie interesowałem sie giełdą ale w
          poniedziełek zakładam rachunek i obserwuje kurs..
          Pozdrowienia.
          • Gość: Gorbi Re: MOSTALPŁC IP: *.stat.gov.pl 12.12.05, 11:06
            Czyżby na razie cisza przed burzą ???
            • hurtor Re: MOSTALPŁC 12.12.05, 11:16
              Burzy nie będzie :P Została odwołana :D

Honorcia
    • Gość: Mirosław Nowik Re: MOSTALPŁC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.05, 23:57
      Przepraszam za błędy ale po imieninach klawisze mi sie myla a i troche
      podniecony jestem.
      • Gość: Greg Re: MOSTALPŁC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.05, 10:32
        Takie rzeczy to my już wiemy i nie musimy czekać na rekomendację ING :-) ani na
        sprawozdanie z imienin, które - jak sądzę - jst frustracyjnym wynikiem zakupów
        po 28 zł. A może się mylę ???
        • Gość: Gorbi Re: MOSTALPŁC IP: 83.9.241.* 11.12.05, 11:36
          A trzeba dodać jeszcze do tego decyzję co do pozostania nasych wojsk w IRAKU w
          zamian za kontrakty na odbudowę przemysłu petrochemicznego. Wszystko
          rozstrzygnie się już w piątek 16.12.2005.
    • Gość: Gorbi Re: MOSTALPŁC IP: *.stat.gov.pl 13.12.05, 10:40
      Ciekawe kto będzie robił zbiorniki dla tej oczysczalni ścieków co dostała kaskę
      z UNII :)
      • Gość: bolek Re: MOSTALPŁC IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.05, 11:33
        akcje w dół - co radzicie - jestem taw. leszczem ale mam zamiar jeszcze
        przytrzymać i przeczekać bo chyba już było
        • Gość: Gorbi Re: MOSTALPŁC IP: *.stat.gov.pl 13.12.05, 11:37
          Ja też tam umoczyłem ale sprzedam jak tylko odzyskam stratę na innych akcjach.
          Ty raczej nie masz wyjścia. Poczekasz do maja i po bólu.
          • Gość: bolek Re: MOSTALPŁC IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.05, 11:42
            dzięki za pocieszenie
            • Gość: Gorbi Re: MOSTALPŁC IP: *.stat.gov.pl 13.12.05, 11:58
              Nie ma za co .
          • Gość: bolek Re: MOSTALPŁC IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.05, 11:59
            na dnie dostał małego kopa - iskierka nadziei
            • Gość: Greg Re: MOSTALPŁC IP: *.skierniewice.sdi.tpnet.pl 13.12.05, 15:21
              Moim zdaniem będzie jeszcze spadał, dołek będzie na 15.50-15.90, dopiero potem
              nastąpi gwałtowniejsze wybicie.
              • Gość: slimaczysko Re: MOSTALPŁC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 16:34
                Oby Twoje słowa w gó.. się obróciły ;)

Ja myślę, że 16,90 - 17,00 to dolna granica tego spadku. Teraz poszoruje trochę
                brzuchem i w przeciągu 2 tygodni będzie można zaobserwować powolny wzrost.
                • gal48 Re: MOSTALPŁC 13.12.05, 17:34
                  mocna turbulencja czyli zbliża się stabilne wznoszenie
                  • Gość: endru Re: MOSTALPŁC IP: *.kp.pl 13.12.05, 17:41
                    no ciekawy jest ten Mostostal...
                    • gal48 Re: MOSTALPŁC 13.12.05, 17:46
                      to ostatnie dni, kiedy można przyglądać się z bliska
                      właśnie zbiera się do odlotu
                      • hurtor Re: MOSTALPŁC 13.12.05, 22:34
                        No ja właśnie dzisiaj byłam sprawczynią przejścia kursu w 17.10 :P
                        Przepraszam... Niestety później komuś odbiło i sprzedawał za 16.90 :P Teraz
                        pozostało czekać na lepsze czasy :)

Honorcia
                        • Gość: Gorbi Re: MOSTALPŁC IP: *.stat.gov.pl 14.12.05, 08:46
                          I tak wszystko zależy od tego czy dostaniemy te kontrakty w Iraku. Do końca
                          roku wszystko się wyjaśnie i po bólu.
                          • Gość: zz Re: MOSTALPŁC IP: *.aster.pl 14.12.05, 11:04
                            mam pytanie. MOże głupie bo jestem tu nowy ale kiedy wypłacaja dywidende
                            Mostostalu Płock??
                            Miałem pare akcji i sprzedałem dokładnie 29.11 czyli powinienem dostac dywidende??/
                            • hurtor Re: MOSTALPŁC 14.12.05, 11:08
                              16.12.2005 będziesz miał na koncie maklerskim.

Honorcia
                              • Gość: Drops Re: MOSTALPŁC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.05, 18:43
                                Dywidendę wypłacają 16-12-2005, a na koncie będzie 21-12-2005, po rozliczeniu
                                przez KDPW. Pozdr.
                          • kmani Re: MOSTALPŁC 14.12.05, 18:15
                            Witam wszystkich.
                            Kiedy mozna sie spodziewać jakichkolwiek decyzji związanych z kontraktami w
                            Iraku? Czy jest wyznaczona jakas data?
                            • Gość: Gorbi Re: MOSTALPŁC IP: *.stat.gov.pl 15.12.05, 08:47
                              Czekają na elekcję Prezydenta żeby to on jako zwierzchnik sił zbrojnych mógł
                              ogłosić co z naszym wojskiem i kontraktami. Decyzje już zapadły w Ameryce. Kurs
                              nie spada a nawet powoli rośnie więc na pewno były to decyzje w miarę pozytywne.
                        • Gość: endru Re: MOSTALPŁC IP: *.kp.pl 14.12.05, 15:48
                          oj, ty niedobra ;-)
    • Gość: Robin Re: MOSTALPŁC IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.05, 14:04
      Co sie dzieje z tym Mostostalem Płock? Powoli tracę cierpliwość i najpóźniej w
      poniedziałek sprzedam to chyba po tym kursie, czyli dla mnie ze stratą
      • Gość: rhoex Re: MOSTALPŁC IP: *.kp.pl 15.12.05, 18:18
        sprzedawaj, sprzedawaj, chętnie kupię - jeszcze po nizszym kursie ;-)
    • Gość: Gorbi Re: MOSTALPŁC IP: *.stat.gov.pl 16.12.05, 08:47
      Nikt się chyba nie spodziewał że tak sprawnie przebiegną wybory w IRAKU. Teraz
      to kontrakty na odbudowę petrochemii same będą się nam pchały w rączki.
      • hurtor Re: MOSTALPŁC 16.12.05, 11:23
        Oby oby... :)

Honorcia
        • Gość: rhoex Re: MOSTALPŁC IP: *.kp.pl 16.12.05, 13:53
          a jak się mają rozmowy w Stanach na temat utzymania naszych wojsk w zamian za
          intratne kontrakty?
          • Gość: Gorbi Re: MOSTALPŁC IP: *.stat.gov.pl 16.12.05, 14:37
            Chcieliśmy wszystkiego po trochu. Amerykanie nie zgodzili się na pomoc wojskową
            więc musieli rozszerzyć pole gospodarcze.
            • Gość: obserwator Re: MOSTALPŁC IP: *.localdomain / *.czajen.pl 16.12.05, 15:37
              dywidenda napłynęła na konto ,może by dokupić za to akcji?trochę zredukuje to
              straty ,a w przyszłości może policzymy większe zyski?!
              • Gość: Gorbi Re: MOSTALPŁC IP: *.stat.gov.pl 16.12.05, 15:40
                Jak wierzysz w te kontrakty w IRAKU to kupuj.
    • Gość: Vertical Re: MOSTALPŁC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.05, 17:52
      Dywidenda wpłynęła na konto ale nie wiem czy odliczyli automatycznie 19%
      podatku? Cos mi sie nie zgadza w wyliczeniach. Dostałem za duzo. Jak jest z
      podatkiem od dywidendy?
      • Gość: Remus. Re: MOSTALPŁC IP: *.fn.pl 16.12.05, 18:37
        Ile tego było 7 czy 7,5 zł. brutto za akcje -nie pamietam i tez nie moge się
        doliczyć:))
        • Gość: bill3 Re: MOSTALPŁC IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.05, 19:32
          7,5 i powinni potrącić 19%
          • hurtor Re: MOSTALPŁC 16.12.05, 21:18
            Potrącili odpowiednio. 19% zabrali jak nic, nie ma obaw, najwyżej więcej mogli
            Wam odprowadzić niż mniej :P Grosza nie podarują :D

Honorcia
            • Gość: rhoex Re: MOSTALPŁC IP: *.gprspla.plusgsm.pl 17.12.05, 11:07
              żyją dzięki nam ;-)
              • Gość: rhoex Re: MOSTALPŁC IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 20.12.05, 00:28
                cisza przed burzą?
                • Gość: Gorbi Re: MOSTALPŁC IP: *.stat.gov.pl 20.12.05, 10:07
                  Chyba tak :) Rozmowy z amerykańcami idą pełną parą :)
                  • hurtor Re: MOSTALPŁC 20.12.05, 10:11
                    A kiedy ich finalizacja może nastąpić? ;) Realnie? ;)

Honorcia
                    • Gość: rhoex Re: MOSTALPŁC IP: *.kp.pl 20.12.05, 11:34
                      narazie czekamy na odpowiedź amerykanów na nasze postulaty (wiadomo, że nie
                      tylko o wojsko chodzi)
                      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3075466.html
                      • Gość: Gorbi Re: MOSTALPŁC IP: *.stat.gov.pl 20.12.05, 11:48
                        MOSTALWAR rośnie jak opętany a to przecież właściciel MOSTALPŁOCK
                        • Gość: rhoex Re: MOSTALPŁC IP: *.kp.pl 20.12.05, 13:56
                          spokojnie, jeszcze zdąży sie odbić ;-)
                          • Gość: slimaczysko Re: MOSTALPŁC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.05, 19:18
                            Jak mawiał mój pradziad: "Deszcz nie pada co dzień"
                            • hurtor Re: MOSTALPŁC 20.12.05, 19:20
                              Oby oby :) ...zaczyna mnie powoli wściekać :D Patelnia w łapkę i na IRAK :D

Honorcia
                              • Gość: Greg Re: MOSTALPŁC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.05, 22:00
                                Jeśli nie pojawią się jakieś dobre informacje, MSP będzie dalej spadał w sumie
                                ok.6-8 proc. Oczywiście zlecenia robicie na własną odpowiedzialność.
                                • Gość: slimaczysko Re: MOSTALPŁC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.05, 00:24
                                  "Oczywiście zlecenia robicie na własną odpowiedzialność."

Dobrze PAPO Greg.
                                  • Gość: Vertical Re: MOSTALPŁC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.05, 01:00
                                    ja nauczyłem sie czekac i we wszystkich przpadkach narazie opłaciło sie. na
                                    prokomie byłem -3000zł, na jago -3000zł a w ostatnich kilku dniach na tych
                                    spólkach dobrze zarobiłem. Niektórzy juz mi doradzali "sprzdaj smiecie i w łoz
                                    w inne spólki" zawsze wkładając w cos nowego istnieje ryzyko że spóklka
                                    spadnie, Mostostal juz bardzo spadł dlatego jest wielka szansa ze spólka
                                    poszybuje do góry.
                                    ps. teraz wszystko wrzuciłem w Tete, jestem pewny że w przeciagu miesiaca kurs
                                    skoczy do 12-13zł.
                                    • Gość: Vertical Mostostal Płock - znaczaca umowa! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.05, 08:59
                                      MOSTOSTAL PŁOCK SA zawarcie znaczącej umowy

Raport bieżący 63 / 2005
                                      Zarząd Mostostal Płock S.A. informuje , że Spółka w okresie od 28.06.2005 r. do
                                      20.12.2005 r. podpisała z Polskim Koncernem Naftowym ORLEN S.A. umowy i aneksy
                                      do zawartych umów na łączną kwotę netto 7,7 mln PLN. Największą jest umowa o
                                      wartości 3,1 mln PLN na wykonanie likwidacji instalacji Komorowe Koksowanie .
                                      W przypadku rozwiązania umowy z winy Mostostalu Płock S.A. , Spółka zapłaci
                                      zamawiającemu karę umowną w wysokości 20% wartości umowy .
                                      Jako kryterium uznania umowy za znaczącą Spółka przyjmuje wartość kapitału
                                      własnego Mostostal Płock S.A.

kom espi abs/
                                      • hurtor Re: Mostostal Płock - znaczaca umowa! 21.12.05, 09:08
                                        Czyli wczoraj wygasła ;) Robi się coraz ciekawiej ;)

Honorcia
                                        • hurtor Re: Mostostal Płock - znaczaca umowa! 21.12.05, 09:13
                                          A przepraszam, źle zrozumiałam, myślałam, ze w tym okresie mieli wybudować ;)

Honorcia
                                          • hurtor Re: Mostostal Płock - znaczaca umowa! 21.12.05, 09:48
                                            To jednak MOSTALPLC odbija się, aż miło popatrzeć :D

Honorcia
    • hurtor Re: MOSTALPŁC 21.12.05, 09:59
      18.10! :D

Honorcia
      • Gość: Vertical Re: MOSTALPŁC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.05, 10:41
        Teraz powoli z niewielkimi korektami do 25zł.!!!!
        • hurtor Re: MOSTALPŁC 21.12.05, 10:43
          To Twoje marzenie, czy tak realnie może wzrosnąć? :) Chyba nie na tych
          znaczących umowach? Chyba jeszcze jakaś inna pozytywna informacja wyniesie kurs?

Honorcia
    • Gość: Gorbi Re: MOSTALPŁC IP: *.stat.gov.pl 21.12.05, 13:07
      A jednak zostajemy w Iraku :)
      • hurtor Re: MOSTALPŁC 21.12.05, 13:11
        Ale kurs spadł z 18.20 do 17.30 i ktoś przyblokował ;) GPW jest okropne! Czy nie
        może wiecznie kurs się wznosić? - i tutaj powinien zabrać głos g :D

Honorcia
        • hurtor Re: MOSTALPŁC 21.12.05, 13:28
          No w końcu gościa skupili i idziemy na północ.

Honorcia
          • Gość: Vertical Re: MOSTALPŁC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.05, 18:00
            O Mostostal jestem spokojny, kwestia czasu jak dojdzie do 25zł.
            • hurtor Re: MOSTALPŁC 21.12.05, 18:39
              Nie chce mi się w to wierzyć... Po dzisiejszym dniu tego się nie da stwierdzić.

Honorcia
              • Gość: Vertical Re: MOSTALPŁC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.05, 19:18
                Po dzisiejszym dniu pewnie ze nie, wystarczy spojrzec na historie notowań. tak
                spory spadek juz traz mieliśmy po diwidendzie, no i kurs powrócił na szczyty.
                Tym razem moze byc podobnie.
                • Gość: slimaczysko Re: MOSTALPŁC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.05, 02:51
                  Takie bujnięcia będą miały miejsce jeszcze nie raz. Ważne, żeby kończyły się in
                  plus. Trzymajcie się, żeby nie wypaść. Jutro znowu może bujać.

[awiomarin dla każdego]
                  • Gość: Vertical Re: MOSTALPŁC - znowu dobrze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.05, 09:16
                    MOSTOSTAL PŁOCK SA transakcja z podmiotem powiązanym

Raport bieżący 64 / 2005

W nawiązaniu do raportu bieżącego nr 45/2005 Zarząd Mostostal Płock S.A.
                    informuje , że w dniu 21 grudnia 2005 roku Mostostal Warszawa S.A. wykupił 12
                    szt weksli dłużnych o łącznej wartości 6mln PLN .
                    Tym samym Mostostal Płock S.A. całkowicie wyszedł z programu wekslowego
                    Mostostal Warszawa S.A.

kom espi amp/

No to Mostostal już tylko do góry.
                    • hurtor Re: MOSTALPŁC - znowu dobrze 22.12.05, 09:41
                      Polacy zostaną w Iraku

"Rzeczpospolita" dowiedziała się, że kolejni polscy żołnierze przygotowują się
                      już do wyjazdu do Iraku. Premier Kazimierz Marcinkiewicz decyzję o przedłużeniu
                      irackiej misji ma ogłosić we wtorek.
                      Dziennik pisze, że do wyjazdu do Iraku szykują się między innymi żołnierze z 12.
                      Dywizji i 25. Brygady. Wysoki rangą oficer MON powiedział dziennikowi, że
                      wszyscy przeszli już badania lekarskie, a wybrane pododdziały ćwiczyły na
                      poligonie w Wędrzynie. W styczniu pod hasłem "Eufrat" ma się odbyć wspólne
                      szkolenie dla żołnierzy wyjeżdżających na szóstą zmianę.

Prawdopodobnie zamiast obecnych 1400 do Iraku pojechałoby 900. żołnierzy.
                      Zmieniłby się też charakter naszej misji. Żołnierze rzadziej wyjeżdżaliby na
                      patrole i akcje antyterrorystyczne.

"Rzeczpospolita" dodaje, że w zamian za dalszą pomoc władze w Bagdadzie mają nam
                      zaproponować dzierżawę pól naftowych.
                      • Gość: Gorbi Re: MOSTALPŁC - znowu dobrze IP: *.stat.gov.pl 22.12.05, 09:45
                        Alleluja :)Wszystko co miałem wolnego włożyłem W PKN ORLEN :) No i oczywiśćie
                        całą resztę mam w MOSTOSTALU :)
                        • Gość: Luke Re: MOSTALPŁC - znowu dobrze IP: *.aster.pl 22.12.05, 19:46
                          Też w to trochę wszedłem, a tu zamiast rosnąć spada. Długo jeszcze?
                          • Gość: Gorbi Re: MOSTALPŁC - znowu dobrze IP: *.stat.gov.pl 23.12.05, 08:27
                            Nie martw się :) Dokładnie w środę 28 grudnia tak ruszy z kopyta że nie
                            nadążysz obserwować zmian :)
                            • hurtor Re: MOSTALPŁC - znowu dobrze 23.12.05, 08:31
                              A to niby dlaczego 28.12? :)

Honorcia
                              • Gość: Gorbi Re: MOSTALPŁC - znowu dobrze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.05, 23:14
                                Bo we wtorek oficjalnie ogłoszą pozostanie wojsk w Iraku i co w zamian za to
                                dostaniemy :)
    • pcez1 Re: MOSTALPŁC 24.12.05, 00:12
      Proponuję założyć nowy post o MPL bo już ciężko przewijać
      • Gość: Marcin Re: MOSTALPŁC IP: *.vline.pl / *.65.rev.vline.pl 24.12.05, 09:42
        Ustaw sortuj "drzewko odwrotne".
      • Gość: Gorbi Re: MOSTALPŁC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.05, 19:15
        Może w ogóle rozpoczniemy wątek naftowy z głównymi spółkami PKN ORLEN i
        MOSTALPŁOCK i jaki wpływ na ich kurs będą miały pola naftowe które im przypadną
        w Iraku.
        • Gość: Greg Re: MOSTALPŁC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.05, 20:59
          Albo co się stanie jak pól naftowych nie wydzierżawią, a ruscy lekko zakręcą
          kurek. Trzeba jeszcze dodać PGNiG, bo to z gazem też będzie związane.
          • Gość: Gorbi Re: MOSTALPŁC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.05, 22:12
            Mam ciasnego stop loosa to na pewno na tym nie stracę a szansa na zysk jest
            ogromna. Zobaczysz co się będzie działo we wtorek i kolejne dni jak oficjalnie
            ogłoszą pozostawienie wojsk w Iraku i konkretne korzyści gospodarcze jakie na
            tym odniesiemy. Za dużo okazji mi przeszło koło nosa bo tak pesymistycznie
            patrzyłem jak Ty.
            • hurtor Re: MOSTALPŁC 27.12.05, 12:25
              No i zostają na kolejny rok, dzisiaj już słyszałam w radio :)

Honorcia
              • Gość: Gorbi Re: MOSTALPŁC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.05, 13:03
                A te spadki dzisiaj to tylko i wyłącznie realizowanie strat do PITu bo dzisiaj
                ostatni dzień :)
    • Gość: slimaczysko Re: MOSTALPŁC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.05, 10:08
      wow! 8( ale leci...
      • Gość: Gorbi Re: MOSTALPŁC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.05, 10:46
        Nie martw się to spekulanci :)
    • hurtor Re: MOSTALPŁC 27.12.05, 16:59
      Hmm. Pobyt w Iraku o kolejny rok do 31.12.2006. No to zobaczymy, co jutro z
      kursem się stanie, jak obstawiacie? :) Ja mówię, że niestety wcale nie wzrośnie
      tak pięknie, jak o tym ostatnio mowa :)

Honorcia
      • kmani Re: MOSTALPŁC 27.12.05, 18:09
        Myśle że wymierne w korzyści wzrosty są możliwe dopiero po mniej lub bardziej
        konkretnych publicznych stwierdzeniach o możliwych korzyściach jakie być może na
        Polskę czekają w związku z pozostawieniem w Iraku naszych wojsk. Gorzej jak nie
        czekają żadne. Sam liczę bardzo na MOSTALPŁC bo wtopiłem w niego troche
        piniążków ostatnio :)
        • Gość: Greg Re: MOSTALPŁC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.05, 00:42
          Ja bym nie liczył na profity związane z Irakiem. USA mają nas w nosie, ale
          nasze kundelki władzy ocierają się o nogi Busha myśląc, że coś upadnie i jakiś
          ochłap im się trafi.
          Kurs może wzrosnąć - moim zdaniem pod koniec stycznia, najpierw delikatnie,
          potem info o jakimś kontrakcie z PKN i wtedy trochę się ruszy. Po opublikowaniu
          wyników z 4Q znów spadnie :-(
          Nie mówicie, że Was nie ostrzegałem, jak liczyliście na dywidendę i szybkie
          wzrosty. Na błędach trzeba się uczyć, a nie je powtarzać. Mam nadzieję, że
          więcej tego nie zrobicie. Co tam głowa do góry, to tylko pieniądze, zdrowie
          jest najważniejsze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka