GoĹÄ: slimaczysko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.05, 09:57 To już chyba dobra cena, żeby podkupić tę spółkę? Czy dalsze spadki są uzasadnione? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
GoĹÄ: Gorbi Re: MOSTALPŁC IP: *.stat.gov.pl 05.12.05, 10:50 Tylko i wyłącznie z powodu zimy. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Gorbi Re: MOSTALPŁC IP: *.stat.gov.pl 05.12.05, 10:51 Tylko z powodu zimy. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: slimaczysko Re: MOSTALPŁC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.05, 10:43 W jaki sposób zima wpływa na obniżenie kursu? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Gorbi Re: MOSTALPŁC IP: *.stat.gov.pl 06.12.05, 10:59 No raczej zimą wiele zbudować się nie da. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: slimaczysko Re: MOSTALPŁC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.05, 15:09 O dzisiaj na termometrze +4 to pewnie dlatego +4,75% :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Greg Re: MOSTALPŁC IP: *.skierniewice.sdi.tpnet.pl 06.12.05, 15:13 Z tym termometrem to trzeba uważać, zima idzie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Gorbi Re: MOSTALPŁC IP: *.stat.gov.pl 06.12.05, 15:21 Nie musisz być złośliwy bo ja sam się wkopałem w tego śmiecia. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: slimaczysko Re: MOSTALPŁC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.05, 15:53 Nie chiałem być złośliwy...no może trochę ;) Ale jak patrzę na drogowców w Warszawie...no niby zima, a oni zdemontowali wjazd na trasę Łazienkowską (od strony Pragi) i teraz zanim odbudują to wiosna nastanie. To tak trochę nawiązując do tego budowania w zimie. W każdym razie, jeżeli Mostostal będzie miał już te kontrakty w Iraku...to już tylko burza piaskowa może powstrzymać kurs! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: rhoex Re: MOSTALPŁC IP: *.kp.pl 05.12.05, 18:48 a kto tak sypie tym papierkiem? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: rhoex Re: MOSTALPŁC IP: *.kp.pl 06.12.05, 18:15 więc opłacało się w to wejść, dzisiaj niezły wzrost, a pewnie na tym nie koniec Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Vertical Re: MOSTALPŁC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.05, 21:21 Odbicie od dna i szybki powrót na szczyty. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: endru Re: MOSTALPŁC IP: *.gprspla.plusgsm.pl 07.12.05, 01:23 wystarczy powrót do poprzedni poziom po odjęciu dywidendy Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Gorbi Re: MOSTALPŁC IP: *.stat.gov.pl 07.12.05, 08:46 Aż miło się czyta jak taki optymizm na forum panuje. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Andrzej Miłosz Re: MOSTALPŁC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.05, 10:11 To mamy znowu wzrosty!!! To juz nie krótkotrwały wzrost, tylko silna tendencja. Wchodze. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: rhoex Re: MOSTALPŁC IP: *.kp.pl 07.12.05, 17:26 optymizm, tak jak na cąłym rynku ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: bolek Re: MOSTALPŁC IP: *.Zabrze.Net.pl 07.12.05, 17:32 hmmmm optymizm jak najbardziej uzasadniony to papier średnioterminowy i teraz powoli bedzie sie wspinał do góry tak to juz jest z tym płockiem parszywym:) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: slimaczysko Re: MOSTALPŁC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.05, 18:38 Jest szansa, że doczłapie do kursu z przed dywidendy? Oczywiście nie w zimie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Greg Re: MOSTALPŁC - moje 3 grosze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.05, 21:19 Kurs będzie powoli się wspinał by nagle skoczyć o 8-10%, lekka korekta i znów wspinaczka. Mocny opór około 23-24 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: rhoex Re: MOSTALPŁC - moje 3 grosze IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 08.12.05, 22:55 oj, chyba do 23 zł. to będzie ciężko w krótkim terminie Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Greg Re: MOSTALPŁC - moje 3 grosze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.05, 23:22 Ja myślę o 2-3 miesiącach, czy to krótki termin? Bo ja wiem?! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: slimaczysko Re: MOSTALPŁC - moje 3 grosze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.05, 09:51 Jasna sprawa, że nie stanie się to z dnia na dzień. Do lata, do lata, do lata... :o Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: slimaczysko Re: MOSTALPŁC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.05, 09:53 Kolejne wachnięcie -60gr. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: slimaczysko Re: MOSTALPŁC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.05, 11:55 I znowu duże skoki w górę i do dołu. A wszystko to przy stosunkowo małych obrotach. Czym jest to spowodowane? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Mirosław Nowik Re: MOSTALPŁC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.05, 23:47 Nie martwcie się. Z dobrego zródła wiem że analitycy ING Securities pracuja na rekomendacją dla MOSTALPLC (koleznanka mojej żony dzis na imieninach się wygadała (zajmuje stanowisko kierownika POK ING w Poznaniu) Rekomendacja ma byc znana w poniedziałek (ale tylko dla upoważnionych osób czyli wiadomo dla kierowników funduszu ING). Dopiero w srode zostanie ogłoszona. Nie wiem jaka bedzie ale jeżeli w poniedziałek akcje zaczna rosnąć to znak że trzeba znak że Fundusz skupuje, a to znak ze rekomendacja bedzie KUPUJ!!!! Zreszta przy btakiej cenie chyba inna byc nie moze. Nie interesowałem sie giełdą ale w poniedziełek zakładam rachunek i obserwuje kurs.. Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Gorbi Re: MOSTALPŁC IP: *.stat.gov.pl 12.12.05, 11:06 Czyżby na razie cisza przed burzą ??? Odpowiedz Link Zgłoś
hurtor Re: MOSTALPŁC 12.12.05, 11:16 Burzy nie będzie :P Została odwołana :D Honorcia Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Mirosław Nowik Re: MOSTALPŁC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.05, 23:57 Przepraszam za błędy ale po imieninach klawisze mi sie myla a i troche podniecony jestem. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Greg Re: MOSTALPŁC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.05, 10:32 Takie rzeczy to my już wiemy i nie musimy czekać na rekomendację ING :-) ani na sprawozdanie z imienin, które - jak sądzę - jst frustracyjnym wynikiem zakupów po 28 zł. A może się mylę ??? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Gorbi Re: MOSTALPŁC IP: 83.9.241.* 11.12.05, 11:36 A trzeba dodać jeszcze do tego decyzję co do pozostania nasych wojsk w IRAKU w zamian za kontrakty na odbudowę przemysłu petrochemicznego. Wszystko rozstrzygnie się już w piątek 16.12.2005. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Gorbi Re: MOSTALPŁC IP: *.stat.gov.pl 13.12.05, 10:40 Ciekawe kto będzie robił zbiorniki dla tej oczysczalni ścieków co dostała kaskę z UNII :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: bolek Re: MOSTALPŁC IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.05, 11:33 akcje w dół - co radzicie - jestem taw. leszczem ale mam zamiar jeszcze przytrzymać i przeczekać bo chyba już było Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Gorbi Re: MOSTALPŁC IP: *.stat.gov.pl 13.12.05, 11:37 Ja też tam umoczyłem ale sprzedam jak tylko odzyskam stratę na innych akcjach. Ty raczej nie masz wyjścia. Poczekasz do maja i po bólu. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: bolek Re: MOSTALPŁC IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.05, 11:42 dzięki za pocieszenie Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: bolek Re: MOSTALPŁC IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.05, 11:59 na dnie dostał małego kopa - iskierka nadziei Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Greg Re: MOSTALPŁC IP: *.skierniewice.sdi.tpnet.pl 13.12.05, 15:21 Moim zdaniem będzie jeszcze spadał, dołek będzie na 15.50-15.90, dopiero potem nastąpi gwałtowniejsze wybicie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: slimaczysko Re: MOSTALPŁC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 16:34 Oby Twoje słowa w gó.. się obróciły ;) Ja myślę, że 16,90 - 17,00 to dolna granica tego spadku. Teraz poszoruje trochę brzuchem i w przeciągu 2 tygodni będzie można zaobserwować powolny wzrost. Odpowiedz Link Zgłoś
gal48 Re: MOSTALPŁC 13.12.05, 17:34 mocna turbulencja czyli zbliża się stabilne wznoszenie Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: endru Re: MOSTALPŁC IP: *.kp.pl 13.12.05, 17:41 no ciekawy jest ten Mostostal... Odpowiedz Link Zgłoś
gal48 Re: MOSTALPŁC 13.12.05, 17:46 to ostatnie dni, kiedy można przyglądać się z bliska właśnie zbiera się do odlotu Odpowiedz Link Zgłoś
hurtor Re: MOSTALPŁC 13.12.05, 22:34 No ja właśnie dzisiaj byłam sprawczynią przejścia kursu w 17.10 :P Przepraszam... Niestety później komuś odbiło i sprzedawał za 16.90 :P Teraz pozostało czekać na lepsze czasy :) Honorcia Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Gorbi Re: MOSTALPŁC IP: *.stat.gov.pl 14.12.05, 08:46 I tak wszystko zależy od tego czy dostaniemy te kontrakty w Iraku. Do końca roku wszystko się wyjaśnie i po bólu. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zz Re: MOSTALPŁC IP: *.aster.pl 14.12.05, 11:04 mam pytanie. MOże głupie bo jestem tu nowy ale kiedy wypłacaja dywidende Mostostalu Płock?? Miałem pare akcji i sprzedałem dokładnie 29.11 czyli powinienem dostac dywidende??/ Odpowiedz Link Zgłoś
hurtor Re: MOSTALPŁC 14.12.05, 11:08 16.12.2005 będziesz miał na koncie maklerskim. Honorcia Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Drops Re: MOSTALPŁC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.05, 18:43 Dywidendę wypłacają 16-12-2005, a na koncie będzie 21-12-2005, po rozliczeniu przez KDPW. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
kmani Re: MOSTALPŁC 14.12.05, 18:15 Witam wszystkich. Kiedy mozna sie spodziewać jakichkolwiek decyzji związanych z kontraktami w Iraku? Czy jest wyznaczona jakas data? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Gorbi Re: MOSTALPŁC IP: *.stat.gov.pl 15.12.05, 08:47 Czekają na elekcję Prezydenta żeby to on jako zwierzchnik sił zbrojnych mógł ogłosić co z naszym wojskiem i kontraktami. Decyzje już zapadły w Ameryce. Kurs nie spada a nawet powoli rośnie więc na pewno były to decyzje w miarę pozytywne. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Robin Re: MOSTALPŁC IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.05, 14:04 Co sie dzieje z tym Mostostalem Płock? Powoli tracę cierpliwość i najpóźniej w poniedziałek sprzedam to chyba po tym kursie, czyli dla mnie ze stratą Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: rhoex Re: MOSTALPŁC IP: *.kp.pl 15.12.05, 18:18 sprzedawaj, sprzedawaj, chętnie kupię - jeszcze po nizszym kursie ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Gorbi Re: MOSTALPŁC IP: *.stat.gov.pl 16.12.05, 08:47 Nikt się chyba nie spodziewał że tak sprawnie przebiegną wybory w IRAKU. Teraz to kontrakty na odbudowę petrochemii same będą się nam pchały w rączki. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: rhoex Re: MOSTALPŁC IP: *.kp.pl 16.12.05, 13:53 a jak się mają rozmowy w Stanach na temat utzymania naszych wojsk w zamian za intratne kontrakty? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Gorbi Re: MOSTALPŁC IP: *.stat.gov.pl 16.12.05, 14:37 Chcieliśmy wszystkiego po trochu. Amerykanie nie zgodzili się na pomoc wojskową więc musieli rozszerzyć pole gospodarcze. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: obserwator Re: MOSTALPŁC IP: *.localdomain / *.czajen.pl 16.12.05, 15:37 dywidenda napłynęła na konto ,może by dokupić za to akcji?trochę zredukuje to straty ,a w przyszłości może policzymy większe zyski?! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Gorbi Re: MOSTALPŁC IP: *.stat.gov.pl 16.12.05, 15:40 Jak wierzysz w te kontrakty w IRAKU to kupuj. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Vertical Re: MOSTALPŁC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.05, 17:52 Dywidenda wpłynęła na konto ale nie wiem czy odliczyli automatycznie 19% podatku? Cos mi sie nie zgadza w wyliczeniach. Dostałem za duzo. Jak jest z podatkiem od dywidendy? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Remus. Re: MOSTALPŁC IP: *.fn.pl 16.12.05, 18:37 Ile tego było 7 czy 7,5 zł. brutto za akcje -nie pamietam i tez nie moge się doliczyć:)) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: bill3 Re: MOSTALPŁC IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.05, 19:32 7,5 i powinni potrącić 19% Odpowiedz Link Zgłoś
hurtor Re: MOSTALPŁC 16.12.05, 21:18 Potrącili odpowiednio. 19% zabrali jak nic, nie ma obaw, najwyżej więcej mogli Wam odprowadzić niż mniej :P Grosza nie podarują :D Honorcia Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: rhoex Re: MOSTALPŁC IP: *.gprspla.plusgsm.pl 17.12.05, 11:07 żyją dzięki nam ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: rhoex Re: MOSTALPŁC IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 20.12.05, 00:28 cisza przed burzą? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Gorbi Re: MOSTALPŁC IP: *.stat.gov.pl 20.12.05, 10:07 Chyba tak :) Rozmowy z amerykańcami idą pełną parą :) Odpowiedz Link Zgłoś
hurtor Re: MOSTALPŁC 20.12.05, 10:11 A kiedy ich finalizacja może nastąpić? ;) Realnie? ;) Honorcia Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: rhoex Re: MOSTALPŁC IP: *.kp.pl 20.12.05, 11:34 narazie czekamy na odpowiedź amerykanów na nasze postulaty (wiadomo, że nie tylko o wojsko chodzi) wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3075466.html Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Gorbi Re: MOSTALPŁC IP: *.stat.gov.pl 20.12.05, 11:48 MOSTALWAR rośnie jak opętany a to przecież właściciel MOSTALPŁOCK Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: rhoex Re: MOSTALPŁC IP: *.kp.pl 20.12.05, 13:56 spokojnie, jeszcze zdąży sie odbić ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: slimaczysko Re: MOSTALPŁC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.05, 19:18 Jak mawiał mój pradziad: "Deszcz nie pada co dzień" Odpowiedz Link Zgłoś
hurtor Re: MOSTALPŁC 20.12.05, 19:20 Oby oby :) ...zaczyna mnie powoli wściekać :D Patelnia w łapkę i na IRAK :D Honorcia Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Greg Re: MOSTALPŁC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.05, 22:00 Jeśli nie pojawią się jakieś dobre informacje, MSP będzie dalej spadał w sumie ok.6-8 proc. Oczywiście zlecenia robicie na własną odpowiedzialność. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: slimaczysko Re: MOSTALPŁC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.05, 00:24 "Oczywiście zlecenia robicie na własną odpowiedzialność." Dobrze PAPO Greg. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Vertical Re: MOSTALPŁC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.05, 01:00 ja nauczyłem sie czekac i we wszystkich przpadkach narazie opłaciło sie. na prokomie byłem -3000zł, na jago -3000zł a w ostatnich kilku dniach na tych spólkach dobrze zarobiłem. Niektórzy juz mi doradzali "sprzdaj smiecie i w łoz w inne spólki" zawsze wkładając w cos nowego istnieje ryzyko że spóklka spadnie, Mostostal juz bardzo spadł dlatego jest wielka szansa ze spólka poszybuje do góry. ps. teraz wszystko wrzuciłem w Tete, jestem pewny że w przeciagu miesiaca kurs skoczy do 12-13zł. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Vertical Mostostal Płock - znaczaca umowa! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.05, 08:59 MOSTOSTAL PŁOCK SA zawarcie znaczącej umowy Raport bieżący 63 / 2005 Zarząd Mostostal Płock S.A. informuje , że Spółka w okresie od 28.06.2005 r. do 20.12.2005 r. podpisała z Polskim Koncernem Naftowym ORLEN S.A. umowy i aneksy do zawartych umów na łączną kwotę netto 7,7 mln PLN. Największą jest umowa o wartości 3,1 mln PLN na wykonanie likwidacji instalacji Komorowe Koksowanie . W przypadku rozwiązania umowy z winy Mostostalu Płock S.A. , Spółka zapłaci zamawiającemu karę umowną w wysokości 20% wartości umowy . Jako kryterium uznania umowy za znaczącą Spółka przyjmuje wartość kapitału własnego Mostostal Płock S.A. kom espi abs/ Odpowiedz Link Zgłoś
hurtor Re: Mostostal Płock - znaczaca umowa! 21.12.05, 09:08 Czyli wczoraj wygasła ;) Robi się coraz ciekawiej ;) Honorcia Odpowiedz Link Zgłoś
hurtor Re: Mostostal Płock - znaczaca umowa! 21.12.05, 09:13 A przepraszam, źle zrozumiałam, myślałam, ze w tym okresie mieli wybudować ;) Honorcia Odpowiedz Link Zgłoś
hurtor Re: Mostostal Płock - znaczaca umowa! 21.12.05, 09:48 To jednak MOSTALPLC odbija się, aż miło popatrzeć :D Honorcia Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Vertical Re: MOSTALPŁC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.05, 10:41 Teraz powoli z niewielkimi korektami do 25zł.!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
hurtor Re: MOSTALPŁC 21.12.05, 10:43 To Twoje marzenie, czy tak realnie może wzrosnąć? :) Chyba nie na tych znaczących umowach? Chyba jeszcze jakaś inna pozytywna informacja wyniesie kurs? Honorcia Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Gorbi Re: MOSTALPŁC IP: *.stat.gov.pl 21.12.05, 13:07 A jednak zostajemy w Iraku :) Odpowiedz Link Zgłoś
hurtor Re: MOSTALPŁC 21.12.05, 13:11 Ale kurs spadł z 18.20 do 17.30 i ktoś przyblokował ;) GPW jest okropne! Czy nie może wiecznie kurs się wznosić? - i tutaj powinien zabrać głos g :D Honorcia Odpowiedz Link Zgłoś
hurtor Re: MOSTALPŁC 21.12.05, 13:28 No w końcu gościa skupili i idziemy na północ. Honorcia Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Vertical Re: MOSTALPŁC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.05, 18:00 O Mostostal jestem spokojny, kwestia czasu jak dojdzie do 25zł. Odpowiedz Link Zgłoś
hurtor Re: MOSTALPŁC 21.12.05, 18:39 Nie chce mi się w to wierzyć... Po dzisiejszym dniu tego się nie da stwierdzić. Honorcia Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Vertical Re: MOSTALPŁC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.05, 19:18 Po dzisiejszym dniu pewnie ze nie, wystarczy spojrzec na historie notowań. tak spory spadek juz traz mieliśmy po diwidendzie, no i kurs powrócił na szczyty. Tym razem moze byc podobnie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: slimaczysko Re: MOSTALPŁC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.05, 02:51 Takie bujnięcia będą miały miejsce jeszcze nie raz. Ważne, żeby kończyły się in plus. Trzymajcie się, żeby nie wypaść. Jutro znowu może bujać. [awiomarin dla każdego] Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Vertical Re: MOSTALPŁC - znowu dobrze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.05, 09:16 MOSTOSTAL PŁOCK SA transakcja z podmiotem powiązanym Raport bieżący 64 / 2005 W nawiązaniu do raportu bieżącego nr 45/2005 Zarząd Mostostal Płock S.A. informuje , że w dniu 21 grudnia 2005 roku Mostostal Warszawa S.A. wykupił 12 szt weksli dłużnych o łącznej wartości 6mln PLN . Tym samym Mostostal Płock S.A. całkowicie wyszedł z programu wekslowego Mostostal Warszawa S.A. kom espi amp/ No to Mostostal już tylko do góry. Odpowiedz Link Zgłoś
hurtor Re: MOSTALPŁC - znowu dobrze 22.12.05, 09:41 Polacy zostaną w Iraku "Rzeczpospolita" dowiedziała się, że kolejni polscy żołnierze przygotowują się już do wyjazdu do Iraku. Premier Kazimierz Marcinkiewicz decyzję o przedłużeniu irackiej misji ma ogłosić we wtorek. Dziennik pisze, że do wyjazdu do Iraku szykują się między innymi żołnierze z 12. Dywizji i 25. Brygady. Wysoki rangą oficer MON powiedział dziennikowi, że wszyscy przeszli już badania lekarskie, a wybrane pododdziały ćwiczyły na poligonie w Wędrzynie. W styczniu pod hasłem "Eufrat" ma się odbyć wspólne szkolenie dla żołnierzy wyjeżdżających na szóstą zmianę. Prawdopodobnie zamiast obecnych 1400 do Iraku pojechałoby 900. żołnierzy. Zmieniłby się też charakter naszej misji. Żołnierze rzadziej wyjeżdżaliby na patrole i akcje antyterrorystyczne. "Rzeczpospolita" dodaje, że w zamian za dalszą pomoc władze w Bagdadzie mają nam zaproponować dzierżawę pól naftowych. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Gorbi Re: MOSTALPŁC - znowu dobrze IP: *.stat.gov.pl 22.12.05, 09:45 Alleluja :)Wszystko co miałem wolnego włożyłem W PKN ORLEN :) No i oczywiśćie całą resztę mam w MOSTOSTALU :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Luke Re: MOSTALPŁC - znowu dobrze IP: *.aster.pl 22.12.05, 19:46 Też w to trochę wszedłem, a tu zamiast rosnąć spada. Długo jeszcze? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Gorbi Re: MOSTALPŁC - znowu dobrze IP: *.stat.gov.pl 23.12.05, 08:27 Nie martw się :) Dokładnie w środę 28 grudnia tak ruszy z kopyta że nie nadążysz obserwować zmian :) Odpowiedz Link Zgłoś
hurtor Re: MOSTALPŁC - znowu dobrze 23.12.05, 08:31 A to niby dlaczego 28.12? :) Honorcia Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Gorbi Re: MOSTALPŁC - znowu dobrze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.05, 23:14 Bo we wtorek oficjalnie ogłoszą pozostanie wojsk w Iraku i co w zamian za to dostaniemy :) Odpowiedz Link Zgłoś
pcez1 Re: MOSTALPŁC 24.12.05, 00:12 Proponuję założyć nowy post o MPL bo już ciężko przewijać Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Marcin Re: MOSTALPŁC IP: *.vline.pl / *.65.rev.vline.pl 24.12.05, 09:42 Ustaw sortuj "drzewko odwrotne". Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Gorbi Re: MOSTALPŁC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.05, 19:15 Może w ogóle rozpoczniemy wątek naftowy z głównymi spółkami PKN ORLEN i MOSTALPŁOCK i jaki wpływ na ich kurs będą miały pola naftowe które im przypadną w Iraku. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Greg Re: MOSTALPŁC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.05, 20:59 Albo co się stanie jak pól naftowych nie wydzierżawią, a ruscy lekko zakręcą kurek. Trzeba jeszcze dodać PGNiG, bo to z gazem też będzie związane. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Gorbi Re: MOSTALPŁC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.05, 22:12 Mam ciasnego stop loosa to na pewno na tym nie stracę a szansa na zysk jest ogromna. Zobaczysz co się będzie działo we wtorek i kolejne dni jak oficjalnie ogłoszą pozostawienie wojsk w Iraku i konkretne korzyści gospodarcze jakie na tym odniesiemy. Za dużo okazji mi przeszło koło nosa bo tak pesymistycznie patrzyłem jak Ty. Odpowiedz Link Zgłoś
hurtor Re: MOSTALPŁC 27.12.05, 12:25 No i zostają na kolejny rok, dzisiaj już słyszałam w radio :) Honorcia Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Gorbi Re: MOSTALPŁC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.05, 13:03 A te spadki dzisiaj to tylko i wyłącznie realizowanie strat do PITu bo dzisiaj ostatni dzień :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: slimaczysko Re: MOSTALPŁC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.05, 10:08 wow! 8( ale leci... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Gorbi Re: MOSTALPŁC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.05, 10:46 Nie martw się to spekulanci :) Odpowiedz Link Zgłoś
hurtor Re: MOSTALPŁC 27.12.05, 16:59 Hmm. Pobyt w Iraku o kolejny rok do 31.12.2006. No to zobaczymy, co jutro z kursem się stanie, jak obstawiacie? :) Ja mówię, że niestety wcale nie wzrośnie tak pięknie, jak o tym ostatnio mowa :) Honorcia Odpowiedz Link Zgłoś
kmani Re: MOSTALPŁC 27.12.05, 18:09 Myśle że wymierne w korzyści wzrosty są możliwe dopiero po mniej lub bardziej konkretnych publicznych stwierdzeniach o możliwych korzyściach jakie być może na Polskę czekają w związku z pozostawieniem w Iraku naszych wojsk. Gorzej jak nie czekają żadne. Sam liczę bardzo na MOSTALPŁC bo wtopiłem w niego troche piniążków ostatnio :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Greg Re: MOSTALPŁC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.05, 00:42 Ja bym nie liczył na profity związane z Irakiem. USA mają nas w nosie, ale nasze kundelki władzy ocierają się o nogi Busha myśląc, że coś upadnie i jakiś ochłap im się trafi. Kurs może wzrosnąć - moim zdaniem pod koniec stycznia, najpierw delikatnie, potem info o jakimś kontrakcie z PKN i wtedy trochę się ruszy. Po opublikowaniu wyników z 4Q znów spadnie :-( Nie mówicie, że Was nie ostrzegałem, jak liczyliście na dywidendę i szybkie wzrosty. Na błędach trzeba się uczyć, a nie je powtarzać. Mam nadzieję, że więcej tego nie zrobicie. Co tam głowa do góry, to tylko pieniądze, zdrowie jest najważniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś