Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

'Skóra' Mistrzem Polski

IP: *.tvk.torun.pl 10.08.08, 02:59
    Mam mieszane uczucia po tych zawodach- z jednej strony chciałbym powiedziec
    "Brawo Panie Skórnicki, ze utarł Pan nosa faworytom i pokazał ze w sporcie
    jest miejsce na niespodzianki". Z drugiej nie moge sie oprzec wrażeniu że
    równie trafnym komentarzem byłoby "Brawo Panie Skórnicki, ale ostatecznie
    przekonał mnie Pan ze IMP nie ma żadnego faktycznego znaczenia"- czy obecna
    formuła rozgrywania IMP naprawde pozwala na wyłonienie najlepszego żużlowca w
    Polsce?
    Obserwuj wątek
      • Gość: Szrek Re: 'Skóra' Mistrzem Polski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.08, 09:49
        Różnica między odniesieniem sukcesu w sporcie a napisaniem posta na
        forum jest taka, że tego pierwszego (na szczęście) nie jest w stanie
        nikt usunąć. Dlatego ja gratuluję Adamowi Skórnickiemu IMP! Tyle
        tylko, że niewielka szansa, że ktoś poza poderatorem to przeczyta...
      • cancro Re: 'Skóra' Mistrzem Polski 10.08.08, 10:22
        Coś mi się wydaje Jazonie, że "jak Kali ukraś krowę, to dobrze...". Jak można
        bardziej zasłużyć na tytuł niż zdobywając komplet punktów? A że przepadł twój
        faworyt - cóż , co chwila słyszę, że na tym polega urok sportu. Przegrana
        Golloba oznacza moim zdaniem ni mniej, ni więcej, że powoli pan Tomasz będzie
        "zwijał żagle", choć jego dokonania w polskim speedway'u są nie do przecenienia.
        Skóra w tym dniu był najlepszy i koniec dyskusji! Co do innego sposobu
        wyłaniania MP, jako alternatywę widzę tylko cykl turniejów na wzór GP. Ale czy
        będzie on sprawiedliwszy od jednodniowego finału? Przypomnę tylko, że swój
        pierwszy tytuł MŚ Pedersen zdobył nie wygrywając ani jednych zawodów cyklu GP!
        Panie Skórnicki: gratuluję!
        • czawez Re: 'Skóra' Mistrzem Polski 10.08.08, 10:29
          Skóra Mistrzem Polski jest i basta. Gratulacje dla Skóry.

W zeszłym roku takim czarnym koniem był Daniel Jeleniewski. Też był bardzo
          szybki i tylko trochę szczęścia zabrakło. Który był Jeleniewski w tym roku?
        • Gość: kaka Re: 'Skóra' Mistrzem Polski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.08, 10:58
          Gollob zdobył medal jeszcze przed zakończeniem zawodów który obiecał swojej
          córeczce jak widać pewność siebie przerosła jego samego, dostosował się on do
          swojego klubu gdzie też pewność siebie ich przerasta.Choć ich prezes nadal uważa
          że są najlepsi? zagrażając zawodnikom na antenie Radia Zachód że jak nie wygrają
          we Wrocławiu to 50-70% zespołu pogoni ze Staleczki.
        • Gość: Jazon Re: 'Skóra' Mistrzem Polski IP: *.tvk.torun.pl 10.08.08, 13:09
          Ale to nie oznacza że nie gratuluje Skórnickiemu- to sympatyczny zawodnik a
          niespodzianki sa poniekąd pieknem kazdego sportu (na pewno piekniejsze niz
          kolejna wygrana Golloba;). Był najlepszy, zgadza sie- ale czy ktos może poważnie
          stwierdzić że to najlepszy żużlowiec w Polsce? I miałem na mysli mniej wiecej to
          samo co Ty- być może inna formuła turnieju o IMP byłaby bardziej miarodajna i
          tyle. Nie trzeba od razu na mnie najeżdżać, Szrek- kiedys próbowałes mnie uczyć
          zasad dyskusji wiec sie do nich sam stosuj zamiast uprawiać wycieczki osobiste.
          • Gość: Stivo Re: 'Skóra' Mistrzem Polski IP: *.eranet.pl 10.08.08, 15:00
            Gratuluję Skórze ale to zwycięstwo potwierdza słuszność wyłaniania Mistrzów w
            cyklu turniejów. Wtedy wszyscy mają pewność, że zwyciężył najlepszy, a nie
            przypadkowy zawodnik. No bo jakoś nie mogę sobie wyobrazić Mistrza Świata
            wyłonionego w jednodniowym finale w osobie Zagara, Nichollsa, Bjerre, Andersena,
            Iversena, Kasprzaka itd.
            • Gość: Dziennikarz Re: 'Skóra' Mistrzem Polski IP: *.tvk.torun.pl 10.08.08, 20:50
              a ja jakoś nie mogę sobie wyobrazić Mistrza Świata wyłowionego w jednodniowym
              finale w postaci Tomasza Golloba nawet w pakiecie z Jackiem...sorry ale
              porównanie Andersena do Kasprzaka czy Zagara jest trochę nie na miejscu.
          • Gość: Szrek Re: 'Skóra' Mistrzem Polski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.08, 18:44
            Jazonie, wybacz za to co powiem, ale od jakiegoś czasu stajesz się
            coraz bardziej żałosny. Szkoda, kiedyś byłeś jedną z jaśniejszych
            postaci na tym forum. Pomijam wszystko - ograniczam się tylko i
            wyłącznie do treści twoich "przemyśleń": nie twierdzisz, że "nie
            gratulujesz Skórnickiemu", ale jednocześnie uważasz, że nie jest on
            najlepszym żużlowcem w Polsce. Powiedz proszę: po co komu dywagacje
            nt. "czy zdobywca tytułu IMP jest najlepszym zawodnikiem w Polsce"?
            Skóra wygrał finał jednoznacznie z kompletem punktów i zdobył tytuł
            IMP. I na tym poprzestańmy. Zastanów się też proszę, czy logiczna
            jest propozycja nowelizacji systemu wyłaniania IMP w sposób zbliżony
            do SGP? Myślisz, że kalendarz to wy3ma?
            • Gość: baca Re: 'Skóra' Mistrzem Polski IP: *.ip.netia.com.pl 10.08.08, 20:40
              Miłościwie nam panujący po prostu stosuje logikę cyników, jeno na
              odwyrtke:

- Więc wygrałeś! - mówi Diogenes.
              - A jakże! - odpowiada mistrz.
              - A jacy to byli przeciwnicy mocniejsi, czy słabsi od ciebie?
              - Oczywiście słabsi. Pokonałem ich przecie.
              - Więc z czego się głupcze cieszysz? Że pokonałeś słabszego?

I tela. Hej.
            • Gość: Jazon Re: 'Skóra' Mistrzem Polski IP: *.tvk.torun.pl 10.08.08, 21:38
              Szrek wiem że cokolwiek napisze to bedzie to 'żałosne'- masz powody zeby tak sie
              zachowywac, których jednak nie załuje. Mój post był pewnego rodzaju wstepem do
              dyskusji- dlaczego turniej który ma wyłonic najlepszego żuzlowca w Polsce ...
              nie wyłania takowego? Mozna z tym dyskutowac jak sądze- moim zdaniem sytuacja w
              której zbiera sie tych wszystkich zawodników i zwycieżcy oferuje jakies 2,5
              tysiaca złotych (tak przynajmniej czytałem) to kpina- wiadomo ze czołowka
              Ekstraligi dostaje co najmiej tyle za samo pojawienie sie na meczu i odjechanie
              pięciu zer(gdyby mieli gorszy dzien). A czy kalendarz wytrzymałby zmiany-
              oczywiscie że nie. To jednak oznacza dla mnie tylko że IMP to po prostu kolejny
              turniej towarzyski, tak jak którys z kolei memoriał.
              Mozesz sie ze mną nie zgadzac- Twoje prawo. Mam jednak wrażenie ze gdybym
              pogratulował Skórnickiemu to dla samej zasady napisałbyś mniej wiecej to co ja
              byle tylko sie ze mna nie zgodzić
      • szlachcic Re: 'Skóra' Mistrzem Polski 10.08.08, 22:03
        Gość portalu: Jazon napisał(a):

> ale ostatecznie
        > przekonał mnie Pan ze IMP nie ma żadnego faktycznego znaczenia

Jazon chyba znowu nie miales najlepszego dnia
        IMP od lat ma taka sama pozycje, to ze nie najwyzsza to inna sprawa
        ale caly czas w kazdym IMP kilku chce jechac na maxa
        Ku..ko sie ciesz ze Skora zostal mistrzem bo byl po prostu
        najlepszy i mam nadzieje ze bedzie to dodatkowy kop dla poznanskiego
        zuzla bo potrzeba troche swiezosci w ten zbutwialy przez dzialaczy
        sport
        • Gość: Szrek Re: 'Skóra' Mistrzem Polski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.08, 08:33
          Jazon, daj / dajmy sobie wreszcie spokój. Proponujesz wyłanianie IMP
          drogą cyklu turniejów a nie jednego, choć jak twierdzisz wiesz, że
          kalendarz takiej nowelizacji nie wytrzyma. Po co więc? Zresztą: czy
          SGP wyłania twoim zdaniemn "najlepszego" zawodnika na IMŚ? Przecież
          to taka sama sytuacja. Do dziś wielu utyskuje, że Loram gdy zostawał
          IMŚ nie był najlepszy, bo nie wygrał żadnego turnieju. Bezsens - był
          IMŚ i basta. Ze Skórą jest tak samo i po dwakroć basta! Poza tym,
          aby wystąpić w finale obecnej formuły IMS też trzeba odjechać
          ileśtam turniejów kwalifikacyjnych - masz więc swój cykl turniejów a
          też ci źle. Nie mam wątpliwości, że Hampelek, że Gollob w
          szczególności są lepszymi zawodnikami od Skóry - ale jednak tego
          konkretnego dnia złoił im... skórę i wygrał zawody. I dlatego na
          teraz jest najlepszy!
          "Przejechałem się" po twoim pomyśle więc masz szansę rewanżu: może
          najlepszego zawodnika w danym roku należałoby wyłaniać sumując
          punkty zdobywane w meczach ligowych, a po zakończeniu tejże ligi
          robić turniej (tylko dla top16") o specjalną nagrodę i oficjalnie
          wręczać medale IMP trzem najlepszym? To chyba też bez sensu, nie?
          Pozdrawiam
          • Gość: baca Re: 'Skóra' Mistrzem Polski IP: *.adsl.inetia.pl 11.08.08, 09:19
            A jo mom taka propozycja coby mistrza wyłaniali w tajnym głosowaniu
            Argonauci.
            • Gość: Szrek Re: 'Skóra' Mistrzem Polski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.08, 10:26
              No zawsze jeszcze możemy przysyłać na forum opinie kto według nas
              jest mistrzem lub jest najlepszy (bo jak widać do dwie całkiem
              odrębne kwestie) i - jeśli nie podpadniemy moDyrektorowi - będzie...
              równie bezsensownie
              • Gość: Biim Re: 'Skóra' Mistrzem Polski IP: *.as.kn.pl 11.08.08, 20:03
                Dawno mnie tu nie było, ale widzę, że wszystko po staremu...Myślę że
                próba Jazona podjęcia dyskusji o IMP była słuszna i tylko żdziwiłem
                się, że SZrek jest głównym oponentem. Tekst typu wygrał Skóra,więc
                po co ta dyskusja jest na poziomie drugoligowyn, ale rozumiem, że w
                Bydzi przyzwyczaili sie do takiego poziomu, co pokrótce by
                tłumaczyło takie zachowanie. Równie dobrze mozna by powiedzieć,
                jeżdzą w kółko, to co z tego...niech sobie jeżdżą i nie ma o czym
                gadać. Szreku tylko nie myśl,ze Cie atakuję. Uważam jednak, że
                Jazona wpis był zachęta do dyskusji a Ty zrobiłeś z tego swoją
                wojenkę. Tak sie zastanawiam tylko po co ?
                A Adasiowi oczywiście gratuluję, choć mam mieszane uczucia co do
                tego na ile poważnie Kościecha atakował Skórnickiego w jego ostatnim
                wyścigu...
                • Gość: Szrek Re: 'Skóra' Mistrzem Polski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.08, 21:14
                  Witaj Wrocławiaku, co u ciebie?!
                  Jeśli moją "wycieczkę" pod Jazona oceniłeś na II ligę, to aż się
                  boję, jak powinny być oceniane dywagacje z cyklu "czy zwycięzca
                  finału IMP jest najlepszym żużlowcem czy też są od niego lepsi"?
                  Liga amatorów to jeszcze za wiele. Skórze taki sam szacunek za
                  wygraną jak pokonanym za walkę. Najważniejsze, że większość
                  finalistów z Leszna potrafiła docenić sukces Adama. Pozdrawiam
                  • Gość: Biim Re: 'Skóra' Mistrzem Polski IP: *.as.kn.pl 11.08.08, 22:36
                    Ok Szreku. może rzeczywiscie niezbyt fortunnie to
                    zabrzmiało...pamiętam jak JAJACEK zdobył mistrza, to wszyscy mówili,
                    że to fuks, ale on wtedy w tym dniu rzeczywiście był najlepszy, co
                    oczywiście nie było równoznaczne z tym, że był naszym najlepszym
                    żużlowcem. Żużel zna wiele takich przypadków ( Havelock, Szczakiel
                    Kujawa, czy też wrocławski Bogińczuk) to jest urok jednodniowych
                    zawodów i ja bym tu nic nie zmieniał. Zresztą w naszym spidłeju od
                    tych zmian to juz wymiotowac można. To juz chyba taka nasza tradycja.
                    W Bydzi widzę wszystko idzie jak po maśle i już witacie się z gąską.
                    Zresztą tak przewidywałem że będziecie poza zasięgiem i tylko szkoda
                    sezonu bo spokojnie dali byście radę w ekstralidze, nawet z tym
                    składem. My we Wrocku mamy fajny sezon, troche nerwów ale ogólnie
                    ciekawy speedway, taka inwestycja na następne lata( Jeleniewski i
                    Janowski) Nie bijemy sie o medale to i nikomu nie przeszkadza nasz
                    tor, Cieślak...i ogólnie bez napięć. Pozdrawiam torze )))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka