Dodaj do ulubionych

Zamieszanie w browarze Perła

IP: *.chello.pl 12.09.08, 21:10
Ci dunczycy chyba tkwia w sredniowieczu haha. Gdzie oni wyczytali,
ze wladze spolek publicznych zarabiaja 45tys rocznie? Wychodzi
niecale 4tys brutto na miesiąc. Z choinki sie urwali? 45 tys rocznie
to zarabia robol na tasmie w fiacie. Nie chcialbym pracowac u
dunczykow, to jacys dusigrosze, a Polska dla nich to chyba etiopia.
Obserwuj wątek
    • Gość: hm Zamieszanie w browarze Perła IP: *.jmdi.pl 12.09.08, 21:41
      Od 19 lat tzw. inwestorzy zagraniczni drenują kasy przejmowanych lub
      prywatyzowanych firm a tu nagle wielkie halo ? a co ze spółkami państwowymi
      typu Ciech gdzie byle dyrektor ciągnie 50 tys. m-c plus bonusy ? Fundusz
      inwestycyjny inwestuje po to żeby dać komuś zarobić i tyle. Jak kapitalizm to
      kapitalizm.
      • szfindel Zdecydowanie popieram Dunczykow 12.09.08, 22:38
        Chcialbym zwrocic uwage na glosy na fgorum:
        - po pierwsze wiekszosci sam fakt, ze wlasciciel kosi ile wlezie wydaje sie OK.
        Typowy, chamski sposob myslenia prostakow, co mysla, ze wiedza jak wyglada w
        swiecie robienie biznesu. Prostactwo.
        - po drugie Dunczycy mimo niezlego u siebie socjala potrafia krecic niezle
        binesy (jedna z najbardziej konkurenyjnych gospodraek europejskich) gdy USA to
        zwykli zlodzieje, co widac i tutaj, w tym przypadku.
        - po trzecie moi drodzy a co z waszymi spiewkami o tym, ze jak facet wiecej
        zarobi, to zainwestuje i da prace nowym bla bla bla... Wolnorynkowcy, wy zdaje
        sie wierzycie w te wasze bzdury. A tu prosze, klasyka mowi, ze wolnego rynku nie
        ma. Ze jak sie dorwa do zloba to kosza ile wlezie. Przyjada amerykancy co
        Polski, kraju ktory uwazaja za totalnie wiesniacki, wydoja glupich ludzi i jak
        wszystko walnie to sobie pojada. A durnie beda powtarzac, ze wolny rynek, ze
        wlasciciel moze robic co chce itd. Glupich nie sieja.

Pozdro dla durni.
        • Gość: _AS Re: Zdecydowanie popieram Dunczykow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.08, 00:26
          W każdym systemie są złodzieje. Zarząd tego funduszu zwyczajnie okrada jego
          udziałowców. W systemie rozdrobnionego akcjonariatu mogą dosyć długo kraść. Jak
          wiadomo w USA bywało to i na wielką skalę.
        • Gość: gość Re: Zdecydowanie popieram Dunczykow IP: *.adsl.inetia.pl 13.09.08, 10:04
          a co chcesz od dzieciaków które nie odrózniają zarządu spółki od zarządu rady
          nadzorczej? niektóre komentarze rozbawiają mnie do łez - a z drugiej przeraża -
          jeśli internauci chcą płacić gostkowi za jedno parogodzinne spotkanie
          miesięcznie kilkadziesiąt tysięcy.
      • mike-great Czy to ten J.Butcher co okradł JMD ??? 13.09.08, 00:20
        Czy to ten J.Butcher co okradł Jeronimo Martins Distribution, oferując kursy języka, a potem uciekł z kasą do GB ???
    • Gość: kantan Zanim Polaczki się uruchomię mechanizm obronny ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.08, 21:55
      to zapytam
      1 Co proponujecie ?
      2 Co wy zrobiliście dla kraju ?
    • kuczman Re: Zamieszanie w browarze Perła 12.09.08, 22:00
      Uwazam ze zarzad tak duzej firmy powinien zarabiac na swiatowym poziomie.
      To ich decyzje rozwijaja lub gubia firme- nie ludzi na nizszych szczeblach
      ktorzy sa od wykonywania polecen.
      • Gość: _AS Re: Zamieszanie w browarze Perła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.08, 22:31
        Rada nadzorcza to nie zarząd. W wynaturzonym kapitalizmie spółek akcyjnych to
        świetne posadki dla nie przepadających za pracą kolesi.
      • Gość: siwy Re: Zamieszanie w browarze Perła IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 13.09.08, 08:04
        Kuczman- mylisz zarząd z radą nadzorczą. Zarząd niech zarabia więcej, ale
        figuranci z rady nadzorczej - za co ( za kilka spotkań w ciągu roku???
    • perculator Zamieszanie w browarze Perła 12.09.08, 22:01
      Czy taki pozew w Polsce ma podstawe?
      Fundusz ma wiekszosc udzialow, moze wiec robic co chce. Wiadomo, ze
      sobie nie bedzie szkodzil, bo nie mialoby to sensu.
      Na jakiej wiec podstawie w/g prawa polskiego Dunczycy moga wogole
      zlozyc pozew?
      • Gość: robert Re: Zamieszanie w browarze Perła IP: *.77.classcom.pl 12.09.08, 22:46
        A na takiej podstawie że amerykanie działają na szkodę spółki.
        I sąd ma rozstrzygnąć czy działa na szkodę spółki czy też nie.
        Ja pracowałem w zarządzie, w firmie którą kupił fundusz inwestycyjny z USA. Mogę
        potwierdzić, że drenaż pieniędzy dla ludzi z funduszy był duży.
      • Gość: marter Re: Zamieszanie w browarze Perła IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.09.08, 22:57
        np. na podstawie art. 422 kodeksu spółek handlowych
        • perculator Re: Zamieszanie w browarze Perła 13.09.08, 01:29
          czy masz na mysli dzialanie na szkode spolki lub udzialowcow?
          Czy podwyzszenie pensji zarzadowi juz przynioslo szkode? Jak to
          udowodnic? Moze bardziej wykwalikowani ludzie zasiedli w zarzadzie i
          trzeba poczekac przynajmniej rok na efekty?
          Czy to nie zbyt frywolne posuniecie ze zlozeniem pozwu w sadzie tak
          szybko?
    • Gość: gosc ksigowy Zamieszanie w browarze Perła IP: 67.130.145.* 13.09.08, 00:07
      25 tys zl to okolo 10 tys dolarow,to moja pensja jest o 3 tys nizsza
      a jestem tylko analitykiem finasowym w korporacji, szef takiego
      browaru powinien zarabiac ze 20 tys dol na miesiac
      • Gość: DJ Re: Zamieszanie w browarze Perła IP: *.acn.waw.pl 13.09.08, 01:08
        Niezły z Ciebie księgowy, skoro uważasz, że szef spółki wchodzi w skład RN. Gratuluję braku elementarnej wiedzy.

DJ
    • nefnef Zamieszanie w browarze Perła 13.09.08, 00:39
      Och. Co się dziwić – kapitalizm! Silniejszy ma rację, zresztą jest na swoim i
      niby dlaczego swoim nie ma pozwolić zarobić?
    • perculator Dziwny fundusz 13.09.08, 01:48
      A tak ogolnie to dziwny jest brak info. dot. funduszu "Southbeach
      development". Jaki to amerykansko-kanadyjsko fundusz kiedy wszyscy
      sa Polakami? Nie ma strony internetowej, zadnej info ani nie wiadomo
      gdzie zarejestrowany?
    • Gość: janow Zamieszanie w browarze Perła IP: *.nott.cable.ntl.com 13.09.08, 01:51
      a piwo janow? gdzie jest?
    • Gość: Juras Zamieszanie w browarze Perła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.08, 03:10
      Ludzie, wy tu debatujecie o kasie... Tu chodzi o przetrwanie producenta niezłego
      piwa! A minie rok, może dwa i może to być kolejny browar produkujący prawie-piwa
      i sikacze jakimi są: Żywiec, Warka, Królewskie, Lech, Tyskie czy Okocim. Obecnie
      produkty dużych koncernów w zasadzie nie różnią się smakiem od siebie, ale 85%
      Polaków nie robi to różnicy. Tak naprawdę są uwiedzeni przez kolorowe reklamy
      Żywca albo ślepo wierzący, że np. takie piwo Tyskie zajęło czołowe miejsca na
      konkursach piwnych, o których fachowcy z branży nic nie słyszeli... :-) To
      wszystko jest tylko znakomitą robotą agencji reklamowych! Ech... Póki co cieszmy
      się więc znakomitym smakiem piw z browarów regionalnych: Ciechana, Krajana,
      Czarnkowa, Ambera, czy właśnie Łomży albo Perły. Pozdrawiam wszystkich
      wielbicieli prawdziwego piwa!
    • dalton78 Zamieszanie w browarze Perła 13.09.08, 04:24
      A ja tu w pracy siedze zamiast browarek smakować:-)
    • Gość: Stefan Zamieszanie w browarze Perła IP: *.pools.arcor-ip.net 13.09.08, 06:56
      chamstwo i nieliczenie sie z sytuacja w kraju.
      za co placa darmozjadom?
    • Gość: dar Zamieszanie w browarze Perła IP: 81.210.116.* 13.09.08, 09:07
      Czy ktokolwiek komentujący ten artykuł odróżnia radę nadzorczą od zarządu???.
      • damianbsc Re: Zamieszanie w browarze Perła 13.09.08, 09:29
        Prauje w IE jako inzynier na starcie, poki co jestem nikim w firmie, ale
        3200euro mam na reke. Taki inz. z doswiadczeniem to zarabia ok 1200-1400euro
        tygodniowo. Wiec nie piszcie, ze dyrekcja zarabia ogromne pieniadze, poniewaz
        wyzszy szczebel zarzadzajacy w mojej firmie zarabia 3400euro tygodniowo a
        dyrektorzy to nie wiem ile.
        • Gość: co to jest IE? Re: Zamieszanie w browarze Perła IP: 80.48.4.* 13.09.08, 10:42
          co to jest IE? tak żebyś nie był gołosłowny...
    • Gość: Qhasz Drugie dno IP: *.eranet.pl 13.09.08, 10:46
      Coś mi się wydaje, że konflikt pomiędzy akcjonariuszami nie dotyczy wyłącznie
      wynagrodzeń członków rady nadzorczej. Kwestia wynagrodzeń jest zapewne dla
      spółki sprawą drugorzędną. Amerykanie pewnie chcą się pozbyć Duńczyków ze
      spółki i zaczynają wykonywać "ruchy" zmierzające do zdobycia przewagi większej
      niż wynikającej z siły ich głosów na walnym. Niezależnie od tego zdumiewająca
      jest również liczba członków rady nadzorczej. W największych polskich spółkach
      publicznych ich liczba oscyluje wokół dziesięciu, a tu mamy ich ze 35.
    • Gość: as Re: Zamieszanie w browarze Perła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.08, 11:03
      45 tys miesięcznie a nie rocznie!
    • Gość: Gościówa perła gufnem jedzie IP: *.vlan215.dengo.lubman.net.pl 13.09.08, 16:17
      Wi...iście tego frayera co zamiast peniola ma butelkę?! On lubi
      sobie ją wsadzać w kakao! I sam się w ten sposób zaspokaja a potem
      ssie ją. Uważajcie , każdą butlę miał w tyle !
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka